vanaf € 2579,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Maak een boottocht over de Commewijne rivier en bezoek Fort Nieuw-Amsterdam
Ontdek in het uiterste westen het landbouwdistrict Nieuw-Nickerie
Bezoek het Bigi Pan natuurreservaat en ga vogels spotten
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Uw reisgezelschap in Suriname kan per touronderdeel verschillen
Vlieg na afloop van uw rondreis naar Curaçao om te genieten van zon, zee & strand

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen waar Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen hand in hand gaan. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking, maar desondanks heeft het de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De historische binnenstad van Paramaribo met haar prachtige koloniale gebouwen heeft een Caraïbische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de ochtend staat een stadswandeling op het programma. Uw gids geeft u onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op een aantal koloniale gebouwen waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. U wandelt verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder meer groenten, fruit en vis verkocht en op de eerste verdieping kleding en schoenen. Tenslotte voert de wandeling langs een aantal winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee die gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo

Aan het eind van de ochtend wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald voor de activiteit van vandaag. Vandaag staat in het teken van een kennismaking met de Surinaamse keuken. Voor de start van de kookworkshop gaat u samen met de gids mee om boodschappen te doen op de lokale markt. Na het doen van de inkopen keert u terug naar de kook locatie. In lokale sfeer gaat u verschillende en typisch Surinaamse gerechten bereiden, denk hierbij bijvoorbeeld aan Moksi Alesi, Saoto, Rotie, Bara of Bakabana. Aan het eind van de workshop geniet u van uw eigen kookkunsten en proeft u de heerlijke smaken van de Surinaamse keuken. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Paramaribo. (O,L)

Dag
4

Paramaribo – Nieuw-Nickerie

Vandaag vertrekt u naar Nieuw-Nickerie, de tweede stad van Suriname gelegen in het uiterste westen van het land. Onderweg brengt u een bezoek aan het historische plaatsje Groningen, waar in 1845 Groningse en Gelderse boeren hun geluk kwamen beproeven. In dit kleine dorpje staan verschillende monumenten op een pleintje aan de rivier, ter herinnering aan de afschaffing van de slavernij. Vervolgens maakt u een korte stop in Coronie om daarna door te reizen naar Wageningen, ooit het centrum van de rijstcultuur en nu een stille stad met verschillende monumenten die herinneren aan de gouden tijd. Uiteindelijk komt u aan bij uw hotel in Nieuw-Nickerie. Het gebied rondom Nieuw-Nickerie kenmerkt zich door uitgestrekte polders en prachtige rijstvelden. Nieuw-Nickerie ligt vlakbij de kilometer brede monding van de grensrivier Corantijn en wordt voornamelijk bewoond door Hindoestanen. Dit gebied kent een buitengewoon rijke vogelwereld. Deze vruchtbare jonge kustvlakte, die is opgebouwd uit aangespoeld Amazone slib, is het kloppend hart van de Surinaamse landbouw. Na een kort rustmoment in uw hotel neemt de gids u mee naar de Tempel en Zeedijk, waar u kunt genieten van een prachtige zonondergang. (O,L,D)

Dag
5

Nieuw-Nickerie & Bigi Pan

Na het ontbijt bezoekt u de lokale markt van Nieuw-Nickerie. Vervolgens rijdt u naar de Bigi Pan lagune, een brakwatergebied en belangrijk foerageergebied voor watervogels waaronder kolonies rode ibissen. Naast watervogels zult u hier ook andere dieren kunnen observeren. U maakt hier een prachtige boottocht waarbij u kunt genieten van al het groen, water en vogels. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Nieuw-Nickerie. (O,L,D)

Dag
6

Nieuw-Nickerie – Paramaribo

Na een prachtige zonsopkomst en een heerlijk ontbijt brengt u een bezoek aan een rijstbedrijf. Na de lunch verlaat u Nieuw-Nickerie en reist u weer terug naar Paramaribo. (O,L)

Dag
7

Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt vertrekt u naar Mariënburg, waar u op de boot stapt naar Plantage Frederiksdorp, een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities en is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Door de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt fruit geplant dat u zelf mag plukken. De plantage beschikt tevens over een goed restaurant waar u kunt genieten van met zorg bereide maaltijden. Rond lunchtijd, afhankelijk van de waterstand, gaat u samen met een gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Plantage Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze dolfijnen. Van februari t/m augustus gaat u ’s middags of ’s avonds naar het schildpaddenstrand waar u schildpadden uit het water kunt zien komen om hun eieren op het strand te leggen. Ook maakt u na zonsondergang een boottocht door de moerassen en gaat u op zoek naar kaaimannen. (O,L,D)

Dag
8

Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt gaat u samen met een gids een fietstocht maken naar Kronenburg. Onderweg passeert u diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. De rest van de middag is ter vrije besteding. (O,L,D)

Dag
9

Plantage Frederiksdorp – Paramaribo

’s Ochtends brengt u een bezoek aan Plantage Rust & Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantageperiode en het hedendaagse leven op Rust & Werk. U bezoekt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na de lunch keert u terug naar uw hotel in Paramaribo voor de laatste overnachting. (O,L)

Dag
10

Paramaribo – Curaçao

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Paramaribo gebracht en vliegt u naar Curaçao. Na aankomst volgt de transfer naar het LionsDive Beach Resort voor vier overnachtingen. Curaçao ligt op 70 km ten noorden van Venezuela en is met 444 km2 het grootste en meest veelzijdige eiland van de ABC-eilanden. De inwoners vormen een smeltkroes van nationaliteiten. Het eiland heeft een glooiend, schaars begroeid landschap en een mooie kustlijn met in het zuid(west)en rustige, rotsachtige baaien met witte zandstrandjes, waarvan de Knipbaai het populairst is. Op het eiland ligt ook het prachtige Christoffel National Park en het levendige Sea Aquariumstrand dat vele toeristen trekt. Curaçao is bovendien de ideale bestemming om te duiken en snorkelen. Er zijn meer dan zestig duikplaatsen die zowel geschikt zijn voor beginners als ervaren duikers. Het eiland heeft één van de mooiste duiklocaties van het Caribische gebied. (O)

Dag
11-13

Curaçao

U heeft drie volle dagen om te genieten van zon, zee en strand. Het resort ligt direct aan een heerlijk privé-zandstrand, omgeven door een tropische tuin. U vindt hier vier restaurants en bars, waaronder Hemingway en Chill, beiden gelegen op het strand. ’s Avonds kunt u een cocktail drinken en relaxen in een van de hangmatten van Chill of bij Hemingway’s met regelmatig live muziek en happy hours. Verder beschikt het hotel over drie zwembaden. 

Dag
14

Curaçao – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Curaçao voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany