Landinformatie Malediven

Coronavirus: reisadvies

Sinds 15 juli 2021 zijn de grenzen van de Malediven weer open voor internationale reizigers. Wilt u ondanks code oranje en op eigen verantwoordelijkheid naar de Malediven reizen, dan boeken wij graag uw reis. Volgens de laatste informatie is voor een verblijf op een resort eiland alleen een PCR-test met negatieve uitslag nodig, die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. Tevens dient u binnen 24 uur voor aankomst een gezondheidsformulier in te vullen. In gesloten publieke ruimtes, op de luchthaven en tijdens transfers dient u een mondkapje te dragen. Als u vanuit de Malediven naar Nederland reist, heeft u een coronabewijs nodig. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden voor toeristische reizen naar de Malediven. (Update: 13 oktober 2021)

Algemene informatie over reizen tijdens covid-19, zoals over reisverzekeringen en wat er gebeurt als het reisadvies van uw vakantieland wijzigt, vindt u op deze webpagina.

Informatie over vereiste vaccins en andere voorwaarden voor reizen naar de Malediven kunt u nalezen op nederlandwereldwijd.nl

Ligging

De Malediven worden gevormd door een grote groep koraaleilanden, gelegen ten zuidwesten van Sri Lanka. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 880 km en van oost naar west 130 km. Slechts iets meer dan 200 van de bijna 1.200 eilandjes zijn bewoond. De hoofdstad van de Malediven is Malé.

Bevolking

Op de Malediven wonen circa 531.000 mensen. Het grootste deel van de bevolking is moslim.

Taal

Op de Malediven is de officiële taal het Dihevi. Met Engels kunt u goed terecht in de hotels.

Klimaat

Op de Malediven wisselt de temperatuur weinig in de loop van het jaar. Aangenaam is de moessonwind die tussen april en oktober waait.

Klimaattabel (Malé)      
Maand T Gem Zonuren Regendagen T W
Januari  28  27 
Februari  29  10  28 
Maart  30  10  29 
April  30  29 
Mei  29  13  28 
Juni  29  10  28 
Juli  29  13  28 
Augustus  29  11  27 
September  28  15  27 
Oktober  28  15  27 
November  28  11  27 
December  28  13  27 

Bron: ANVR. T Gem = gem. temp, Zon/Regen = dagen met zon/regen. TW = temp. water.

Kleding

Vanwege het warme en vochtige klimaat adviseren wij u luchtige, katoenen kleding mee te nemen. ’s Avonds is het koeler en is soms een sweater of vest aan te raden. Voor sportieve excursies worden stevige wandelschoenen of sportschoenen aangeraden. Kleding is doorgaans informeel. In de betere hotels geldt voor het diner echter een formeler kledingadvies. Voor een bezoek aan tempels dienen knieën en schouders bedekt te zijn en schoenen te worden uitgetrokken. Ook adviseren wij hoofdbedekking tegen de zon.

Reisseizoen

De Malediven kunnen het hele jaar door bezocht worden.

Reisdocumenten

Voor een reis naar de Malediven heeft u een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na uw verblijf. Tevens dient u een geldig retour- of doorreisticket te kunnen tonen. Op het vliegveld van Malé krijgt u een gratis visum, dat 30 dagen geldig is. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Wij attenderen u op het feit dat kinderen over een eigen reisdocument dienen te beschikken. Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, kunnen problemen ondervinden bij de persoonscontrole op een luchthaven als zij alleen met hun kind reizen. De Koninklijke Marechaussee moet bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van de Koninklijke Marechaussee: https://www.defensie.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen.

Gezondheid

Er gelden geen verplichtingen ten aanzien van vaccinaties. Een gele koorts-vaccinatie is wèl verplicht indien u uit een met gele koorts besmet gebied komt. Een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A wordt aanbevolen. Voor een verblijf van langer dan 2 weken wordt een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In dit land komen ziekten voor die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. U dient zich overdag en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Zwangere vrouwen wordt aangeraden hun reis te bespreken met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, de GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen.

Veiligheid

Let te allen tijden op uw bagage. Wij adviseren u gebruik te maken van een hotelkluisje voor het opbergen van uw geld, reisbescheiden en overige kostbaarheden. In uw kamer kunt u veelal gratis over een kluisje beschikken.

Douane

Voor de Malediven is het ten strengste verboden om alcoholhoudende dranken in te voeren. Deze worden bij aankomst door de douane in beslag genomen en pas bij vertrek weer teruggegeven. Alcoholhoudende dranken zijn overigens in alle resorts verkrijgbaar.

Geld

De munteenheid op de Malediven is de Maldivian Rufiyaa (MVR), maar het betalingsverkeer bestaat hoofdzakelijk uit US-dollars, cash of per credit card. De koers van MVR 10 is ca. € 0,53 (juni 2021). De bekende creditcards worden in de hotels, winkels en restaurants geaccepteerd. In Malé kunt u geld opnemen bij een geldautomaat (ATM). Om te pinnen dient er op uw bankpas het Maestro logo te staan. Op de website www.mastercard.com kunt u nagaan in welke steden u ATM-machines kunt vinden.
N.B. Bankpassen van diverse banken worden standaard ‘uit’ gezet voor gebruik buiten Europa. U dient uw pas bij uw bank te activeren voor gebruik buiten Europa. Op de website van uw bank treft u hierover nadere informatie aan.

Openingstijden

Op de Malediven maakt u voor bank en postvoorzieningen gebruik van de hotelreceptie.

Maaltijden

Op de Malediven betaalt u voor een lunch gemiddeld USD 20 en voor een diner vanaf USD 30. Frisdrank kost circa USD 2.50 en een biertje ongeveer USD 4.

Tijdsverschil en duur vliegreis

In onze wintermaanden is het op de Malediven 4 uur later dan in Nederland. Gedurende de zomermaanden kunt u hier 1 uur van af halen. Uw intercontinentale vliegreis vanuit Amsterdam naar Malé duurt gemiddeld 13 uur.

Vervoer

Er bestaan verschillende vervoersoorten op de Malediven, meestal wordt er gebruik gemaakt van de lokale dhoni’s (traditionele houten vissersschepen). Vervoer vindt ook plaats per speedboot of watervliegtuig.

Fooien

Op de Malediven wordt het bedieningsgeld aan de rekening toegevoegd; het is echter gebruikelijk dat u toch nog een kleine fooi voor de ober achterlaat. Kamermeisjes verwachten een fooi van ongeveer USD 5 per week.

Voltage

De netspanning op de Malediven is 220-230 volt. Wij adviseren u een universeelstekker mee te nemen. De elektriciteit op de eilanden wordt aangedreven door generatoren die soms uit kunnen vallen. Wij raden u aan een zaklantaarn mee te nemen.

Vertrekbelasting

U hoeft bij vertrek uit de Malediven ter plaatse geen vertrekbelasting te betalen (wijzigingen voorbehouden).

Feestdagen 201
1 januari Nieuwjaarsdag
13 april Start van de Ramadan
1 mei Dag van de Arbeid
13 mei Eid al Fitr
19 juli Dag van de Hajj
20 juli Eid al Adha
26 juli Onafhankelijkheidsdag
9 augustus Muharram, islamitisch nieuwjaar
7 oktober Nationale Dag
19 oktober Milad un-Nabi, geboortedag van de profeet Mohammed
3 november Dag van de overwinning
7 november Geboortedag van de islam op de Malediven
11 november Dag van de Republiek

Naast bovengenoemde feestdagen zijn er ook een aantal andere religieuze feesten. Op veel van deze dagen wordt (buiten de hotels) geen alcohol geschonken en soms zijn openbare voorzieningen gesloten. Op Poya dagen, die altijd met volle maan vallen, zijn winkels gesloten en is de verkoop van alcohol en vlees verboden. 

Informatie

Maldives Tourist Information Office
Bethmannstrasse 58
60311 Frankfurt am Main
Duitsland
Tel.: 0049 69 2740 4420
Fax: 0049 69 2740 4422

Malediven op internet: www.visitmaldives.com

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Bekijk de mooiste reizen naar Sri Lanka & Malediven

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany