vanaf € 648,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis langs de belangrijkste steden van Vietnam
Verken Hanoi, Hué, Hoi An en Ho Chi Minh City in uw eigen tempo en op eigen gelegenheid
Uit te breiden met vele optionele excursies
Ideale combinatie met een strandverlenging Mui Ne
Exclusief vliegreis
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Hanoi

Op dag 1 vliegt u vanaf Amsterdam naar Hanoi. In de loop van de ochtend op dag 2 komt u aan op de luchthaven van Hanoi, waarna u naar uw hotel wordt gebracht. Hanoi heeft veel Franse invloeden, brede boulevards, veel bomen, tempels, parken en prachtige Frans koloniale huizen. Vele bezienswaardigheden liggen in of op loopafstand van het Old Quarter, de levendigste wijk van Hanoi. De resterende dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen of een optionele excursie boeken. U verblijft twee nachten in in Hanoi.

Dag
3

Hanoi

Vrije dag in Hanoi. U kunt in uw eigen tempo de stad ontdekken. We raden u in ieder geval aan om een bezoek te brengen aan het Ho Chi Minh Mausoleum, het Ho Chi Minh museum, de tempel van de literatuur, het Etnologisch Museum en de Ngoc Son Tempel in het Hoan Kiem meer. (O)

N.B. Het mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag en het Etnologisch Museum is gesloten op maandag.

Dag
4

Hanoi – Hué

Vandaag heeft u nog volop vrije tijd tot u wordt opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Hier stapt u op de nachttrein naar Hué, de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. (O)

Dag
5

Hué

Vroeg in de ochtend arriveert u op het treinstation van Hué. U wordt verwelkomd door uw chauffeur die u naar het hotel brengt voor de komende twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hué was de belangrijkste stad tijdens de Nguyen Dynastie. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen  waarbij u zeker een bezoek moet brengen aan de citadel. Andere bezienswaardigheden zijn de Thanh Toan brug, de Minh Mang tombe, de Khai Dinh tombe, de Parfum rivier en de Thien Mu pagode. In tegenstelling tot Hanoi liggen deze bezienswaardigheden wijd verspreid door de stad. Twee overnachtingen in Hué. (O)

Dag
6

Hué – Thanh Toan – Hué

Vanuit Hué fietst u circa 7 kilometer naar Thanh Toan, waar de lokale bevolking u verwelkomt in hun huizen. U leert de traditionele technieken voor het verbouwen van rijst, waarvan de meeste methodes al uit de 16e eeuw stammen. Ook ziet u hoe de inwoners van Thanh Toan tuinieren en nemen zij u mee uit vissen. U waant zich vandaag in het leven van de lokale boeren en maakt een praatje met de dorpelingen. Gezamenlijk bereidt u een lunch volgens traditioneel recept. Na de lunch begint u aan de fietstocht terug naar Hué met een bezoek aan één van de laatste houten en overdekte bruggen van het land. (O)

Dag
7

Hué – Hoi An

Per auto reist u over de adembenemende Wolkenpas en langs de kust naar Hoi An. Na de incheck bij uw hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Hoi An behoorde vroeger tot de belangrijkste aanleghavens in Zuidoost-Azië voor Nederlandse, Portugese, Chinese en Japanse handelsschepen en staat nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het centrum van Hoi An kunt u het beste te voet ontdekken. In de wirwar van straatjes vindt u tempels, musea, oude handelshuizen, theehuizen, café’s en vele (kleding)winkels. Twee overnachtingen in Hoi An. (O)

Dag
8

Hoi An

Vrije dag in Hoi An. Bekijk een van de musea of het Fukian Assembly gemeenschapshuis, dat tegelijkertijd als tempel dient. De bijbehorende tuin is mooi aangekleed met bonsaiboompjes. Ook de omgeving van Hoi An is de moeite van een bezoek waard. Zo kunt u een optionele excursie boeken naar My Son met een bezoek aan het Cham museum en de ruïnes van het tempelcomplex My Son. De tempels dateren uit de 4e tot en met de 14e eeuw en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. (O)

Dag
9

Hoi An – Danang – Ho Chi Minh City

Transfer naar de luchthaven van Danang voor uw vlucht naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel en is de resterende tijd ter vrije besteding. U verblijft drie nachten in Ho Chi Minh City. (O)

Dag
10-11

Ho Chi Minh City

Twee vrije dagen voor eigen invulling. Dompel uzelf onder in de economische hoofdstad van Vietnam. U kunt een wandeling maken naar het pittoreske Cho Lon (Chinatown) met de Thien Hau pagode en de oudste tempel van Ho Chi Minh City, de Giac Lam. Breng ook een bezoek aan de beroemde Binh Tay markt met zijn grote klokkentoren, het centrale plein met tuinen en de vele producten die er te koop zijn. (O)

Dag
12

Ho Chi Minh City – Amsterdam

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland waar u dezelfde dag nog aankomt. Mocht deze vlucht niet meer beschikbaar zijn, dan vindt de transfer later op de dag plaats en zult u een dag later in Nederland aankomen. Eventueel kunt u uw reis ook nog verlengen met een strandverlenging bij Mui Ne of Phu Quoc. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany