BESTEMMINGEN

Een review uit Mauritius

Romantisch Mauritius

Soraya [werkzaam bij NBBS] over een reis in Mauritius op 7 januari 2019

 

Op uitnodiging van Air Mauritius heb ik het eiland Mauritius in korte tijd mogen ontdekken. De reis stond in het teken van het ontdekken van het eiland Mauritius en daarbij het bekijken van diverse hotels.

 

Aankomst in het paradijs

Met een groep van in totaal 11 dames uit de reisbranche hebben wij het geluk te mogen deelnemen aan deze studiereis. Op maandagavond vertrekken we vanuit Amsterdam en na zo’n 12 uur vliegen komen we aan op de luchthaven van Mauritius. De koffers zijn er vrijwel direct zodra we bij de bagageband aankomen. Op naar de bus zodat we snel kunnen vertrekken, Mauritius wacht op ons! 

De wegen gaan al slingerend over het eiland heen, met soms slechts een vangrail tussen de weg en het kraakheldere water. Terwijl we uitkijken over de velden met suikerriet, vertelt de gids ons meer over het eiland. De inwoners van Mauritius bestaan voornamelijk uit de Creoolse, Franse, Chinese immigranten, maar de Indiërs vormen de meerderheid. Door de vele Indiërs, de Mauritiaanse Roepie, het Indiase eten zou je bijna denken dat je in India bent beland! Je ziet hier en daar ook een kleine tempel, maar deze zijn niet prominent aanwezig op het eiland.

Ambre Hotel

We komen aan bij het eerste hotel die op de planning staat te bezichtigen, het Ambre Hotel waar we hartelijk worden ontvangen. Bij binnenkomst valt ons direct het uitzicht op. Vanuit het hotel kijken we uit over een fantastische infinity pool met daarachter de Indische Oceaan. De kamers zijn modern ingericht en zien er verzorgd uit. Na het bezichtigen van het resort is het tijd voor de lunch. Na deze eerste kennismaking met Mauritius en het Ambre Hotel zetten we onze reis door naar het hotel waar we zullen overnachten, het Contance Belle Mare Plage.

Bubble Lodge

Uitgerust en met volle buik na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar het nabijgelegen eilandje Ile Aux Cerfs, oftewel ‘Herteneiland’. Ile Aux Cerfs is te bereiken per boot of vanaf de luchthaven (heel decadent) per helikopter. De reden van ons bezoek is om de Bubble Lodge bekijken, een lodge in de vorm van doorzichtige bolletjes waarin je kunt overnachten. Je ziet van buitenaf de woonkamer en de slaapkamer van de lodge. Een unieke manier van overnachten. Ik stelde mezelf al helemaal voor hoe ik vanuit het bed naar de sterren zou kunnen kijken.

De lodge wordt omringd door imposante Banyan bomen wat het een extra bijzonder karakter geeft. Ook zijn er Bubble lodges welke gelegen zijn aan het strand. Doordat je zo makkelijk naar binnen kunt kijken, is het wel heel makkelijk ‘gluren bij de buren’. Verder staat het verblijf hier in het teken van golfen en luieren op het privé strand. Helaas hebben we geen tijd om het eilandje verder te verkennen dus we stappen in de boot, op naar het volgende hotel.

Mauricia Beachcomber Resort & Spa

Het tweede hotel wat wij vandaag gaan bekijken is het Mauricia Beachcomber Resort & Spa. Dit hotel is gelegen in Grand Baie, een plaats in het noorden van Mauritius. In deze omgeving merk ik eigenlijk voor het eerst pas wat levendigheid op. In het weekend bezoeken de Mauritianen zelf ook Grand Baie, wat ook wel aangeeft dat het wel een beetje ‘the place to be’ is. In de directe omgeving van het hotel zijn wat winkels te vinden en de Sunset Boulevard. Hier liggen schattige kleine bootjes in de zee. Het water is zo ontzettend blauw! Wanneer je graag nog even buiten het hotel wilt slenteren is Mauricia Beachcomber Resort & Spa een goede keuze. Ook ligt deze accommodatie direct aan het strand dus is perfect voor strandliefhebbers. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een plons te nemen in het zwembad waar hippe house muziek wordt gedraaid. Het resort zelf is iets minder uitgestrekt opgesteld in vergelijking met de andere resorts die we hebben bezocht.

Na de rondleiding door het resort staat de gids weer klaar en stappen we ons busje in. We maken een stop bij Cap Malheureux Chapel. Althans, een stop bij de kapel was het doel maar deze lopen we straal voorbij omdat we worden aangetrokken door het spectaculaire uitzicht achter de kapel…. Het is werkelijk waar prachtig. Uiteraard weer de azuurblauwe zee, een bootje dat dobbert en in de verte zie je het eiland Gunner’s Quoin.

Victoria Beachcomber Resort & Spa

Vannacht slapen in we het Victoria Beachcomber Resort & Spa . Dit resort staat bekend om de ruime kamers. Voor mijzelf alleen krijg ik een familie appartement toegewezen. En ja, deze is ruim. Zeker wanneer je er in je eentje in verblijft! Het familie appartement heeft twee slaapkamers, twee badkamers en een enorm balkon. Omdat ik er maar één nachtje verblijf, kan ik helaas niet alle bedden en de beide badkamers uitproberen. Vanaf het balkon heb ik mooi uitzicht op het strand en zie en hoor ik de zee. Niets te klagen! Victoria Beachcomber heeft ook een adults only gedeelte, wat recentelijk is bijgebouwd.

Onderzeeër

De volgende dag is het tijd voor een excursie: we gaan onder water! Een deel van de groep gaat per sub scooter de oceaan verkennen en de rest doet dit per onderzeeër. Bij de sub scooter krijg je een wetsuit aan en heb je een soort van koepel over je hoofd. Ik ben ingedeeld in de groep die per onderzeeër de diepte in gaat. Heel spannend! Je wordt met een klein bootje de zee op gebracht en komt aan bij een grotere boot waar de onderzeeër naast ligt.

Via een trapje ga ik de onderzeeër in en krijg het spontaan een beetje benauwd. Oei, dit is wel echt een kleine ruimte en ik ga 35 meter onder water. Even doorzetten… want wanneer krijg ik de kans weer om dit te doen? Deze ervaring wordt tenslotte maar op een paar plekken ter wereld aangeboden. We krijgen veiligheidsinstructies en dan vertrekken we. De spanning gaat langzaam weg en ik ben erg onder de indruk. Dit is zo bizar! Ik zie de zeebodem, er gaan vissen aan mijn raam voorbij, we varen langs een wrak, en dan zien we een schildpad voorbij zwemmen! Hiervoor moet je wel echt een geluksvogel zijn. Na zo’n veertig minuten varen gaan we weer naar de oppervlakte. We sluiten de excursie af met een drankje op de boot. Wat een unieke en bijzondere ervaring is dit!  

Zilwa Attitude Hotel

Back to business, door naar Zilwa Attitude Hotel voor een rondleiding. We lopen via een paadje naar de ingang en je wordt gelijk verrast met wederom een mooi uitzicht op Gunner’s Quoin. Het levert een mooi plaatje op. Wat ik leuk aan dit hotel leuk vind is dat ze de Mauritiaanse levensstijl en sfeer aan de gasten willen mee geven. Zo staan er eetkraampjes in Mauritiaanse stijl. Ook kun je een excursie bijboeken waarbij je kookles krijgt bij een familie. Één keer per week wordt er een markt georganiseerd waarbij spullen worden verkocht die gemaakt zijn door Mauritianen. Het hotel maakt hier geen winst op en ondersteunt op deze manier de lokale bevolking. De kamers van Zilwa Attitude Hotel hebben een industriële look. De kids club is groot, er is een speeltuin en een boot waar de kinderen kunnen spelen.

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa

De laatste rondleiding en overnachting vindt plaats in het Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa. Een enorm resort wat wel iets weg heeft van een klein dorp. Toch krijg je niet het gevoel dat het echt massaal is doordat alles verspreid ligt. De kamers zijn ontzettend luxe en alleen al op de kamer kun je je uitstekend vermaken. Denk aan buitendouches of een eigen zwembad. Tevens beschikt het resort over villa’s met een eigen tuin en zwembad. Geweldig voor als je met je familie op vakantie gaat. Wil je een eigen chef kok die voor je komt barbecueën? Geen probleem!

Zelf gaan wij dineren in het Indiase restaurant waarbij traditionele instrumenten worden bespeeld en als achtergrondmuziek dienen. Hierna ga ik mijn koffer inpakken om de volgende dag vroeg naar Nederland te vertrekken.

Tips

  • Combineer Mauritius met la Réunion, een eiland vol met prachtige natuur en bijzondere landschappen. U sluit de reis ontspannen af op het strand van Mauritius.

 

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany