Trekking
vanaf € 1299,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Trektocht van ca. 77 km in de vorm van een W, uitermate geschikt voor de actieve wandelaar
Ontdek de hoogtepunten van het park waaronder de toppen van Cuernos & Torres
Geniet onderweg van prachtige gletsjers, watervallen, bergen en meren
Wandel door de schilderachtige Francés vallei
Bewonder de imposante Grey gletsjer
Maak een tocht per catamaran over Lago Pehoe
Loop de goed gemarkeerde route zelf of onder begeleiding van een gids
Keuze uit 5- of 6-daagse trekking die eindigt in Puerto Natales of El Calafate

Dag tot dag

Dag
1

El Calafate – Refugio Torre Central

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het busstation gebracht. U stapt rond 07.30 uur op de bus richting Puerto Natales. Hier stapt u over op de volgende bus die u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili brengt, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. Na een rit van ca. 2,5 uur komt u aan bij de Laguna Amarga ingang. Nadat u in het park bent ingecheckt vertrekt u per shuttlebus naar Refugio Torre Central waar u overnacht. Na aankomst kunt u een briefing over de trekking bijwonen. (D)

Dag
2

Refugio Torre Central – Base of the Towers – Refugio Torre Central

Na een stevig ontbijt trekt u de wandelschoenen aan want vandaag brengt u een bezoek aan één van de mooiste plekken van het park, Base of the Towers. De trekking is veeleisend, maar u wordt beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ongeveer 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastische landschap. Daarna wandelt u in ongeveer 4 uur via dezelfde weg terug naar Refugio Torre Central waar u overnacht. (O,LP,D)

Totale loopafstand: 20 km
Geschatte wandeltijd: 8-10 uur

Dag
3

Refugio Torre Central – Refugio los Cuernos

Vandaag daalt u af in de richting van de Cuernos. Deze opvallende puntige bergen zijn zichtbaar vanuit veel plekken in het nationale park. Typerend voor deze bergen is dat ze een bruine top hebben. De route gaat via de basis van de Almirante Nieto berg vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over Lago Nordenskjöld. Na ongeveer 5 uur bereikt u Refugio los Cuernos. Deze plek wordt door velen als de één van de mooiste plekken van het park beschouwd. Het is de perfecte plaats om uit te rusten en u voor te bereiden op de uitdagende tocht van de volgende dag. (O,LP,D)

Totale loopafstand: 14 km
Geschatte wandeltijd: 5-7 uur

Dag
4

Refugio los Cuernos – Valle Francés – Refugio Paine Grande

Vandaag moet u vroeg uit de veren want er staat een lange wandeldag op het programma. Nadat u heeft ontbeten en uw lunchpakket heeft samengesteld, start de wandeling. U loopt door de schilderachtige Francés vallei waar u mooi zicht heeft op de Cuernos, de Mascara en de Espada bergen. Na ongeveer 3 uur komt u aan bij Campamiento Italiano waar u een schitterend uitzicht heeft op de Francés gletsjer. Dieper de vallei in bereikt u Campamiento Británico. Op ongeveer een uur loopafstand van deze plek ligt één van de beste uitzichtpunten van Torres del Paine Nationaal Park, omgeven door de hoogste pieken van het park. Terug via Campamiento Italiano bereikt u vervolgens Refugio Paine Grande waar het diner u goed zal smaken. (O,LP,D)

Totale loopafstand: 21 km
Geschatte wandeltijd: 8-10 uur

Dag
5

Refugio Paine Grande – Grey gletsjer – Pudeto – Puerto Natales

Na een stevig ontbijt vertrekt u ’s ochtends vroeg in de richting van de Grey gletsjer. De wandeling gaat langs het westelijk deel van het Paine Massief met prachtige vergezichten op Lago Grey en de bergen. Na ongeveer 2 uur bereikt u een uitzichtpunt vanwaar u de Grey gletsjer kunt observeren. Na 2 uur komt u aan bij het punt vanwaar u frontaal zicht heeft op de gletsjer. U wandelt dezelfde route terug totdat u aankomt bij Lago Pehoe. Hier stapt u om 18.00 uur op de catamaran die u naar Pudeto brengt. Na aankomst in Pudeto stapt u op de bus die u terugbrengt naar Puerto Natales waar u rond 22.00 uur aankomt. Voor diegenen die niet terugkeren naar El Calafate eindigt hier het arrangement. Heeft u gekozen voor terugkeer naar El Calafate, dan wordt u naar uw hotel in Puerto Natales gebracht voor overnachting. (O,LP)

Totale loopafstand: 22 km
Geschatte wandeltijd: 8-10 uur

Dag
6

Puerto Natales – El Calafate

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht. Vanhier vertrek u per bus naar El Calafate waar u rond 14.00 uur aankomt op het busstation. (O)

Andere varianten van deze bouwsteen

Deze 5-daagse variant begint en eindigt in Puerto Natales in Chili. 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany