vanaf € 2325,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Reis met privé-chauffeur en gids
De karakteristieke hangende graven met Tau Tau poppen en de zadeldakhuizen van Sulawesi
Snorkelen en relaxen bij Bira, dé strandbestemming van Sulawesi
Uitgebreide kennismaking met Ubud en omgeving
Kom aan het einde van de reis tot rust aan het stand van Sanur
Keuze uit twee hotelcategorieën
Inclusief vliegreis per Garuda Indonesia. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Veel reizigers die tijdens de pandemie hun reis moesten uitstellen, hebben inmiddels geboekt voor zomer 2022. Als gevolg daarvan is er in Indonesië deze zomer nog nauwelijks beschikbaarheid in hotels en (betaalbare) vliegtickets. Wij nemen daarom voor vertrek tot en met juli geen nieuwe boekingen voor Indonesië meer aan.

Dag
1-2

Vlucht Amsterdam – Makassar

Vandaag vliegt u naar Makassar op Sulawesi, waar u in de loop van de middag van dag 2 arriveert. U wordt op de luchthaven opgewacht door een chauffeur en gids, die u vervolgens naar uw hotel in Makassar brengen. Twee overnachtingen in Makassar.

Dag
3

Makassar

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags maakt u een stadstour en bezoekt u onder meer de traditionele Paotere haven en Fort Rotterdam, waarin ook het Lagaligo museum is gevestigd. Makassar is altijd een handelsstad geweest en Fort Amsterdam is een van de best bewaarde herinneringen. Hier werden vroeger specerijen, hout en katoen verhandeld. Na afloop rijdt u door naar Losari Beach, een boulevard waar de lokalen graag samenkomen voor snacks, drankjes en gezelligheid. (O)

Dag
4

Makassar – Bira

U verlaat Makassar en rijdt via een mooie route naar Bira, een rit van ongeveer vijf tot zes uur. Onderweg maakt u een stop bij de Bissappu waterval in Bantaeng. De Boeginese bevolking van Sulawesi en de inwoners van Makassar hebben een zeer goede reputatie als bouwers van houten schepen, daarnaast zijn zij zeer bedreven zeilers. In Tana Beru kunt u de traditionele scheepsbouw zien. In de namiddag komt u aan in Bira, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
5

Bira

Bira is dé strandbestemming van Sulawesi met witte stranden, palmbomen en een vriendelijke bevolking die zich bezighoudt met visvangst en scheepsbouw. Met een lokale boot vaart u vandaag naar Liukang eiland voor een snorkelexcursie en geniet u van een smakelijke barbecue lunch op het eiland. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel. (O,L)

Dag
6

Bira – Sengkang

Via Watampone reist u vervolgens naar Sengkang, dat in het hart van het voormalige Boeginese koninkrijk ligt. Tijdens de route kunt u diverse stops maken om te kijken hoe men zout wint, rijst verbouwt of vruchten en kruiden droogt voor de verkoop. Bij aankomst in Sengkang stapt u over op een longtailboot voor een excursie over het Tempe meer. Hier ziet u hoe de vissers en hun families wonen en werken op drijvende woningen. Ze vangen vis, laten deze drogen in de zon en vervoeren ze dan naar de markt om te verkopen. Tijdens de zonsondergang geniet u van een kopje koffie of thee met gebakken bananen. Na terugkeer op het vasteland loopt u naar uw hotel en is de resterende avond ter vrije besteding. (O)

Dag
7

Sengkang – Torajaland

Als u het leuk vindt, dan kunt u de dag starten met een bezoek aan een zijdefabriekje. Hier ziet u hoe men op traditionele machines zijdedoeken weeft met een grote diversiteit in verschillende patronen. Heeft u geen interesse? Laat het de gids weten en deze stop wordt ingewisseld voor iets dat u meer interesseert. Op weg naar Torajaland geniet u van het spectaculaire uitzicht bij het plaatsje Palopo. ’s Middags arriveert u in Rantepao, de hoofdstad van de noordelijke Toraja regio. Hier verblijft u drie nachten. (O)

Dag
8-9

Torajaland

Het bezoek aan Torajaland is misschien wel het hoogtepunt van uw rondreis en zeker als u de kans krijgt om een begrafenisplechtigheid bij te wonen. U maakt twee dagtochten waarbij u diverse dorpjes bezoekt, zoals Lemo, Londa en Kete Kesu, een van de oudste Toraja dorpjes. U ziet de kenmerkende hangende graven met de Tau Tau poppen die de overledenen weerspiegelen. Daarnaast ziet u ook de karakteristieke Tongkonan zadeldakhuizen, de Kambira baby graven en rijstvelden met enorme menhirs. Tussendoor kunt u genieten van de Toraja koffie en wellicht een lokale markt bezoeken. (O)

Dag
10

Torajaland – Makassar – Depasar – Ubud

Tijdens de lange reis vandaag naar de luchthaven van Makassar maakt u een korte stop bij het uitzichtpunt van Puncak Lakawan, daarna is het tijd om afscheid te nemen van Sulawesi. U vliegt naar Denpasar, waar onze lokale vertegenwoordiging u op de luchthaven opwacht. Van Denpasar is het ongeveer een uur rijden naar Ubud, waar u de komende nachten verblijft. Drie overnachtingen in Ubud. (O)

Dag
11-12

Ubud

Ubud is hét culturele centrum van Bali met vele tempels en lokale ambachten. Daarnaast heeft Ubud een uitgebreid aanbod aan restaurants, hippe eettentjes, gezellige bars, kunstgalerieën en yogastudio’s. Op dag 11 kunt u zelf op verkenning gaan in Ubud en omgeving. Als u vroeg opstaat kunt u de dagelijkse ochtendmarkt van Ubud bezoeken, waar verse groenten, fruit en bloemen worden verkocht. Lopend vanaf de grote markt kunt u de Tirta Empul (met water uit de heilige Tampak bron) en Goa Gajah tempels bezoeken en per scooter of fiets de Gunung Kawi tempel. Ook de rijstvelden bij Tegalalang, de Tegenungan waterval en de Campuhan Ridge wandeling mag u niet overslaan. Deze is het mooist bij zonsopkomst of -ondergang. 

Tijdens een dagtocht naar de hooglanden rondom Ubud bezoekt u op dag 12 het vlinderpark en ziet u de mooiste rijstterrassen van het eiland bij Jatiluwih. Een klein stukje verderop kunt u een prachtige verborgen tempel bezoeken. In het koelere klimaat van het hoger gelegen Bedugul neemt u een kijkje op een fruitmarkt. In deze omgeving liggen diverse kratermeren, waaronder het Bratan meer met de Pura Ulun Danu Bratan watertempel. De lunch gebruikt u die dag in een lokaal restaurant. (O). Dag 12: (O,L)

Dag
13

Ubud – Sanur

U verlaat Ubud en maakt een dagtocht naar het oostelijke deel van Bali, waar u een leuke mix van natuur en cultuur zult ervaren. Als eerste bezoekt u Kerta Gosa, het historische gebouw waarin de rechtbank van Klungkung is gevestigd. Vervolgens rijdt u door naar Tanganan, een dorpje waarvan de bewoners, die Bali Aga worden genoemd, een traditionele samenleving vormen. Dit volk bewoonde Bali al voordat het hindoeïsme op het eiland werd geïntroduceerd. In het geheel ommuurde dorp heerst en serene rust. Er worden diverse oude ambachten uitgevoerd, waaronder een bijzondere weeftechniek. Dit maakt Tanganan een goede plek om wat mooie en ambachtelijk gemaakte Balinese souvenirs aan te schaffen.

U bezoekt ook de vleermuizengrot Goa Lawah, waar duizenden vleermuizen bij de tempel hangen. Bij een lokaal restaurant geniet u van de lunch. Als laatste reist u deze middag naar de Besakih moedertempel, die op 900 meter hoogte op de helling van de Gunung Agung vulkaan ligt. Dit is het grootste tempelcomplex van Bali met 35 tempels. Na een mooie en indrukwekkende dag arriveert u in de sfeervolle badplaats Sanur, waar u drie nachten verblijft. (O,L)

Dag
14-15

Sanur

De laatste dagen van uw rondreis kunt u doorbrengen aan het zwembad of op het strand. Rustig opstaan, lekker ontbijten en genieten van wat de dag u brengt. Wandel ’s avonds door de straatjes of langs het strand voor een lekker gerecht of leuke souvenirs. (O)

Dag
16-17

Sanur – Denpasar – Amsterdam

Op dag 16 vindt uw transfer naar de luchthaven van Denpasar plaats en vliegt u naar Amsterdam, waar u op dag 17 aankomt.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany