Kamperen
vanaf € 2602,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zelf rijden in een 4WD kampeervoertuig. De route in Botswana voert deels over zeer avontuurlijke 4WD tracks. Huur van een GPS en satelliet telefoon is aan te raden
De meeste campsites beschikken over een restaurant, douches en toiletten. In Chobe, Savuti en Moremi zijn de campsites zeer eenvoudig en er is geen restaurant
Een flexibele instelling en ervaring in rijden met een 4WD is een must. Grote kans dat u met de auto eens vast komt te zitten in het mulle zand en de auto er zelfstandig uit moet halen
Inclusief begeleide trip per mokoro (traditionele kano) in de Okavango Delta
Diverse optionele excursies mogelijk
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Kasane

U vliegt vandaag naar Johannesburg waar u overnacht in een hotel bij de luchthaven. Op dag 2 vliegt u naar Kasane in Botswana, waar u in de middag aankomt. U haalt uw voertuig op en rijdt naar uw overnachtingsplaats. Aan het einde van de middag kunt u nog op pad gaan voor een game-drive in Chobe National Park of een boottocht op de Chobe rivier (beide optioneel). (Dag 2: O)

Dag
3

Kasane – Chobe National Park (ca. 50 km)

Het 4WD avontuur gaat beginnen. In Kasane kunt u inkopen doen bij de supermarkt voor de komende dagen. De komende vijf nachten moet u namelijk zelf uw eten bereiden. Het eerste stuk vanuit Kasane rijdt u nog over de verharde weg. Vervolgens gaat u Chobe National Park in en volgt u de route over onverharde wegen naar uw camp. Ihaha Camp ligt aan de Chobe rivier. Geniet van het vele wild dat hier komt drinken. Het camp heeft geen restaurant en er is geen elektriciteit, maar wel douches en toiletten en braaifaciliteiten.

Dag
4-5

Chobe National Park – Savuti (ca. 133 km)

De volgende dag rijdt u dwars door Chobe National Park naar Savuti. Een prachtige avontuurlijke rit door de bush. Savuti Camp heeft geen restaurant en er is geen elektriciteit, maar wel douches en toiletten en braaifaciliteiten.

Dag
6-7

Chobe National Park – Moremi Game Reserve (147 km)

De route van vandaag neemt flink wat tijd in beslag. Houd hier rekening mee. U rijdt verder in zuidelijke richting door Chobe en Khwai Reserve naar Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 km² aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. Het camp waar u verblijft is prachtig gelegen, maar met eenvoudige douches en toiletten.

Dag
8-9

Moremi Game Reserve – Maun (137 km)

Het eerste deel van de route gaat u nog door de bush en het mulle zand. Uiteindelijk keert u terug in de bewoonde wereld en bereikt u Maun. Hier verblijft u twee nachten op een campsite bij een lodge. Maun is de ‘gateway’ naar de prachtige Okavango Delta. De lodge waar u kampeert beschikt over een heerlijk zwembad, een restaurant en een bar. U maakt op dag 9 een begeleide dagtocht per mokoro in de Okavango Delta. Geniet van de natuur en het wild zonder het geluid van een motorboot. U maakt tevens een wandeling op een van de eilanden. (Dag 9: L)

Dag
10-11

Maun – Shakawe (382 km)

Een lange rit vandaag. U rijdt aan de westkant van de Okavango Delta naar Shakawe, gelegen aan de noordwestkant van de delta. De lodge waar u de komende twee nachten kampeert is gelegen aan de Panhandle, voornamelijk bekend om de vele vogels en u heeft hier de mogelijkheid om te vissen. Ook hier kunt u diverse activiteiten boeken zoals een safari naar Tsodillo Hills en tours door de delta.

Dag
12-13

Shakawe – Caprivi (355 km)

Vandaag passeert u de grens en rijdt Namibië in. De tropische Caprivi regio bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Door het afwisselende landschap leven hier vele diersoorten U kunt hier optionele tochten per mokoro, prachtige begeleide wandelingen en/of game-drives maken. Houdt uw ogen open voor o.a. olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden.

Dag
14

Caprivi – Kasane (190 km)

U rijdt Botswana in en verblijft wederom in Kasane. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u optioneel nog een game-drive of boottocht door Chobe National Park maken.

Dag
15-16

Kasane – Victoria Falls (ca. 77 km)

U laat uw voertuig achter in Kasane en wordt opgehaald en naar uw guesthouse in Victoria Falls gebracht. De komende twee nachten verblijft u in een comfortabel guesthouse met een eigen badkamer. De Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en storten zich over een lengte van 1,6 km zo’n 100 m naar beneden. U heeft voldoende tijd om de watervallen op eigen gelegenheid te bezoeken en een van de vele optionele activiteiten te ondernemen, zoals bijvoorbeeld een prachtige sunsetcruise op de Zambezi rivier, een helikoptervlucht over de watervallen, white water raften, paardrijden en zelfs bungyjumpen. (Dag 16: O).

Dag
17-18

Victoria Falls – Amsterdam

U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht. Via Johannesburg vliegt u terug naar Amsterdam waar u op dag 18 aankomt. (Dag 17: O)

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany