vanaf € 2399,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ga schildpadden spotten in Tortuguero Nationaal Park
Ontdek vanuit Puerto Viejo de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Relaxen op de exotische eilandengroep Bocas del Toro
Bezoek het charmante bergdorpje Boquete
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route naar Tortuguero en Puerto Viejo.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

U wordt vroeg opgehaald bij uw hotel en rijdt vervolgens richting de Caribische kust. De rit voert door het Braulio Carrillo Nationaal Park. Dit is een schitterend gebied met hoge bergen, weelderig begroeid oerwoud, uitgedoofde vulkanen en mooie watervallen. Onderweg wordt gestopt voor een heerlijk ontbijt. Daarna reist u door naar een lokale aanleghaven waar u op de boot stapt. Tijdens de ca. 1,5 uur durende boottocht vaart u over kronkelende rivieren dwars door het ongerepte regenwoud naar het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst en daarna wordt de lunch geserveerd. Vervolgens bezoekt u het dorpje Tortuguero. Hier komt u meer te weten over de bescherming van schildpadden die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

Vandaag heeft u een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park is één van de belangrijkste broedgebieden van de bedreigde groene zeeschildpad. Tortuguero Nationaal Park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, kanalen en lagunes. Tijdens een boottocht komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van de jungle en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele turtle watching tour naar het strand maken. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Puerto Viejo

U reist per boot terug naar de ingang van het nationale park. Daarna volgt de transfer naar Puerto Viejo, een klein vissersdorpje aan de Caraïbische kust. De lunch zal onderweg plaatsvinden. Puerto Viejo is een badplaats met prachtige stranden en kristalblauw water en het biedt uitstekende surfmogelijkheden. U vindt hier nog altijd veel Caraïbische en Jamaicaanse invloeden terug, vooral in de manier van leven en het eten. (O,L)

Dag
5

Puerto Viejo

Na het ontbijt trekt u het tropisch regenwoud in voor een snorkel- en wandeltour. Met een kapitein en gids vaart u per boot door het Cahuita Nationaal Park. In dit prachtige park vindt u zowel aan land als in de oceaan een enorme biodiversiteit aan ecosystemen. Bij het belangrijkste koraalrif van Costa Rica gaat u het water in om te snorkelen. U kunt hier genieten van de ongekend mooie onderwaterwereld met 35 soorten koraal, prachtig gekleurde tropische vissen, diverse soorten haaien, zee-egels en zeeschildpadden. Na 2 uur snorkelen wordt er een heerlijke picknicklunch geserveerd met vers fruit en water. Daarna begint het tweede deel van de tour en neemt de gids u mee op een wandeling van ca. 5 km. Onderweg kunt u verschillende soorten slangen, luiaards, brulapen, miereneters en andere wilde dieren tegenkomen. Ook leert u meer over de (medicinale) planten die voorkomen in dit gebied. (O,LP)

Dag
6

Puerto Viejo – Bocas del Toro (Panama)

Deze ochtend vertrekt u van Puerto Viejo in Costa Rica naar Sixaolo, de grensovergang met Panama. Na afhandeling van de douaneformaliteiten steekt u te voet de grens over (ca. 100 meter). Vervolgens stapt u over in een tweede shuttlebus. Deze brengt u naar de haven van Almirante vanwaar u per boot naar de eilandgroep Bocas del Toro vertrekt. Na een boottocht van ca. 20 minuten komt u aan op het hoofdeiland: Isla Colon. U loopt in 2 minuten naar het hotel van uw keuze. Bocas del Toro is een exotische eilandengroep die uit meer dan 200 eilandjes bestaat. Vanwege de vriendelijke en ontspannen Caraïbische sfeer zult u zich hier snel thuis voelen. Vanaf Isla Colon kunt u één van de vele watertaxi’s pakken om de andere eilandjes met hun afgelegen stranden en prachtige snorkelplekken te ontdekken. (O)

Dag
7

Bocas del Toro

Vandaag vertrekt u voor een korte boottocht naar Laguna Bocatorito. In deze baai, die ook wel dolfijnenbaai genoemd wordt, heeft u zo’n 95% kans om dolfijnen te spotten. Daarna vaart u naar Coral Keys waar u heerlijk kunt snorkelen. ’s Middags bezoekt u Isla Zapatilla waar u kunt wandelen, zwemmen, snorkelen of gewoon relaxen op het strand. (O)

Dag
8

Bocas del Toro – Boquete

Na het ontbijt keert u per watertaxi terug naar de haven van Almirante. Daarna volgt een adembenemende rit van ca. 3,5 uur door de hooglanden van Chiriquí met als eindbestemming Boquete. Dit schilderachtige bergdorpje ligt op de oostelijke helling van de Barú vulkaan, op zo’n 1.200 meter hoogte. Er heerst hier een gezond bergklimaat: zonnig en droog. Mede hierdoor worden veel inwoners 100 jaar oud. Boquete is vooral bekend vanwege de vele koffieplantages. Van oktober t/m februari kunt u zien hoe de kleurrijk geklede Guaymí indianen de koffiebessen plukken. De omgeving van Boquete is ook een goede plek om vogels te spotten waaronder de beroemde en zeldzame quetzal. (O)

Dag
9

Boquete

Vandaag brengt u een bezoek aan een koffieplantage en leert u meer over de koffieteelt en het branden van de koffiebonen. Daarna heeft u de gelegenheid de verschillende soorten koffie te proeven. ’s Middags heeft u vrije tijd en kunt u deelnemen aan diverse sportieve activiteiten zoals paardrijden, mountainbiken, ziplinen door de dichte jungle, bergbeklimmen of raften. Minder avontuurlijke reizigers kunnen relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen of een wandeling maken over één van de vele goed aangegeven paden. (O)

Dag
10

Boquete – David – Panama City

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags wordt u naar de luchthaven van David gebracht en vliegt u in 50 minuten naar Panama City. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Panama City is een moderne, levendige stad met wolkenkrabbers, parken, buitenwijken en een belangrijk internationaal centrum. Het is de hoofdstad en tevens grootste stad van het land. Daarnaast heeft het koloniale architectuur en historische monumenten, achtergelaten door de Spaanse veroveraars, uitgebreide winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en één van de meest prestigieuze bouwwerken uit de geschiedenis: het Panamakanaal. Dit kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Atlantische Oceaan waardoor schepen een omweg van twee maanden besparen. (O)

Dag
11

Panama City

’s Ochtends brengt u een bezoek aan de Miraflores sluizen, waar u van heel dichtbij kunt zien hoe grote schepen 18 meter omhoog of omlaag worden ‘getild’. In het museum en het bezoekerscentrum krijgt u verdere uitleg over de werking, bouw en geschiedenis van het Panamakanaal. Vervolgens brengt u een bezoek aan het oude gedeelte van Panama City, Casco Viejo, een wijk met een mix van koloniale architectuur en etnische diversiteit. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
12

Panama City – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Panama City voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
13

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany