vanaf € 845,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Internationaal gezelschap
Vertrek op zaterdag vanuit Taipei
Keuze uit 3 hotelcategorieën in Taipei
Highlights: Taipei, Sun Moon Lake, Fo Guang Shan klooster & Taroko Gorge Nationaal Park

Dag tot dag

Dag
1

Taipei

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
2

Taipei

Na het ontbijt maakt u een halve dagexcursie door Taipei. U bezoekt het National Palace Museum, dat meer dan 650.000 oude bronzen voorwerpen, keramiek, schilderijen en kalligrafie herbergt: een ‘must see’ voor liefhebbers van oude Chinese kunst. Tevens brengt u een bezoek aan de Chang Kai-Shek Memorial Hall, waarvan het plein een ontmoetingsplaats is voor verliefde stelletjes en een oefenterrein voor lokale muzikanten en jonge Taiwanese voetballers. U ziet hier hoe elk uur de wacht wordt gewisseld voor het metershoge standbeeld van de Grote Nationalist. Ook stopt u bij de Xingtian tempel en maakt u een fotostop bij The Grand Hotel. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
3

Taipei – Sun Moon Lake

Na het ontbijt reist u per bus naar het Sun Moon Lake. Het smaragdgroene meer ligt op 760 meter boven zeeniveau. Tijdens de rit zullen er diverse stops worden gemaakt, zoals bij de aan Confucius gewijde Wen-Wu tempel. Tevens brengt u onderweg een bezoek aan de Holy Monk schrijn en de Tse En pagode. Deze pagode, die Chiang Kai Shek ter nagedachtenis aan zijn moeder liet bouwen, biedt een spectaculair uitzicht op het meer en de omgeving. Om van het uitzicht te kunnen genieten dient u eerst 200 steile treden te trotseren. Nadat u langs het Sun Moon Lake bent gereden, neemt u uw intrek in hotel Fleur de Chine (of gelijkwaardig). Afhankelijk van de resterende tijd kunt u genieten van warmwaterbaden of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Optioneel kunt u ter plaatse ook een wandeltocht maken, fietsen huren of een boottochtje op het meer maken. (O)

Dag
4

Sun Moon Lake – Fo Guang Shan klooster – Kaohsiung

Vandaag bezoekt u het Fo Guang Shan klooster, een belangrijk centrum van het boeddhisme in het zuiden van Taiwan. Tijdens uw bezoek leert u over het boeddhisme in Taiwan en ziet u dat Fo Guang Shan niet alleen een tempel en klooster is, maar ook een universiteit en meditatiecentrum. U maakt een wandeling door het ‘Buddha Memorial Center’ en heeft de gelegenheid te communiceren met de monniken en nonnen. Tevens is het mogelijk om optioneel een typische vegetarische kloostermaaltijd te gebruiken. Aansluitend reist u naar Kaohsiung, de op één na grootste stad van Taiwan. Tijdens een korte stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Love River en de Lio Ho Night Market. Overnachting in hotel Grand Hi-Lai (of gelijkwaardig). (O)

Dag
5

Kaohsiung – Kenting – Taitung

Na het ontbijt vertrekt u naar het Kenting Nationaal Park in het uiterste zuiden van Taiwan. Dit prachtige park heeft een oppervlakte van 333 km2 en omvat uitgestrekte bossen, koraalriffen, vlaktes, valleien en rivieren. Tijdens een rit door het park stopt u op de mooiste plekjes zoals bij de vuurtoren van Eluanbi, prachtig gelegen tussen de Grote Oceaan en de Straat van Taiwan, de schitterende Maobitou kust, Chuanfan Rock en Longhan Park. Vervolgens reist u verder naar Taitung waar u overnacht in het Royal Chihpen hotel (of gelijkwaardig). (O)

Dag
6

Taitung – Hualien

U rijdt vandaag langs de prachtige oostkust, ook wel ‘het ongerepte land van Taiwan’ genoemd naar de Taroko Kloof. Het fascinerende landschap is het gevolg van het weer en erosie, waardoor ruige bergen zijn ontstaan. Tijdens de rit stopt u bij bijzondere natuurverschijnselen zoals Siaoyeliou, Sansientai en de Stone Steps. Ook bezoekt u een marmerfabriek. In de namiddag arriveert u in Hualien waar u verblijft in hotel Silks Place Taroko (of gelijkwaardig). (O)

Dag
7

Hualien – Taroko Gorge – Taipei

Vandaag bezoekt u het Taroko Gorge Nationaal Park. Het park is beroemd vanwege de 19 km lange Taroko kloof, één van de mooiste plekjes van Taiwan. Tijdens een tour door het park rijdt u over een smalle weg vlak langs de diepe afgrond van de kloof met vele haarspeldbochten en tunnels. De massief marmeren wanden van de kloof liggen soms maar ca. 10 m van elkaar af en de vissen in de rivier zwemmen hier stroomópwaarts. U maakt diverse stops, o.a. bij de Swallow Grotto, Cihmu Bridge en de Changchun tempel. Tenslotte rijdt u via de Qingshui Klif, waar u een stop maakt, en door de bijna 13 km lange Syue-Shan Long tunnel terug naar Taipei waar u rond 18.00 uur aankomt. (O)

Dag
8

Taipei

Transfer naar de luchthaven. Einde van het arrangement. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany