vanaf € 2742,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Populaire rondreis, snel volgeboekt: wij raden u aan tijdig te boeken om teleurstelling te voorkomen
Gegarandeerd vertrek
Meeste vertrekdata met Nederlands/Afrikaanssprekende reisleiding
Vele excursies inbegrepen. Tevens optionele tours bij te boeken
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Deze rondreis wordt vanaf 1 november 2018 niet meer aangeboden.

 

Dag
1-2

Amsterdam – Johannesburg

U vliegt vandaag naar Johannesburg. Welkom in Zuid-Afrika! Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Op dag 2 maakt u een city tour door Pretoria. U ziet o.a. het Voortrekker Museum en de Union Buildings. In de middag staat er (optioneel) een bezoek aan Soweto, de grootste township van het land op het programma. Tijdens deze Soweto Tour brengt u een bezoek aan ’s werelds meest bekende township SOWETO. U ziet o.a. het Hector Pieterson museum en het Nelson Mandela museum. (Dag 2:O)

Dag
3-4

Johannesburg – Hoedspruit

Vandaag vertrekt u richting het Kruger National Park. U verblijft de komende twee dagen in de omgeving van Hoedspruit op korte afstand van het Kruger National Park. Het Kruger National Park met 19.685 vierkante kilometer is het grootste en meest bekende wildpark in Zuid-Afrika, met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren in Afrika. De Big Five, bestaande uit leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn, zijn er zeker te vinden. Na aankomst gaat u op pad voor een game-drive in een private game-reserve. Dag 4 staat volledig gepland voor de safari per bus door het Kruger National Park. Vergeet uw camera en verrekijker niet! (Dag 3: O,D, dag 4: O,L,D)

Dag
5

Hoedspruit – Hazyview

Na de spannende ervaringen in de bush vertrekt u richting de Panoramaroute. Dit is een schitterende route met fantastische uitzichtpunten zoals God’s Window, Blyde River Canyon en de Three Rondavels. De naam ‘Rondavels’ is ontleend aan de naam voor Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben. Bourke’s Luck Potholes zijn een stop meer dan waard. Hier zijn miljoenen jaren lang de Blyde en de Treur rivier samen gekomen zodat door erosie een unieke rotsformatie is ontstaan. Na een dag vol ervaringen komt u aan het einde van de middag aan in Hazyview. Optioneel kunt u aan het einde van de middag een Kruger Park Sunset game-drive maken. Aan het einde van de middag gaat u op pad voor een game-drive in 4WD safarivoertuig. Vanaf een mooie plek ziet u de zonsondergang onder het genot van een drankje. U rijdt in het donker weer terug. (O)

Dag
6

Hazyview – Swaziland

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar het onafhankelijke koninkrijk Swaziland, een compleet andere wereld. Houd uw paspoort gereed voor de nodige stempels! Swaziland is een land met wisselende vegetatie. In het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. Door het warme klimaat en de regenbuien in de zomer is er een veelvoud aan prachtige bomen en planten te vinden. Onderweg bezoekt u Matsamo Cultural Village en een van de lokale markten. Op die manier leert u de bevolking van het kleine land goed kennen. (O)

Dag
7-8

Swaziland – Zululand

U verlaat Swaziland en arriveert weer in Zuid-Afrika. U verblijft twee nachten in Zululand nabij het Hluhluwe National Park en St. Lucia. Bij aankomst kunt u in de middag bijkomen van alles wat u tot nu toe heeft meegemaakt. Op dag 8 staat een boottocht gepland. Spannend, op zoek naar nijlpaarden en krokodillen! Tot voor kort heette dit park Greater St Lucia Wetland Park, maar de naam is al weer enige tijd geleden veranderd naar iSimangaliso Wetland Park. Indien u meer van het Hluhluwe-Umfolozi National Park wilt leren kennen, dan kunt u optioneel een game-drive per 4WD maken. Hluhluwe-Umfolozi National Park game-drive: Hluhluwe-Umfolozi National Park is het oudste park van Zuid-Afrika en is opgezet om de witte neushoorns te beschermen. Grote kans dat u deze dieren tijdens deze game-drive spot. (O)

Dag
9-10

Zululand – Drakensberg

Na twee dagen genoten te hebben van Zululand rijdt u via de Vallei van 1000 Heuvelen in de richting van de Drakensbergen. Na een mooie tocht arriveert u bij uw hotel aan de voet van de Drakensbergen, de grootste bergketen van Zuid-Afrika. Dag 10 staat in het teken van mooie wandelingen of gewoon lekker uitrusten en genieten van het berglandschap. Wilt u hoger de bergen in, kiest u dan voor de spectaculaire 4WD excursie over de Sani Pass (optioneel). Deze indrukwekkende tocht gaat over de bergen tot in Lesotho! De Sani Pass is een adembenemende pas naar Lesotho, ook wel bekend als de ‘roof of Africa’. Deze bijnaam zal u niet verbazen wanneer u op 2874m hoogte rijdt. Het uitzicht is prachtig. De tour vertrekt om 09.00 uur en zal ca. 5-6 uur duren. (O)

Dag
11-12

Drakensberg – East London

Het wordt vandaag een lange reisdag, maar wel door een prachtig landschap! De met riet bedekte ronde hutten van de Xhosa’s liggen verspreid door het landschap tegen de heuvels. Hierdoor kunnen de vruchtbare valleien gebruikt worden voor de landbouw. Het noordoostelijke gedeelte bestaat uit bergen, groene valleien en heldere stromen. Onderweg bezoekt u Qunu, het geboortedorp van Nelson Mandela en kunt u optioneel het museum dat aan hem gewijd is bezoeken. Het einddoel voor de komende twee nachten is de omgeving van East London. Een dag om lekker uit waaien op het strand of nogmaals te genieten van de wildernis. Hier valt van alles te beleven: een game-drive of een quad bike tour maken (beiden optioneel).  (O)

Dag
13

East London – Cape St. Francis

U vervolgt uw reis langs de kust in de richting van Cape St. Francis. Bij aankomst kunt u genieten van het strand. Of wat dacht u van een bezoek aan het pinguïn rehabilitatiecentrum? De Afrikaanse pinguïns worden hier opgevangen nadat ze gestabiliseerd zijn in een ziekenhuis. Ze blijven in het centrum totdat ze weer sterk genoeg zijn om terug te keren naar de zee. (O)

Dag
14-15

Cape St. Francis – Knysna

De eerste stop vandaag is het Tsitsikamma National Park. Het park werd opgericht om de prachtige en unieke natuur te beschermen. Vandaag de dag staat het bekend om de naam ‘plek van veel water’. Uiteraard gaat u hier op verkenning en kunt u een van de vele wandelingen maken. In de middag kunt u optioneel een marine- of walvistocht maken in Plettenberg Bay. Het seizoen hiervoor is van juni t/m december, met de grootste kans om walvissen te zien vanaf augustus. Twee overnachtingen in Knysna. Op dag 15 heeft u alle tijd om Knysna te ontdekken. Winkelen, wandelen langs het waterfront van Knysna of actief bezig zijn, de keuze is aan u! Enkele tips zijn: een bootcruise over de lagune of een bezoek aan het Featherbed Nature Reserve (beide optioneel). John Benn Cruise: dit is een dubbeldekker drijvend restaurant. Tijdens deze cruise stapt u aan boord van de John Benn en vaart naar de Knysna Heads. Onderweg geniet u van een heerlijke lunch, verse oesters en drankjes. De tocht duurt ca. 1.5 uur. (O)

Dag
16

Knysna – Oudtshoorn

Een korte rit vandaag. Via de prachtige Outeniqua-pas rijdt u naar de ‘struisvogelhoofdtstad’ van Zuid-Afrika, Oudtshoorn. Uiteraard mag een bezoek aan een van de struisvogelboerderijen niet ontbreken. Leer alles over de ‘volstruise’! Optioneel kunt u tevens een bezoek brengen aan Cango Caves. Deze grotten liggen op 29 km van Oudtshoorn. Tijdens de tour door de grotten, ziet u de bijzondere formaties en diverse ruimtes. Deze tour is niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met claustrofobie. (O)

Dag
17-18

Oudtshoorn – Somerset West

Via de bekende route 62 reist u vandaag naar de wijnlanden. De route 62 dankt haar naam aan de route 66 van Amerika en verbindt Kaapstad met Port Elizabeth. Deze prachtige route slingert door landbouwstadjes zoals Calitzdorp, Ladismith en de fruit- en wijnproducerende stadjes als Barrydale, Montagu en Ashton. U maakt een stop in Robertson waar u een bezoek brengt aan Klipdrift, de bekende brandewijn stokerij. Hier kunt u verschillende soorten brandewijn proeven. Aan het einde van de middag arriveert u in Somerset West. Tijdens een bezoek aan Stellenbosch leert u alles over de historie en bekijkt u de mooie gebouwen in Kaap Hollandse stijl. Uiteraard staat er tevens een bezoek aan een wijnboerderij op het programma. Leer alles over de wijnen, neem deel aan een proeverij en bezoek de wijnkelder. Indien u graag wat actiever bezig zou willen zijn kunt u er tevens voor kiezen de wijnlanden per fiets te ontdekken (optioneel). (O)

Dag
19-20

Somerset West – Kaapstad

’s Ochtends nog even relaxen en dan naar de eindbestemming van uw reis, Kaapstad. Met een ligging aan de voet van de Tafelberg, is Kaapstad een van de mooist gelegen steden ter wereld. Via Blouberg strand rijden we naar de ‘Moederstad’ van Zuid-Afrika. Vanaf Blouberg strand heeft u prachtig uitzicht over de Tafelberg, het perfecte fotomoment! In de middag arriveert u in Kaapstad. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Op dag 20 bezoekt u het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent, Kaap de Goede Hoop. U bezoekt het hoogste punt van Cape Point, dat wandelend of per kabelbaan bereikt kan worden. 120 Treden, uit natuursteen gehouwen, leiden naar de oude vuurtoren op Cape Point Peak, 250 meter boven de zeespiegel. Hiervandaan kan men Kaap de Goede Hoop in het westen zien liggen. Een wandelpad van een uur verbindt de twee kapen. U brengt vandaag tevens een bezoek aan Simons Town, de pinguïns bij Boulders Beach en maakt u een boottocht vanuit Hout Bay om kennis te maken met de vele zeehonden. Ter afsluiting brengt u een bezoek aan de botanische tuinen van Kirstenbosch. Deze liggen tegen de oostelijke hellingen van de Tafelberg aan en hebben een oppervlakte van 528 hectare. Er groeien voornamelijk inheemse planten en de verscheidenheid is overweldigend. Het is niet alleen een grote toeristische attractie, ook de bewoners van Kaapstad zijn erg op hun ‘Tuin’ gesteld. In de zomermaanden worden er aan het eind van de middag of in de avond drukbezochte concerten gehouden. (O)

Dag
21-22

Kaapstad – Amsterdam

Helaas uw laatste dag in Kaapstad. Afhankelijk van uw vluchttijd kunt u nog iets ondernemen. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u op dag 22 aankomt. (Dag 21:O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.