vanaf € 1877,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Palo Duro Canyon, de Texaanse oorlog, Route 66, Cadillac Ranch
Dallas, Austin, San Antonio
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Dallas

Vandaag vliegt u naar Dallas in Texas, waar u overnacht. Texas is na Alaska de grootste staat van de Verenigde Staten en is groter dan Duitsland, Groot Brittannië, België en Nederland samen. Het is dus waar, alles is groter in Texas. Deze staat heeft een enorme verscheidenheid op gebied van natuur, cultuur en geschiedenis. Het landschap varieert van woestijn en aantrekkelijke stranden tot beboste bergen en uitgestrekte prairies. Na aankomst haalt u uw huurauto op en gaat u naar uw hotel. Dallas, bekend van de gelijknamige televisieserie, is een hypermoderne stad. U kunt er genieten van de restaurants en entertainment in het district Deep Ellum. In het Sixth Floor Museum wordt de moord op president Kennedy herdacht. In het nabijgelegen Fort Worth maken wolkenkrabbers plaats voor een typische western sfeer. Breng hier een bezoek aan de country & western nachtclub Billy Bob’s Texas, ‘s werelds grootste ‘Honky Tonk’.

Dag
2

Dallas – Austin (314 km)

Terwijl Texas wordt beschouwd als de belichaming van het wilde westen, trekt de hoofdstad met zijn pulserende leven een bloeiende muziekscene. Austin heeft namelijk een unieke flair, die voornamelijk te danken is aan de speciale band met muziek. Deze komt tot uiting in de bars en clubs en reikt tot de straatmuzikanten en internationaal bekende festivals. Austin wordt daarom terecht ‘The World’s Live Music Capital’ genoemd. U verblijft hier twee nachten.

Dag
3

Austin

Ontdek Austin! Downtown is ’the place to be’. Bekijk de muurschilderingen van het Paramount theater. Een bezoek aan het theater kan een bijzonder onderdeel van uw dag zijn. Neem ook een kijkje in het het Texas Capitol en het Bob Bullock Texas State History Museum. Is het een warme dag? Ga zwemmen in Barton Springs, in Zilker Park, waar het zwemwater wordt gevoed door natuurlijke bronnen. In de zomer geniet u hier bovendien van de gratis maandelijkse ‘Blues on the Green’ live muziekserie.

Dag
4

Austin – San Antonio (141 km)

U rijdt zuidwaarts richting San Antonio. Hier werd de Texaanse oorlog voor onafhankelijkheid van Mexico uitgevochten. De kleurrijke en veelzijdige Mexicaanse invloeden zijn tot op de dag van vandaag herkenbaar in het straatbeeld en de lokale keuken. De Riverwalk heeft veel weg van onze gezellige grachten. Bruggen en terrasjes sieren de San Antonio River die stroomt door het centrum. U verblijft hier twee nachten.

Dag
5

San Antonio

Samen met de Alamo werd het Missions National Historic Park door UNESCO uitgeroepen tot de eerste werelderfgoedlocatie. Het omvat de vier meest zuidelijke Spaanse koloniale missies van de stad – Concepción, San José, San Juan en Espada. In de achttiende eeuw stichtten Spaanse priesters deze vijf katholieke missies langs de San Antonio rivier om te dienen als het centrum van een etnisch diverse samenleving. Tegenwoordig vertegenwoordigen de missies – een ommuurde kerk en gebouwen waar de priesters en lokale indianen woonden – de grootste concentratie van Spaanse koloniale missies in Noord-Amerika.

Dag
6

San Antonio – Fredericksburg (135 km)

Een korte rit vandaag naar het plaatsje Fredericksburg geeft u de tijd om het even rustig aan te doen en in de ochtend eerst nog in San Antonio wat rond te kijken. En dan…it’s wine o’clock! In ieder geval in Fredericksburg en op de meer dan 30 omringende wijnhuizen. Er is zelfs een Texas Hill Country Wine Trail! Ervaar zelf hoe de Duitse elementen uit het verleden de sfeer in de stad beïnvloeden. Fredericksburg werd opgericht in 1846 en vernoemd naar Prins Frederik van Pruisen. De Duitse inwoners verwezen vaak naar Fredericksburg als Fritztown, een bijnaam die soms nog steeds wordt gebruikt. U verblijft hier één nacht.

Dag
7

Fredericksburg – Abilene (315 km)

Welkom in het wilde westen! Abilene is een voormalige grenspost. Bezienswaardigheden zijn het Frontier Texas! museum en Fort Phantom Hill. Fort Phantom Hill was één van de tweede linie van forten die in de vroege 1850’s werden aangelegd om de westwaarts bewegende grens van de nederzetting in Texas te beschermen. In de negentiende eeuw was de grens, “frontier” de denkbeeldige lijn waarachter geen wet meer gold. Vanuit hier trokken avonturiers, helden en bandieten, dat onbekende gebied in. Het wilde westen werd langzamerhand minder wild nadat spoorlijnen werden aangelegd. Vandaag maakt Fort Phantom Hill deel uit van de Texas Forts Trail, een 650 kilometer lange route die de historische forten van Texas verbindt. 

Dag
8

Abilene – Lubbock (263 km)

U verlaat Abilene richting Lubbock, waar u één nacht verblijft. Lubbock is vooral door één man wereldberoemd geworden: Rock-’n-roll superster Buddy Holly. Hier in zijn geboorteplaats doen Buddy Holly Avenue en het Buddy Holly Center herinneren aan deze uitzonderlijke artiest. Er is nog steeds ‘music in the air’: artiesten treden in zijn voetsporen en die van andere muzikale idolen, in de openlucht of tijdens optredens in Cactus Hall.

Dag
9

Lubbock – Amarillo (203 km)

The road to Amarillo… U bevindt zich hier halverwege de legendarische Route 66. Trekpleister is Cadillac Ranch: een kunstwerk gemaakt van tien Cadillacs als monument voor de ‘Gouden Eeuw ‘van de Amerikaanse auto. Proef het verleden en beleef pure nostalgie in de Route 66 Sixth Street Historic District: saloons, steakhouses, neon en souvenirs. De eerste pioniers kwamen hier aan het einde van de jaren 1880 aan en stichtten een handelspost. Het duurde niet lang voordat Amarillo het grootste veehandelsstation van het land was geworden en een financiële hub voor de boeren die hier woonden.

Dag
10

Amarillo – Palo Duro Canyon (45 km)

Dertig minuten rijden ten zuidoosten van Amarillo maken de vlaktes plaats voor een oud geologisch wonder. Palo Duro Canyon is de op één na grootste kloof in Amerika. Wandelpaden leiden bezoekers langs de oranje kleurschakeringen van interessante rotsformaties met beeldende namen zoals Castle Rock of The Lighthouse. Het gebied maakte deel uit van de JA Ranch van Charles Goodnight, ooit een van de grootste veehouderijen ter wereld. Bij de ingang van het park vertegenwoordigen een paar grazende Longhorns die geschiedenis. In de zomer wordt een musical uitgevoerd in de kloof, over de verhalen van de vroege kolonisten in Texas. U verblijft één nacht in de omgeving van Palo Duro State Park.

Dag
11

Palo Duro Canyon – Wildcatter Ranch (488 km)

U verlaat de Grand Canyon van Texas en gaat op zoek naar dé authentieke cowboyervaring. Eindpunt voor vandaag is de Wildcatter Ranch, waar u twee nachten verblijft. Geniet van de gastvrijheid en de rustieke Texas-charme. Sluit de dag af met de zonsondergang en een drankje op de veranda.

Dag
12

Wildcatter Ranch

Yihaaa! Misschien de meest herkenbare Amerika-beleving vindt plaats hier, in de heuvels van Noord-Texas. U bent cowboy voor een dag. Natuur en geschiedenis omringen dit unieke, eerste klasse verblijf. De activiteiten worden begeleid door echte cowboys uit de buurt. Ervaar het buitenleven. Met bijna veertig kilometer aan ruiterpaden, is er genoeg te zien en te doen tijdens uw verblijf. Naast paardrijden kunt u tochten per jeep of huifkar maken, vee voeren, genieten van de wandelpaden, of misschien wilt u liever ontspannen en tot rust komen bij het zwembad. Beleef het allemaal, het is ‘made in Texas’!

Dag
13

Wildcatter Ranch – Fort Worth (132 km)

Na het ontbijt voert u de Texas longhorns die maar wat graag het voer uit uw handen willen. Daarna neemt u afscheid van dit kenmerkende rundvee ras en gaat u op weg. Op naar Fort Worth! De Tex Mex smeltkroes is terug te zien in de keuken en cultuur van Fort Worth. Twee overnachtingen geven u de gelegenheid om de sfeer van Fort Worth te ervaren.

Dag
14

Fort Worth

Fort Worth is een leuke stad die bezoekers het cowboy gevoel geeft. De voormalige veemarkt Stockyards is nu een historische wijk waar tweemaal per dag de kenmerkende longhorn runderen door de straten worden gedreven.  In Forth Worth wordt u gastvrij ontvangen; zo trots zijn de bewoners op hun stad. Fort Worth is kleurrijk: ontdek het creatieve The Foundry District en bekijk hier de vrolijke muurschilderingen en andere street art. Houdt u van winkelen? Bezoek dan het mooi gerenoveerde complex van de Foch Street Warehouses. Maak een selfie bij de ‘Howdy’-muurschildering in de wijk River East. Zelfs als u geen cowboyhoed hebt om te dragen, is een foto voor dit vrolijke symbool van ‘Cowtown’ een leuke blijvende herinnering aan uw bezoek. 

Dag
15

Dallas – Amsterdam

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Dallas, waar u de auto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany