BESTEMMINGEN

Een review uit Abu Dhabi

Dubai en Abu Dhabi: wereldrecords in luxe!

Kelly Baetsen over een reis in Abu Dhabi op 13 mei 2014

“Hallo…met Kelly. Hoi, met M. van Columbus Magazine. Heb je enig idee waarom we je bellen? Uh…ja…nee…uhhhh. Weet je nog dat je onlangs mee hebt gedaan aan een wedstrijd? “We mogen je feliciteren want je hebt twee vliegtickets naar Dubai gewonnen.”Mijn mond valt open van verbazing! “Jaaaaaaa, ik ga naar Dubai!!!!!!!!!!!!” Dankzij NBBS Reizen en Emirates hebben wij de mogelijkheid om de Verenigde Emiraten te bezoeken. Wie wil dat nou niet?

Oud en cultureel Dubai

Dubai is vooral heel modern maar heeft ook zeker culturele aspecten dus starten met een stukje cultuur. Het interessante Dubaimuseum ligt bij de historische wijk Bastakiya aan de rivier, in en onder een van de oudste gebouwen in de stad: Fort Fahidi. Het laat de sporen zien van de ontwikkelingen van Dubai. Een bezoek zou ons een zintuiglijke ervaring van tradities uit heden en verleden bieden. Nou, kom maar op dan. Het blijkt inderdaad de moeite waard te zijn.

Aangezien we nu toch in de historische wijk Bastakiya zijn, kunnen we deze net zo goed meteen bezoeken. Deze wijk is een van de must-sees in Dubai. De oude en sfeervolle beschermde Bastakiyawijk heeft geprofiteerd van uitgebreide renovaties. Het biedt een pittoresk kijkje in het verleden van de stad en een scherp contrast met de futuristische architectuur van de rest van Dubai.

Vrijwel iedere buurt heeft een eigen moskee, maar de parel van Dubai is ongetwijfeld de Jumeirah moskee. Dit is ook meteen de enige moskee in Dubai die toegankelijk is voor niet-moslims. Een bezoekje aan deze moskee is dan ook zeker meer dan de moeite waard. Onder het mom ‘open doors, open minds’, worden hier rondleidingen gegeven om bezoekers te helpen het Islamitisch geloof echt te begrijpen. Wij maken gebruik van deze rondleiding die zeer interessant en informatief blijkt te zijn.

Groot, groter, grootst

We nemen de monorail op Palmeiland naar het luxe Atlantis de Palm. Binnen in het hotel is een prachtig aquarium en naast het hotel ligt een enorm waterpretpark. In ‘The lost Chambers’ speelt zich het leven van de bewoners van Atlantis af. Het aquarium is echt schitterend om te zien en we kijken onze ogen uit.

We vervolgen onze weg naar de Mall of Emirates. Dit gigantische winkelcentrum is een van de grootste winkelcentra ter wereld. Het spreekt voor zich dat dit winkelcentrum een enorm winkelaanbod heeft maar vele toeristen komen hier een kijkje nemen in Ski Dubai. Dubai is de enige plek ter wereld waar je kunt skiën in de woestijn. Terwijl het buiten rond de 40 graden is, kun je binnen skiën in de grootste overdekte skihal ter wereld. Deze enorme skihal is heeft vijf pistes waaronder ook een zwarte piste, een stoeltjeslift en een 3000 m2 groot funpark. Hoe bizar is dat!?

We willen ook Dubai Mall zien want deze is met 1200 winkels ‒ heaven on earth ‒ het grootste winkelcentrum ter wereld. Ze sparen wereldrecords in Dubai dus hier zijn er uiteraard ook een aantal te vinden. In Dubai Mall bevindt zich het grootste aquarium en ook de grootste snoepwinkel ter wereld (woehoe, chocolate all over the place). Dit enorme winkelcentrum nodigt gewoon uit tot shoppen: Do Buy!

Het ultieme wereldrecord is uiteraard de bekende Burj Khalifa. Deze stelt met zijn 828 meter alle wolkenkrabbers in de wereld in de schaduw. Elke dag vanaf 18.00 stijgen vanuit de vijver aan de voet van de Burj Khalifa om de dertig minuten reusachtige waterfonteinen op. Het spreekt voor zich dat dit de grootste waterfontein ter wereld is. Deze immense fontein schiet waterstralen van wel 150 meter in de lucht onder begeleiding van muziek. Wow…wow…wow! Adembenemend is dit gigantische waterballet. De boodschap is duidelijk: in Dubai lijden ze aan grootheidswaanzin.

Burj al Arab

Wie wil het nou niet zien? Het wereldberoemde Burj al Arab. Nou, wij wel! Dit hotel is een van de bekendste gebouwen van Dubai en maar liefst 321 meter hoog. Dit luxueuze hotel is in 1999 geopend en het enige 7 sterren hotel ter wereld. Dit schitterende hotel is gebouwd op een kunstmatig eiland in de Perzische Golf, een kleine 300 meter verwijderd van het vasteland. De vorm van het hotel is geïnspireerd op een dhow, een typisch Arabisch schip. Er is een lange toegangsbrug om de privacy van de hotelgasten te waarborgen. Nieuwsgierige toeristen staan op een afstandje te springen in de hoop een mooi plaatje te kunnen schieten.

Volgens geruchten is de bouw van het hotel zo duur uitgevallen dat het hotel 400 jaar moet zijn volgeboekt om rendabel te zijn. Het exacte bedrag is nooit bekend gemaakt  ‒ dat wil heel wat zeggen in Dubai ‒  maar er wordt gesproken over 650 miljoen dollar! Wij genieten van de Burj al Arab vanuit het mooie Madinat Jumeirah. Dit Arabische winkelcentrum is zeker een bezoekje waard. Als je naar buiten loopt heb je een prachtig uitzicht over een mooie waterpartij en…Burj Al Arab!  We lunchen heerlijk met uitzicht op het duurste hotel ter wereld.

Desert Safari

Dubai heeft veel meer te bieden dan wereldrecords. Ook voor natuurschoon ben je hier op de juiste plek. Een reis naar de Verenigde Emiraten is niet compleet zonder de talloze texturen en kleuren van de woestijn te beleven. Niet ver van Dubai zie je de kamelen grazen op het woestijngras. Dat moeten wij uiteraard ook zien! In een luxe Hummer maken wij de woestijn onveilig. Dubai is een van de weinige plekken ter wereld waar je kunt duinrijden: Dune Bashing. Onze chauffeur blijkt een meer dan prima chauffeur te zijn en scheurt als een bezetene over de zandduinen heen.

Na deze adrenalinekick is het tijd voor wat rust en genieten we van een mooie zonsondergang. We rijden naar enorm groot – en toeristisch – bedoeïenkamp voor het diner. Er zijn verschillende optionele activiteiten zoals quadrijden, kameelrijden, hennapainting en sandboarding. Wij wagen ons op de sandboards voor een paar leuke kiekjes en hopen dat dit lukt zonder zand te happen.

Na deze activiteiten is het tijd voor het diner. Er staat een gigantisch buffet en BBQ te wachten en ook mij als vegetariër is er meer dan voldoende keus. Het eten smaakt ons uitstekend en de avond wordt afgesloten met meerdere dansoptredens.

Abu Dhabi

We hebben de belangrijkste dingen gezien in Dubai en aangezien we toch in de buurt zijn, willen we nog graag een dagje naar Abu Dhabi. Waarom? Ik wil zoooooooooooooooooooo graag de Sheikh Zayedmoskee zien! De op zeven na grootste moskee ter wereld biedt ruimte aan maar liefst 40.000 moslims. Deze fraai vormgegeven witte moskee heeft Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden. Indrukwekkende elementen in de moskee zijn het grootste tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter ter wereld. Bij binnenkomst ben ik stil…heel erg stil. Dit is zo adembenemend mooi dat ik met mijn mond open om me heen staar. Ik heb al heel wat van de wereld gezien maar zoiets heb ik nog nooit mogen aanschouwen. Dit is echt zo ontzettend mooi dat het haast niet te omschrijven valt. De boodschap lijkt me duidelijk…deze moskee is een pareltje met een hoofdletter P! “Have you ever seen anything so beautiful?” hoor ik Amerikanen zeggen en ik beaam dat ik inderdaad nog nooit zoiets moois heb gezien. Ik staar beduusd om me heen want het is echt zo belachelijk mooi! Het is overduidelijk…mooi, mooi, mooi, mooi!

Shukran Dubai

Time flies when you’re having fun! We hebben ons uitstekend vermaakt de afgelopen dagen.

Zowel Dubai als Abu Dhabi zijn absoluut een bezoekje waard. Wij willen nogmaals Columbus Magazine, NBBS Reizen en Emirates ontzettend bedanken voor deze geweldige reis. Het was super!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany