vanaf € 2951,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek alle hoogtepunten van de Galápagos eilanden
Spot de 'Galápagos Big 15' zoals de blauwvoetgent, de reuzenschildpad en nog veel meer!
Kies uit drie vaarroutes van 5 of 7 dagen
Verblijf op het intieme jacht Isabela II incl. alle maaltijden en excursies

Dag tot dag

U heeft keuze uit drie verschillende vaarroutes, zie hieronder. Daarna vindt u de dag tot dag beschrijving van de 7-daagse cruise-expeditie.

 Aantal dagen  Route  Eilanden

 5 dagen

 Centrale eilanden

 Baltra, Santa Cruz, Santa Fé, South Plaza, North Seymour,
 Santa Cruz, Bartolomé, Santiago, Baltra

 5 dagen

 Zuidelijke eilanden

 Baltra, Santa Cruz, Floreana, Española, San Cristóbal

 7 dagen

 Noordelijke eilanden

 San Cristóbal, Genovesa, Santiago, Fernandina, Isabela,
 Rábida, Santa Cruz, Baltra

Dag
1

San Cristóbal

Na aankomst op de luchthaven van San Cristóbal wordt u naar de haven gebracht en scheept u in op Isabela II. Dit eerste klasse en intieme jacht biedt plaats aan 40 passagiers in 20 comfortabele binnenhutten met badkamer. Het jacht is voorzien van airco, zonnedek met observatielounge & met bar, jacuzzi, gym, winkel, bibliotheek, bar/lounge, restaurant en internet. De bemanning bestaat uit 24 personen incl. 3 gidsen en een arts. Snorkeluitrusting en glasbodemboot zijn inbegrepen. Wetsuits zijn beschikbaar tegen betaling. Na de lunch gaat u naar Galapaguera Cerro Colorado waar u, in het midden van een fantastisch loofbos, het broedcentrum bezoekt van de zeer bedreigde reuzenschildpadden. (L,D)

Dag
2

Genovesa

’s Nachts vaart u naar het noorden richting Genovesa. Dit eiland heeft de vorm van een hoefijzer en wordt met name door vogels bewoond. ’s Ochtends vaart u per rubberboot langs de dramatische kliffen van het eiland. Daarna volgt een steile klim via een aantal trappen naar een vlak plateau waar u kennis maakt met Nazcagenten, roodpootgenten, grote fregatvogels en stormvogels. In de middag brengt u een bezoek aan Darwin Bay waar u op het strand aan land gaat. Tijdens een gemakkelijke wandeling kunt u honderden vogels observeren waaronder fregatvogels, meeuwen, reigers, vinken en de spotlijster. (O,L,D)

Dag
3

Santiago

Vandaag staat het eiland Santiago op het programma. Na het ontbijt gaat u op ontdekking langs de kust en indrukwekkende kliffen van Buccaneer’s Cove. De baai herbergt een groot aantal zeevogels en zeeleeuwen. Geniet van de prachtige natuurlijke formaties zoals ‘Elephant Rock’, ‘The Bishop’ en de indrukwekkende natuurlijke grotten. Dit is tevens een geweldige plek om de onderwaterwereld te ontdekken tijdens het snorkelen of tijdens een tocht met de glasbodemboot. Na de lunch krijgt u bij Puerto Egas de kans om land- en zeevogels te spotten te midden van een prachtig landschap van tufstenen en lavastromen. Bij laag water grazen zeeleguanen op de algenbedden en kunt u ook een kolonie van pelsrobben observeren. (O,L,D)

Dag
4

Fernandina & Isabela

’s Morgens komt u aan op Fernandina, het jongste eiland van de Galápagos archipel. U gaat aan land bij Punta Espinoza (droge landing) waar het landschap dor is, maar waar desondanks toch veel dieren te zien zijn. De meest belangrijke vogel- en diersoorten op dit eiland zijn de haviken, pinguïns en de Galápagos aalscholvers. In de middag bezoekt u Isabela. Dit eiland is gevormd door zes vulkanen en is met een oppervlakte van 4.588 km² het grootste, maar ook het minst ontdekte eiland van de archipel. In het noordwesten van Isabela bevindt zich Tagus Cove. Dit was eeuwenlang een favoriete aanmeerplaats voor piraten en walvisvaarders. De begroeiing in de omgeving bestaat voornamelijk uit Palo Santo bomen. Deze witte bomen zijn bijna het gehele jaar bladloos en zien er daardoor nogal dood uit. Alleen gedurende het korte natte seizoen, vanaf maart/april, beschikken ze een korte tijd over bladeren. Een wandeling langs de Palo Santo bomen brengt u naar de Darwinkrater die geheel gevuld is met zout water. Door een uitbarsting in 1954 kwam de vulkaan boven het zeeoppervlak te liggen. De klim naar de top wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Na afloop kunt u heerlijk snorkelen in de prachtige baai. (O,L,D)

Dag
5

Isabela

’s Morgens gaat u aan land bij Urbina Bay (natte landing), gelegen aan de voet van de Alcedo en Darwinvulkaan. Hier vindt u een donker vulkanisch strand met koraal, schelpen en andere kalkhoudende organismen. Tijdens een wandeling heeft u een goede kans om kleurige landleguanen tegen te komen, kunt u Darwinvinken spotten en met een beetje geluk ziet u een reuzenschildpad. In het noorden ligt Punta Vicente Roca. Omdat u hier niet aan land kunt gaan, maakt u een tocht per panga langs de klifkust en heeft u de kans om sterns, blauwvoet- en Nazcagenten en zeeleeuwen te zien. Indien het weer het toelaat, heeft u de gelegenheid om te snorkelen langs de gedeeltelijk gezonken Ecuador vulkaan. (O,L,D)

Dag
6

Rábida & Santa Cruz

’s Morgens komt u aan op het kleine eiland Rábida (natte landing). Dit eiland met droge vegetatie en een vulkaan met een oppervlakte van 367 m² biedt de grootste verscheidenheid aan lavasoorten, waarvan rood de meest dominante kleur is. U maakt een korte wandeling over het rode strand waar u een grote kolonie zeeleeuwen, zeeleguanen, spotvogels en verschillende Darwinvinken kunt waarnemen. Vlak achter het strand bevindt zich een zoutwatermeer waar soms flamingo’s te zien zijn. Vanaf het strand kunnen zowel gevorderde als beginnende snorkelaars hun hart ophalen, vanwege de unieke combinatie van onderwaterleven en onderwaterlandschap. Indien gewenst kunt u hier ook kajakken of een tocht per panga of glasbodemboot maken. Na de lunch brengt u een bezoek aan het eiland Santa Cruz. Onderweg heeft u de kans om dolfijnen en walvissen te zien. Santa Cruz is het op één na grootste en meest dichtbevolkte eiland van de archipel. U gaat aan land bij Cerro Dragon, de drakenberg. Hier maakt u een wandeling langs een brakwater lagune die ook door veel watervogels en soms flamingo’s worden bezocht. Als u verder landinwaarts loopt, heeft u een prachtig uitzicht over de baai en de westelijke eilanden van de archipel. Tevens heeft u de kans om landleguanen te observeren. (O,L,D)

Dag
7

Baltra

U komt ’s ochtends aan Baltra. Na het ontbijt volgt de ontscheping en de transfer naar de luchthaven waar dit arrangement eindigt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany