Kamperen
vanaf € 2984,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zelf rijden in een 4WD kampeervoertuig. De route in Botswana voert deels over zeer avontuurlijke 4WD tracks. Huur van een GPS en satelliet telefoon is aan te raden
De meeste campsites beschikken over een restaurant, douches en toiletten. In Chobe, Savuti en Moremi zijn de campsites zeer eenvoudig en er is geen restaurant
Een flexibele instelling en ervaring in rijden met een 4WD is een must. Grote kans dat u met de auto eens vast komt te zitten in het mulle zand en de auto er zelfstandig uit moet halen
Inclusief begeleide trip per mokoro (traditionele kano) in de Okavango Delta
Diverse optionele excursies mogelijk
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Kasane

U vliegt vandaag naar Johannesburg waar u overnacht in een hotel bij de luchthaven. Op dag 2 vliegt u naar Kasane in Botswana, waar u in de middag aankomt. U haalt uw voertuig op en rijdt naar uw overnachtingsplaats. Aan het einde van de middag kunt u nog op pad gaan voor een game-drive in Chobe National Park of een boottocht op de Chobe rivier (beide optioneel). (Dag 2: O)

Dag
3

Kasane – Chobe National Park (ca. 50 km)

Het 4WD avontuur gaat beginnen. In Kasane kunt u inkopen doen bij de supermarkt voor de komende dagen. De komende vijf nachten bereidt u namelijk zelf uw eten. Het eerste stuk vanuit Kasane rijdt u nog over de verharde weg. Vervolgens gaat u Chobe National Park in en volgt u de route over onverharde wegen naar uw camp. Ihaha Camp heeft een prachtige ligging aan de Chobe rivier, in het nationale park. Geniet hier van het bekijken van het vele wild dat hier komt drinken. Het camp heeft geen restaurant en er is geen elektriciteit, maar wel douches en toiletten en faciliteiten voor een ‘braai’ (barbecue).

Dag
4-5

Chobe National Park – Savuti (ca. 133 km)

De volgende dag rijdt u dwars door Chobe National Park naar Savuti. Een prachtige, avontuurlijke rit door de bush. Savuti Camp heeft geen restaurant en er is geen elektriciteit, maar wel douches en toiletten en braaifaciliteiten. Ook dit camp is een uitstekende uitvalsbasis voor tochten door Chobe National Park. In de omgeving van van Savuti vindt u woestijnachtige uitgestrekte grasvlaktes vol wilde dieren en vogels. Neem uw verrekijker mee!

Dag
6-7

Chobe National Park – Moremi Game Reserve (147 km)

De route van vandaag neemt flink wat tijd in beslag. Houd hier rekening mee. U rijdt verder in zuidelijke richting door Chobe en Khwai Reserve naar Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 vierkante kilometer aan ongerepte wildernis. Het is een van de mooiste wildparken in Afrika en biedt het gehele jaar door een verscheidenheid aan wild. De gevarieerde natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. Het camp waar u verblijft is prachtig gelegen, maar heeft eenvoudige douches en toiletten.

Dag
8

Moremi Game Reserve – Maun (137 km)

Het eerste deel van de route rijdt u nog door de bush en het mulle zand. Uiteindelijk keert u terug in de bewoonde wereld en bereikt u Maun. Hier verblijft u twee nachten op een campsite bij een lodge. Maun is de ‘gateway’ naar de prachtige Okavango Delta. De lodge waar u kampeert beschikt over een heerlijk zwembad, een restaurant en een bar. 

Dag
9

Okavango Delta

U maakt vandaag per mokoro (een kano gemaakt van een boomstam) een begeleide dagtocht in de Okavango Delta. Deze grootste binnenlandse delta ter wereld behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en vormt een labyrint van lagunes, meren en kanalen. U vaart door de smalle kanalen van de delta. Onderweg zult u zeker nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten spotten. Geniet ontspannen van de natuur en observeren van wilde dieren zonder het geluid van een motorboot op de achtergrond. U maakt tevens een wandeling op een van de eilanden. Aan het einde van de dag keert u terug naar Maun. (L)

Dag
10-11

Maun – Shakawe (382 km)

Een lange rit vandaag. U rijdt aan de westkant van de Okavango Delta naar Shakawe, gelegen aan de noordwestkant van de delta. De lodge waar u de komende twee nachten kampeert is gelegen aan de zogenaamde Panhandle, zoals het uiterst noordelijke deel van de Okavango Delta genoemd wordt. Deze lange (circa 100 kilometer), smalle vallei is voornamelijk bekend om de vele vogelsoorten die hier voorkomen, naast krokodillen en nijlpaarden. U heeft hier de mogelijkheid om te vissen. Ook hier kunt u diverse activiteiten boeken, zoals een safari naar Tsodillo Hills en tours door de delta.

Dag
12-13

Shakawe – Caprivi (355 km)

Vandaag passeert u de grens en rijdt Namibië in. De tropische Caprivi regio van Namibië bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Dit gebied kent veel meer regenval dan de rest van het land. In het afwisselende, waterrijke landschap leven vele diersoorten, waaronder honderden vogelsoorten. In de verschillende natuurparken in de Caprivi regio kunt u optionele tochten per mokoro, prachtige begeleide wandelingen en/of game-drives maken. Houd onderweg uw ogen open voor onder andere olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden.

Dag
14

Caprivi – Kasane (190 km)

U rijdt Botswana in en verblijft wederom een nacht in Kasane. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u optioneel nog een game-drive of boottocht door Chobe National Park maken.

Dag
15

Kasane – Victoria Falls (77 km)

U laat uw voertuig achter in Kasane en wordt naar uw overnachtingsadres in Victoria Falls gebracht. De komende twee nachten verblijft u in dit comfortabele guesthouse, waar u de beschikking heeft over een eigen badkamer. 

Dag
16

Victoria Falls

De iconische Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia. Het zijn de breedste watervallen van Afrika; de Zambezi rivier stort zich hier over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden. Het enorme mistgordijn dat door deze watermassa wordt gevormd, wordt door de lokale bevolking ‘de rook die dondert’ genoemd. U heeft vandaag voldoende tijd om de watervallen op eigen gelegenheid te bezoeken en een van de vele optionele activiteiten te ondernemen, zoals bijvoorbeeld een prachtige boottocht bij zonsondergang op de Zambezi rivier, een helikoptervlucht over de watervallen, raften, paardrijden en zelfs bungyjumpen. (O).

Dag
17-18

Victoria Falls – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht. Via Nairobi vliegt u terug naar Amsterdam waar u op dag 18 aankomt. (Dag 17: O)

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany