vanaf € 4445,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in tented camps en lodges in de Afrikaanse bush. In de tented camps overnacht u in een 'kamer van canvas'. Deze tenten zijn van alle gemakken voorzien met o.a. een eigen badkamer. Verblijf in een tented camp is een unieke ervaring!
Game-drives, mokoro trip en riviercruise
Internationaal gezelschap van minimaal 4 en maximaal 12 personen, 18-65 jaar
Diverse data met gegarandeerd vertrek
Optionele excursies in Victoria Falls

Dag tot dag

 

Dag
1-3

Amsterdam – Johannesburg – Victoria Falls

Vandaag vliegt u via Johannesburg naar Victoria Falls in Zimbabwe. Na aankomst op dag 2 wordt u naar uw accommodatie gebracht voor overnachting. De Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn de grootste watervallen ter wereld. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. De lokale bevolking noemt de watervallen dan ook ‘Mosi Oa Tunja’, ofwel de rook die dondert. Rond 18.00 uur op dag 2 ontmoet u uw gids en medereizigers. Dag 3 is ter vrije besteding. (Dag 3: O)

Dag
4

Victoria Falls – Caprivi

Na het ontbijt verlaat u Victoria Falls, passeert de grens met Namibië en rijdt naar uw camp, gelegen aan de oevers van de Kwando rivier. Aan het einde van de middag kunt u vanuit uw camp genieten van de prachtige zonsondergang op de rivier. Wellicht ziet u nijlpaarden en krokodillen. (O,L,D)

Dag
5-6

Caprivi – Okavango Delta

Een vroeg begin vandaag voor een game-drive in het Greater Bwabwata National Park en ziet grote kuddes olifanten en buffels, maar ook enorme Baobab bomen. Ook is dit gebied bekend om de vele vogels. Vervolgens rijdt u naar Botswana. De volgende bestemming is Etsha 13, gelegen in het westen van de Okavango Delta. De Okavango Delta is een labyrint van lagunes, kanalen en eilanden. U heeft ruim de tijd om te genieten van dit prachtige gebied. Op dag 6 vaart u per mokoro door de dichte vegetatie van de delta en maakt een begeleide wandeling van 1,5 uur op een eilandje in de hoop olifanten, waterbokken en andere dieren te spotten. (O,L,D)

Dag
7-8

Okavango Delta – Khwai River

Na het ontbijt rijdt u via de stad Maun naar uw camp aan de Khwai River, gelegen aan de noordkant van Moremi Game Reserve. Dit gebied staat bekend om de grote kuddes wild. U maakt hier een aantal game-drives, waaronder een avond game-drive. (O,L,D)

Dag
9

Moremi Game Reserve

Vandaag maakt u een tour door Moremi Game Reserve, dat bekend staat als een van de meest veelzijdige reservaten in Afrika met een ongekende hoeveelheid wildlife. Moremi is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 km² aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. Ook de vogelliefhebber kan hier zijn hart ophalen: er leven maar liefst 550 vogelsoorten. De maanden april t/m augustus zijn ideaal om wild te spotten; zo ziet u o.a. op de oevers van de rivier nijlpaarden en krokodillen. De hele dag wordt doorgebracht in de prachtige natuur. (O,L,D)

Dag
10

Khwai River – Nata

U laat de dichte begroeiing van de bush achter u en rijdt naar Nata, gelegen nabij de Sowa Pan en de Makgadikgadi Pans. Na aankomst heeft u tijd om te genieten van de faciliteiten van uw lodge. (O,L)

Dag
11-12

Nata – Chobe National Park

In de vroege ochtend bezoekt u het Nata Bird Sanctuary, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Sowa Pan, onderdeel van de Greater Makgadikgadi Pans (afhankelijk van de conditie van de weg). U keert terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt rijdt u naar Kasane, de ‘gateway’ voor een bezoek aan Chobe National Park. Chobe National Park is het op één na grootste nationale park van Botswana en staat bekend om de grote kuddes olifanten. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De volgende ochtend gaat u op pad voor een game-drive waarna u terugkeert naar de lodge voor een laat ontbijt. De middag is ter vrije besteding. Aan het einde van de middag stapt u aan boord van een boot voor een mooie sunsetcruise op de Chobe rivier. (Dag 11: O,L,D. Dag 12: O,D)

Dag
13-15

Chobe National Park – Hwange National Park

Er staat vandaag een lange rit op het programma, u rijdt namelijk naar Hwange National Park in Zimbabwe. Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Hier leven grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en vele giraffen. U maakt hier game-drives en gaat op zoek naar deze dieren. Ook staat het Painted Dog Conservation Centre op het programma. (O,L,D)

Dag
16-17

Hwange National Park – Victoria Falls – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw terugvlucht via Johannesburg naar Amsterdam. Op dag 17 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 16: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany