kamperen
vanaf € 2857,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Actieve en avontuurlijke groepsrondreis per safaritruck. U rijdt door ongerepte wildernis en kampeert midden in de natuur
Great Zimbabwe, Hwange NP, Victoria Falls
Inclusief 2-daagse kanotrip op de Zambezi
Internationaal gezelschap van gemiddeld 4-17 deelnemers per groep
Optionele excursies zoals bungyjumping, kanovaren, wildwater rafting op de Zambezi rivier en een vlucht boven de Victoria Falls
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven transfer naar uw accommodatie in Johannesburg voor uw overnachting.

Dag
2

Johannesburg – Great Zimbabwe

Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Johannesburg en rijdt per safaritruck in noordelijke richting naar de grensovergang bij Beit Bridge. U vervolgt uw weg naar Masvingo en daarna richting Great Zimbabwe, waar u in de omgeving overnacht. (O)

Dag
3-4

Great Zimbabwe – Save River Game Reserve

Wederom een vroeg begin van de dag. U bezoekt de Great Zimbabwe Ruins. Deze ruïnes zijn tussen de 560 en 760 jaar oud en goed bewaard gebleven. U kunt hier op eigen gelegenheid een wandeling maken. De stad bood in zijn glorietijd wellicht plaats aan ongeveer 18.000 inwoners, andere bronnen schatten het aantal op 10.000. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en zijn vooral geconcentreerd in drie centra: het heuvelcomplex, het valleicomplex en de beroemde Grote Omheining (Great Enclosure). Er wordt van uit gegaan dat de Great Enclosure bedoeld was als woningcomplex voor de koning, zijn vrouw en de oudste vrouwen van de stam. Na het bezoek aan Great Zimbabwe rijdt u in oostelijke richting naar het Save River Game Reserve, een prachtige wildernis in Zimbabwe. Hier verblijft u twee nachten in een rustiek camp. U verkent het gebied te voet en per open safarivoertuig. (O,L,D)

Dag
5

Save River Game Reserve – Eastern Highlands

U verlaat het Lowveld en rijdt via de stad Mutare naar de Eastern Highlands, een gebied met een spectaculair landschap van bossen, bergen en watervallen. In de middag maakt u een korte wandeling door de bergen. (O,L,D)

Dag
6

Eastern Highlands – Chinhoyi

In de vroege ochtend rijdt u in westelijke richting naar Harare, waar u een korte stop maakt voor de lunch (voor eigen rekening). Daarna reist u naar Chinhoyi, waar u de komende nacht verblijft. In de middag gaat u op pad voor een wandeling door de bush. (O,D)

Dag
7

Chinhoyi – Kariba

Een korte rit vandaag. U daalt af naar de Zambezi Vallei via een weg die vroeger ook door de olifanten werd gevolgd. Daarna gaat u verder naar Lake Kariba, een van de grootste aangelegde meren ter wereld. In de middag maakt u een boottocht op het meer. U verblijft in een camp aan de oevers van Lake Kariba. (O,L,D)

Dag
8

Kariba – Zambia

In de ochtend brengt u een bezoek aan de stad Kariba. Daarna steekt u de dam over en rijdt Zambia binnen. De volgende stop is Gwabi, waar de Kafue en de Zambezi riveren samenkomen. In de middag bereidt u zich voor op de kanotrip van de komende twee dagen. (O,L,D)

Dag
9-11

Zambezi kanotrip

Vandaag start uw kano-avontuur! Vanuit Gwabi peddelt u op uw gemak stroomafwaarts op Zambezi river. U spendeert twee dagen op het water en gaat op zoek naar wild en vogels. De rivier staat bekend om de vele krokodillen en nijlpaarden die er voorkomen. Ook ziet u vele dieren op de oevers van de rivier. U passeert het prachtige Mana Pools National Park. Tijdens deze dagen kampeert u in het wild, wat wil zeggen dat u alleen van een bush shower en bush toilet gebruik kunt maken. De trip eindigt bij de Chongwe rivier. U vaart per boot terug naar het camp met restaurant in Gwabi. (Dag 9 en 10: O,L,D. Dag 11: O,L)

Dag
12-13

Gwabi – Victoria Falls

Vroeg in de ochtend reist u door Zambia via Livingstone en over de brug weer Zimbabwe in naar de wereldberoemde watervallen de Victoria Falls. U verblijft hier twee nachten. Hier kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje ontdekken. Er zijn vele winkeltjes en souvenirshops. Ook kunt u optioneel een van de vele excursies maken, zoals een helikoptervlucht, raften of bungyjumpen. Natuurlijk kunt u ook de watervallen bezoeken. In het nationale park is een wandelpad met diverse uitzichtpunten. (Dag 12: O,L,D. Dag 13: O)

Dag
14

Victoria Falls – Hwange National Park

U verlaat het toeristische plaatsje Victoria Falls en gaat ‘back to nature’. U reist naar het camp in Hwange National Park. Dit nationale park ligt tussen Victoria Falls en Bulawayo. Het is met 14.600 km² het grootste wildreservaat in Zimbabwe. Het is een prachtig park waar u een grote kans heeft om de ‘Big Five’ (olifant, buffel, neushoorn, luipaard en leeuw) te spotten. Tevens leven hier onder meer zebra’s, giraffen, gemsbokken, hyena’s en wilde honden. In de middag en avond maakt u een een lange game-drive in een open safarivoertuig. Ook is het mogelijk een game-walk te maken en te voet op zoek te gaan naar het wild. Een spannende ervaring! (O,L,D)

Dag
15

Hwange National Park – Matobo National Park

Na een vroeg ontbijt gaat u via de plaats Bulawayo naar Matobo National Park, waar u kampeert. Matobo staat bekend om de prachtige rotsformaties en de neushoorns. Het park beslaat 424 km² en ligt midden in de Matopos Hills. Vanaf diverse uitkijkpunten heeft u prachtig uitzicht over de diverse riviervalleien. In de middag gaat u tijdens een game-drive op zoek naar het wild. Samen met een ervaren ranger gaat u te voet op zoek naar de neushoorns. (O,L,D)

Dag
16

Matobo National Park – Limpopo

U rijdt in zuidelijke richting Botswana naar een private game reserve in de Limpopo Vallei. Na aankomst kunt u een korte wandeling maken om de omgeving te verkennen waar u de nacht doorbrengt. (O,L,D)

Dag
17-18

Limpopo – Johannesburg – Amsterdam

Een rustige start vandaag. Nadat het camp is afgebroken reist u terug naar Johannesburg waar u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. De volgende dag komt u aan op Schiphol. (Dag 17: O)

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany