Trein
vanaf € 2751,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Per The Ghan trein van Adelaide naar Alice Springs
Ontdek Kangaroo Island en The Red Centre tijdens tours met internationaal gezelschap
Twee hotelcategorieën mogelijk
Goed te combineren met andere bouwstenen; wij maken graag een offerte op maat
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

 

Dag
1

Adelaide

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht voor een overnachting. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u in Adelaide vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Adelaide wordt ook wel de ‘City of Churches’ genoemd. Wij raden u aan om Glenelg te bezoeken, een sfeervolle wijk aan zee met restaurantjes en terrasjes.

Dag
2

Adelaide – Kangaroo Island

Vanuit Adelaide vertrekt u naar Kangaroo Island. Uw eerste stop is bij de Emu Ridge Eucalyptus Distillery, waar u kennismaakt met de historie van deze eucalyptusolie. Na de lunch rijdt u naar Seal Bay en wandelt u met een ervaren parkwachter tussen de zeeleeuwen. Vervolgens ziet u de natuurlijke vaardigheden van de roofvogels tijdens de spectaculaire Birds of Prey show. Tenslotte gaat u naar het Kangaroo Island Wildlife Park. Temidden van de bushfires hebben de eigenaren en omwonenden het park en de meer dan 700 dieren beschermd tegen het vuur. Hier wordt nu een groot aantal koala’s verzorgd die hier herstellen van de branden. Het Kangaroo Island Wildlife Park biedt u ook de mogelijkheid om tussen kangoeroes en wallaby’s te wandelen en ze met de hand te voeren. Overnachting op Kangaroo Island. (L)

Dag
3

Kangaroo Island – Adelaide

De dag begint met een stop bij de Clifford’s Honey Farm, waar u informatie krijgt van een imker en zelfgemaakt honingijs kunt proeven. Emu Bay aan de noordkust heeft een prachtig lang zandstrand. Hier ligt ook de Emu Bay Lavender Farm met een mooie tuin vol lavendel. Loop door de tuin en bezoek de kadowinkel die essentiële oliën van lavendel, geurkaarsen en andere lavendelproducten van Kangaroo Island verkoopt. Bij de KI brouwerij kunt u lokale bieren proeven en kopen. U ziet Reeves Point, de eerste officiële Europese nederzettting in South Australia in 1836 en u heeft wat vrije tijd in Kingscote. Via Pennington Bay komt u tenslotte bij de Dudley Wines, waar u wijnen kunt proeven en kopen. Aan het einde van de middag keert u per ferry terug naar Adelaide, waar u wederom overnacht. (O,L)

Dag
4

Adelaide – The Ghan

Rond het middaguur stapt u aan boord van The Ghan en reist in ca. 25 uur naar Alice Springs. The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs door het rode hart van Australië naar Darwin. De naam dankt de trein aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die vroeger gebruikt werden voor het vervoer van goederen in deze streek. Oorspronkelijk volgde The Ghan de sporen van ontdekkingsreiziger John McDouall Stuart. U rijdt langs dorpjes, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties. De trein is uitgerust met ruime zitplaatsen met verstelbare rugleuning, slaapcabines en een restauratiewagon. U overnacht in een comfortabele slaapcabine.

Dag
5

The Ghan – Alice Springs

In de vroege ochtend maakt u een stop in het Outback plaatsje Marla. Geniet hier van een mooie zonsopgang. U gaat terug aan boord en rijdt verder naar de Red Centre. Na aankomst in Alice Springs aan het begin van de middag gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor een overnachting. Wij raden u aan om even de benen te strekken en een wandeling door dit bijzondere woestijnstadje te maken.

Dag
6

Alice Springs – Ayers Rock

Vertrek vanuit Alice Springs. Na een bezoek aan een Camel Farm, waar u optioneel een ritje op een kameel kunt maken, komt u in de middag aan bij Uluru, de Aboriginal naam voor Ayers Rock. U maakt een rit rondom de rots en uw gids geeft u uitleg over de diverse heilige plaatsen. U ziet Aboriginal rotstekeningen en de bijzondere flora. Met een gids loopt u de Kuniya Walk naar de Mutitjulu Waterhole en bezoekt het Cultural Centre, waar u meer over het gebied en de Aboriginal cultuur leert. Onder het genot van een glas wijn ziet u de zonsondergang en de kleurveranderingen van Ayers Rock.

Dag
7

Ayers Rock – Kings Canyon

U staat vroeg op om ook de zonsopgang te aanschouwen. Vervolgens rijdt u naar de Olgas waar u Walpa Gorge ontdekt. Ooit was deze groep één gigantisch grote monoliet, maar is door erosie afgesleten tot 36 rotspunten met diepe kloven en valleien. U rijdt door naar Kings Canyon voor een overnachting.

Dag
8

Kings Canyon – Alice Springs

De meer dan 100 m hoge zandstenen wanden van de kloof Kings Canyon in Watarrka National Park zijn indrukwekkend. Er zijn hier verschillende wandelpaden uitgezet. Langs de rand van de kloof heeft u een schitterend uitzicht op de vallei beneden. Zo ziet u bijvoorbeeld de Garden of Eden: een kloof gevuld met palmbomen! Bij Kings Canyon heeft u de keuze uit twee wandelingen: een avontuurlijke klim naar de rand, of een ontspannen wandeling door de canyon. U rijdt terug naar Alice Springs waar uw rondreis eindigt.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany