vanaf € 40,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Kies uit excursies in en rondom Hanoi, Hué, Hoi An en Ho Chi Minh City
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Op deze pagina vindt u een uitgebreid aanbod aan excursies in Vietnam, geordend van noord naar zuid.

HANOI & SAPA

Stadstour Hanoi

Een van de leukste excursies in Vietnam is de stadstour van Hanoi. In een dag maakt u uitgebreid kennis met de charmes van oud en nieuw Hanoi. Een stad met architectonische hoogstandjes, een gezellig en afwisselend centrum en Franse sferen. U bezoekt het Ho Chi Minh mausoleum met de resten van de nationale held en vader van de natie (gesloten op maandag en vrijdag). Vervolgens bezoekt u de paalwoning van Ho Chi Minh, de éénpilaar pagode en de Tran Quoc pagode. Dit is de oudste van Vietnam en een symbool van de Vietnamese cultuur. In de middag bezoekt u de Tempel van de Literatuur, maakt u een tour in een riksja en wandelt u door het Old Quarter. Deze excursie eindigt met de bezichtiging van de Ngoc Son tempel in het Hoan Kiemmeer die alleen te bereiken is via een charmante houten brug. (L)

U kunt ook kiezen voor een halve dag stadstour. U bezoekt dan het Ho Chi Minh mausoleum, de paalwoning van Ho Chi Minh, de éénpilaar pagode, deTran Quoc pagode, de Quan Thanh tempel en als de tijd het nog toelaat de Tempel van de Literatuur.

Hanoi Street Food Tour

Tegenwoordig is street food niet meer weg te denken uit een reisprogramma. Ook in Hanoi kunt u genieten van heerlijke gerechten. Tijdens deze street food tour ontdekt u de unieke sferen van de oude wijk en al de aroma’s van de eetkraampjes op de stoep. Met een gids wandelt u langs vele restaurants en kraampjes. Onderweg krijgt u uitleg over de gastronomie, de lokale culinaire cultuur en u proeft lokale Vietnamese gerechten zoals: Bánh gối, Gỏi đu đủ, verse loempia’s, Bún chả of de beroemde Phở. Ook een portie vers fruit zal niet ontbreken en u sluit de avond af op een terras met uitzicht op het prachtige Hoan Kiem-meer. (D)

Ontdek Hanoi op een vespa

Maak kennis met Hanoi vanaf een antieke Vespa. Achterop bij uw Vespa-chauffeur begeeft u zich tussen de vele andere scooters, fietsers en rickshaws en ontdekt u het centrum van Hanoi.

Morning Tai Chi & Vespa tour

Bij dag en dauw wordt u meegenomen naar een kleine pagode voor een Tai Chi les. Deze oude kunst brengt de interne energie in evenwicht en versterkt tegelijkertijd het lichaam en zijn natuurlijke afweer. Na deze verkwikkende start van de dag keert u terug naar het hotel voor uw ontbijt. Hierna stapt u achterop de Vespa voor een tour door verschillende wijken van Hanoi. U ziet prachtige koloniale gebouwen, de Bien brug over de rode rivier en u bezoekt de straat met vele traditionele medicijnenwinkeltjes. De laatste stop is bij een traditionele arts die de fundamenten van de traditionele geneeskunde zal uitleggen. Als u wilt kunt u een snelle medische check-up laten doen om te kijken of uw interne Yin/Yang-balans nog in orde is.

Dagexcursie Halong Bay

Vroeg in de ochtend reist u in circa tweeënhalf uur van Hanoi naar Halong Bay. Deze unieke omgeving staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en bij weinig tijd is deze excursie een must. U stapt aan boord van een privé-junk voor een 5-uur durende cruise door de baai. Tijdens de cruise wordt een heerlijke lunch geserveerd. Na de cruise reist u weer terug naar Hanoi. (L)

The Inland Halong Bay (Hanoi-Hoa Lu-Tam Coc-Hanoi)

Deze excursie begint met een prachtige rit over het platteland naar de oude hoofdstad Hoa Lu. De stad is gelegen in een vallei, omgeven door het Trang An karstgebergte dat de stad een natuurlijke bescherming biedt. Hier bezoekt u de Dinh en Le Dynasty tempel uit de 17e eeuw. Vervolgens rijdt u naar het dorpje Van Lam dat bekend staat om het uitstekende handwerk. Na de lunch stapt u aan boord van een sampanboot en maakt u een twee uur durende boottocht door de spectaculaire omgeving en naar de Tam Coc grotten. Als laatste bezichtigt u de Bich Dong pagode waarna u weer terugkeert naar Hanoi. Binnen de excursies in Vietnam is dit een echte aanrader! (L)

Hoa Lu & Thung Nang (Hanoi-Hoa Lu-Thung Nang-Hanoi)

Deze excursie volgt grotendeels het programma van The Inland Halong Bay excursie. Het grote verschil is dat u na de lunch de Bich Dong pagode per fiets bezoekt en vervolgens de boottocht maakt. Na de boottocht keert u terug naar Hanoi. (L)

De Parfum pagode

De Parfum pagode is een enorm complex van boeddhistische tempels en heiligdommen gebouwd in de kalkrotsen van het Huong Tich-gebergte, ongeveer 70 km ten zuidwesten van Hanoi. Het is een geliefd bedevaartsoord voor de Vietnamezen. U maakt per sampan een boottocht over de Yen rivier naar de Trinh tempel en vervolgens de Thien Tru pagode. Met een kabelbaan bezoekt u de top de van de berg en kunt u nog enkele andere heilige plaatsen bezichtigen. Er is ook een 4 kilometer lang wandelpad, maar ons advies is om met de kabelbaan omhoog te gaan en eventueel naar beneden te wandelen. (L)
Deze excursie wordt niet aangeraden tijdens het Vietnamees nieuwjaar (Tet festival).

Dagwandeling in Sapa

Deze excursie begint vanaf uw hotel in Sapa met een transfer naar Su Pan. Hier start de wandeling door een indrukwekkend landschap van valleien en rijstterrassen. Onderweg stopt u in het dorpje Ban Ho van het Tay volk en steekt u een hangbrug over om de lokale familie te bereiken die u een heerlijke lunch zal voorschotelen. In de middag wandelt u verder door de rijstvelden om uiteindelijk in het dorpje Nam Toong te komen. Hier kunt u kennis maken met het minderheidsvolk de rode Dao. Aan het einde van de middag volgt de transfer terug naar Sapa. (L)

HUÉ

Stadstour Hué

Tijdens deze excursie ontdekt u Hué, de voormalige hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie. U bezoekt de keizerlijke stad waar vroeger de regering zetelde. Dit enorme complex bestaat uit tempels, grachten, paviljoens, poorten, winkeltjes, musea en galeriën. Hierna bezichtigt u de Thien Mu pagode, één van de stadsgezichten van Hué. In de middag staan het mausoleum van de keizer Minh Mang en de graftombe van de keizer Tu Duc op het programma. De gebouwen en de tuinen zijn ontworpen volgens richtlijnen van Feng Shui en gezamenlijk vormt het een park met prachtige natuur. Bij de laatste stop ziet u hoe de typische rieten hoeden en wierook stokjes worden gemaakt. (L)

Fietstocht vanuit Hué

Bij deze excursie kunt u kiezen om de fietstocht vanaf het hotel te starten (ca. 14 km) of vanuit het plaatsje Thanh Toan (ca. 3 km). U fietst over smalle paden, door het plattelandsdorpje Thien Ma, over de overdekte brug van Thanh Toan en door de prachtige groene omgeving met rivieren, rijstvelden, tempels en lokale markten. Aan het einde van de ochtend keert u terug naar Hué.

Hué slow food & cyclo tour

U start in een charmante bar met een welkomstdrankje en wat lichte snacks. Tegelijkertijd geeft uw gids een introductie over de keuken van Hué en leert u enkele nuttige woorden Vietnamees voor deze avond. Vervolgens gaat u naar een vegetarisch restaurant waar u ziet hoe boeddhistische tradities zijn verweven in sommige bijzondere gerechten van Hué. Per cyclo (fietstaxi) maakt u een rondrit waarbij u steeds meer rust zal ervaren in de omliggende wijken tot ineens de eetkraampjes weer opdoemen en de levendige sfeer weer tevoorschijn komt. Probeer eens een krokante Hué pannenkoek of een lokaal spiesje met citroengras. Bij een zoete soep denkt u waarschijnlijk niet meteen aan een toetje, maar deze verrassing is wel de afsluiter van de avond. (D)

Excursie naar de Vietnamese gedemilitariseerde zone

Vanuit Hué rijdt u in de ochtend naar Dong Ha. Vanaf hier gaat u de gedemilitariseerde zone ontdekken wat eens de grens was tussen het communistische noorden en het vrije zuiden. U bezoekt diverse overblijfselen van de oorlog waaronder de Khe Sanh Combat Base, Con Thien Firebase, Camp Caroll, Ta Con Airfield en Dakhrong Bridge. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar Hué. (L)

HOI AN

Stadstour Hoi An

In de ochtend bezoekt u het beroemde Cham museum dat een unieke collectie laat zien van de historie van de Champa beschaving. Hierna bezoekt u de handelswijk van Hoi An, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De gebouwen en de straatindeling laten zowel buitenlandse als inheemse invloeden zien en hoe deze plek tot een levendige handelsplaats is uitgegroeid. U wandelt door de nauwe straatjes met traditionele huizen en ontdekt symbolische monumenten. (L)

Het platteland van Hoi An

U verlaat Hoi An op de fiets en fietst naar een klein en typisch dorpje op het Vietnamese platteland. Hier maakt u kennis met traditionele tuin- en landbouwtechnieken en de agrarische producten. U maakt kennis met de boeren en helpt bij het bereiden van de lunch. Ook krijgt u diverse specialiteiten voorgeschoteld zoals Banh xeo, de Vietnamese pannenkoek. Halverwege de middag fietst u weer terug naar Hoi An. (L)

Excursie My Son

Deze excursie brengt u naar My Son, een verzameling van verlaten en geruïneerde hindoetempels. Deze tempels waren gebouwd door de koningen van Champa, tussen de 4e en 14e eeuw. In de ochtend maakt u een wandeling rondom de tempels en deze begint met een beklimming naar een rand vanwaar u zicht heeft over een kunstmatig meer. Gedurende de wandeling ervaart u nog meer prachtige uitzichten over het landschap. Aan het einde van de ochtend komt u aan bij de tempels en na de lunch heeft u voldoende tijd om deze oude hoofdstad van het Champa koninkrijk te verkennen. (L)

HO CHI MINH CITY

Stadstour Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is de economische hoofdstad van Vietnam. U wandelt door het pittoreske Cho Lon, de Chinese wijk waar ook de Thien Hau pagode staat. Deze pagode was gebouwd ter ere van de beschermgodin van de zeelieden. Hierna rijdt u naar de indrukwekkende Binh Tay markt en een tempel met 10.000 Boeddha’s. ’s Middags bezoekt u een oude koloniale woonwijk met het stadhuis, het operagebouw, het onafhankelijkheidspaleis en de elegante kathedraal. De tour eindigt met een wandeling rondom het centrale postkantoor. (L)

Ho Chi Minh City per fietstaxi

Ho Chi Minh City is de economische hoofdstad van Vietnam. U wandelt door het pittoreske Cho Lon, de Chinese wijk waar ook de Thien Hau pagode staat. Deze pagode was gebouwd ter ere van de beschermgodin van de zeelieden. Hierna rijdt u in een rickshaw (fietstaxi) naar de indrukwekkende Binh Tay markt en de Giac Lam Pagode, de oudste van de stad. De laatste stop is bij het Maison Saigon Marou boutique hotel waar u tijdens een kop chocolademelk uitleg krijgt over de cacao-industrie in Vietnam. Tevens hoort u hoe cacaobonen worden verwerkt tot chocolade. Een heerlijke afsluiter!

Excursie Tay Ninh & Cu Chi tunnels

Op circa 100 km van Ho Chi Minh City ligt Tay Ninh met de kleurrijke Cao Dai tempel. Niet alleen van buiten, maar ook binnenin is de tempel rijkelijk versierd. De aanhangers geloven in een religieuze mix van het confucianisme, taoïsme, boeddhisme, islam, christendom en Vietnamees spiritualisme. Vier keer per dag is er een mis die u bij kunt wonen. ’s Middags rijdt u naar de Cu Chi tunnels, één van de meest dramatische plaatsen uit de Vietnamese oorlog. U bezoekt de ondergrondse stad, een immens netwerk van gangen onder de grond. Deze tunnels waren van groot belang voor de Vietcong in hun strijd tegen de Amerikanen. Laat in de middag keert u met indrukwekkende herinneringen terug naar Ho Chi Minh city. (L)

Excursie naar Ben Tre in de Mekong Delta

Ben Tre ligt in de Mekong Delta op circa 90 km van Ho Chi Minh City. Bij aankomst bezoekt u een fabriekje voor rijstpapier en een steenfabriek. Vervolgens maakt u een boottocht over de Mekong rivier en ziet u veel bedrijvigheid zowel op het water als aan land. Ook vaart u over de smallere kreken en ziet u hoe lokale bewoners zeer ervaren zijn in het vlechten van matten. Per xe loi (gemotoriseerde riksja) maakt u een tour langs groentetuinen en rijstvelden. Optioneel kan dit ook per fiets. Na de lunch vaart u per roeiboot naar de Cai Coi kreek en stopt u bij een markt waar u regionale producten kunt kopen. Halverwege de middag reist u weer terug naar Ho Chi Minh City. (L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany