BESTEMMINGEN

Een review uit Canada

Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island

Remona Bek over een reis in Canada op 30 september 2011

Begin september 2011 heb ik een studiereis naar naar Nova Scotia en New Brunswick gemaakt, samen met onze Assistent Product Manager USA/Canada. De Canadese kustprovincies aan de Atlantische Oceaan worden gezamenlijk de ‘Maritimes’ genoemd. Hieronder vallen de provincies Nova Scotia, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Prince Edward Island.

Landschap

Het landschap word hier bepaald door dichtbeboste heuvels, uit zee oprijzende rotsen en adembenemende fjordenkusten. Deze regio in het oosten van Canada is een relatief onbekend toeristisch gebied. Mede daarom was het extra interessant om een rondreis door deze provincies te maken.

Halifax en Lunenburg

Halifax, de hoofstad van Nova Scotia, is een mengelmoes van oude Engelse huizen, mooie parken en moderne gebouwen. Tijdens een citytour in een oude Engelse dubbeldekker heb ik de hoogtepunten van de stad gezien, waaronder de historische citadel.

Het zuiden van Nova Scotia wordt getypeerd door afgelegen, pittoreske vissersdorpen met kleine baaien, gekleurde bootjes en vuurtorens. Na elke bocht langs de route ligt er weer een nieuwe prachtige baai. Peggy’s Cove is de bekendste plaats langs de zogenaamde  ‘Lighthouse Route’ (zie foto). Het fotogenieke havenstadje Lunenburg ligt niet ver van Halifax. Het is zeker een bezoek waard; rijk gekleurde huizen en interessante musea staan hier centraal. De stadskern is door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

Meer naar het westen kun je het Kejimkujik National Park bezoeken, een prachtig stukje natuur met uitstekende mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kanoën en met een beetje geluk klein wild spotten zoals schildpadden, herten en bevers.

Bay of Fundy en whale watching

The Bay of Fundy in het noorden van New Brunswick staat bekend om zijn grote getijdeverschillen. Bij eb kun je letterlijk op de zeebodem lopen, terwijl een paar uur later het water tot 16 meter hoogte kan stijgen. Een van de mooiste plaatsen om dit getijdeverschil te beleven zijn de Hopewell Rocks (New Brunswick), een partij grote rotsen in de vorm van bloemenvazen. Heel bijzonder!

Ook is New Brunswick de uitgesproken plaats om een whale watching tour te maken. In de wateren rondom Digby kun je verschillende soorten walvissen en zeevogels zien, zoals de karakteristieke papegaaiduiker. Je kunt hier overigens ook heerlijk vis eten. De vis wordt in de ochtend vers gevangen en ligt ’s middags al op je bord!

Een rondreis door Nova Scotia is goed te combineren met een bezoek aan de omliggende provincies New Brunswick en Prince Edward Island. Prince Edward Island staat bekend om de mooie kusten, duinen en rode stranden. Ik heb hier zelfs in een vuurtoren overnacht, dat was echt een unieke belevenis! De hoofdstad Charlottetown is een gezellig stadje waar je ook de Engelse invloeden weer terugvindt.

Ik vond Maritiem Canada een prachtige en afwisselende regio. Vooral liefhebbers van onontdekte gebieden komen hier aan hun trekken. Ik denk dat ook reizigers die voor de tweede (of meer) keer een rondreis door Canada maken dit gebied zullen waarderen omdat het een goede aanvulling is op de toeristisch meer bekende provincies en nationale parken in het westen van Canada.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany