Bestseller
vanaf € 2397,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur/gids
Koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa
Leeuwenrots bij Sigiriya
Kandy en het centrum van de Ceylon thee: Nuwara Eliya
Jeepsafari Yala Nationaal Park en V.O.C. stad Galle
Twee dagen strand bij Unawatuna
De vanaf prijs is inclusief vliegreis per Emirates vanaf Schiphol. Wilt u met een andere maatschappij vliegen of vertrekken vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf, dan maken wij graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Colombo – Negombo

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Colombo. In de ochtend van dag 2 komt u aan. Na een warm welkom volgt een transfer naar uw hotel in Negombo. De rest van de ochtend is ter vrije besteding en u kunt op eigen gelegenheid Negombo verkennen. ’s Middags maakt u een stadstour door Negombo, waarbij u zult zien dat het vissersdorp veel koloniale invloeden heeft en meer te bieden heeft dan alleen stranden. Het plaatsje heeft een prachtige katholieke kerk en ook nog veel Nederlandse invloeden zoals de kanalen en een oude poort van het fort.

Dag
3

Negombo – Anuradhapura

Na het ontbijt verlaat u Negombo en begint uw rondreis door Sri Lanka met als eerste bestemming Anuradhapura. In Anuradhapura bezoekt u op de fiets de ruïnes van de oudste stad van Sri Lanka. Deze heilige stad, die op UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, fungeerde lange tijd als hoofdstad van het koninkrijk Anuradhapura. Meer dan 12 eeuwen lang was deze koningsstad het machtscentrum waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. De schatten uit het verleden zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Met de koninklijke tuinen, het paleis Mahasena en de prachtige tempels met enorme koepels is Anuradhapura een waar openluchtmuseum! (O)

Dag
4

Anuradhapura – Aukana – Polonnaruwa – Dambulla/Sigiriya

Door een schitterend landschap rijdt u naar Polonnaruwa. Tijdens deze reis bezoekt u het 12 meter hoge Aukana boeddhabeeld. Dit kolossale beeld uit de 5e eeuw is het meest ongeschonden beeld van Sri Lanka. Optioneel kunt u vandaag een uitstapje maken naar Ritigala, een boeddhistische kloosterruïne verscholen in de bosrijke omgeving. ’s Middags maakt u een tour door de ruïnestad Polonnaruwa, de tweede koningsstad. Oorspronkelijk is Polonnaruwa in de 10e eeuw gesticht door de Indiase Chola dynastie, vanwege de strategisch gunstige locatie. Nadat de Singalese vorst Vijayabahu I de Cholas in 1070 uit Sri Lanka had verdreven, maakte hij Polonnaruwa tot de hoofdstad van zijn koninkrijk. U bezichtigt onder andere de overblijfselen van het koninklijk paleis, de tempelruïnes en het koningsbad. De prachtige natuur en de alom aanwezige apen geven het tempelcomplex een bijzondere charme. Vervolgens rijdt u door naar Dambulla/Sigiriya, waar u drie nachten verblijft. (O)

Dag
5

Dambulla/Sigiriya

U begint de dag met de beklimming van de 200 meter hoge ‘Leeuwenrots’, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het oerwoud. Aan de noordzijde bereikt u halverwege de Spiegelwand. Hierop zijn prachtige fresco’s afgebeeld van ‘wolkenmaagden’. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. ’s Middags kunt u optioneel een jeepsafari maken in het Minneriya National Park of het Hurulu Eco Park. Het Minneriya National park is 8.890 hectare groot en bekend vanwege de Minneriya Tank, waar vooral tijdens het droge seizoen (juni tot september) wilde olifanten komen baden. Ook ziet u er veel watervogels, waaronder aalscholvers en ooievaars. Tijdens een jeepsafari ziet u behalve olifanten met een beetje geluk ook sambars (paardhert of Aristoteleshert) en luipaarden. Ook in het Hurulu Eco Park heeft u grote kans op een ontmoeting met een olifant. (O)

Dag
6

Dambulla/Sigiriya

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of optionele excursies bijboeken. Bijvoorbeeld een jeepsafari, indien u daar op dag 5 geen gelegenheid voor had. Een andere leuke optie is de Habarana Village Trekking. Tijdens deze afwisselende excursie maakt u kennis met het boerenleven in Sri Lanka. U start met een ritje op een ossenkar, Sri Lanka’s oudste vorm van transport. Daarna wandelt u door een jungle van grassen, kruidenplanten en lage bomen. Bij een rivier helpt een vriendelijke boer u met de oversteek met en zijn ‘boeren catamaran’. Daarna krijgt u uitleg over hoe het platteland wordt bewerkt met de ‘slash and burn’ methode. Geniet van de bedrijvigheid in een dorpje waar kinderen vrolijk rondrennen, vrouwen de was doen in de rivier of boeren bezig zijn met hun oogsten. Tevens geniet u hier van een huisgemaakte maaltijd. (O)

Dag
7

Dambulla/Sigiriya – Matale – Kandy

Vandaag bezoekt u eerst de Dambulla grottentempel. De vijf grotten liggen op ca. 100 meter hoogte en zijn per trappen bereikbaar. Voor veel koningen hebben de grotten, met schitterende wandschilderingen, als schuilplaats gediend. Drie van de vijf grotten zijn het best bewaard gebleven. In de eerste grot ligt een ruim 15 meter lange uit de rots gehouwen boeddha en vindt u fresco’s op de muren, die dateren uit de 15e eeuw. De tweede grot is de grootste en het meest indrukwekkend. Hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden, waaronder beelden van de Hindoeïstische goden Vishnu en Ganesha. Het plafond is versierd met fresco’s, die gebeurtenissen in het leven van boeddha uitbeelden en belangrijke fragmenten uit de geschiedenis van de Singalezen.

Aansluitend vertrekt u naar Kandy en maakt u een stadstour, U ziet onder andere de Upper Lake Drive, de markt en de Tempel van de Tand, een van Sri Lanka’s mooiste tempels. In deze tempel wordt Sri Lanka’s belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van Boeddha. Dé Tand krijgt u echter niet te zien, die is te kostbaar. In de kamer en achter tralies staat de gouden dagoba, die op een tafel rust. Deze is gemaakt van een gouden kistje waar nog zes andere kistjes in zitten. De kistjes passen in elkaar en worden steeds kleiner. De waarde van het kistje stijgt naarmate het formaat van het kistje kleiner wordt. In de kleinste zou de Tand liggen. Vooral de sfeer en de massa pelgrims maken dit bezoek tot een bijzondere belevenis. Twee overnachtingen in Kandy. (O)

Dag
8

Kandy

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of optionele excursies bijboeken. U kunt onder meer naar de Botanische tuin van Peradeniya. Deze was bestemd als privé-tuin voor de koningen van Kandy. In de tuin kunt u heerlijk wandelen en picknicken en in de kruidentuin groeien alle kruiden die op Sri Lanka te vinden zijn: muskaat, kaneel, kardemom, vanille en kruidnagel. In het orchideeënhuis vindt u – naar zeggen – de fraaiste collectie orchideeën van heel Azië.

Ook een excursie naar 3 tempels (Gadaladeniya, Lankatilaka en Embekke) in de omgeving behoort tot de mogelijkheden. Verblijft u eind juli/augustus in Kandy, dan kunt u het Esala Perahera festival meemaken. Dit festival is een eerbetoon aan Boeddha’s belangrijkste relikwie, de tand. Tien avonden lang zijn er processies die bestaan uit rijk versierde olifanten, dansers, muzikanten en allerlei artiesten als zwaardvechters, slangenbezweerders en acrobaten. Overnachting in Kandy. (O)

In 2022 vindt het Perahera Festival plaats van 2 augustus t/m 12 augustus. Wilt u hierbij zijn? Dan adviseren we u om op tijd te boeken.

Dag
9

Kandy – Nuwara Eliya

Vandaag reist u door de bergen en theeplantages naar Nuwara Eliya, het centrum van de beroemde Ceylon theeplantages. Vanaf Kandy reist u per trein naar Nanu Oya, waar uw chauffeur weer op u staat te wachten voor de vervolgreis naar Nuwara Eliya. Dit is een van de mooiste treinreizen ter wereld en u zult dan ook genieten van de prachtige uitzichten over de theevelden. Het voormalige Engelse vakantieoord ligt op 1.900 meter hoogte en wordt ook wel ‘Little England’ genoemd. De hotels, huizen, tuinen, parken, straatnamen en zelfs de temperatuur herinneren aan de Engelse tijd. Het rood geschilderde postkantoor is het beste voorbeeld van een gebouw met een typisch Engelse sfeer. Na aankomst in het koele bergdorp maakt u een stadstour en bezoekt u een theefabriek, waar u tevens de echte Ceylon thee proeft. Twee overnachtingen in Nuwara Eliya. (O)

Dag
10

Nuwara Eliya

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie per jeep maken naar de Horton Plains, het op 2.134 meter hoogte liggende natuurreservaat. De Horton Plains vormen misschien wel het meest ontzagwekkende en ontoegankelijke gebied van Sri Lanka. Hoewel moeilijk te bereiken, is de vlakte zeker een bezoek waard. Het is een uitgestrekte steppeachtige vlakte en een vrijwel onbewoonde en desolate regio. In dit prachtige gebied kunt u een 5 kilometer lange wandeling maken naar het fameuze World’s End, waar het vlakke Horton plateau ineens ophoudt en u in een ruim 1.600 meter diep ravijn kijkt. Bij helder weer kan men zelfs de schittering van de oceaan zien, 81 kilometer verder. Vaak trekt na 10.00 uur de mist op, wat een waar spektakel is. (O)

Dag
11

Nuwara Eliya – Kataragama – Yala/Tissamaharama

U daalt af langs de vele uitgestrekte theeplantages waar u vrouwen iedere ochtend thee kunt zien plukken. Op weg naar het schitterende Yala Nationaal Park brengt u een bezoek aan het tempelcomplex Kataragama, een van de drie heilige plaatsen in Sri Lanka. Het bijzondere van dit tempelcomplex is dat er drie tempels staan voor de drie grote religies: het Boeddhisme, Hindoeïsme en de Islam. In Yala maakt u een jeepsafari. In dit nationale park zijn naast buffels, luipaarden en kuddes wilde olifanten ook talloze vogels te zien, waaronder flamingo’s en watervogels. Een absoluut onvergetelijke trip! Overnachting nabij Yala Nationaal Park. (O)

Dag
12

Yala/Tissamaharama – Galle – Unawatuna

Langs de zuidkust rijdt u naar Galle en Unawatuna. Bij Weligama maakt u een stop om de bekende paalvissers op houten stelten te zien vissen. In het historische stadje Galle maakt u een stadstour. Galle staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Nog altijd zijn er straten met Nederlandse namen, zoals de ‘Leynbaanstreet’ en het ‘Utrecht’ of ‘Akersloot Bastion’. De Verenigde Oost-Indische Compagnie bouwde het Fort van Galle in 1663. Heel imposant zijn de metersdikke vestingmuren. In ruim een uur kunt u over de muren en de zware bastions rond het oude centrum wandelen, waarbij u een prachtig uitzicht hebt over het plaatsje en de zee. In de Nederlands Hervormde Kerk vindt u antieke grafstenen met oud-Nederlandse teksten. Aan het einde van de dag rijdt u naar Unawatuna voor drie overnachtingen aan een prachtig strand. (O)

Dag
13-14

Unawatuna

U heeft twee volle dagen om te genieten van de goudkleurige stranden, het blauwe water, wuivende palmbomen en prachtige zonsondergangen. Unawatuna heeft een van de mooiste stranden aan de zuidkust van Sri Lanka en er heerst een levendige sfeer. In de omgeving vindt u veel winkels, restaurants en leuke barretjes. (O)

Dag
15

Unawatuna – Kosgoda – Colombo

U vertrekt naar Kosgoda. Hier bevindt zich de Turtle Hatchery, een opmerkelijke schildpaddenkwekerij die wordt beheerd door de Wildlife Protection Society. De eitjes die de schildpadden op het strand leggen, worden door de lokale vissers hierheen gebracht. Daar kunnen ze in alle rust uitkomen en kunnen de jonge schildpadjes groot en sterk genoeg worden om op eigen kracht de zee in te gaan. Daarna maakt u een ontspannen boottocht over de Madu rivier. U vaart door het schitterende moerasgebied van Madu Ganga, een gebied met een oppervlakte van 915 hectare met talloze mangrove eilandjes en een bijzondere biodiversiteit.

In Colombo maakt u een korte rondrit door de stad. U ziet onder andere het handelscentrum, de beroemde Clock Tower, het Nederlands Museum, het presidentiële paleis en Pettah, het centrum van de straathandel met zijn nauwe steegjes. Na de rondrit wordt u naar het hotel gebracht voor uw laatste nacht van deze rondreis in Sri Lanka. (O)

Dag
16

Colombo – Amsterdam

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij vliegt u vroeg in de ochtend en komt u dezelfde dag aan in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany