- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is op basis van tweepersoonsbezetting
Canada biedt prachtige natuurarrangementen en uniek wildlife zoals beluga’s, walvissen, beren en ijsberen. De beste periode om de dieren te zien is mei t/m september. U kunt onderstaande bouwsteen gebruiken als verlenging op een andere tour
3-, 4- of 5-daags arrangement

Dag tot dag

De unieke Homfray Lodge bevindt zich in Homfray Channel, een van de geïsoleerde inhammen van de wereldberoemde Desolation Sound in British Columbia. Alleen bereikbaar per boot of watervliegtuig, staat het garant voor een geweldige wilderniservaring waarbij u er even helemaal tussenuit bent. Vanuit de lodge gaat u beren spotten in nabijgelegen Toba Inlet aan de Sunshine Coast van British Columbia. Toba Inlet heeft vele spectaculaire watervallen, gletsjer gevoede rivieren en de prachtige Coastal Mountains die oprijzen als een imposante achtergrond. Grizzlyberen hebben vrij spel in deze geïsoleerde omgeving en zijn te vinden langs de ruige kustlijn op zoek naar zalm. In deze wateren vindt u ook orka’s, zeeleeuwen, zeehonden en dolfijnen. Aan wal kunt u zwarte beren, herten, wasberen, nertsen en de altijd aanwezige zeearenden zien. Tochten worden uitgevoerd in samenwerking met de Klahoose First Nation, wiens traditionele territorium de Toba-vallei omvat.

De lodge

De authentieke, kleinschalige Homfray Lodge biedt alle gemakken van thuis. De ligging aan het water zorgt voor een prachtig uitzicht over het water van Desolation Sound. Een maximum van 12 gasten per dag zorgt voor een gepersonaliseerde wildernis ervaring. Het hoogtepunt van elke dag is de kans om grizzly beren te zien in hun natuurlijke omgeving langs de Klite rivier.

Alle comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een privé-badkamer en hebben uitzicht over het water. Er is een grote veranda om te ontspannen en te genieten van het spectaculaire uitzicht op de omliggende natuur. U kunt hier lekker loungen of zwemmen en ’s avonds genieten van het kampvuur.

Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens het verblijf in de Homfray Lodge. De woonkamer met grote ceder balken en open haard biedt alle ingrediënten voor een ontspannen avond. Het ontbijt, lunch en diner zijn in familie-stijl met uw mede lodge bewoners. Bij het diner wordt er huiswijn en bier geschonken.

De lodge is niet goedkoop, maar gezien wat u er voor terugkrijgt aan maaltijden, excursies en uiteraard de unieke ervaringen, is het zijn prijs absoluut waard.

 

Dag
1

Powell River/Lund – Homfray Lodge

U reist op eigen gelegenheid naar Lund. Indien nodig is de (land)transfer van Powell River naar Lund inbegrepen. Aangekomen in Lund wordt u opgevangen door een vertegenwoordiger en gaat u aan boord voor een 3-uur durende boottocht naar de lodge. Na aankomst aldaar ontvangt u een oriëntatie van de lodge en een overzicht van de activiteiten van de volgende dag. De rest van de dag kunt u ontspannen in de lodge en genieten van het diner. (D)

Dag
2

Homfray Lodge

Na het ontbijt verlaat u de lodge om per boot in ongeveer 1,5 uur naar het schilderachtige Toba Inlet te varen. Bij aankomst op de rivier, ontvangt u een warm en traditioneel welkom van de Klahoose-gidsen. Een korte rit brengt u vervolgens naar de uitkijkpunten waar u de beren in hun natuurlijke habitat kunt zien, zowel vanaf verhoogde als open uitkijkplatforms. Het hoogtepunt van de tour is de kans om de grizzlyberen te zien die zich voeden in de natuurlijke omgeving langs de rivier. Aan het einde van de tour is er een picknick lunch alvorens terug te keren naar de lodge. De rest van de middag is ter vrije besteding in de lodge. Een ideaal moment om te kajakken of paddleboarden alvorens uw verhalen van de dag te delen tijdens een heerlijk diner. (O, L, D)

4- en 5-daags arrangement:

Indien u het 4-daagse arrangement boekt dan gaat u op dag 3 nogmaals beren spotten in Toba Inlet.

Indien u het 5-daagse arrangement boekt dan maakt u op dag 3 een twee uur durende boottocht door de omgeving en kunt u de rest van dag gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten van de lodge. Op dag 4 gaat u nogmaals beren spotten in Toba Inlet

Dag
3

Homfray Lodge – Powell River/Lund

Na het ontbijt geniet u van een laatste ochtend in de lodge voordat u per boot terugkeert naar de luchthaven van Powell River of Lund. (O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany