bestseller
vanaf € 3035,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Afwisselende rondreis met privé- en openbaar vervoer
De koloniale steden Quito en Cuenca
Breng vanuit Quito een bezoek aan Papallacta, Mindo of Otavalo
Geniet in Baños van de warmwaterbaden
Spectaculaire treinrit door de Andes
Ontdek in 5 dagen eilandhoppen alle hoogtepunten van de Galápagos eilanden
Verleng uw reis met een bezoek aan het Amazone regenwoud

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Quito

Vertrek vanaf Amsterdam naar Quito. Transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. In het hotel wordt u ontvangen door onze Engelssprekende vertegenwoordiging en krijgt u uitleg en belangrijke tips over uw verblijf in Ecuador.

Dag
2

Quito

Quito ligt op een hoogte van 2.850 meter en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. In deze stad bevinden zich prachtige musea, kerken en kunstgalerieën. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. ’s Ochtends maakt u een stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. U verkent het koloniale centrum te voet en ziet o.a. het onafhankelijkheidsplein met een aantal interessante gebouwen, de neogotische basiliek, de kerk La Compañía de Jesús met het prachtig gouden interieur en het klooster van San Francisco, één van de mooiste religieuze gebouwen van de nieuwe wereld. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt Santa Clara waar talloze tropische vruchten worden aangeboden. U wandelt door de ‘dulce’ straat waar zoete lekkernijen verkocht worden. In Calle La Ronda, de oudste straat van Quito, bezoekt u wat kleine ateliers en hoort u hoe men van cacao chocolade maakt. (O)

Dag
3

Papallacta, Mindo of Otavalo

Vandaag heeft u de keuze uit drie dagexcursies: Papallacta, Mindo of Otavalo. Alle drie de bestemmingen liggen op maximaal 2 uur rijden van Quito. U gaat op pad met een gids/chauffeur. Papallacta staat bekend om zijn warmwaterbaden met heilzame werking. Het water wordt verwarmd door de nabijgelegen vulkaan. De omgeving is prachtig. In de loop van de dag komen de wolken omlaag wat een verblijf in de baden helemaal bijzonder maakt. Op eigen gelegenheid kunt u ook een wandeling van ongeveer een uur langs de Papallacta rivier maken. De entree tot de publieke baden is inbegrepen. In Otavalo vindt op Plaza de Ponchos dagelijks een grote, kleurrijke markt plaats waar ambachtslieden uit het hele land hun waar aanbieden. Hier is van alles te krijgen, van poncho’s tot dromenvangers en van sierraden tot hoeden. Otavalo is één van de beste plaatsen in Ecuador om souvenirs te kopen. Vergeet niet om af te dingen! Op zaterdag vindt de wekelijkse veemarkt plaats. Een unieke belevenis! Mindo, gelegen in het nevelwoud, is een klein plaatsje waar natuur en actie samenkomen. Hier kunt u optioneel deelnemen aan diverse (sportieve) activiteiten zoals ziplinen of tubing. Ook kunt u een vlindertuin bezoeken of een chocoladetour maken. (O)

Dag
4

Quito – Baños

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Quitumbe in het zuiden van Quito gebracht. Hier stapt u op de bus naar Baños. Na aankomst op het busstation in Baños gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor twee overnachtingen. (O)

Dag
5

Baños

Vandaag bent u vrij en kunt u genieten van de warmwaterbaden, wandelen in het stadje of een tocht per mountainbike maken naar de waterval el Pailón del Diablo die omgeven is door subtropische vegetatie. Met het Explorer Baños pakket dat u van ons ontvangt, kunt u deze stad in eigen tempo en op eigen manier verkennen. (O)

Dag
6

Baños – Guamote

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Baños gebracht. Hier stapt u op de bus naar Riobamba. Na aankomst op het busstation in Riobamba wordt u opgehaald door een Spaanstalige chauffeur van het project Inti Sisa en naar Guamote gebracht. In Guamote maakt u kennis met de stichting die de levensstandaard van de lokale bevolking verbetert. U overnacht in het Inti Sisa guesthouse dat onderdeel is van deze stichting en de verdiensten investeert in projecten voor de lokale bevolking. (O)

Dag
7

Guamote – Alausí – Duivelsneus treinrit – Cuenca

’s Ochtends vertrekt u met een Spaanstalige chauffeur voor een prachtige rit door de Andes naar Alausí. De rit voert langs vele bochten, bruggen, ravijnen en kleine Indiaanse dorpjes. In Alausí stapt u op de trein en begint uw spectaculaire treinrit door de Andes. Voordat u op de trein stapt zal een Engelssprekende vertegenwoordiger buskaartjes voor u kopen voor de bus naar Cuenca. Zodat u na terugkomst van de treinrit direct op de bus naar Cuenca kunt stappen. Vanuit de 100 jaar oude trein, die volledig is gerestaureerd, kunt u genieten van schitterende vergezichten. Het hoogtepunt van de tocht is de 800 meter lange zigzag afdaling over de beroemde Nariz del Diablo (neus van de duivel) naar het treinstation van Sibambe. Hier aangekomen kunt u in het Condor Puñuna museum het handwerk van de Nizag gemeenschap bewonderen en de lokale koffie proberen. Voor de terugkeer naar Alausí neemt de trein dezelfde zigzaggende weg achteruit de berg op. Terug in Alausí vertrekt u per bus naar Cuenca. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Cuenca waar u twee nachten zult verblijven. (O)

De Duivelsneus trein rijdt niet op maandag & woensdag.

Dag
8

Cuenca

De koloniale stad Cuenca wordt beschouwd als de mooiste stad van Ecuador. De prachtige binnenstad met zijn oude kerken en gebouwen stammend uit de 16e en 17e eeuw, de rode pannendaken, keienstraatjes, pleinen met bloemen en musea maken deze stad zeer speciaal. Vandaag kunt u Cuenca op eigen gelegenheid te voet verkennen. Met het Explorer Cuenca pakket dat u van ons ontvangt, vindt u makkelijk uw weg en de bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de bloemenmarkt, de kunstnijverheidsmarkt en het museum van Moderne Kunst. (O)

Dag
9

Cuenca – Guayaquil

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Cuenca gebracht. Hier stapt u op de bus naar Guayaquil. U reist van de Andes naar de kust. Als u het Cajas National Park bent gepasseerd, zult u merken dat het Andesklimaat langzaam in een tropisch klimaat is veranderd. Na aankomst op het busstation in Guayaquil gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor één overnachting. (O)

Dag
10

Guayaquil – Galápagos (Baltra & Santa Cruz)

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. U vliegt vandaag naar de Galápagos eilanden. Na aankomst op de luchthaven van Baltra wordt u opgehaald door een privé-auto met Spaanssprekende chauffeur en volgt de transfer naar het eiland Santa Cruz. Nadat u per ferry het Itabaca kanaal bent overgestoken, gaat u op weg naar de hooglanden voor uw eerste kennismaking met de Galápagos eilanden. De beroemde archipel heeft een grondoppervlak van 8000 km² verspreid over ca. 16 eilanden. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdieren en de mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. In de hooglanden vindt u verschillende vegetatiezones waaronder de Miconia-zone waar landbouw en veeteelt wordt bedreven. Maar ook de pampa met voornamelijk grassen en varens, zoals de Galápagosboomvaren, die wel 3 meter hoog kan worden. U brengt een bezoek aan een privé-ranch waar u reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt zien. In het garúa seizoen van juni tot september trekken de reuzenschildpadden naar de hoger gelegen, vochtige gebieden en in het natte seizoen dalen ze af naar de warmere laaglanden. Het gehele jaar door kunt u zien hoe de schildpadden grazen of zich rondwentelen in modderpoelen of in kleine rood gekleurde vijvers. In dit gebied treft u tevens veel landvogels aan zoals spotvogels, vinken, vliegenvangers of de unieke spechtvink, één van de weinige vogelsoorten die ‘gereedschap’ gebruikt. Op de ranch zal tevens een lunch geserveerd worden. Daarna wordt u naar uw hotel in Puerto Ayora gebracht waar u een meet & greet heeft met onze lokale vertegenwoordiging. Zij zullen het programma voor de komende dagen met u doornemen. De rest van de middag bent u vrij om Puerto Ayora op eigen gelegenheid te verkennen. (O,L)

Dag
11

North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas

Om de dieren niet te storen in hun natuurlijke leefomgeving wordt het toerisme op de Galápagos eilanden sinds enige jaren gereguleerd. Dit betekent dat bezoekersstromen beperkt worden en niet alle eilanden voor iedereen toegankelijk zijn. Maar dit verandert niets aan uw beleving. Ieder eiland binnen deze archipel is uniek en u zult een veelzijdigheid aan flora en fauna zien die u nergens anders ter wereld kunt vinden. Vandaag heeft u een dagexcursie naar één van de volgende eilanden: North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas. Welke van deze eilanden u gaat bezoeken wordt op een later moment bevestigd. Tijdens alle dagexcursies zijn de lunch en snorkeluitrusting inbegrepen. Met een beetje geluk ziet u tijdens de boottocht dolfijnen of de schaduw van enorme zeeschildpadden. Afhankelijk van het eiland dat u bezoekt, ziet u vandaag groen-, geel- en oranjegekleurde landleguanen welke vredig samenleven met de zeeleeuwen. Ook heeft u de kans om vele vogels te spotten waaronder de zwaluwstaartmeeuw, blauwvoetgent, roodsnavelkeerkringvogel, fregatvogel en pelikanen. Tijdens het snorkelen kunt u de spectaculaire onderwaterwereld verkennen. Aan het einde van de excursie wordt u weer terug gebracht naar uw hotel op Santa Cruz. (O,L)

Dag
12

Santa Cruz & San Cristóbal

De morgen is ter vrije besteding. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Santa Cruz gebracht vanwaar u per motorboot naar het eiland San Cristóbal vaart. De boottocht duurt ca. 2 uur en afhankelijk van het weer kan de overtocht nogal ‘hobbelig’ zijn. Als u aankomt op San Cristóbal wordt u naar uw hotel gebracht. U heeft vanmiddag de tijd om zelf het eiland te ontdekken. Een aanrader is een wandeling over de boulevard. Hier liggen vele zeeleeuwen te slapen of te luieren in de zon. Dit is ideaal te combineren met het bezoekerscentrum van San Cristóbal. In een expositieruimte leert u meer over het ontstaan en de betekenis van de eilanden. Sluit de avond af met een diner in het gezellige centrum, met uitzicht over de haven. (O)

Dag
13

Isla Lobos of Kicker Rock

Vandaag brengt u een bezoek aan Isla Lobos of Kicker Rock. Tijdens de wandeling op Isla Lobos komt u veel dieren tegen zoals fregatvogels, blauwvoetgenten en zeeleeuwen. Na de wandeling is er tijd om te snorkelen. Zwem samen met zeeleeuwen en observeer de roggen en zeeschildpadden. De excursie eindigt op een prachtig wit zandstrand waar u rond kunt wandelen of kunt zwemmen in het lauwwarme water. De lavarotsformatie Kicker Rock, gelegen in het midden van de oceaan, heeft de vorm van een slapende zeeleeuw. U vaart rondom de formatie om de vele vogels te observeren die deze rots als rust- of broedplaats gebruiken. Daarna gaat de boot voor anker en heeft u de mogelijkheid om te snorkelen. Naast vele vissen treft u hier met een beetje geluk ook roggen, haaien en zeeschildpadden. De excursie eindigt op een prachtig wit zandstrand waar u rond kunt wandelen of kunt zwemmen in het lauwwarme water. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw hotel op San Cristóbal. (O,L)

Dag
14

San Cristóbal – Guayaquil – Amsterdam

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u via Guayaquil terugvliegt naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.