Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden.
De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Zo voldoet ons bedrijf aan de ANVR-DTO verplichting, waarbij de reisonderneming o.a. een daartoe opgeleide coördinator heeft aangesteld die met goed gevolg een examen heeft afgelegd. Ook hebben wij een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld, waarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan. Deze verklaring en programma kunt u nalezen door op onderstaande links te klikken. Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. Praktische informatie hierover leest u op de ANVR-website.

Souvenirs

Het Wereld Natuur Fonds geeft de ‘foute’ souvenirs-brochure uit, waarin u erop gewezen wordt dat sommige producten/souvenirs in het buitenland gemaakt zijn ten koste van bedreigde dier- of plantensoorten. Bij invoer in Nederland kunnen deze producten hoge boetes opleveren. U kunt deze brochure bestellen bij het WNF telefoon: 0900-1962 (€ 0,15 per minuut). Of kijk op wnf.nl.

Bestrijding kinderprostitutie

NBBS Reizen steunt actief de ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Bij ECPAT-NL kan een informatieve brochure worden besteld met nadere informatie. ECPAT-NL is bereikbaar via telefoon: 020 420 37 71, e-mail: info@ecpat.nl of ga naar ecpat.nl.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany