bestseller
vanaf € 2488,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur en gids
Mai Chau, Ninh Binh & Halong Bay: drie absolute hoogtepunten
Veel vrije tijd in Hanoi, Hué, Hoi An en Ho Chi Minh City
Twee volle dagen bij Nha Trang voor ontspanning
Inclusief vliegreis per KLM. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

M.i.v. 1 november a.s. wijzigt onderstaand programma. De wijzigingen staan na de reisbeschrijving en de website zal t.z.t. worden aangepast.

Dag
1

Amsterdam – Hanoi

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi.

Dag
2-4

Hanoi

Op dag 2 komt u aan op de luchthaven van Hanoi. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel in het Old Quarter, het hart en tevens het commerciële centrum van Hanoi. De boulevards, de Franse architectuur en de rijke (eet)cultuur geven Hanoi een bepaalde charme. Vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hotel en al wandelend neemt u de geuren en kleuren van het dagelijkse leven het beste in u op. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid Hanoi gaan ontdekken. Slenter door de oude wijk, wandel rond het Hoan Kiem meer met de Ngoc Son tempel en tai chi in de vroege ochtend, probeer de beroemde eierkoffie in Cau Go Street en geniet van een biertje met de lokale bewoners in een ‘Bai Hoi’ cafeetje. Ook het museum van de literatuur, de Hoa Lo gevangenis en het mausoleum van Ho Chi Minh mag u niet overslaan tijdens uw verblijf. U kunt ook optionele excursies boeken om de stad te leren kennen en het hotel biedt optioneel een Street Food excursie aan. Een leuke kennismaking met de Vietnamese keuken aan het begin van uw rondreis. U verblijft drie nachten in Hanoi. (dag 3 en 4: O)

Dag
5

Hanoi – Hoa Binh – Mai Chau

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur en gids voor de komende dagen en vertrekt u richting Hoa Binh op circa 80 kilometer van Hanoi. Onderweg stopt u bij een markt waar de lokale bewoners samenkomen om hun dagelijkse goederen te verhandelen. Rond het middaguur arriveert u in de Mai Chau vallei en in het dorpje Poon Coong checkt u in bij uw paalwoning voor de komende nacht. Deze paalwoningen zijn volledig gemaakt van hout en bieden een eenvoudig onderdak. In de middag bezoekt u een dorpje van het Ban Lac volk en wandelt u door de rijstvelden naar dorpjes van de Nhot en Na Meo stammen. Als de avond valt geniet u van een traditioneel diner en is de rest van de avond ter vrije besteding. (O,D)

Dag
6

Mai Chau – Hoa Lu – Ninh Binh

Na het ontbijt reist u naar Ninh Binh. Onderweg ziet u prachtige landschappen, oude huizen, rijstvelden en tempels. In de middag stapt u in Ninh Binh op de fiets en bezoekt u de Bich Dong pagode. Aansluitend fietst u naar de Thung Nang pier waar u overstapt op een sampan voor een twee uur durende boottocht door een magnifiek landschap van rijstvelden en oprijzende kalksteenrotsen. Aan het einde van de middag bereikt u uw hotel voor één overnachting. (O)

Dag
7

Ninh Binh – Halong Bay

Na het ontbijt rijdt u naar Halong. Hier gaat u aan boord van een traditionele junk voor een ontspannen cruise door de majestueuze Halong Bay. Geniet van de indrukwekkende omgeving met grotten, grillige kalkstenen rotsformaties en eilandjes. Aan het einde van de middag vindt er een kookworkshop plaats waarbij u Vietnamese loempia’s leert maken. Als de avond gevallen is varen vele lokale vissersbootjes uit op zoek naar inktvis. Dit is natuurlijk dé kans om meer te weten te komen over de lokale vistechnieken. (O,L,D)

Dag
8

Halong Bay – Hanoi – nachttrein Hué

’s Morgens kunt u tijdens de cruise nog genieten van de schilderachtige baai en de spectaculaire natuur. Met een kleiner bootje bezoekt u de Luon grot. Nadat u terug aan boord bent van de junk, geniet u van een eenvoudige brunch en vaart u naar de Tuan Chau pier in Halong. Rond 11.00 uur komt u aan en aansluitend reist u naar Hanoi. ’s Avonds wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hué. U overnacht in een 4-persoonscoupé. De tussenliggende tijd is ter vrije besteding. (O, brunch)

Dag
9

Hué

Bij aankomst op het treinstation van Hué wordt u opgevangen door uw lokale chauffeur en volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hué was de belangrijkste stad tijdens de Nguyen Dynastie. De ligging aan de Parfum rivier, de rijke historie en de prachtige landelijke omgeving maken Hué tot een verplichte stop. U kunt de stad op eigen gelegenheid gaan ontdekken of middels een optionele excursie. (O)

Dag
10

Hué – Danang – Hoi An

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar Hoi An. Tijdens de rit langs de kust en over de Hai Van Pass komt u prachtige uitzichten tegen. Het charmante havenstadje Hoi An staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en dat is helemaal terecht. De vele handelaren uit alle delen van de wereld hebben hun sporen achtergelaten en dat ziet u terug in het historische stadscentrum. Na aankomst bij uw hotel en het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan ontdekken. U verblijft twee nachten in Hoi An. (O)

Dag
11

Hoi An

Vrije dag. Hoi An is een gezellig stadje aan zee met prachtige stranden en het platteland op fietsafstand. Ook is er veel sfeer door het grotendeels autovrije centrum, kleurrijke straatjes vol lampions en de vele oude handelshuizen. Vroeger was het een echte handelsstad met kooplui uit alle windstreken en werd er veel in zijde gehandeld. De koloniale, Chinese en Japanse invloeden ziet u nog steeds terug. De handelssfeer is er ook nog en met goede onderhandelingstechnieken kunt u een prachtige jurk of een maatpak mee naar huis nemen. Het oude centrum van Hoi An staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst, mede door de 500 jaar oude Japanse houten overdekte brug. We raden u aan om een fiets te huren en de omgeving te ontdekken. Nadat u genoten heeft van de rijstvelden, plattelandsdorpjes en de vriendelijke locals kunt u verdiend relaxen aan het prachtige Ang Ba strand met leuke bars en restaurants. (O)

Dag
12

Hoi An – Danang – Nha Trang

Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Danang. Hier stapt u op het vliegtuig naar Nha Trang, waar u de komende twee dagen kunt genieten van strand en ontspanning. Na aankomst op de luchthaven Cam Ranh volgt de transfer naar uw hotel. Drie overnachtingen in Nha Trang. (O)

Dag
13-14

Nha Trang

Twee vrije dagen in Nha Trang. Nha Trang is dé badplaats van Vietnam met goudgele stranden en een uitgebreide keuze aan bars en restaurants. Buiten de stad liggen interessante bezienswaardigheden zoals de Po Nagar Cham torens, de Long Son pagode, de Ba Ho waterval en de stranden Doc Let en Bai Dai. Langs de Tran Phu boulevard kunt u heerlijke slenteren, een drankje doen en lokale snacks proberen. (O)

Dag
15

Nha Trang – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel. In de middag maakt u een stadstour. Ho Chi Minh City is de economische hoofdstad van Vietnam. U bezoekt de oude koloniale wijk met het stadhuis, het operagebouw, het onafhankelijkheidspaleis en de elegante kathedraal. De tour eindigt met een wandeling rondom het centrale postkantoor. Twee overnachtingen in Ho Chi Minh City. (O)

Dag
16

Ho Chi Minh City

Vrije dag. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of een optionele excursie boeken naar de indrukwekkende Cu Chi tunnels. (O)

Dag
17

Ho Chi Minh City – Ben Tre – My Tho

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en reist u naar de provincie Ben Tre, gelegen in de Mekong Delta. Het landschap is tijdloos en fotogeniek. Bij aankomst bezoekt u een dorpje waar de bewoners gespecialiseerd zijn in het maken van rijstpapier en een fabriekje waar bakstenen worden geproduceerd. Hierna stapt u aan boord van een bootje en verkent u de machtige Mekong rivier. Met de vele activiteiten op het water en de alsmaar kruisende sampans kijkt u uw ogen uit. Geniet van de bedrijvigheid en laat het lokale Vietnamese leven aan u voorbij trekken. Tijdens de boottocht bezoekt u een fabriekje waar men onder meer snoepjes maakt van gedroogde kokos. In de Cai Son kreek en de Nhon Thanh kreek ziet u hoe de bewoners rieten matten in elkaar vlechten. U gaat van boord en de ontdekkingstocht gaat verder per fiets. De route brengt u langs groente- en rijstvelden en uiteindelijk bij het restaurant voor een lekkere lunch. ’s Middags stapt u in een roeiboot en vaart u via diverse kreken naar een drijvende markt waar regionale producten worden verkocht. Aan het einde van de middag arriveert u bij de lokale familie waar u zult overnachten. U kunt de prachtige groene omgeving verkennen of misschien meehelpen met het diner. (O,L,D)

Dag
18

My Tho – Can Tho

De vlakke oevers van de Mekong Delta lenen zich uitstekend voor een fietstocht. Na het ontbijt stapt u op de fiets en de circa 12 kilometer lange tocht voert u langs de rivier, over smalle bruggetjes en door weelderige landschappen vol palmbomen, rijstvelden en tropische tuinen. Onderweg bezoekt u kleine handwerkfabriekjes waar men rieten manden en hoeden fabriceert. Op de markt krijgt u ruim de tijd om het uitgebreide aanbod van lokale producten te bekijken en om wat souvenirs te kopen. Hierna fietst u terug naar uw lokale familie voor de lunch. Na de lunch rijdt u naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta. U verblijft in een kleinschalig verblijf, in bungalows die volledig gebouwd zijn van lokale en natuurlijke producten. (O,L,D)

Dag
19

Can Tho – Ho Chi Minh City

Na een vroeg ontbijt vertrekt u per boot naar de drijvende markt van Phong Dien. Hier komen elke dag vele boeren met hun bootjes samen om groenten en fruit te verhandelen. Via de kanaaltjes vaart u naar de drijvende markt van Cai Rang, de grootste markt van de omgeving met een uitgebreid aanbod van tropisch fruit. Aansluitend bezoekt u een familie die al drie generaties lang noedels maakt en u misschien de fijne kneepjes kan leren. Na een licht ontbijt stapt u weer op de fiets en bezoekt u een smid die gespecialiseerd is in messen en stopt u bij een traditioneel huis waar u bananencake leert maken. Na een lokale lunch reist u met prachtige herinneringen terug naar Ho Chi Minh City voor uw laatste overnachting in Vietnam. (O,L)

Dag
20

Ho Chi Minh City – Amsterdam

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland waar u dezelfde dag nog aankomt. Mocht deze vlucht niet meer beschikbaar zijn, dan vindt de transfer later op de dag plaats en zult u een dag later in Nederland aankomen. (O)

Dag tot dag reisschema vanaf 01 november 2019

Dag 1-3: conform bovenstaand reischema.
Dag 4: U reist van Hanoi naar het Pu Luong natuurreservaat waar u een trekking maakt van ca. 3 uur. U wandelt door rijstvelden en bergen en onderweg komt u langs dorpjes en kunt u kennismaken met de dagelijkse werkzaamheden. U overnacht in een traditionele paalwoning.
Dag 5: Vandaag reist u via het Cuc Phuong Nationaal Park naar Ninh Binh. Ook in dit park maakt u een wandeling. U overnacht in een homestay nabij Ninh Binh.
Dag 6: Het overgrote deel van de dag ontdekt u de regio rondom Ninh Binh. U maakt een twee uur durende tocht per sampan en bezoekt de grotten van Tam Coc, de Bich Dong pagode, de tempels van de keizers Dinh en Le en het dorpje Van Lam, bekend van prachtig borduurwerk.
Dag 7-11: conform bovenstaand programma
Dag 12: U vliegt vandaag van Danang naar Ho Chi Minh City. Na aankomst volgt een stadstour.
Dag 13: Vrije dag in Ho Chi Minh City.
Dag 14-16: 3-daags Mekong arrangement conform bovenstaande dag 17-19
Dag 17-19: De komende dagen brengt u door aan het strand van Mui Ne. Naast ontspannen momenten kunt u in deze regio nog vele leuke bezienswaardigheden bezoeken.
Dag 20-21: Vanuit Mui Ne reist u naar de luchthaven van Ho Chi Minh City en vliegt u terug naar Amsterdam.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.