vanaf € 449,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de fascinerende natuur van de Ecuadoriaanse Amazone
Leer meer over de exotische flora en fauna en ga op zoek naar wildlife tijdens de jungletochten
Verblijf in de kleinschalige Jamu Lodge

Dag tot dag

Dag
1

Quito – Lago Agrio – Jamu Lodge

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U vliegt in ca. 40 minuten naar Lago Agrio. Hier begint uw jungleavontuur! Na aankomst volgt de ca. 3 uur durende transfer naar de entree van het Cuyabeno Nationaal Park. Na de lunch stapt u over in een gemotoriseerde kano en volgt u de slingerende Cuyabeno rivier naar de Jamu Lodge. Deze kleinschalige lodge beschikt over 9 in traditionele stijl gebouwde cabañas. Vanuit de lodge gaat u op ontdekking door het fascinerende regenwoud. U leert het unieke ecosysteem kennen en komt van alles te weten over lokale gebruiken en gewoonten. Ook gaat u op zoek naar dieren zoals apen, slangen en schildpadden. Na een korte siësta vertrekt u per kano naar Laguna Grande waar u kunt genieten van de zonsondergang en een frisse duik kunt nemen. (L,D)

Dag
2

Jamu Lodge

In de ochtend vertrekt u voor een 3 tot 4 uur durende wandeling door het primaire woud. Tijdens de wandeling vertelt uw gids over het regenwoud, de verschillende medicinale planten en gaat u op zoek naar tropische vogels en andere dieren. Na de lunch en een korte siësta gaat u in de middag opnieuw op verkenning in de jungle en is er een kans om de zeldzame roze zoetwaterdolfijn te spotten. Na het diner heeft u een avondexcursie waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren. Samen met uw gids stapt u in de kano en vaart u langs de oever van de rivier om kaaimannen te spotten. (O,L,D)

Dag
3

Jamu Lodge

’s Ochtends stapt u opnieuw in de kano en vaart u in ca. 1 uur naar een dorpje waar u op bezoek gaat bij een Tarapuy gemeenschap. Hier ziet u hoe de lokale bevolking van cassave traditioneel brood maakt. U kunt hierbij ook assisteren en zelf ervaren hoe het is om materialen uit het bos te gebruiken om brood te maken. Na terugkeer in de lodge is het tijd voor de lunch en een siësta. Na het diner gaat u tijdens een avondwandeling op zoek naar insecten, spinnen en schorpioenen. (O,L,D)

Dag
4

Jamu Lodge – Lago Agrio – Quito

Voor de liefhebbers staat een vroege excursie op het programma om vogels te spotten. Na het ontbijt vertrekt u per gemotoriseerde kano naar de ingang van het nationale park vanwaar u terugreist naar de luchthaven van Lago Agrio voor de vlucht naar Quito. Na aankomst op de luchthaven van Quito volgt de transfer naar uw hotel. (O)

Dag
5

Quito

Na het ontbijt eindigt het arrangement. (O)

Het programma op dag 4 is afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht van Lago Agrio naar Quito. Bij een vroege vlucht vertrekt u rond 06.00 uur uit de Jamu Lodge en dan komt de bird watching tour te vervallen.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany