vanaf € 3230,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Groepsreis met minimum deelname van twee personen en met Engelssprekende begeleiding
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen USD 735 per persoon
Ngorongoro krater, Serengeti National Park en Lake Manyara National Park
Eenvoudig te verlengen met een verblijf op het tropische eiland Zanzibar!
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

Vandaag vliegt u naar Tanzania. Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro wordt u naar uw hotel gebracht in Arusha voor een overnachting.

Dag
2

Arusha – Ngorongoro krater

Rond het middaguur ontmoet u uw gids en medereizigers. Na de lunch in een restaurant rijdt u naar de Ngorongoro krater. Rondom de krater liggen de Ngorongoro hooglanden; prachtige natuurgebieden waar vele Masai dorpen zijn gelegen. Uw lodge is gelegen aan de rand van de krater en u geniet van een prachtig uitzicht. U verblijft hier twee nachten.

Dag
3

Ngorongoro krater

U gaat vandaag de hele dag op pad om de bijzondere krater te verkennen. De Ngorongoro krater wordt ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd. In deze schitterende krater, met een doorsnede van 18 kilometer en een wand van 610 meter hoogte, komt een grote verscheidenheid aan dieren voor. Het gebied is rijk aan voedsel en het wild kan, in tegenstelling tot andere plekken in Afrika, eenvoudig aan voedsel komen. Door de enorme concentratie van dieren gaat u de Big Five vrijwel zeker zien! In de kratermeren bevinden zich duizenden flamingo’s en vele nijlpaarden. Via een smalle weg rijdt u de krater in en maakt hier een game-drive. U kunt de buffels, leeuwen, wildebeesten, zebra’s en misschien zelfs neushoorns tot op korte afstand naderen. Onderweg geniet u van een picknick lunch.

Dag
4

Ngorongoro krater – Serengeti National Park

Onderweg naar misschien wel het bekendste wildpark in Afrika, de Serengeti, maakt u een stop bij de Olduvai Gorge. Hier zijn overblijfselen gevonden van de oudste voorouders van de mensheid! Tevens is hier een klein museum waar u meer leert over onze voorouders en het gebied. Vervolgens rijdt u naar Serengeti National Park. Het biedt een enorme variatie aan wild en het landschap bestaat uit uitgestrekte vlakten met savannen en rotsachtige kopjes. Dankzij de prachtige en unieke natuur staat het park op de UNESCO World Heritage lijst. Dit betekent dat het park beschermd wordt, zodat natuur en de dieren hier kunnen voortbestaan. Rond lunchtijd arriveert u in uw lodge, waar u twee nachten verblijft. Aan het einde van de middag gaat u op pad voor een game-drive.

Dag
5

Serengeti National Park

Serengeti National Park is een van de mooiste parken ter wereld; het uitgestrekte savannelandschap en de prachtige lucht maken dit park het gehele jaar tot een fantastische locatie om wild te zien en te fotograferen. Houd uw ogen tijdens de game-drive open voor luipaarden en cheeta’s. De leeuwenpopulatie is zeer groot en u heeft dus grote kans deze indrukwekkende dieren te spotten. Aan het einde van de droge periode leven hier circa drie miljoen dieren, waaronder meer dan een miljoen wildebeesten! Voor vogelliefhebbers is Serengeti National Park eveneens interessant. De vogelpopulatie is hier enorm; zo zijn er wel honderden verschillende soorten. U gaat vandaag de gehele dag op pad om het park te verkennen en dieren te spotten. Geniet onderweg van een picknick lunch. Aan het einde van de middag keert u terug in uw lodge.

Dag
6

Serengeti National Park – Lake Manyara National Park

Na het ontbijt is het tijd om dit prachtige nationale park te verlaten. U rijdt echter naar het volgende prachtige nationale park: Lake Manyara National Park. In dit park komen maar liefst vijf verschillende vegetatiezones voor! Het aantal diersoorten is hierdoor dan ook enorm. Bij het sodameer Lake Manyara leven duizenden vogels, waaronder roze flamingo’s, pelikanen en ooievaars. In de namiddag gaat u tijdens een game-drive op zoek naar het wild. Wellicht ziet u zelfs de beroemde boomklimmende leeuwen! De leeuwen in dit gebied hebben namelijk in de loop der tijd leren klimmen om in het natte seizoen aan de overstromingen van de Tarangire rivier te ontsnappen. 

Dag
7-9

Lake Manyara National Park – Arusha – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u terug naar Arusha. U wordt naar Mount Meru Game Lodge gebracht voor uw laatste overnachting. Op dag 8 vertrekt u weer naar Amsterdam, waar u op dag 9 aankomt.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany