vanaf € 5229,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Santiago de Chile & Valparaíso
Bezoek San Pedro de Atacama, in de droogste woestijn ter wereld!
Ontdek het koloniale dorpje Puerto Varas vol Duitse invloeden
Bezoek het Vicente Pérez Rosales National Park en zie de prachtige Petrohué waterval
Het mystieke eiland Chiloé
Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes.

Indien u kiest voor de rondreis op privé-basis brengt u een bezoek aan de San Cristóbal heuvel in plaats van de Santa Lucia heuvel.

Dag
3

Santiago de Chile – Calama – San Pedro de Atacama

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Calama. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in San Pedro de Atacama voor drie overnachtingen. Daarna maakt u een excursie naar Tulor, een 3000 jaar oude nederzetting die bestaat uit ronde woningen die met elkaar verbonden zijn door patios en doorgangen. Slechts een gedeelte van de nederzetting is zichtbaar omdat de rest bedekt is met woestijnzand. Vervolgens staat er een bezoek aan het indianenfort van Quitor op het programma. De indianen bouwden dit fort meer dan 700 jaar geleden om zich tegen invasies te beschermen. Daarna keert u terug naar uw hotel. In de namiddag vertrekt u naar Death Valley. Door het desolate karakter van het landschap waant u zich hier op de planeet Mars. De dag wordt afgesloten in Moon Valley vanwaar u met een cocktail kunt genieten van een overweldigende zonsondergang. (O)

Dag
4

San Pedro de Atacama

Vandaag gaat u op ontdekking door de Atacama woestijn. Allereerst bezoekt u de Atacama zoutvlakte, een nagenoeg droog zoutmeer en de grootste zoutvlakte van Chili. Vervolgens brengt u een bezoek aan het dorpje Toconao dat met name interessant is vanwege de gebouwen die gemaakt zijn van vulkanisch gesteente. Landbouw en handgemaakte ambachten zijn hier de belangrijkste werkzaamheden. In de nabijgelegen Chaxa lagune zijn drie soorten flamingo’s en andere vogelsoorten te zien. Na in het dorpje Socaire genoten te hebben van een lokale lunch vertrekt u naar de Meñique en Miscanti lagunes. Deze lagunes liggen op 4.500 meter hoogte en u kunt hier genieten van de prachtige kleuren van het omringende vulkaanlandschap. Dit gebied is onderdeel van het Reserva National Los Flamingos dat in totaal zo’n 740 km beslaat. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel. (O,L)

Dag
5

San Pedro de Atacama

Vandaag staat u vroeg op en vertrekt u rond 04.30 uur voor een bezoek aan de geisers van El Tatio waar de zonsopgang bijna surrealistisch lijkt. U maakt een wandeling langs de spuitende geisers en de bronnen met kokend water en modder. Na het ontbijt, dat wordt meegenomen, heeft u de mogelijkheid om te relaxen in één van de warmwaterbronnen. Op de terugweg naar San Pedro de Atacama heeft u een spectaculair uitzicht op de Tocorpuri en Putama vulkanen en bezoekt u het dorpje Machuca. In dit dorpje vindt u typische constructies van modder en stro. Rond lunchtijd keert u terug naar uw hotel in San Pedro de Atacama. De middag is ter vrije besteding. U kunt relaxen, wandelen door het dorpje of de kerk bezoeken. (O)

Dag
6

San Pedro de Atacama – Calama – Santiago de Chile

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit in westelijke richting naar de Domeyko bergketen. Hier bezoekt u de Yerbas Buenas Valley met interessante geogliefen. Vervolgens bezoekt u de Rainbow Valley, een uniek gebied dat z’n naam te danken heeft aan de fantastische kleurschakeringen die ontstaan zijn door mineralen. Tijdens een wandeling kunt u genieten van dit prachtige landschap. Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Calama gebracht en vliegt u naar Santiago de Chile. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. (O,L)

Dag
7

Santiago de Chile – Valparaíso

’s Ochtends reist u naar Isla Negra waar u het huis en tevens museum van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda bezoekt. Dit museum bevat een mooie collectie boegbeelden, schelpen en manuscripten. Vervolgens vertrekt u naar de Casablanca vallei die beroemd is vanwege de wijnproductie. In de wijngaard Casas del Bosque (of gelijkwaardig) leert u alles over het maken van wijnen en maakt u een wijnproeverij mee. Na een heerlijke lunch vertrekt u naar het pittoreske Valparaíso dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze stad, gelegen op 70 km ten westen van Santiago de Chile is gebouwd op 44 steile hellingen, die uitkomen in de Grote Oceaan. Op de vele heuvels leiden talloze kabelbaantjes omhoog naar kleurrijke, houten huizen. Ondanks het feit dat Valparaíso de belangrijkste havenstad en de op een na grootste stad van Chili is, doet de sfeer in de stad bohemiaans aan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes en bochtige straatjes, excentrieke en antieke bars en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad tot een unieke bestemming. (O,L)

Dag
8

Valparaíso – Santiago de Chile

Vandaag maakt u een stadstour door Valparaíso. De tour begint op het Sotomayor plein. Hier vindt u het monument ter ere van de helden van Iquique. Dit monument is gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Pacific oorlog. Vervolgens bezoekt u de havengebouwen, de Prat pier met de kunstnijverheidsmarkt en maakt u een ritje per kabelbaan naar de bovenstad. Een lunch in een lokaal restaurant is de perfecte gelegenheid om verse vis en schaaldieren te proeven. Na de lunch keert u weer terug naar Santiago de Chile voor één overnachting. (O,L)

Dag
9

Santiago de Chile – Puerto Montt – Puerto Varas

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Puerto Montt. Na aankomst volgt de transfer naar het centrum waar u een stadstour maakt. U ziet o.a. het Plaza de Armas, de kathedraal en de monumenten ter ere van de Duitse kolonisten. Vanaf een uitkijkpunt heeft u een prachtig zicht op de stad en het Reloncaví fjord. Op een heldere dag kunt u vanaf deze plek verschillende vulkanen en zelfs het eiland Chiloé zien. Via een kustroute bereikt u de Angelmó markt, bekend om z’n typische lokale producten en kunstnijverheid. Na de lunch vertrekt u naar Puerto Varas waar u een bezoek brengt aan het Felmer museum. Puerto Varas, een koloniaal dorpje met veel Duitse invloeden, is gelegen aan het Llanquihue meer. Eind 19e eeuw vestigden Duitse kolonisten zich hier. In dit charmante dorpje zijn veel van die Duitse invloeden nog terug te vinden in onder andere de architectuur maar ook in de keuken. Het Llanquihue meer, het op één na grootste meer van Chili, en de omliggende vulkanen maken van Puerto Varas een echt outdoor paradijs. U kunt hier klimmen, wandelen, vissen en kajakken. Puerto Varas is tevens de uitvalsbasis om de natuurgebieden in de regio te verkennen. (O,L)

Dag
10

Puerto Varas

U rijdt vandaag via een mooie route langs het Llanquihue meer naar het Vicente Pérez Rosales National Park. Hier maakt u een wandeling naar de prachtige Petrohué waterval. Daarna vertrekt u naar het Todos los Santos meer en kunt u genieten van schitterende vergezichten op de Osorno, Puntiagudo en Tronador vulkanen. Dit meer wordt ook wel het smaragdmeer genoemd vanwege de smaragdgroene kleur van het water. Tenslotte rijdt u via Ensenada, de Burbuja krater en het Mirador las Pumas naar het skicentrum en de Osorno vulkaan vanwaar u kunt genieten van een fantastisch zicht over de omliggende vulkanen en het Llanquihue meer. (O,L)

Dag
11

Puerto Varas – Chiloé

’s Ochtends vertrekt u naar het eiland Chiloé. In Pargua gaat u aan boord van de ferry die u in 30 minuten naar Chacao op het eiland Chiloé brengt. Chiloé is naast een archipel ook het op één na grootste eiland van Chili. Op het eiland zult u verbaasd staan over de vele pittoreske vissersplaatsjes en prachtig geschilderde houten huizen en kerkjes. De kerken van Chiloé behoren tot het UNESCO Werelderfgoed vanwege hun unieke vorm van houten architectuur en de mestiezencultuur die zij vertegenwoordigen. Na aankomst op het eiland Chiloé maakt u een boottocht naar het vissersplaatsje Tenaum waar u wordt verwelkomd door de vriendelijke inwoners van het eiland. Deze pioniers zullen hun huis voor u open stellen en hun tradities, geschiedenis en keuken met u delen. Vervolgens bezoekt u de plaats Colo waar de oudste kerk van het eiland gevestigd is. Tenslotte vertrekt u via het vissersplaatsje Quemchi naar uw hotel in Castro voor twee overnachtingen. (O,L)

Dag
12

Chiloé

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Castro. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Farmer’s Fair, de gekleurde huizen die op palen in zee zijn gebouwd, musea en kerken. De lokale kunstnijverheidsmarkt is een populaire plek om wollen producten te kopen. Ook ziet u de Tey kerk die door de lokale gemeenschap en vrijwilligers werd verplaatst en het kunstnijverheidsplaatsje Dalcahue. Na de lunch steekt u per ferry over naar het eiland Quinchao waar u de stadjes Curaco de Velèz en Achao met een aantal kerkjes en een paar kleine interessante musea bezoekt. Tenslotte maakt u een aantal stops bij verschillende uitzichtpunten waar u endemische vogels en trekvogels kunt observeren zoals de Chileense flamingo. (O,L)

Dag
13

Chiloé – Puerto Montt – Santiago de Chile

’s Ochtends bezoekt u de stad Ancud waar u het Plaza de Armas, het regionaal museum, de markt, de Huaihuén heuvel en het San Antonio fort zult zien. Na de lunch vertrekt u naar het strand van Puñihuil. Hier maakt u een bootexcursie naar een aantal eilandjes waar u Magelhaenpinguïns en Humboldtpinguïn kunt observeren. Deze plek is de enige plaats ter wereld waar deze twee soorten naast elkaar leven. Omdat pinguïns trekvogels zijn komen ze in dit gebied niet voor van april t/m oktober en wordt deze excursie alleen van november t/m maart uitgevoerd. In de periode april t/m oktober bezoekt u het vogelreservaat Caulín, een gebied dat bestaat uit moeras, een baai, rivieren en stroompjes, strand, duinen en bossen. Caulín is het ideale leefgebied voor honderden inheemse vogelsoorten en bijna een dozijn trekvogels. Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht en vliegt u naar Santiago de Chile. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. (O,L)

Dag
14

Santiago de Chile – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Santiago de Chile voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany