vanaf € 3430,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Privé-safari per 4WD door drie fascinerende wildparken
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen ca. USD 735 per persoon
Grote kuddes zebra’s en wildebeesten in Serengeti National Park
Lake Manyara: boomklimmende leeuwen en roze flamingo’s
Ngorongoro krater
Keuze uit twee hotelcategorieën
Eenvoudig te verlengen met een verblijf op Zanzibar. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

Vandaag vliegt u naar Tanzania. Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro wordt u naar uw accommodatie gebracht. Arusha is gelegen in het noorden van Tanzania. Door de centrale ligging bij de bekende nationale parken is dit een goede plaats om uw safari te beginnen! U verblijft hier twee nachten. Op dag 2 kunt u kiezen uit een aantal wandelingen die door de lodge gratis voor gasten georganiseerd worden.

Dag
3

Arusha – Lake Manyara National Park

Na het ontbijt rijdt u naar Lake Manyara National Park, waar maar liefst vijf vegetatiezones voorkomen. Het aantal dierensoorten is hierdoor enorm! Het sodameer Lake Manyara biedt bovendien onderdak aan duizenden vogels, waaronder roze flamingo’s, pelikanen en ooievaars. Na de lunch in uw accommodatie maakt u hier een game-drive. U gaat samen met een gids op zoek naar de boomklimmende leeuwen! De leeuwen in dit gebied hebben namelijk in de loop der tijd leren klimmen om in het natte seizoen aan de overstromingen van de Tarangire rivier te ontsnappen. Overnachting in het hotel van uw keuze.

Dag
4

Lake Manyara National Park – Serengeti National Park

Na het ontbijt rijdt u naar het schitterende Serengeti National Park, waar een enorme variatie aan wild voorkomt. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes met savannen en rotsachtige kopjes. Aan het einde van de droge tijd leven hier circa drie miljoen dieren, waaronder meer dan een miljoen wildebeesten. Dit park is echter het gehele jaar door een fantastische plaats om wild te zien en te fotograferen. In de middag maakt u hier een game-drive. U verblijft twee nachten in de lodge van uw keuze.

Dag
5

Serengeti National Park

De gehele dag kunt u tijdens game-drives de vele dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. De leeuwenpopulatie is groot en ook heeft u grote kans hier luipaarden te zien. Voor vogelliefhebbers is Serengeti eveneens interessant. De vogelwereld is er ongekend rijk, zo zijn er maar liefst honderden vogelsoorten. Tussen de game-drives door geniet u van de lunch in de lodge.

Dag
6

Serengeti National Park – Ngorongoro krater

In de ochtend maakt u nog een game-drive. Na het ontbijt vertrekt u naar Olduvai Gorge. Dit is een 50 kilometer lang ravijn, waar overblijfselen van de oudste voorouders van de mensheid zijn gevonden. Vervolgens gaat u op weg naar Ngorongoro Conservation Area met de Ngorongoro krater. De middag is ter vrije besteding. De komende twee nachten verblijft u in de lodge van uw keuze.

Dag
7

Ngorongoro krater

De ochtend brengt u in de schitterende krater door, die met zijn 30.000 dieren niet voor niets de ‘Ark van Noach’ wordt genoemd. U maakt hier een game-drive. De krater heeft een doorsnede van 18 kilometer en een wand van 610 meter hoogte. In de kratermeren bevinden zich duizenden flamingo’s en vele nijlpaarden. Op de grasvlakte kunt u de buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s tot op korte afstand naderen. De middag is ter vrije besteding.

Dag
8-9

Ngorongoro krater – Arusha – Kilimanjaro – Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar Arusha, waar u luncht. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Indien gewenst kunt u deze middag nog over een dagkamer in de Kia Lodge beschikken. Op dag 9 komt u in de loop van de ochtend aan op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany