vanaf € 1008,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de vele natuurgebieden van Queensland
Prachtige stranden
Verblijf in sfeervolle accommodaties
Ontdek de Noosa Everglades of maak een tour naar Fraser Island
Inclusief gratis wegenatlas

Dag tot dag

Dag
1

Brisbane – Glass House Mountains (70 km)

In Brisbane haalt u uw huurauto op en rijdt u een stukje het binnenland in. De Glass House Mountains is een fascinerend gebied, gevormd door vulkanische activiteit miljoenen jaren geleden. De bergen liggen in de kustvlakte, zijn rijk aan vegetatie en vormen het leefgebied van vogels en andere dieren. Er zijn vele wandelingen mogelijk en u kunt genieten van de panoramische uitzichten.

Dag
2-3

Glass House Mountains – Noosa (78 km)

Noosa is een sfeervolle plaats aan de kust met mooie stranden en het tropische regenwoud nabij. Er zijn volop restaurants en leuke winkels aanwezig. Noosa National Park heeft een aantal mooie wandelroutes. Vanuit Noosa is een excursie te maken naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Tijdens een dagexcursie bezoekt u o.a. Lake McKenzie, de beroemde 75 Mile Beach met het Maheno Wreck en het prachtige tropische regenwoud. Een tour naar de Noosa Everglades, een schitterend wetland gebied, behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens deze excursie maakt u een onvergetelijke cruise op de Noosa River die door dit gebied stroomt. Een gids informeert u over de indrukwekkende flora en fauna. Ook kunt u dit gebied uitstekend per kajak ontdekken.

Dag
4

Noosa – Bundaberg (262 km)

Vanuit Noosa rijdt u naar de plaats Bundaberg, gelegen aan de Burnett River. Deze stad is een belangrijk centrum van de suikerindustrie. In de hele regio wordt suikkerriet verbouwd en in de stad worden veel suikerhoudende producten vervaardigd, waaronder rum. U kunt hier dan ook een rum distilleerderij bezoeken. Vanuit Kelly’s Beach Resort is een bezoek aan Turtle Beach de moeite waard; hier komen in de periode oktober-maart vele lederschildpadden aan land om hun eieren te leggen.

Dag
5

Bundaberg – Rockhampton (288 km)

Rockhampton, de Beef capital van Australië ligt op de Steenbokskeerkring en is de toegangspoort tot het zuidelijke Great Barrier Reef. De botanische tuinen worden beschouwd als een van de beste in Australië. Indien u een wandeling door de stad maakt zult u vele historische gebouwen zien.

Dag
6-7

Rockhampton – Eungella National Park (412 km)

U rijdt vandaag naar Eungella National Park, ten westen van Mackay. Een groot deel van het park is wildernis, doorsneden door ruige kloven en u vindt hier honderden plantensoorten uit de (sub)tropische regenwouden. Er zijn vele wandelpaden met prachtige doorkijkjes. Vanaf het uitkijkplatform op de Broken River is het mogelijk het vogelbekdier te spotten. Ook zijn er in het park een aantal autoritten te maken naar diverse uitzichtpunten en de Eungella Dam. (Dag 7: O)

Dag
8-9

Eungella National Park – Mission Beach (668 km)

Een lange rit vandaag naar Mission Beach. Deze heerlijke kustplaats beschikt over 14 km aan brede stranden en is een perfecte uitvalsbasis om te ontspannen. U vindt hier ook talloze restaurants en winkeltjes. Wilt u toch iets ondernemen dan kunt u fietsen, raften op de Tully River, skydiven, wandelen op Dunk Island (te bereiken per watertaxi) en een boottocht maken naar bijvoorbeeld Hinchbrook Island. Mission Beach ligt het dichtst bij het Outer Reef, waardoor u niet zo lang vaart voor u bij de snorkellocaties bent. Snorkelen kunt u bij Beaver Reef en Eddy Reef tijdens een boottocht. (O)

Dag
10-11

Mission Beach – Atherton Tablelands (137 km)

Atherton Tablelands is een hoogvlakte en onderdeel van de Great Dividing Range. Het biedt vele bezienswaardigheden zoals de Millaa Millaa Falls, Curtain Fig Tree, vulkaanmeren en bijzondere rotsformaties. Ook hier zijn vele wandelingen te maken. In het gebied leven vele vogelsoorten, de kleinste kangoeroe en het vogelbekdier. Ook hier verblijft u in een unieke accommodatie: een boomhut temidden van het regenwoud. (O)

Dag
12-13

Atherton Tablelands – Palm Cove (124 km)

Vanaf deze bestemming is het nog maar een korte rit naar Palm Cove waar u kunt genieten van het strand. Palm Cove beschikt tevens over een gezellige boulevard met restaurants en winkels. Een mooie afsluiter van uw Queensland reis is een dagcruise naar het Great Barrier Reef. Er zijn diverse snorkel- en duiktrips mogelijk. Geniet van de mooie onderwaterwereld met het gekleurde koraal en de tropische vissen. Op dag 13 is uw rondreis helaas ten einde. (Dag 12: O)

 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.