Bestseller
vanaf € 3179,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Afwisselende rondreis met privé- en openbaar vervoer
Ontdek de koloniale steden Quito en Cuenca
Breng vanuit Quito een bezoek aan Papallacta, Mindo of Otavalo
Geniet in Baños van de warmwaterbronnen
Bezoek in Guamote het Inti Sisa project dat de levensstandaard van de lokale bevolking verbetert
Ga 5 dagen eilandhoppen en ontdek alle hoogtepunten van de Galápagos eilanden
Verleng uw reis met een verblijf in de Amazone
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Quito

Vertrek vanaf Amsterdam naar Quito. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Quito ligt op een hoogte van 2.850 meter en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. In deze stad bevinden zich prachtige musea, kerken en kunstgalerieën. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag
2

Quito

’s Ochtends maakt u een stadstour waarbij u samen met een gids door het koloniale centrum wandelt. U vindt hier prachtige gebouwen en smalle, geplaveide straatjes met gekleurde huizen. Het Onafhankelijkheidsplein is het belangrijkste plein van de stad. Aan de rand van dit plein pronken een aantal interessante bouwwerken waaronder de neogotische basiliek, de kerk Compañía de Jesús met het gouden interieur en het klooster van San Francisco, één van de mooiste religieuze gebouwen van de nieuwe wereld. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt Santa Clara waar talloze tropische vruchten worden aangeboden. U wandelt door de ‘dulce’ straat waar zoete lekkernijen verkocht worden. In Calle La Ronda, de oudste straat van Quito, bezoekt u wat kleine ateliers en ziet u hoe men van cacao chocolade maakt. (O)

Dag
3

Quito: excursie Papallacta, Mindo of Otavalo

Vandaag kunt u kiezen uit drie dagexcursies. Onder begeleiding van een gids/chauffeur maakt u een excursie naar Papallacta, Mindo of Otavalo. Deze bestemmingen liggen allemaal op maximaal 2 uur rijden van Quito. (O)

In Papallacta kunt u even ontsnappen aan de drukte van de hoofdstad Quito. Dit dorpje staat namelijk bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen die een heilzame werking zouden hebben. Zodra u helemaal bent opgeladen, kunt u ervoor kiezen om op eigen gelegenheid nog een mooie wandeling te maken langs de Papallacta rivier. 

In Otavalo vindt op Plaza del Poncho dagelijks een grote, kleurrijke markt plaats waar ambachtslieden uit het hele land hun waar aanbieden. Hier is van alles te krijgen, van poncho’s tot dromenvangers en van sierraden tot hoeden. Otavalo is één van de beste plaatsen in Ecuador om souvenirs te kopen. Maar vergeet niet om af te dingen. Op zaterdag vindt hier de wekelijkse veemarkt plaats. Een unieke belevenis!

Mindo, gelegen in het nevelwoud, is een klein authentiek plaatsje waar natuur en actie samenkomen. Hier kunt u optioneel deelnemen aan diverse activiteiten zoals ziplinen of tubing. Ook kunt u de vlindertuin bezoeken of een chocoladetour maken. 

Dag
4

Quito – Baños

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Quitumbe in het zuiden van Quito gebracht. Hier stapt u op de bus naar Baños. Na aankomst op het busstation in Baños gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. De ligging van dit toeristische dorpje is fantastisch. Baños wordt namelijk omringd door prachtige groene bergen en indrukwekkende vulkanen. (O)

Verleng uw reis door hier de 5-daagse Amazone bouwsteen toe te voegen. Voordat u per bus naar Baños reist, vliegt u van Quito naar Lago Agrio. Na aankomst volgt de transfer naar het Cuyabeno Nationaal Park. Hier stapt u in een gemotoriseerde kano die u naar de Jamu Lodge brengt. Vanuit deze lodge gaat u op ontdekking door het tropisch regenwoud. Leer meer over de exotische flora en fauna en ga op zoek naar wildlife tijdens de jungletochten.

Dag
5

Baños

Vandaag bent u vrij en kunt u een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen, een wandeling maken door het dorpje, gaan mountainbiken of een bezoek brengen aan de waterval Pailón del Diablo. Met het Explorer Baños pakket dat u van onze lokale agent ontvangt, kunt u deze stad in eigen tempo en op eigen manier verkennen. (O)

Dag
6

Baños – Guamote

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Baños gebracht. Hier stapt u op de bus naar Riobamba. Na aankomst op het busstation in Riobamba wordt u opgehaald door een Spaanstalige chauffeur van het project Inti Sisa en naar Guamote gebracht. In Guamote maakt u kennis met de stichting die de levensstandaard van de lokale bevolking verbetert. U overnacht in het Inti Sisa guesthouse dat onderdeel is van deze stichting en de verdiensten investeert in projecten voor de lokale bevolking. (O)

Dag
7

Guamote – Cuenca

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit door de Andes naar Alausí. De rit voert langs vele bochten, bruggen, ravijnen en kleine bergdorpjes. In Alausí stapt u op de bus naar Cuenca. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. (O)

Dag
8

Cuenca

De koloniale stad Cuenca wordt beschouwd als de mooiste stad van Ecuador. De prachtige binnenstad met zijn oude kerken en gebouwen stammend uit de 16e en 17e eeuw, de rode pannendaken, keienstraatjes, pleinen met bloemen en musea maken deze stad zeer speciaal. Vandaag kunt u Cuenca op eigen gelegenheid te voet verkennen. Met het Explorer Cuenca pakket dat u van onze lokale agent ontvangt, vindt u makkelijk uw weg en de bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de bloemenmarkt, de kunstnijverheidsmarkt en het museum van Moderne Kunst. (O)

Dag
9

Cuenca – Guayaquil

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Cuenca gebracht. Hier stapt u op de bus naar Guayaquil. U reist van het Andesgebergte naar de kust. Als u het Cajas Nationaal Park bent gepasseerd, zult u merken dat het Andesklimaat langzaam in een tropisch klimaat is veranderd. Na aankomst op het busstation in Guayaquil gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. (O)

Dag
10

Guayaquil – Galápagos (Baltra & Santa Cruz)

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Guayaquil gebracht en vliegt u naar de Galápagos eilanden. Na aankomst op de luchthaven van Baltra volgt de transfer naar Santa Cruz, het op één na grootste en meest dichtbevolkte eiland. De beroemde eilandengroep ligt bijna 1.000 km ten westen van Ecuador en midden in de Grote Oceaan. De eilanden zijn de toppen van een aantal vulkanen die zich onder het water bevinden. Wat de eilanden zo uniek maakt is dat ze, in tegenstelling tot de meeste eilanden, nooit verbonden zijn geweest met het vasteland. Ze zijn rechtstreeks uit de zeebodem omhoog gestuwd. Dit isolement bracht de Galápagos eilanden hun unieke ecosysteem. Veel dieren die op de eilanden leven, komen nergens anders ter wereld voor. Ze hebben geen angst voor de mens waardoor u ze van dichtbij kunt observeren.

Nadat u per ferry het Itabaca kanaal bent overgestoken, gaat u op weg naar de hooglanden voor uw eerste kennismaking met de Galápagos eilanden. In het hooggelegen binnenland vindt u verschillende vegetatiezones waaronder de pampa met grassen en varens, zoals de Galápagosvaren die wel 3 meter hoog kan worden. U brengt een bezoek aan een privé-ranch waar u reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Hier kunt u genieten van de lunch. Daarna bezoekt u enkele lavatunnels van het eiland. Na afloop volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Ayora waar u een meet & greet heeft met onze lokale agent. Zij zullen het programma voor de komende dagen met u doornemen. De rest van de middag bent u vrij om Puerto Ayora op eigen gelegenheid te verkennen. (O,L)

Dag
11

Santa Cruz: excursie North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas

Om de dieren niet te storen in hun natuurlijke leefomgeving wordt het toerisme op de Galápagos eilanden sinds enige jaren gereguleerd. Dit betekent dat bezoekersstromen beperkt worden en niet alle eilanden voor iedereen toegankelijk zijn. Maar dit verandert niets aan uw beleving. Ieder eiland binnen deze archipel is uniek en u zult een veelzijdigheid aan flora en fauna zien die u nergens anders ter wereld kunt vinden.

Vandaag heeft u een dagexcursie naar één van de volgende eilanden: North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas. Welke van deze eilanden u gaat bezoeken wordt op een later moment bevestigd. Tijdens alle dagexcursies zijn de lunch en snorkeluitrusting inbegrepen. Met een beetje geluk ziet u tijdens de boottocht dolfijnen of de schaduw van enorme zeeschildpadden. Afhankelijk van het eiland dat u bezoekt, ziet u vandaag groen-, geel- en oranjegekleurde landleguanen die vredig samenleven met de zeeleeuwen. Ook heeft u de kans om vele vogels te spotten waaronder de zwaluwstaartmeeuw, blauwvoetgent, roodsnavelkeerkringvogel, fregatvogel en pelikanen. Tijdens het snorkelen kunt u de spectaculaire onderwaterwereld verkennen. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel op Santa Cruz. (O,L)

Dag
12

Santa Cruz & San Cristóbal

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Santa Cruz gebracht vanwaar u per motorboot naar het eiland San Cristóbal vaart. De boottocht duurt ca. 2 uur en afhankelijk van het weer kan de overtocht nogal ‘hobbelig’ zijn. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. U heeft vanmiddag de tijd om zelf het eiland te ontdekken. Een aanrader is een wandeling over de boulevard. Hier liggen vele zeeleeuwen te slapen of te luieren in de zon. Dit is ideaal te combineren met het bezoekerscentrum van San Cristóbal. In een expositieruimte leert u meer over het ontstaan en de betekenis van de eilanden. Sluit de avond af met een diner in het gezellige centrum, met uitzicht over de haven. (O)

Dag
13

San Cristóbal: excursie Isla Lobos of Kicker Rock

Vandaag brengt u een bezoek aan Isla Lobos of Kicker Rock. Tijdens de wandeling op Isla Lobos komt u veel dieren tegen zoals fregatvogels, blauwvoetgenten en zeeleeuwen. Na de wandeling is er tijd om te snorkelen. Zwem samen met zeeleeuwen en observeer de roggen en zeeschildpadden. De excursie eindigt op een prachtig wit zandstrand waar u rond kunt wandelen of kunt zwemmen in het lauwwarme water.

De lavarotsformatie Kicker Rock, gelegen in het midden van de oceaan, heeft de vorm van een slapende zeeleeuw. U vaart rondom de rots om de vele vogels te observeren die deze plek als rust- of broedplaats gebruiken. Daarna gaat de boot voor anker en heeft u de mogelijkheid om te snorkelen. Naast vele vissen treft u hier met een beetje geluk ook roggen, haaien en zeeschildpadden. De excursie eindigt op een prachtig wit zandstrand waar u rond kunt wandelen of kunt zwemmen in het lauwwarme water. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel op San Cristóbal. (O,L)

Dag
14

San Cristóbal – Guayaquil – Amsterdam

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van San Cristóbal en vliegt u via Guayaquil terug naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany