Landinformatie Florida

Coronavirus

(Update: 16 juni 2022)
De grenzen van de USA zijn open voor gevaccineerde reizigers. Dit land heeft een groen reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wat inhoudt dat het een corona-veilig gebied is. Sinds 12 juni 2022 is voor toegang tot de USA een PCR-test of antigeen (snel)test niet meer verplicht.

TOEGANG TOT DE USA

 • Reizigers van 18 jaar en ouder moeten tenminste 14 dagen voordat zij de USA binnenkomen volledig zijn gevaccineerd. Het maakt niet uit in welk land reizigers hun vaccin hebben gekregen.
 • Vaccinaties kennen nog geen verloopdatum zoals in Europa. Een boostervaccinatie is (nog) niet verplicht.
 • Reizigers worden door de USA NIET als volledig gevaccineerd aangemerkt als ze COVID hebben gehad en vervolgens slechts één vaccinatie (m.u.v. het Janssen vaccin).
 • Als u beide doses van een geaccepteerd vaccin dat uit 2 doses bestaat heeft gekregen, ongeacht de periode tussen beide doses, wordt u als volledig gevaccineerd beschouwd. U wordt dus ook als volledig gevaccineerd beschouwd als u een enkele dosis (omdat u bijvoorbeeld toendertijd covid heeft gehad) en vervolgens een booster heeft gekregen. De tweede dosis hoeft niet hetzelfde vaccin te zijn als de eerste.
 • Ook reizigers die de USA inreizen over land, via Canada, of over zee dienen een ​​bewijs van volledige COVID-19-vaccinatie te overleggen.

Meer informatie en andere voorwaarden voor reizen naar de USA kunt u nalezen op nederlandwereldwijd.nl en Centers for Disease Control and Prevention. Wij geven u graag meer advies.

TERUGKEER NAAR NEDERLAND

 • Voor reizigers die naar Nederland terug reizen zijn geen inreismaatregelen van toepassing. 

Algemene informatie over reizen tijdens covid-19, zoals over reisverzekeringen en wat er gebeurt als het reisadvies van uw vakantieland wijzigt, vindt u op deze webpagina.

Ligging

Het grootste gedeelte van The Sunshine State bestaat uit een door de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan omhelsd schiereiland. Het ligt in het zuidoosten van de USA en grenst in het noorden aan de staten Georgia en Alabama, en in het westen, aan het einde van de Panhandle, aan Alabama. Het ligt op korte afstand van de Bahama’s en een aantal Caribische landen, in het bijzonder Cuba. Florida is een van de grootste staten ten oosten van de rivier de Mississippi, en alleen Alaska en Michigan hebben een groter watergebied. De totale oppervlakte is 170.451 km².

Bevolking

Het totale aantal inwoners bedraagt ruim 19 miljoen. De bevolkingsdichtheid is ongeveer 136 inwoners per km. De oorspronkelijke bewoners van Florida zijn de Indianen. Vervolgens viel het gebied in handen van de Spanjaarden. In de 16e en 17e eeuw kwamen er veel slaven vanuit Afrika naar de Verenigde Staten. Na de burgeroorlog is Florida uitgegroeid tot een welvarende multiculturele samenleving. In de omgeving van Miami is er een grote Cubaanse gemeenschap.

Taal

De officiële taal is Engels. In Florida wordt over het algemeen tevens veel Spaans gesproken.

Klimaat

Florida heeft een (sub)tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur gedurende het jaar is 23 graden Celsius. De maanden mei t/m oktober zijn de vochtigste en warmste maanden, waarbij de temperatuur op kan lopen tot 30 graden. In deze maanden bestaat de kans dat er tropische stormen of orkanen plaatsvinden. Doorgaans zijn regenbuien kort, maar hevig.

Klimaattabel (Miami)      
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  21  23 
Februari  21  22 
Maart  23  23 
April  24  10  24 
Mei  27  26 
Juni  28  10  10  27 
Juli  29  10  12  28 
Augustus  29  10  12  28 
September  28  15  28 
Oktober  26  12  27 
November  23  24 
December  22  23 

Bron: ANVR. T Gem = gem. temp, Zon/Regen = dagen met zon/regen. TW = temp. water.

Reisseizoen

Florida kan in elk jaargetijde worden bezocht. Door het klimaat en het vele water is Florida erg rijk aan muggen. Het is raadzaam om een muggenwerend middel op basis van DEET te gebruiken. Deze kunt u vooraf in Nederland maar ook ter plaatse kopen.

Reisdocumenten

Het boekingskantoor zal voorafgaand aan of bij de boeking de benodigde algemene informatie verstrekken over de vereiste reisdocumenten. U moet er echter zelf voor zorgen bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde documenten (zie ANVR Consumentenvoorwaarden, artikel 9). U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat machinaal gelezen kan worden en geldig is tot na uw vertrek uit de USA. In elk paspoort mag maximaal één persoon vermeld staan. Dit houdt in dat kinderen over een eigen paspoort dienen te beschikken. Reist u naar of via de USA en bent u niet in het bezit van een elektronisch paspoort (e-paspoort die van het e-symbool is voorzien), dan is visum-vrij reizen niet van toepassing en dient u een visum aan te vragen. Zonder de juiste en geldige reispapieren wordt u door de desbetreffende immigratiediensten absoluut geweigerd. Voor passagiers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, gelden mogelijk afwijkende voorwaarden. Uw reisbureau kan u hierover informeren. Indien de reis geen doorgang kan vinden omdat u bij vertrek niet over de noodzakelijke reisdocumenten beschikt, zijn de normale annuleringsvoorwaarden van toepassing. Reizigers uit EU-landen, waaronder Nederland, dienen zich bij aankomst te laten fotograferen en een digitale vingerafdruk te laten maken.

Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) USA

Alle reizigers dienen voorafgaand aan reizen per vliegtuig of cruiseschip naar en via de Verenigde Staten reistoestemming aan te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA. ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of staatsburgers van landen die deelnemen aan het visum ontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar of via de USA mogen reizen.

 • De aanvraag dient online gedaan te worden via https://esta.cbp.dhs.gov (in Nederlandse paspoortnummers komt de letter O niet voor. Staat er een 0 in uw paspoortnummer, dan is dit het cijfer nul). Eventueel kan uw reisagent u hierbij assisteren.
 • Er wordt per aanvraag USD 21 in rekening gebracht en de betaling vindt online plaats per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA, American Express of Discover). De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.
 • Er zijn bedrijven/websites waar u tegen een hogere vergoeding uw ESTA aanvraag kunt laten regelen. Wij adviseren u echter altijd gebruik te maken van bovengenoemde officiële website.
 • Reizigers met een Nederlandse nationaliteit die de USA inreizen over land, via Mexico of Canada, hoeven geen ESTA aan te vragen. U dient bij aankomst wel het I-94W formulier in te vullen en USD 6 p.p. administratiekosten te betalen.
 • ESTA is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. Indien u niet via ESTA van tevoren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen kan u worden geweigerd en kan een bekeuring worden opgelegd.
 • Wanneer men de USA inreist per privé-vliegtuig of privé-boot voor een verblijf langer dan 90 dagen, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
 • Heeft u naast de Nederlandse ook een tweede nationaliteit uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië, heeft u in de afgelopen 5 jaar naar één van deze landen gereisd of verblijft u er momenteel? Raadpleeg dan voordat u naar de USA reist de website van het Amerikaanse consulaat-generaal in Amsterdam, ook wanneer u reeds een ESTA toestemming heeft.
Gezondheid

Voor de Verenigde Staten gelden geen verplichtingen ten aanzien van vaccinaties. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, de GGD of het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen.

Veiligheid

Wij adviseren u gebruik te maken van een hotelkluisje voor het opbergen van uw cheques, reisdocumenten en kostbaarheden. Bij de receptie van de hotels kunt u veelal gratis over een kluisje beschikken. Voor het gebruik van een kluisje op de kamer wordt meestal een kleine vergoeding gevraagd. Sluit uw huurauto of camper altijd af en parkeer uw auto ’s avonds op een verlichte parkeerplaats. Negeer pogingen van lifters/burgers om de auto te doen stoppen. Indien u door onbekende gebieden rijdt, houdt u dan de deuren van de auto op slot. In geval van nood kunt u het alarmnummer 911 bellen voor assistentie.

Geld

De valuta in de Verenigde Staten is de US-dollar. Koers in februari 2022 was USD 1= € 0,88. Bedragen in contanten of cheques boven USD 10.000 (of tegenwaarde in buitenlands geld) moeten bij aankomst en vertrek worden aangegeven. Wij adviseren u uw pinpas en een creditcard met pincode mee te nemen. Voor het huren van een auto, camper of hotelkamer, waar men vaak om een deposito vraagt, is een creditcard gemakkelijk en soms vereist. Houdt u rekening met eventuele onverwachte fluctuaties in de wisselkoersen bij restitutie van uw deposito per credit card. In vele plaatsen kunt u met uw bankpas geld opnemen bij een geldautomaat (ATM). Om te pinnen dient er op uw bank- of giropas het Maestro/Cirrus logo te staan.

Maaltijden

De meeste door ons geselecteerde hotels beschikken over één of meer restaurants en een coffeeshop. Het is echter voordeliger maaltijden buiten de hotels te gebruiken. De voordelige coffeeshops zijn vaak al vanaf 6.00 uur ’s morgens geopend. Verder kunt u voordelig terecht bij de steakhouses, de Italiaanse en Mexicaanse restaurants en natuurlijk bij de overal aanwezige fast-food restaurants. Continentaal ontbijt bestaat uit brood, beleg, jam en koffie of thee. Bij een Amerikaans ontbijt wordt veelal tevens een eiergerecht, fruit en/of jus d’orange geserveerd. Vele hotels bieden gratis ontbijt aan, hetgeen een extra service is. Het hotel kan te allen tijde deze service wijzigen dan wel staken.

Tijdsverschil en duur vliegreis

De Verenigde Staten kent zes tijdzones: Eastern, Central, Mountain, Pacific, Alaska en Hawaiian Time. In New York en Florida is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Uw intercontinentale vliegreis vanuit Amsterdam naar Florida, exclusief eventuele overstaptijd, duurt gemiddeld als volgt:

Miami ca. 10 uur
Orlando ca. 11 uur
Tampa  ca. 10 1/2 uur
 Vervoer

Het openbaar vervoer in de Verenigde Staten is niet zo ontwikkeld als in Nederland. Aangezien afstanden groot zijn, wordt het gebruik van een huurauto sterk aangeraden. In veel steden en op de luchthavens zijn autoverhuurstations aanwezig. Wij kunnen voordelig diverse autotypes vooraf in Nederland voor u reserveren.

Belasting en fooien

In de Verenigde Staten is het geven van fooien gebruikelijk. Fooien en bedieningsgeld worden in de Verenigde Staten gewoonlijk niet op de rekening geschreven. In het algemeen geeft men een fooi van 15% van het totale bedrag. Voor het dragen van bagage ontvangt de bellboy meestal USD 1 per koffer. Voor het kamermeisje is dit doorgaans USD 1 per dag. Uw gids/chauffeur tijdens een rondreis per bus ontvangt meestal USD 2-3 per persoon per dag. Het geven van fooien is uiteraard niet verplicht en geheel naar eigen inzicht. Bedenk echter wel dat een belangrijk deel van het salaris van de medewerker bestaat uit de ontvangen fooi. Over uw aankopen en maaltijden en bij auto-/camperhuur wordt in de Verenigde Staten salestax berekend. Het bedrag van de tax is meestal tussen de 3% en 10%, maar kan oplopen tot 18%. Alle artikelen zijn geprijsd zonder belasting. Houdt u hier rekening mee!

Uitgaan/leeftijden

Personen onder de 21 jaar moeten er in de Verenigde Staten rekening mee houden niet te worden toegelaten tot gelegenheden waar alcohol wordt geschonken. Bij de ingang van bars en discotheken wordt vaak om een legitimatiebewijs gevraagd.

Rookbeleid

De USA voert een actief anti-rookbeleid. In steeds meer hotels is het niet meer toegestaan om te roken. Dit geldt tevens voor openbare gebouwen en uitgaansgelegenheden. U dient hier naar buiten te gaan om te roken.

Parkeren

Veel hotels in de Verenigde Staten beschikken over een eigen parkeergelegenheid. Bij een aantal hotels, met name in de grote steden, is parkeren niet gratis. Afhankelijk van de ligging van het hotel en de hotelcategorie kunnen de parkeerkosten USD 5-50 per dag bedragen (wijzigingen voorbehouden). Naast het zelf parkeren biedt een aantal hotels een ‘valet-parking’ service. Dit houdt in dat uw auto bij aankomst tegen betaling in ontvangst wordt genomen door een parkeermedewerker en naar een parkeerplaats wordt gebracht.

Resort fee

In een aantal hotels en resorts wordt ter plaatse een verplichte resort fee gevraagd. Deze toeslag bedraagt circa USD 2-40 per kamer per dag en geeft u veelal recht op het gebruik van een aantal faciliteiten zoals bijvoorbeeld een kluisje, onbeperkte lokale telefoongesprekken en dagelijks een krant.

Nationale parken

Indien u een nationaal park wenst te bezoeken of uw accommodatie in een nationaal park is gelegen, dient u vaak entreegeld te betalen bij de ingang van het park. De gemiddelde prijs bedraagt ca. USD 20. Wanneer u gedurende uw reis meerdere nationale parken wilt bezoeken is de National Park Pass aan te raden. Deze pas kost ca. USD 80 en is een jaar geldig in alle Nationale Parken die worden beheerd door de National Park Service.

Reservering Nationale Parken

Voor enkele Nationale Parken in de USA is vroegtijdige reservering noodzakelijk. Uw hotelreservering of National Park Pass geldt niet als reservering voor toegang tot een Nationaal Park. Contoleer tijdig of u tijdens uw rondreis een of meerdere Nationale Parken bezoekt waarvoor reservering noodzakelijk is. Meer informatie en reserveren zie www.recreation.gov. Gebruik de zoekfunctie om uw Nationale Park te vinden en controleer of een timed/ticketed entry van toepassing is.

Yosemite National Park werkzaamheden

In Yosemite National Park staan veel werkzaamheden gepland voor 2022. Derhalve mogen er maximaal 2.500 auto’s per dag het park in. Om dit te reguleren is een reserveringssysteem ingesteld. Meer informatie zie www.yosemite.com/yosemite-reservation-permit/

Yellowstone National Park overstromingen

Diverse toegangswegen naar Yellowstone National Park zijn zwaar beschadigd door overstromingen. Toegang tot het park is alleen mogelijk via de zuidelijke toegangswegen. Tevens is vanaf 22 juni tot nader order toegang via deze zuidelijke toegangswegen alleen toegestaan op basis van een alternerend kentekenplaatsysteem (ALPS) n.a.v. het laatste cijfer op het kenteken. Meer informatie zie https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/flood-recovery.htm

Voltage

Het voltage is 110 volt (wisselstroom). U heeft naast een adapter ook een universeelstekker nodig.

Feestdagen 
2022  
1 januari Nieuwjaarsdag
17 januari Martin Luther King Day
21 februari President’s Day
17 maart St. Patrick’s Day
15 april Goede vrijdag
17-18 april Pasen
8 mei Moederdag
30 mei Memorial Day
19 juni Vaderdag
4-5 juli Independence Day
6 september Labor Day
25-27 september Rosh Hashanah
4 oktober Yom Kippur
10 oktober Columbus Day
11 november Veteran’s Day
24 november Thanksgiving Day
25 december Kerstmis

Visit USA verstrekt informatie over de uiteenlopende mogelijkheden die Amerika als vakantie-bestemming te bieden heeft. Visit USA is bereikbaar via telefoonnummer 06-10247733 of e-mail: center@visitusa.nl. Website: www.visitusa.nl.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Bekijk de mooiste reizen naar Florida

Vanaf 745,-

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany