vanaf € 3257,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Veelzijdige rondreis met privé-chauffeur en gids
De koloniale steden Quito en Cuenca
Bezoek de kleurrijke markt in Otavalo
Ga op zoek naar wildlife in de jungle van de Amazone
Bezoek het prachtige Quilotoa kratermeer en geniet in Baños van de warmwaterbaden
Bezoek in Guamote het Inti Sisa project dat de levensstandaard van de lokale bevolking verbetert
Maak met de Duivelsneus trein een spectaculaire treinrit door de Andes
Verleng uw reis met een bezoek aan de Galápagos eilanden

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Quito

Vertrek vanaf Amsterdam naar Quito. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Quito

Quito ligt op een hoogte van 2.850 meter en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. In deze stad bevinden zich prachtige musea, kerken en kunstgalerieën. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. ’s Ochtends maakt u een stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. U verkent het koloniale centrum te voet en ziet o.a. het Onafhankelijkheidsplein met een aantal interessante gebouwen, de neogotische basiliek, de kerk La Compañía de Jesús met het prachtig gouden interieur en het klooster van San Francisco, één van de mooiste religieuze gebouwen van de nieuwe wereld. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt Santa Clara waar talloze tropische vruchten worden aangeboden. U wandelt door de ‘dulce’ straat waar zoete lekkernijen verkocht worden. In Calle La Ronda, de oudste straat van Quito, bezoekt u wat kleine ateliers en ziet u hoe men van cacao chocolade maakt. (O)

Dag
3

Quito – Otavalo

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar Otavalo gebracht. Onderweg maakt u een stop in Guayllabamba waar u de heerlijke lokale Chirimoya vrucht kunt proeven. Daarna rijdt u naar Cayambe waar u een kleine bizcoche bakkerij bezoekt. Hier maakt u kennis met de lekkere koekjes uit dit gebied. Een paar kilometer buiten Cayambe bevindt zich het Mitad del Mundo monument. Deze enorme zonnewijzer is een uiterst precieze en zorgvuldig geplande constructie en ligt precies op de evenaar. De gids zal u uitleggen hoe de zonnewijzer werkt en vertellen hoe omvattend de invloed van astronomie, geografie, archeologie, geschiedenis en cultuur op de constructie van dit project is geweest. (O)

Dag
4

Otavalo & omgeving

Vandaag gaat u samen met uw Engelssprekende gids op pad in Otavalo en omgeving. U begint met een wandeling door Otavalo waarbij u het beroemde Plaza del Poncho bezoekt. Op dit plein vindt dagelijks een grote, kleurrijke markt plaats waar ambachtslieden uit het hele land hun waar aanbieden. Hier is van alles te krijgen, van poncho’s tot dromenvangers en van sierraden tot hoeden. Otavalo is één van de beste plaatsen in Ecuador om souvenirs te kopen. Maar vergeet niet om af te dingen. Op zaterdag vindt hier de wekelijkse veemarkt plaats. Een unieke belevenis! Vervolgens bezoekt u Peguche, een typisch Andesdorpje dat bekend staat om de mooie geweven producten. Vanuit Peguche kunt u een wandeling maken naar de 18 meter hoge waterval. Daarna neemt u een kijkje in Cotocachi dat bekend staat om de mooie lederwaren. Tot slot komt u aan in Cuicocha. Hier kunt u een wandeling naar het kratermeer maken en genieten van prachtige vergezichten op drie vulkanische pieken. Het is ook mogelijk om een boottocht over dit kratermeer te maken. (O)

Dag
5

Otavalo – Quito – Lago Agrio – Jamu Lodge

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Otavalo en naar de luchthaven van Quito gebracht. U vliegt in ca. 40 minuten naar Lago Agrio. Hier begint uw jungleavontuur! Na aankomst volgt de ca. 3 uur durende transfer naar de entree van het Cuyabeno Nationaal Park. Na de lunch stapt u bij El Puente over in een gemotoriseerde kano en volgt u de slingerende Cuyabeno rivier naar de Jamu Lodge. Onderweg komt u hoogstwaarschijnlijk de eerste dieren al tegen. De kleinschalige Jamu Lodge beschikt over 9 in traditionele stijl gebouwde cabañas. Vanuit de lodge gaat u op ontdekking door het fascinerende regenwoud. U leert het unieke ecosysteem kennen en komt van alles te weten over lokale gebruiken en gewoonten. Ook gaat u op zoek naar dieren zoals aapjes, schildpadden, slangen en kleurrijke vogels. Na een korte siësta bij uw cabaña vertrekt u per kano naar Laguna Grande waar u kunt genieten van de zonsondergang en een frisse duik kunt nemen. (O,L,D)

Dag
6

Jamu Lodge

In de ochtend vertrekt u voor een 3 tot 4 uur durende wandeling door het primaire woud. Tijdens de wandeling vertelt uw gids over het regenwoud, de verschillende medicinale planten en gaat u op zoek naar tropische vogels en andere dieren. Na de lunch en een korte siësta gaat u in de middag opnieuw op verkenning in de jungle en is er een kans om de zeldzame roze zoetwaterdolfijn te spotten. Na het diner heeft u een avondexcursie waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren. Samen met uw gids stapt u in de kano en vaart u langs de oever van de rivier om kaaimannen te spotten. (O,L,D)

Dag
7

Jamu Loge

’s Ochtends stapt u opnieuw in de kano en vaart u in ca. 1 uur naar een dorpje waar u op bezoek gaat bij een Tarapuy gemeenschap. Hier ziet u hoe de lokale bevolking van cassave traditioneel brood maakt. U kunt hierbij ook assisteren en zelf ervaren hoe het is om materialen uit het bos te gebruiken om brood te maken. Na terugkeer in de lodge is het tijd voor de lunch en een siësta. Na het diner gaat u tijdens een avondwandeling op zoek naar insecten, spinnen en schorpioenen. (O,L,D)

Dag
8

Jamu Lodge – Lago Agrio – Quito

Voor de liefhebbers staat een vroege excursie op het programma om vogels te spotten. Na het ontbijt vertrekt u per gemotoriseerde kano naar de ingang van het nationale park vanwaar u terugreist naar de luchthaven van Lago Agrio voor de vlucht naar Quito. U krijgt een lunchbox mee voor onderweg. Na aankomst op de luchthaven van Quito volgt de transfer naar uw hotel. (O,L)

Dag
9

Quito – Baños

Na het ontbijt maakt u een prachtige rit langs de Avenue der Vulkanen naar Baños. Op een heldere dag heeft u goed zicht op de nog steeds actieve Cotopaxi vulkaan. Onderweg maakt u een stop bij het Quilotoa kratermeer dat afhankelijk van de inval van het zonlicht steeds van kleur lijkt te veranderen. Hier heeft u de gelegenheid om vanaf de rand van de krater naar het meer te wandelen. Na de lunch vertrekt u naar Tigua, een plaatsje dat bekend staat om de typische schilderijen die bijzonder kleurrijk en gedetailleerd zijn. U bezoekt hier een atelier waar u de schilderijen kunt bewonderen. Tot slot komt u aan bij uw hotel in Baños. De ligging van dit toeristische dorpje is fantastisch. Baños wordt namelijk omringd door prachtige groene bergen en indrukwekkende vulkanen. (Cat. B: O,L) of (Cat. A: O,L,D)

Dag
10

Baños

Vandaag bent u vrij en kunt u een bezoek brengen aan de warmwaterbaden, een wandeling maken door het dorpje, gaan mountainbiken of een bezoek brengen aan de waterval Pailón del Diablo. Ook kunt u een optionele excursie maken naar Casa del Arbol waar u vanuit een boomhut boven de wolken kunt schommelen. Tijdens deze excursie bezoekt u eveneens de waterval Pailón del Diablo, een opvangcentrum voor wilde dieren in Puyo en het privé-natuurreservaat Las Yapas waar u een twee uur durende wandeling maakt en meer te weten komt over de natuur en de orchideeën die hier voorkomen. De lunch is inbegrepen tijdens deze excursie. (Cat. B: O) of (Cat. A: O,D)

Dag
11

Baños – Guamote

’s Ochtends vertrekt u naar het Chimborazo Nationaal Park. Dit park is vernoemd naar de hoogste vulkaan (6.310 meter) van Ecuador. Samen met een gids maakt u een wandeling door één van de oudste bossen van Ecuador naar een schuilhut, gelegen op een hoogte van 4.850 meter. Vanaf dit punt kunt u nog verder wandelen naar een tweede schuilhut op een hoogte van 5.060 meter. Onderweg komt u kuddes vicuña’s tegen, de lokale bewoners van dit gebied. Vervolgens rijdt u naar de kleine gemeenschap Palacio Real, gelegen aan de voet van de vulkaan. Hier kunt u tijdens de lunch lamavlees proberen. Na de lunch reist u door naar Guamote. Hier maakt u kennis met de stichting die de levensstandaard van de lokale bevolking verbetert. U overnacht in het Inti Sisa guesthouse dat onderdeel is van deze stichting en de verdiensten investeert in projecten voor de lokale bevolking. (O,L,D)

Dag
12

Guamote – Alausí – Duivelsneus treinrit – Cuenca

Na het ontbijt vertrekt u voor een prachtige rit door de Andes naar Alausí. De rit voert langs vele bochten, bruggen, ravijnen en kleine bergdorpjes. In Alausí stapt u op de trein en begint uw spectaculaire treinrit door de Andes. Vanuit de 100 jaar oude trein, die volledig is gerestaureerd, kunt u genieten van schitterende vergezichten. Het hoogtepunt van de tocht is de 800 meter lange zigzagafdaling over de beroemde Nariz del Diablo (neus van de duivel) naar het treinstation van Sibambe. Hier aangekomen kunt u in het Condor Puñuna museum het handwerk van de Nizag gemeenschap bewonderen en de lokale koffie proberen. Voor de terugkeer naar Alausí neemt de trein dezelfde zigzaggende weg achteruit de berg op. Na terugkomst in Alausí brengt u een bezoek aan de Ingapirca ruïnes, de belangrijkste Inca vindplaats van Ecuador. Tot slot komt u aan in Cuenca. De koloniale stad Cuenca wordt beschouwd als de mooiste stad van Ecuador. De prachtige binnenstad met zijn oude kerken en gebouwen stammend uit de 16e en 17e eeuw, de rode pannendaken, keienstraatjes, pleinen met bloemen en musea maken deze stad zeer speciaal. (O)

De Duivelsneus trein rijdt niet op maandag.

Dag
13

Cuenca – Guayaquil

In de ochtend kunt u met het Explorer Cuenca pakket, dat u van onze lokale agent ontvangt, de stad verkennen. U vindt hiermee makkelijk de weg en bezienswaardigheden zoals de bloemenmarkt, de kunstnijverheidsmarkt, de kathedraal en het museum van Moderne Kunst. ’s Middags vertrekt u naar Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Onderweg maakt u een fotostop bij het Cajas Nationaal Park. U zult daarna merken dat het Andesklimaat langzaam veranderd in een tropisch klimaat. (O)

Dag
14

Guayaquil – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Guayaquil voor de terugvlucht naar Amsterdam (O)

Verleng uw reis met een bezoek aan de Galápagos eilanden. U kunt dit doen tijdens een cruise-expeditie, door te eilandhoppen of vanuit een comfortabel hotel. Kijk op onze website naar de verschillende mogelijkheden.

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany