vanaf € 3033,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Kosmopolitisch Rio de Janeiro
De spectaculaire watervallen van Foz do Iguaçu
De futuristische hoofdstad Brasília
3-daags verblijf in een lodge middenin de Amazone
Ontdek het koloniale verleden in Salvador da Bahia
Relaxen aan het strand van Praia do Forte

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam naar Rio de Janeiro. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Rio de Janeiro ligt aan de prachtige baai van Guanabara en was tot 1960 hoofdstad van Brazilië. De stad is beroemd om zijn drukbezochte stranden zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en religieus gebied. De inwoners van Rio de Janeiro, de Carioca’s, zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek, uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal. Carioca’s gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te sporten, te flaneren en er met vrienden af te spreken.

Dag
2

Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een stadstour door Rio de Janeiro waarbij u een bezoek brengt aan de Suikerbroodberg en de Corcovado berg. Tijdens het eerste gedeelte van de tour ziet u een aantal interessante bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro waaronder de kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en het Aterro do Flamengo park. Vervolgens rijdt u via de oude wijk Urca naar de voet van de Suikerbroodberg. Hier neemt u de kabelbaan, in twee etappes, naar de top van berg (395 meter) waar u een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad en de baai van Guanabara. Daarna rijdt u door de weelderige begroeiing van het Tijuca bos naar de top van de 710 meter hoge Corcovado berg. De berg is bekend vanwege het 30 meter hoge Christusbeeld, één van de meest bezochte monumenten ter wereld en tevens één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Neem de tijd om het reusachtige beeld te bewonderen en geniet van één van de bekendste panorama’s op aarde. Tenslotte daalt u weer af door het Tijuca bos dat in de jaren 60 is uitgeroepen tot nationaal park. Na afloop keert u terug naar uw hotel. (O,L)

Dag
3

Rio de Janeiro

U heeft vandaag een vrije dag. Geniet van de zon en de zee op het goudgele strand van Copacabana of Ipanema. Of breng een bezoek aan de oude koloniale wijk Santa Teresa. Deze wijk ligt in de koele heuvels en is nu vooral in trek bij kunstenaars, musici en dichters. U vindt hier smalle straatjes met hippe muurschilderingen, kleurrijke historische gebouwen, gezellige restaurants en bars, trendy winkels en de beroemde Selarón trappen. De trappen zijn ontworpen door de Chileense kunstenaar Jorge Selarón en bevatten ingewikkelde, felgekleurde mozaïektegels. De tegels werden door Jorge verzameld uit de straten van Rio, maar een groot deel is ook geschonken door bezoekers over de hele wereld. Aan de overkant van de baai van Guanabara, tegenover Rio de Janeiro, ligt de plaats Niterói. Hier bevindt zich het Museu de Arte Contemporânea. Dit museum werd gebouwd door de bekende architect Oscar Niemeyer en lijkt op een ufo. Vanaf de ferryterminal vaart u in ca. 30 minuten naar Niterói. Na aankomst kunt u een lokale bus of een taxi naar het museum nemen. (O)

Dag
4

Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht en vliegt u naar Foz do Iguaçu. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. De Iguaçu watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
5

Foz do Iguaçu

’s Ochtends bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten van zowel boven als beneden. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. ’s Middags bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. De tour begint in het bezoekerscentrum waar u op de bus stapt en door de weelderige subtropische vegetatie naar de watervallen rijdt. U maakt een wandeling over de speciale loopbruggen en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diabo (Duivelskeel), een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. U kunt ook nog kiezen uit twee optionele excursies. Vanuit het Argentijnse deel kunt u de Gran Aventura boottocht maken. Met een speciale truck, waar vanuit u een panoramisch zicht heeft op het regenwoud, rijdt u via de Sendero Yacaratía de jungle in. Onderweg leert u van uw ervaren gids meer over de flora en fauna in dit gebied. Na een rit van 8 km komt u aan in Puerto Macuco waar u via een trap afdaalt naar een ponton in de rivier. Hier gaat u aan boord van de boot waarmee u door de canyon van de Iguazu rivier naar de watervallen vaart. Nadat u bij het eiland San Martin heeft kunnen genieten van het prachtige uitzicht vaart u naar de Tres Mosqueteros waterval waar u zowel de Braziliaanse als Argentijnse kant van het nationale park kunt zien evenals de spectaculaire Garganta do Diabo. Tenslotte vaart u tot vlakbij de zinderende San Martin waterval, een onvergetelijke ervaring! Vanuit het Braziliaans deel kunt u deelnemen aan de Macuco bootsafari. Deze excursie begint met een rit in een open voertuig over een onverharde weg door de jungle, waarbij u uitleg krijgt over de flora en fauna om u heen. De laatste 500 meter gaat u te voet naar de oever van de snelstromende Rio Iguaçu waar u aan boord gaat van een speciaal aangepaste rubberboot. U vaart op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
6

Foz do Iguaçu – Brasília

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht en vliegt u naar Brasília. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. Brasília, dat in de vorm van een vliegtuig is gebouwd, werd in 1960 de hoofdstad van het land met de bedoeling het lege binnenland te ontwikkelen. De strakke indeling werd geïnspireerd door ideeën van Le Corbusier terwijl de architect Oscar Niemeyer voor een harmonisch geheel zorgde. Brasília staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, een unicum voor zo’n jonge stad. Brasília is een mysterieuze en vreemde stad vanwege de extreme moderniteit. Het is een paradijs voor liefhebbers van architectuur. (O)

Dag
7

Brasília – Manaus

’s Ochtends maakt u een stadstour door Brasília. U ziet o.a. de Dom Bosco kerk, ook wel de blauwe kerk genoemd. Het is opgedragen aan de Italiaanse heilige. Hij droomde ooit van een utopische stad en Brasília is geïnspireerd op deze droom. Het interieur is indrukwekkend en opmerkelijk vanwege het hemelsblauwe licht dat langs de meterslange ramen schijnt. U bezoekt ook het Juscelino Kubitschek memorial dat is vernoemd naar de 21e president van Brazilië en de oprichter van de stad Brasília. U ziet de door Niemeyer ontworpen parlementsgebouwen, het presidentiële paleis, de kroonvormige kathedraal en de 213 meter hoge televisie- en radiomast waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Manaus. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. (O)

Dag
8

Manaus – Amazone

’s Ochtends vroeg wordt u bij uw hotel in Manaus opgehaald en reist u in ca. 3 uur naar uw lodge midden in de Amazone. Als u kiest voor categorie B hotels dan maakt u onderweg een ontspannende boottocht naar het punt waar de immense rivieren Rio Negro en Rio Solimões bij elkaar komen. Hier ziet u ‘the meeting of the waters’, een prachtig kleurenspel dat wordt veroorzaakt door vermenging van het zwarte en lichtbruine water van beide rivieren. Na aankomst in de lodge staat er een welkomstdrankje voor u klaar en kunt u genieten van de lunch. ’s Middags gaat u te voet of per gemotoriseerde kano de omgeving verkennen. Na het diner gaat u op zoek naar kaaimannen en ander wildlife dat ’s avonds actief is. Twee overnachtingen in de Amazone. (O,L,D)

Dag
9

Amazone

Na het ontbijt leert u tijdens een wandeling door het tropisch regenwoud meer over de mysteries van de Amazone. Onderweg zal een gids u uitleg geven over de exotische flora en fauna. Wellicht maakt u ook kennis met de lokale bevolking, die in nederzettingen langs de oevers van de rivieren woont. Na de lunch gaat u vanuit de Anavilhanas Lodge op zoek naar de zeldzame roze rivierdolfijnen. Vanuit de Amazon Tupana Lodge gaat u tijdens een kanotocht vissen en kunt u proberen om een angstaanjagende piranha of een ander vissoort aan de haak te slaan. (O,L,D)

Dag
10

Amazone – Manaus – Salvador da Bahia

Vandaag staat u vroeg op om de magische zonsopkomst te aanschouwen en om te zien hoe de natuur tot leven komt. Na het ontbijt gaat u vanuit de Anavilhanas Lodge een boottocht maken waar u kunt vissen op piranha’s. Vanuit de Amazon Tupana Lodge gaat u op bezoek bij een lokale familie waar u meer te weten komt over hun manier van leven en hun cultuur, tradities en gewoonten. Daarna wordt u terug gebracht naar de luchthaven van Manaus en vliegt u naar Salvador da Bahia. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. (O) 

Het programma in de Amazone is afhankelijk van de weersomstandigheden en de vertrektijd van uw vlucht naar Salvador da Bahia en is daarom onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag
11

Salvador da Bahia

Salvador da Bahia is gelegen op een landtong met aan een kant de baai van Todos os Santos en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. De stad staat ook wel bekend als de stad van de 365 kerken en heeft vele overblijfselen uit het koloniale verleden hetgeen een interessante mix aan Portugese en Afrikaanse invloeden oplevert. Het is tevens een belangrijk cultureel centrum waar veel aandacht wordt besteed aan de Afrikaanse roots, wat duidelijk tot uiting komt in religie, muziek, folklore en keuken. Door een steile heuvel wordt de stad verdeeld in een boven- en benedenstad. In de bovenstad ligt het sfeervolle, tot UNESCO Werelderfgoed verklaarde, historisch centrum Pelourinho dat vanuit de benedenstad per lift bereikt kan worden. In deze schilderachtige wijk met zijn kasseienstraatjes en pastelkleurige gevels treft u prachtige kerken en monumentale façades van koloniale bouwwerken aan. Er vinden hier ook vele parades en muziek- en dansoptredens plaats. ’s Avonds verandert de bovenstad in een gezellig uitgaanscentrum. Overal komen de stoelen en tafeltjes op straat, klinkt er opzwepende muziek, wordt de capoeira gedanst en duurt het feest tot diep in de nacht. Een aanrader is het bezoek aan een Afro-Braziliaanse folkloreshow, voor een duik in de mythische wereld van de goden van de candomblé, hun kleuren, dansen en rituelen. Vandaag maakt u een stadstour door Salvador da Bahia. U bezoekt Igreja do Bonfim, de beroemdste katholieke kerk van de stad waar elk jaar het festival van Bonfim wordt gevierd. Tijdens de tour komt u langs historische wijken en maakt u een stop bij de charmante Sorveteria da Ribeira, een ijssalon die sinds 1931 een unieke scala aan heerlijke smaken serveert. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
12

Salvador da Bahia – Praia do Forte

Vandaag wordt u bij uw hotel in Salvador da Bahia opgehaald en naar het gezellige vissersplaatsje Praia do Forte gebracht. Dit dorpje, op 50 km ten noorden van Salvador da Bahia, ligt verscholen in een dichte, tropische begroeiing en heeft naast een autovrij centrum en vele restaurantjes, terrasjes en winkeltjes, één van de mooiste stranden van Bahia. Kiest u voor hotelcategorie B dan verblijft u in Porto Zarpa en is het ontbijt inclusief. Kiest u voor hotelcategorie A dan verblijft u in Tivoli Eco Resort en is naast het ontbijt ook het diner inbegrepen. (O of O,D)

Dag
13-14

Praia do Forte

U heeft twee volle dagen om te genieten van zon, zee en strand. Maar u kunt ook het TAMAR zeeschildpaddenproject bezoeken, een kanotochtje maken door de lagunes en mangroves of deelnemen aan een quad-, buggy- of jeeptour door de omgeving. Bent u hier tussen juli en november dan is het zelfs mogelijk bultrugwalvissen te observeren. In die periode vertrekken er elke ochtend boten die op zoek gaan naar de walvissen. Deze tours beginnen bij het bezoekerscentrum Baleia Jubarte. (O of O,D)

Dag
15

Praia do Forte – Salvador da Bahia – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Salvador da Bahia voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany