vanaf € 5209,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in tented camps en lodges in de Afrikaanse bush. In de tented camps overnacht u in een 'kamer van canvas'. Deze tenten zijn van alle gemakken voorzien met o.a. een eigen badkamer. Verblijf in een tented camp is een unieke ervaring!
Game-drives, mokoro trip en riviercruise
Internationaal gezelschap van minimaal 6 en maximaal 12 personen, 18-65 jaar
Diverse data met gegarandeerd vertrek
Optionele excursies in Victoria Falls
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Per shuttlebus rijdt u naar uw hotel nabij de luchthaven. Hier verblijft u een nacht.

Dag
2

Johannesburg – Maun

U gaat terug naar de luchthaven voor uw vlucht naar Maun in Botswana. Na aankomst wordt u naar uw lodge gebracht die net buiten Maun ligt aan de Thamalakane rivier. De middag is ter vrije besteding. ’s Avonds rond 18.00 uur ontmoet u uw gids en medereizigers. (O,D)

Dag
3-4

Maun – Okavango Delta

Na het ontbijt vertrekt u naar Etsha 13, gelegen in het westen van de Okavango Delta. Deze beroemde delta is een labyrint van lagunes, kanalen en eilanden. Hier heeft u voldoende de tijd om te genieten van dit prachtige gebied.
De volgende dag vaart u per mokoro, een traditionele kano, door de dichte vegetatie van de delta. Tussentijds maakt u een begeleide wandeling van 1,5 uur op een eilandje in de hoop olifanten, waterbokken en ander wild te spotten. Het is een bijzondere ervaring om te voet op zoek te gaan naar de dieren. Uw gids is zeer bekend met het gebied en kan u veel vertellen over de delta en het wild. (O,L,D)

Dag
5-6

Okavango Delta – Khwai River

Na het ontbijt rijdt u via de stad Maun naar uw camp aan de Khwai rivier, gelegen aan de noordkant van Moremi Game Reserve. U maakt hier een aantal game-drives, waaronder een avond game-drive. Het enorme gebied bestaat uit verschillende habitats, zoals bossen, uiterwaarden, open grasvlaktes, mopanebossen, rivieren en lagunes. Hier treft u ook een grote diversiteit aan wild waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden, wilde honden, cheeta’s en de bijzondere sabelantilopen.

U verblijft hier in een niet-omheind, mobiel bushcamp op een privé-concessie in de nabijheid van het Moremi Game Reserve. Uw comfortabele tent staat onder grote acaciabomen en biedt een authentieke Afrikaanse bush-ervaring. Het camp heeft ook een gemeenschappelijk eet- en bargedeelte. Luister naar de opmerkelijke nachtgeluiden van de bush vanuit uw safaritent. Deuren en ramen zijn voorzien van horren. De ensuite badkamer is uitgerust met toilet en ‘bucketshower’. (O,L,D)

Dag
7

Moremi Game Reserve

Vandaag maakt u een tour door Moremi Game Reserve, dat een van de meest veelzijdige reservaten in Afrika is, en waar een ongekende hoeveelheid wildlife leeft. Moremi is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 vierkante kilometer aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. Ook de vogelliefhebber kan hier zijn hart ophalen: er leven maar liefst 550 vogelsoorten. De maanden april t/m augustus zijn ideaal om wild te spotten; zo ziet u onder andere op de oevers van de rivier nijlpaarden en krokodillen. De hele dag wordt doorgebracht in de prachtige natuur. (O,L,D)

Dag
8

Khwai River – Nata

U laat de dichte begroeiing van de bush achter u en reist oostwaarts richting de Makgadikgadi Pans, ooit een groot meer dat in de loop der jaren zout en leeg is geworden. Dit gebied omvat een groot aantal zoutpannen en uitgestrekte grasvlaktes bezaaid met palmeilanden en vormt de Greater Makgadikgadi. Het is het grootste zoutpannengebied ter wereld met een totale oppervlakte van ongeveer 37.000 vierkante kilometer. Na aankomst heeft u tijd om te genieten van de faciliteiten van uw lodge. (O)

Dag
9

Nata – Chobe National Park

In de vroege ochtend bezoekt u het Nata Bird Sanctuary, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Sowa Pan, onderdeel van de Greater Makgadikgadi Pans (het bezoek is afhankelijk van de conditie van de weg en de waterstand). U keert terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt rijdt u naar Kasane, de ‘gateway’ voor een bezoek aan Chobe National Park. Chobe is het op één na grootste nationale park van Botswana en staat bekend om de grote kuddes olifanten. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Zo kunt u even heerlijk ontspannen aan de rand van het zwembad. (O,D)

Dag
10

Chobe National Park

In de ochtend gaat u op pad voor een game-drive. In een open safarivoertuig gaat u met de ranger op zoek naar het wild. Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief en u heeft dan grote kans de vele wildsoorten te spotten. Hierna keert u terug naar de lodge voor een laat ontbijt. De middag is ter vrije besteding. Rond 15.00 uur stapt u aan boord van een boot voor een mooie sunset cruise op de Chobe rivier. Uiteraard wordt ook een drankje en hapje geserveerd. Geniet van de vele olifanten die vanuit de bush naar de waterkant komen om hun dorst te lessen. Maar u zult ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten zien. (O,D)

Dag
11-13

Chobe National Park – Hwange National Park

Er staat vandaag een lange rit op het programma, u rijdt namelijk naar Hwange National Park in Zimbabwe. Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Hier leven grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en vele giraffen. Op dag 11 heeft u de mogelijkheid in de namiddag een optionele game-drive te maken. Op dag 12 en 13 maakt u game-drives en gaat op zoek naar deze dieren. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit acaciabossen, grasland en zandvlaktes, die vanuit de Kalahari woestijn in Botswana naar Hwange zijn gewaaid. Vanwege het droge klimaat en het ontbreken van grote rivieren in het park, zijn er vele aangelegde drinkplaatsen in het park, die het wild het hele jaar door van water voorzien.

Ook staat een bezoek aan het Painted Dog Conservation Centre op het programma. Painted Dogs, ook wel bekend als Afrikaanse wilde honden, zijn uniek voor Afrika en ze behoren tot de meest bedreigde soorten van dit continent. Zimbabwe is een van de weinige landen met een gezonde populatie en Stichting PDC is toegewijd aan het behoud hiervan. U verblijft drie nachten in een lodge gelegen nabij Hwange National Park. (O,L,D)

Dag
14

Hwange National Park – Victoria Falls

Na het ontbijt vertrekt u richting Victoria Falls. De Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn de grootste watervallen ter wereld. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. De lokale bevolking noemt de watervallen dan ook ‘Mosi Oa Tunja’, ofwel de rook die dondert. In de middag kunt u op eigen gelegenheid een souvenirmarkt bezoeken. Een spectaculaire excursie (optioneel) behoort ook tot de mogelijkheden zoals een helikoptervlucht boven de watervallen, bungyjumpen of een safari tour te paard voor beginners. (O)

Dag
15

Victoria Falls

Een deel van de dag is ter vrije besteding. U gaat ook met uw gids op pad naar de watervallen. Tijdens de wandeling door het regenwoud in het Victoria Falls National Park ziet u de magische watervallen vanaf diverse uitzichtpunten. In de namiddag maakt u een boottocht op de Zambezi rivier. Met een drankje en hapje geniet u van de zonsondergang. Vanaf de boot kunt u speuren naar nijlpaarden en krokodillen. (O)

Dag
16-17

Victoria Falls – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw terugvlucht via Johannesburg naar Amsterdam. Op dag 17 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 16: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany