vanaf € 3329,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek alle hoogtepunten van de Galápagos eilanden
Spot de Galápagos Big 15 zoals de blauwvoetgent, de reuzenschildpad en veel meer diersoorten!
Kies uit drie vaarroutes van 5 of 7 dagen
Verblijf op het intieme jacht Isabela II incl. alle maaltijden en excursies

Dag tot dag

U heeft keuze uit drie verschillende vaarroutes, zie hieronder. Daarna vindt u de dag tot dag beschrijving van de 7-daagse cruise-expeditie.

 Aantal dagen  Route  Eilanden

 5 dagen

 Noordelijke eilanden

 Baltra, Santa Cruz, Santiago, Chinese Hat, Genovesa,
 Santa Fé, Santa Cruz, Baltra

 5 dagen

 Westelijke eilanden

 Baltra, Santa Cruz, Bartolomé, Santiago, Santa Cruz,
 Santiago, Isabela, Fernandina, Baltra

 7 dagen

 Zuidoostelijke eilanden

 Baltra, Santa Cruz, San Cristóbal, Española, Floreana,
 Isabela, Fernandina, Santa Cruz, North Seymour, Baltra

Dag
1

Baltra & Santa Cruz

Na aankomst op de luchthaven van Baltra wordt u naar de haven gebracht en scheept u in op Isabela II. Dit eerste klasse en intieme jacht biedt plaats aan 40 passagiers in 20 comfortabele binnenhutten met badkamer. Daarnaast beschikt het jacht over een restaurant, lounge, bar, bibliotheek, jacuzzi, gym en een zonnedek met observatielounge. Aan boord zijn in totaal 24 bemanningsleden inclusief 3 gidsen en een arts. Snorkeluitrusting en glasbodemboot zijn inbegrepen. Wetsuits zijn beschikbaar tegen betaling. Na de lunch bezoekt u het Las Bachas strand op het eiland Santa Cruz. Dit is een belangrijk nestgebied voor de groene zeeschildpad. Achter het strand zijn in de lagunes diverse watervogels te vinden waaronder flamingo’s. Het heldere water nodigt uit om een verfrissende duik te nemen of te gaan snorkelen. (L,D)

Dag
2

San Cristóbal

San Cristóbal is het meest oostelijke eiland van de Galápagos archipel. Dit was het eerste eiland waar Darwin aan land ging. Na het ontbijt bezoekt u Cerro Colorado. Hier vindt u, in het midden van een loofbos, het broedcentrum van de zeer bedreigde reuzenschildpad. Na de lunch bezoekt u Punta Pitt, het meest oostelijke puntje van het eiland. Op het strand vindt u vele zeeleeuwen. Punta Pitt is tevens de enige plek in de Galápagos archipel waar u alle drie soorten genten kunt spotten. Zowel de roodpootgent als de blauwvoetgent en de Nazcagent nestelen zich hier samen. Ook zult u hier fregatvogels, zwaluwstaartmeeuwen en stormvogels zien. Tijdens een wandeling langs de kustlijn kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Na afloop heeft u de mogelijkheid om te zwemmen of te snorkelen. Of u kunt per rubberboot langs de kust van dit mooie eiland varen. (O,L,D)

Dag
3

Española

Española is het meest zuidelijke eiland van de Galápagos archipel en tevens één van de oudste eilanden. Door de hoeveelheid en variëteit van wildlife is dit één van populairste en meest aantrekkelijke eilanden van de archipel. Vanwege de afgelegen locatie vindt u hier een groot aantal endemische diersoorten waaronder de Española spotlijster, de Española lavahagedis en de Galápagos albatros. U brengt in de ochtend een bezoek aan Gardner Bay waar u een mooi wit koraalstrand vindt. Op het strand maakt u kennis met zeeleeuwen, Darwinvinken en Española spotlijsters. De spotlijsters kennen geen angst en landen vaak op de hoofden en schouders van de bezoekers op zoek naar voedsel. U kunt hier tevens zwemmen, snorkelen of kajakken.

Daarna gaat u aan wal bij Punta Suarez, één van de populairste bezoekerslocaties van de archipel. De luie zeeleeuwen dwingen u bij het van boord gaan om over of om ze heen te stappen. In het water vindt u groepen spelende jonge zeeleeuwen. Felgekleurde rode en groene zeeleguanen bevinden zich langs de kustlijn. U maakt hier een uitdagende wandeling over een lavaveld. (O,L,D)

Dag
4

Floreana

’s Ochtends komt u aan op het eiland Floreana. U gaat aan land bij Punta Cormorant en maakt een wandeling langs de lagune die één van de beste broedplaatsen voor roze flamingo’s is. Rond deze lagune, die wordt omgeven door twee vulkanische heuvels, zijn vele watervogels en een aantal unieke plantensoorten waar te nemen. Punta Cormorant heeft een mysterieuze groenkleurig strand dat haar kleur te danken heeft aan het olijvenmineraal. Bij Champion Islet kunt u ervoor kiezen om te gaan snorkelen, per rubberboot langs de kust te varen of de onderwaterwereld te ontdekken vanuit de glasbodemboot. Na de lunch brengt u een bezoek aan Post Office Bay. Op deze plaats lieten walvisvaarders al sinds de 18e eeuw hun post achter. Sindsdien is deze ‘brievenbus’ nog steeds in gebruik als doe-het-zelf brievenbus. Het strand hier is zeer geschikt om te zwemmen of te snorkelen.  (O,L,D)

Dag
5

Isabela & Fernandina

Na het ontbijt gaat u aan land op het eiland Isabela. Een eiland met een prachtig landschap dat wordt gedomineerd door enorme vulkanen, waarvan sommige nog steeds actief zijn. U maakt een wandeling over een ruig pad dat vanaf de kust landinwaarts loopt. Onderweg kunt u genieten van unieke lavarotsen, de lavacactus en interessante bomen. Ook komt u verschillende dier- en vogelsoorten tegen onderweg zoals pinguïns, aalscholvers, pelikanen, reigers, zeeleeuwen en zeeleguanen. De lagunes in het binnenland van het eiland zijn de thuisbasis voor pijlstaarteenden, flamingo’s, haviken en spotvogels. Na de wandeling kunt u ervoor kiezen om te snorkelen of de onderwaterwereld per glasbodemboot te ontdekken.

’s Middags gaat u aan boord van een rubberboot de kustlijn van het jongste ecosysteem van de Galápagos archipel verkennen. U ziet een ongerepte kustlijn met kleine baaien en hoge mangroven. De rustige baaien vormen een thuisbasis voor pinguïns en aalscholvers. In het water ziet u mogelijk roggen en zeeschildpadden voorbij zwemmen. De voedselrijke wateren van het Bolivar kanaal, dat de eilanden Fernandina en Isabela scheidt, trekken dolfijnen en walvissen aan. Na afloop kunt u snorkelen of de onderwaterwereld per glasbodemboot ontdekken. (O,L,D)

Dag
6

Santa Cruz & North Seymour

In de ochtend bezoekt u het eilandje Eden, gelegen voor de kust van Santa Cruz. Eden is een eiland dat geen mogelijkheid biedt om aan land te gaan. Langs de kustlijn kunt u blauwvoetgenten, rifhaaien en fregatvogels bewonderen. De omgeving van dit gebied heeft een imposante uitstraling vanwege de verscheidenheid aan vulkanische overblijfselen zoals sintelkegels, tufsteenkegels en semi-geërodeerde lavastromen. ’s Middags gaat u aan land op eiland North Seymour. Dit eiland is de thuisbasis van de landleguaan maar ook van vele zwaluwstaartmeeuwen, fregatvogels, noddies en blauwvoetgenten. Tijdens een wandeling kunt u deze dieren bewonderen. Na afloop kunt u de kustlijn ontdekken per rubberboot of gaan snorkelen. (O,L,D) 

Dag
7

Baltra

U komt ’s ochtends aan op Baltra. Na het ontbijt volgt de ontscheping en de transfer naar de luchthaven waar dit arrangement eindigt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany