vanaf € 3629,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Veelzijdige rondreis met privé-chauffeur en gids
Bezoek het indianendorpje Otavalo en maak kennis met de inheemse gemeenschappen
Ontdek de koloniale steden Quito
Ga op zoek naar wildlife in de jungle van de Amazone
Bewonder de schoonheid van het prachtige Quilotoa kratermeer
Doe mee met een schilderworkshop in het kleine dorpje Tigua
Bezoek in Guamote het Inti Sisa project dat de levensstandaard van de lokale bevolking verbetert
Geniet tijdens uw vrije dag van de lange zandstranden in het charmante plaatsje Puerto Lopez
Ga vogels spotten op Isla de la Plata, ook wel het Galápagos voor de armen genoemd
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Quito – Otavalo

Vertrek vanaf Amsterdam naar Quito. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door de vertegenwoordiger van onze lokale agent. Tijdens een meet & greet neemt u samen alle details van uw rondreis door en kunt u eventuele vragen stellen. Daarna brengt de Spaanssprekende chauffeur u naar het hotel in Otavalo. Dit kleurrijke indianendorpje wordt omringd door vulkanen. De lokale inwoners zijn erg trots op hun Kichwa cultuur en dragen tot op de dag van vandaag hun traditionele kleding.

Dag
2

Otavalo

Vandaag maakt u kennis met de inheemse gemeenschappen die in de omgeving van Otavalo wonen. Als u hier bent op een zaterdag, begint de tour iets eerder want dan brengt u als eerste een bezoek aan de dierenmarkt. Deze markt ligt net buiten de stad en hier ziet u hoe varkens, kippen, cavia’s en koeien verhandeld en getransporteerd worden. Een leuk schouwspel! Vervolgens keert u terug naar de stad en bezoekt u de handwerkmarkt, één van de grootste in Zuid-Amerika. De marktkraampjes zijn verspreid over alle hoofdstraten van het centrum. Dit is dé plek om leuke souvenirs te scoren.

Afhankelijk van de dag bezoekt u één of meerdere lokale families die gespecialiseerd zijn in hun eigen vakmanschap. Het dorpje Iluman staat bekend om de hoeden. Eén familie focust zich vooral op het maken van schapenwollen mutsen. In Carabuela kunt u zien hoe tapijten, sjaals en poncho’s gemaakt worden met een klein handgemaakt weefgetouw. Een andere familie werkt aan grote matten die gemaakt zijn van Totora riet. Dit riet groeit aan de oevers van het San Pablo meer, vlabij de Imbabura vulkaan. U kunt ook een bezoek brengen aan een sjamaan om uw lichaam te laten reinigen, positieve energie op te doen of om negatieve energie kwijt te raken. Vervolgens bezoekt u de 18 meter hoge Peguche waterval, één van de belangrijkste toeristische attracties in de regio. De dag wordt afgesloten met een kookworkshop. Samen met de lokale inwoners bereidt u een traditioneel gerecht kenmerkend voor deze regio. (O)

Dag
3

Otavalo – Quito 

Na het ontbijt keert u terug naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Maar voordat u aankomt bij uw hotel maakt u eerst nog een stop bij het Mitad del Mundo monument. Deze enorme zonnewijzer is een uiterst precieze en zorgvuldig geplande constructie en ligt precies op de evenaar. U brengt ook een bezoek aan het Intiñan museum waar u mee kunt doen met een aantal leuke experimenten. Probeer een ei op een spijker te balanceren en zie hoe water tegenovergestelde kanten op stroomt. Naast exposities over de evenaar biedt het museum ook een inkijkje in de cultuur van Ecuador en de biodiversiteit van de Galapagos eilanden. Tot slot bezoekt u Casa Agave, het eerste Agave Experience museum in Zuid-Amerika. Dit museum beschikt ook over een botanische tuin die volstaat met agave planten en een distilleerderij. (O)

Dag
4

Quito – Jamu Lodge

Vandaag gaat u op ontdekking door de hoofdstad. Quito ligt op een hoogte van 2.850 meter en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. In deze stad bevinden zich prachtige musea, kerken en kunstgalerieën. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens een stadstour bezoekt u de artistieke wijk La Floresta, in het noorden van de stad. De bioscoop Ocho y Medio ligt in het hart van deze wijk. Hier worden onafhankelijke films getoond. De bioscoop werd in 2001 geopend door verschillende filmproducenten met als doel om de filmcultuur van Quito en Ecuador te promoten. Tijdens uw bezoek krijgt u een heerlijke kopje warme chocolademelk aangeboden.

In de middag bezoekt u het koloniale centrum van Quito. U vindt hier prachtige gebouwen en smalle, geplaveide straatjes met gekleurde huizen. Het Onafhankelijkheidsplein is het belangrijkste plein van de stad. Aan de rand van dit plein pronken een aantal interessante bouwwerken waaronder de neogotische basiliek, de kerk Compañía de Jesús met het gouden interieur en het klooster van San Francisco, één van de mooiste religieuze gebouwen van de nieuwe wereld. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt Santa Clara waar talloze tropische vruchten worden aangeboden. U heeft ook de mogelijkheid om hier wat van te proeven.

’s Avonds wordt u om 22.30 uur bij het hotel opgehaald en naar het meeting point gebracht waar de bus zal vertrekken naar de Jamu Lodge. (O)

Dag
5

Jamu Lodge

Het jungleavontuur kan beginnen! Na een nachtelijk busrit komt u rond 11.00 uur aan bij de entree van het Cuyabeno Nationaal Park. Na de lunch stapt u bij El Puente over in een gemotoriseerde kano en volgt u de slingerende Cuyabeno rivier naar de Jamu Lodge. Deze kleinschalige lodge beschikt over 9 in traditionele stijl gebouwde cabañas. Vanuit de lodge gaat u op ontdekking door het fascinerende regenwoud. U leert het unieke ecosysteem kennen en komt van alles te weten over lokale gebruiken en gewoonten. Ook gaat u op zoek naar dieren zoals apen, schildpadden, slangen en kleurrijke vogels. Na een korte siësta vertrekt u per kano naar Laguna Grande waar u kunt genieten van de zonsondergang en een frisse duik kunt nemen. (L,D)

Aankomst in Jamu Lodge is mogelijk op maandag, dinsdag & vrijdag.

Dag
6

Jamu Lodge

In de ochtend vertrekt u voor een 3 tot 4 uur durende wandeling door het primaire woud. Tijdens de wandeling vertelt uw gids over het regenwoud, de verschillende medicinale planten en gaat u op zoek naar tropische vogels en andere dieren. Na de lunch en een korte siësta gaat u in de middag opnieuw op verkenning in de jungle en is er een kans om de zeldzame roze zoetwaterdolfijn te spotten. Na het diner heeft u een avondexcursie waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren. Samen met uw gids stapt u in de kano en vaart u langs de oever van de rivier om kaaimannen te spotten. (O,L,D)

Dag
7

Jamu Loge

’s Ochtends stapt u opnieuw in de kano en vaart u in ca. 1 uur naar een dorpje waar u op bezoek gaat bij een Tarapuy gemeenschap. Hier ziet u hoe de lokale bevolking van cassave traditioneel brood maakt. U kunt hierbij ook assisteren en zelf ervaren hoe het is om materialen uit het bos te gebruiken om brood te maken. Na terugkeer in de lodge is het tijd voor de lunch en een siësta. Na het diner gaat u tijdens een avondwandeling op zoek naar insecten, spinnen en schorpioenen. (O,L,D)

Dag
8

Jamu Lodge – Quito

Na het ontbijt vertrekt u per gemotoriseerde kano naar de ingang van het nationale park vanwaar u per bus terugreist naar Quito. U komt ’s avonds laat aan in de hoofdstad en heeft dan een transfer naar uw hotel. (O)

Dag
9

Quito – Tigua

Na het ontbijt maakt u een prachtige rit langs de Avenue der Vulkanen. Op een heldere dag heeft u goed zicht op de nog steeds actieve Cotopaxi vulkaan. Onderweg maakt u een stop bij het Quilotoa kratermeer dat afhankelijk van de inval van het zonlicht steeds van kleur lijkt te veranderen. Langs de kraterrand vindt u verschillende uitzichtpunten die u uitnodigen om het meer vanuit diverse hoeken te bewonderen. Als er genoeg tijd is, kunt u ook naar het meer wandelen. Vervolgens vertrekt u naar Tigua, een klein dorpje dat bekend staat om de typische schilderijen die bijzonder kleurrijk en gedetailleerd zijn. U bezoekt hier een atelier waar u de schilderijen kunt bewonderen. Ook gaat u zelf aan de slag tijdens een schilderworkshop. (O)

Dag
10

Tigua – Guamote

’s Ochtends vertrekt u naar Guamote. Onderweg maakt u een fotostop om de indrukwekkende Chimborazo vulkaan te bewonderen. Dit is de hoogste vulkaan (6.310 meter) van Ecuador. Daarna bezoekt u het Casa Condor project waar u kunt genieten van een heerlijke lunch. Dit project is gelegen in de Pulingui San Pablo gemeenschap, op de hellingen van de Chimborazo vulkaan. Je vindt hier unieke plantensoorten en verschillende diersoorten zoals vicuña’s, wolven, herten en de bijzondere Chimborazo sterkolibrie. Tot slot komt u aan in Guamote waar u kennis maakt met de stichting die de levensstandaard van de lokale bevolking verbetert. U overnacht in het Inti Sisa guesthouse dat onderdeel is van deze stichting en de verdiensten investeert in projecten voor de lokale bevolking. (O,L)

Dag
11

Guamote

Vandaag maakt u een rit door een prachtig landschap en over kronkelende wegen naar het Sangay Nationaal Park, gelegen op 55 kilometer van Guamote. U vindt hier maar liefst 300 meren, waarvan u er twee bezoekt. U krijgt een uniek inkijkje in het dagelijks leven van de mensen in de bergen. Tijdens de wandeling kunt u genieten van verbluffende uitzichten over de ongerepte natuur en leert u meer over de lokale tradities, legendes en mysteries die de meren omringen zoals het merkwaardige fenomeen van de zelfmoordvogels dat niemand ooit heeft kunnen verklaren. Elk jaar in september duiken honderden trekvogels het ijskoude water van de meren in en plegen daarmee zelfmoord. Vervolgens bezoekt u de inheemse Ozogoche gemeenschap gelegen aan de rand van het Sangay Nationaal Park. De kinderen van de plaatselijke school zijn altijd blij om u te zien en heten u van harte welkom. Hier kunt u genieten van een traditionele lunch met forel, de beste forel van Ecuador! (O,L)

Dag
12

Guamote – Puerto Lopez

In de ochtend staat de transfer voor u klaar naar Puerto Lopez, gelegen aan de zuidwestkust van Ecuador. Dit is een prachtig gebied met lange zandstranden, rustige vissersplaatsjes en heerlijke golven om te surfen. Na de lange rit wordt u in Puerto Lopez verwelkomd met een geweldige zonsondergang boven de Stille Oceaan. (O)

Dag
13

Puerto Lopez

Vandaag heeft u een vrije dag. Naast rondstruinen in het charmante plaatsje Puerto Lopez kunt u relaxen aan het strand. Ook kunt u het Machalilla Nationaal Park bezoeken waar zowel tropisch droog woud als nevelwoud te vinden is. Gedurende het walvisseizoen van half juni t/m begin september heeft u een goede kans om bultrugwalvissen te spotten. (O)

Dag
14

Puerto Lopez

Na het ontbijt maakt u een dagexcursie naar Isla de la Plata, ook wel de Galápagos voor de armen genoemd. Vooral als u niet naar de Galápagos eilanden gaat, is een bezoek aan dit vogeleiland zeker aan te raden. U vaart in ca. 1 uur van Puerto Lopez naar Isla de la Plata. Met een beetje geluk ziet u onderweg al walvissen of zelfs orka’s. Op het eiland kunt u een wandeling maken en genieten van de natuur en de talloze zeevogels zoals blauwvoetgenten, roodpootgenten, Nazcagenten, fregatvogels, albatrossen en pelikanen. U kunt ook snorkelen en kennis maken met de spectaculaire onderwaterwereld. In de wateren rondom Isla de la Plata leven tropische vissen, zeeleeuwen, zeeschildpadden, reuzenmanta’s, zeepaardjes en dolfijnen. (O,L)

Dag
15

Puerto Lopez – Guayaquil – Amsterdam

’s Ochtends volgt de transfer naar de luchthaven van Guayaquil voor de terugvlucht naar Amsterdam (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany