bestseller
vanaf € 3685,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Beklimming van de Grote Muur
Terracotta Leger in Xi’an
Bergvolkeren in Dali en Lijiang
Tibetaans klooster in Zhongdian
Karstgebergte in Yangshuo
U reist met een privé-chauffeur en gids
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Beijing

U vertrekt per KLM vanaf Amsterdam naar Beijing.

Dag
2

Beijing

’s Morgens komt u aan op de luchthaven van Beijing. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel, waar u vier nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Beijing

Vandaag bezoekt u het Plein van de Hemelse Vrede, het voormalig Keizerlijk Paleis, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen-plein wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. Het plein is 880 m lang en 500 m breed. Op het oppervlak van 440.000 m² kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, dat vroeger het keizerlijk paleis was. Hier woonden 24 heersers uit de Ming en Qing dynastieën. Het paleis dateert uit 1406 en beschikt over meer dan 9000 kamers en ruimtes. Tevens huisvest het een grote collectie aan waardevolle culturele relikwieën. Het Palace Museum is het grootste paleis ter wereld en maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1912 kwam er een einde aan het keizerrijk en korte tijd later moest de Last Emperor (kind-keizer Pu Yi) zijn residentie verlaten. In het majestueuze paleis krijgt u een onvergetelijke indruk van de omgeving waarin de Chinese keizers mochten leven. Na de lunch bezoekt u het Zomerpaleis, van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën keizers, en kunt u een boottochtje over het Kunming-meer maken. Het Zomerpaleis is een enorm complex bestaande uit een groot meer en vele tempels en paviljoenen. Het is het prototype van een Chinese tuin en wordt als een van de meest bijzondere en belangrijke tuinen van de wereld gezien. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Foxiang paviljoen, de 17 bogen brug, de lange gang, de stenen boot en de tuin van de Harmonieuze Genoegens. (O,L)

Dag
4

Beijing

Vandaag brengt u een bezoek aan de legendarische Grote Muur bij Badaling. De Muur is meer dan 6.000 km lang en de bouw hiervan heeft honderdduizenden levens gekost. De Chinese Muur werd opgetrokken als verdedigingswerk tegen rondtrekkende invasielegers vanuit het noorden. Onder zeer slechte omstandigheden werkten meer dan een half miljoen arbeiders aan de Muur. Men beweert zelfs dat voor elke meter een man is gestorven. Over de Grote Muur bestaat een hardnekkige volkssage: het zou het enige door mensen vervaardigde bouwwerk zijn dat u kunt zien vanaf de maan. De muur is wel lang, maar hij is veel te smal om zichtbaar te zijn. Ook bezoekt u de fraaie Chan Ling Tombe, één van de drie Ming Tombes en de Heilige Weg. Aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven liggen de Ming graven. Het is de plaats die 13 van de 16 keizers van de Ming dynastie (1368-1644) bij leven uitkozen om te worden begraven. Dit alles volgens feng shui, de leer van wind en water, want de plek moest goddelijk perfect zijn. Het Ming Tombe gebied is het grootst en best bewaarde keizerlijke tombe complex ter wereld. (O,L)

Dag
5

Beijing

Dag ter vrije besteding. Wandel vanmorgen vroeg door een van de parken. Vele Chinezen zijn dan op de been om hier Chinese vechtsporten zoals tai-chi of andere ritmische lichaamsbeweging uit te oefenen. Wilt u het echte Beijing ervaren? Dan is een Hutong tour per riksja de ideale daginvulling. Hutong is het Mongoolse begrip voor smalle straatjes. En hoe smal deze straatjes zijn kunt u zelf ervaren, wanneer u per riksja door het doolhof aan straatjes en smalle steegjes rijdt. U ziet hier kleine huisjes die soms gebouwd zijn rond de typisch Chinese binnenplaatsjes, restaurantjes, cafés en vooral heel veel kleur op straat. (O)

Dag
6

Beijing – Xi’an

Transfer naar het treinstation voor de reis naar Xi’an per Bullet trein. Na aankomst in Xi’an volgt de transfer naar uw hotel voor een verblijf van twee nachten. In het verleden was Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitisch karakter heeft gegeven. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u zelf op ontdekking gaan of bezoek de Wild Goose Pagode. Deze pagode van 60 m hoog maakt deel uit van de restanten van een klooster en werd in 652 gebouwd. Het bouwwerk diende als bewaarplaats voor de boeddhistische geschriften die de rondreizende monnik Xuanzang van een jarenlange pelgrimsreis naar India mee had teruggebracht en in het Chinees had vertaald. Slechts enkele gebouwen van het tempelcomplex (dat oorspronkelijk dertien binnenplaatsen en ruim driehonderd kamers telde) hebben de tand des tijds doorstaan. Toch hebben zich er weer enkele monniken gevestigd. Wilt u liever bijkomen van uw reis? Dat kan natuurlijk ook. Pak een boek of verdiep u vast in het Terracotta Leger. (O)

Dag
7

Xi’an

Deze dag gaat u naar het fameuze Terracotta Leger. Duizenden krijgers en paarden staan hier in rijen opgesteld om het graf van de eerste keizer Qin Shi Huang te bewaken. Alhoewel het graf van keizer Qin Shi Huang is gevonden, is het uit respect voor de voorvaderen niet geopend. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 8000 figuren opgegraven in drie ondergrondse hallen. Voetvolk, kruisboogschieters, ruiters met strijdwagens en paarden, allen stonden ze paraat voor een veldslag. Ze zijn allemaal tussen de 1,60 m en 1,80 m lang en ze zijn allemaal verschillend. Sommige staan en andere zitten knielend met gespannen pijl en boog, alsof ze zich weerden tegen de aanslag. Sommige dragen een harnas en andere zijn gekleed in een uniform. De wapens die ze dragen zijn echt en de hoofdtuigen van de paarden zijn gemaakt van brons. De beelden zijn hol en in delen gemaakt. De soldaten waren vroeger waarschijnlijk geschilderd in heldere kleuren, maar door 2000 jaar de wacht te houden zijn de kleuren verbleekt of verdwenen. Doordat de beelden gebakken zijn, zijn ze in redelijk goede staat gevonden. U bezoekt eveneens de City Wall. Deze stadsmuur rondom het oude Xi’an is nog grotendeels intact en vormt daardoor een duidelijke afscheiding tussen het oude centrum en de nieuwe wijken. De muur kan beklommen worden en bovenop de muur kunt u zelfs fietsen huren. Deze imposante muur is vaak het toneel van vliegerwedstrijden. Bovendien heeft u er een leuk uitzicht over de stad. (O,L)

Dag
8

Xi’an – Kunming

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kunming, de ‘Stad van de Eeuwige Lente’. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Kunming is een prettige en rustige stad, met een sfeervol oud centrum, waar zich smalle straatjes bevinden met bijzondere winkeltjes en eetstalletjes. Tijdens een stadstour bezoekt u onder andere de fraaie Bamboe tempel en de Gouden Tempel, prachtig gelegen in de heuvels ten noordoosten van Kunming. Overnachting in Kunming. (O)

Dag
9

Kunming – Dali

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht voor de reis per Bullet trein naar Dali. Na aankomst op het treinstation in Dali volgt de transfer naar uw hotel. De dag is ter vrije besteding. U kunt het aangename plaatsje aan het prachtige Erhai Meer op eigen gelegenheid ontdekken. Dali is het centrum van het Bai volk, dat u kunt herkennen aan hun kleurrijke kleding. De Bai bevolking woont in fraaie huizen, waarin veel hout en soms ook marmer is verwerkt. Twee nachten verblijf in Dali. (O)

Dag
10

Dali

Vandaag bent u vrij en kunt u zelf op verkenning gaan. Dali is een populair vakantieoord en geliefd bij zowel buitenlandse als Chinese toeristen. U kunt een boottocht maken op het meer of de Drie Pagodes van het Chongshan Klooster uit de 9e eeuw bezichtigen. In ‘Foreigner Street’ vindt u veel cafe’s en restaurantjes, waar zowel internationale als lokale specialiteiten verkrijgbaar zijn. (O)

Dag
11

Dali – Lijiang

Via het meer van Erhai en deels over snelwegen reist u naar Lijiang, gelegen in het noorden van de zuidwestelijke provincie Yunnan. Met een beetje geluk ziet u onderweg een kleurrijke markt. Aan het eind van de middag komt u aan in de Lijiang: een aantrekkelijke stad die op de Unesco-lijst van werelderfgoed staat. Drie overnachtingen in Lijiang. (O)

Dag
12-13

Lijiang

U heeft twee volle dagen de tijd om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. In de oude stad vindt u een doolhof aan steegjes en smalle straatjes, houten huizen, restaurantjes en werkplaatsen voor traditioneel houtsnijwerk. In het oude centrum Dayan ontmoet u de Naxi bevolking, een maternalistisch volk, waarbij de vrouwen het voor het zeggen hebben. U kunt een kijkje nemen op een van de markten, waar druk door vrouwen wordt gehandeld of de Zwarte Drakenvijver bezoeken, vanwaar u bij helder weer een schitterend zicht heeft op de met sneeuw bedekte toppen van het Jadegebergte. U heeft ook tijd genoeg om te relaxen op één van de vele terrasjes in de oude stad en op deze ontspannen manier het dagelijks leven aanschouwen. (O)

Dag
14

Lijiang – Zhongdian

Via de snelweg en lokale wegen reist u van Lijiang naar Zhongdian. Zongdian is gelegen op 3200 m hoogte op het Tibetaanse Plateau. Op dit plateau vindt u Tibetaanse dorpen, kloosters, gebedsvlaggen, prachtige meren en kunt u kuddes yaks waarnemen. De omgeving van Zhongdian is prachtig en leent zich uitstekend voor wandelen of paardrijden in de gezonde berglucht. Op weg naar Zhongdian brengt u ook een bezoek aan de Tiger Leaping kloof. Twee overnachtingen in Zhongdian. (O)

Dag
15

Zhongdian

Vandaag bezoekt u het indrukwekkende Songzhaling klooster, dat tegen een berg gebouwd is. In dit klooster, waar 700 monniken en lama’s (leermeesters) leven, zult u kennis maken met de fascinerende Tibetaanse religie. Ook brengt u een bezoek aan het Napa meer dat omgeven is door imposante bergen. In de omgeving van het meer is het ook mogelijk een paardrijtocht te maken. (O)

Dag
16

Zhongdian – Kunming – Guilin

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Guilin met een overstap op de luchthaven van Kunming. Na aankomst op de luchthaven volgt transfer naar uw hotel. Twee overnachtingen in Guilin. (O)

Dag
17

Guilin

Vandaag bent u vrij en kunt u Guilin op eigen gelegenheid verkennen. Guilin is idyllisch gelegen aan de Li-rivier in het beroemde karstlandschap. (O)

Dag
18

Guilin – Yangshuo

Tijdens een boottocht op de Li-rivier kunt u genieten van het unieke landschap van bergpieken, die als vanuit het niets omhoog rijzen tussen de rijstvelden en worden weerspiegeld in het water. U vaart tot het plattelandsplaatsje Yangshuo, waar u van boord gaat. Proef vandaag de lokale sfeer en meng u tussen de bevolking van Yangshuo op de lokale markt. Twee overnachtingen in Yangshou. (O, L)

Dag
19

Yangshuo

Vandaag bent u vrij en kunt u er zelf op uit trekken. De omgeving van Yangshou is prachtig en leent zich uitstekend voor het maken van een fietstocht langs kleine dorpjes en door rijstvelden. U kunt de leemstenen heuvel Moon Hill bezoeken of een tochtje maken per bamboevlot op de rivier. (O)

Dag
20

Yangshuo – Guangzhou

Na het ontbijt rijdt u terug naar Guilin, waarna u op de hoge snelheidstrein stapt naar Guangzhou, in het westen beter bekend als Kanton. Na aankomst op het station wordt u naar uw hotel gebracht voor een verblijf van twee nachten. Van oudsher was Kanton de ‘Poort naar het Westen’ en de sfeer in de stad is dan ook vrijer dan in de noordelijke steden. (O)

Dag
21

Guangzhou

Tijdens een ochtendexcursie bezoekt u de Vooroudertempel van de Chen-familie. In deze grote en oude Chen Clan-tempel is tegenwoordig het provinciale kunstnijverheidsmuseum gevestigd. De tempel geeft een goede indruk van de vroegere bouwstijl, en van de sociale importantie van de familieclans in het zuiden van China. De Sun Yat-sen Herdenkingshal is een achthoekig auditorium dat in 1931 is gebouwd ter ere van de vader des vaderlands van het moderne China. Ook bezoekt u de levendige Xingping markt met meer dan 2000 stalletjes. (O)

Dag
22

Guangzhou – Amsterdam

Vandaag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Guangzhou verkennen en op zoek gaan naar uw laatste souvenirs. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
23

Amsterdam

In de ochtend aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.