Trein
vanaf € 3134,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

In 2023 is deze reis mogelijk van 1 mei t/m 30 september, dit in verband met de tour vanuit Darwin. Wij maken graag voor u een offerte op maat
Reis per The Ghan trein van Ayers Rock naar Darwin
Red Centre & Top End
Vele excursies inbegrepen
Overnachting aan boord van The Ghan
Twee hotelcategorieën mogelijk
Goed te combineren met andere bouwstenen. Wij maken graag een offerte op maat
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

 

Dag
1

Ayers Rock

Uw reis begint in de Red Centre. Het gebied wordt de Red Centre genoemd vanwege de rode kleur van zand en rotsen. In deze Outback is ’s werelds grootste monoliet gelegen: Ayers Rock. U maakt een rit rondom de rots en uw gids geeft u uitleg over de diverse heilige plaatsen. U ziet Aboriginal rotstekeningen en de bijzondere flora. Met een gids loopt u de Kuniya Walk naar de Mutitjulu Waterhole en bezoekt het Cultural Centre, waar u meer over het gebied en de Aboriginal cultuur leert. Aan het einde van de middag ziet u onder het genot van een glas wijn de prachtige kleurveranderingen van de rots tijdens de zonsondergang. De afmetingen van de rots zijn enorm: hij heeft een omtrek van 3,6 kilometer en is 348 meter hoog.

Dag
2

Ayers Rock – Kings Canyon

U staat vroeg op om ook de zonsopgang te bewonderen. Vervolgens vertrekt u naar de Olgas, waar u deze rotsformatie en Walpa Gorge ontdekt. Ooit was deze groep één gigantisch grote monoliet, maar is door erosie afgesleten tot 36 rotspunten met diepe kloven en valleien. Vervolgens rijdt u door naar Kings Canyon voor een overnachting.

Dag
3

Kings Canyon – Alice Springs

De meer dan 100 meter hoge zandstenen wanden van de kloof Kings Canyon in Watarrka National Park zijn indrukwekkend. Er zijn hier verschillende wandelpaden uitgezet. Langs de rand van de kloof heeft u een schitterend uitzicht op de vallei beneden. Zo ziet u bijvoorbeeld de Garden of Eden: een kloof gevuld met palmbomen! Bij Kings Canyon heeft u de keuze uit twee wandelingen: een avontuurlijke klim naar de rand, of een ontspannende wandeling door de canyon. Vervolgens rijdt u naar Alice Springs, waar u overnacht.

Dag
4

Alice Springs – The Ghan

Alice Springs kunt u op eigen gelegenheid verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Royal Flying Doctor Base en de School of the Air bezoeken. Aan het eind van de dag stapt u aan boord van The Ghan en reist in circa 24 uur naar Darwin. The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs door het rode hart van Australië naar Darwin. De naam dankt de trein aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die vroeger gebruikt werden voor het vervoer van goederen in deze streek. Oorspronkelijk volgde The Ghan de sporen van ontdekkingsreiziger John McDouall Stuart. U rijdt langs dorpjes, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties. De trein is uitgerust met ruime zitplaatsen met verstelbare rugleuning, slaapcabines en een restauratiewagon. U overnacht in een comfortabele slaapcabine.

Dag
5

The Ghan – Darwin

De trein maakt een stop in Katherine. Hier kunt u deelnemen aan een Outback experience en een bezoek brengen aan een cattle station. Deze tour is inbegrepen. Na aankomst aan het eind van de middag volgt de transfer naar uw hotel in Darwin, de hoofdstad van de Northern Territory.

Dag
6

Darwin – Kakadu

Via de Arnhem Highway en diverse wetlands komt u aan in Kakadu National Park, een park met een prachtige natuur en van grote culturele betekenis voor de Aboriginals. U bezoekt het Warradjan Aboriginal Cultural Centre, waar u meer informatie kunt verkrijgen over de Aboriginals in Kakadu. Met een lokale gids maakt u een cruise op de Yellow Water Billabong. Houd uw ogen open voor krokodillen! Na de lunch maakt u bij Nourlangi Rock een wandeling langs de eeuwenoude Aboriginal rotstekeningen. Optioneel kunt u een rondvlucht boven het gebied maken. (L)

Dag
7

Kakadu – Arnhem Land

U rijdt naar Arnhem Land, een afgelegen gebied dat alleen per 4WD te bereiken is. Een ervaren gids geeft u veel informatie over dit gebied, de Aboriginal cultuur en ‘bushtucker’. Tevens ziet u hier Aboriginal rotstekeningen. De lunch gebruikt u op een prachtige locatie. (L)

Dag
8

Kakadu – Darwin

Vandaag staat een wandeling naar Ubirr Rock op het programma. Hier ziet u wederom Aboriginal rotstekeningen. Vervolgens maakt u een cruise over de East Alligator River en gaat op zoek naar zoutwater krokodillen. Een Aboriginal gids geeft u uitleg over hun cultuur en indien het mogelijk is gaat u tevens aan land in Arnhem Land. Na een bezoek aan Bowali Visitor Centre keert u terug naar Darwin en uw tour is ten einde. (L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany