vanaf € 2115,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur/gids
Perfect voor reizigers die het onbekendere Sri Lanka willen ontdekken
Actieve rondreis met veel excursies en authentieke, lokale ervaringen
De vanaf prijs is inclusief vliegreis per Etihad Airways vanaf november en vanaf Schiphol. Wilt u met een andere maatschappij vliegen of vertrekken vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf, dan maken we graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Negombo

U vertrekt vanaf Amsterdam naar Sri Lanka waar u op dag 2 zult aankomen. U wordt hartelijk ontvangen en vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Om bij te komen van de lange vlucht kunt u ontspannen aan het zwembad of een wandeling maken naar het strand. U verblijft één nacht in Negombo.

Dag
3

Negombo – Dambulla

Vandaag begint u aan uw rondreis door het onbekendere Sri Lanka. U wordt door uw chauffeur/gids opgehaald en gaat op weg naar Dambulla. Tijdens de reis maakt u een stop in de plaats Kurunegala. Hier bezoekt u de Rots van Ethugala met een enorm wit Boeddhabeeld. Ondanks dat de rots maar 325 meter hoog is, is de weg naar de top circa twee kilometer lang. Vervolgens reist u verder naar Dambulla waar u één nacht zult verblijven. (O)

Dag
4

Dambulla – Riverston

Na het ontbijt reist u in circa anderhalf uur naar het afgelegen dorpje Gammaduwa. Vanaf hier gaat u te voet verder voor een wandeling van ongeveer 5 uur. De wandeling begint klimmend door een bosrijke omgeving en het pad dat u volgt is het enige pad naar het zeer afgelegen dorpje Kargastene waar één boerenfamilie leeft. Na een korte kennismaking loopt u verder en het landschap verandert snel in groene weides en vervolgens weer in jungle. Ook steekt u enkele riviertjes over.

In het dorpje Puwakpitiya geniet u van een verdiende lunch en theepauze. Bij een nabij gelegen waterval kunt u eventueel een verkoelende duik nemen en foto’s maken van de prachtige omgeving. De wandeling eindigt bij een gerenoveerde plantagewoning in het dorpje Riverstone. De kleinschalige accommodatie is gelegen in de Knuckles bergketen en in de omgeving kunt u buffels, herten, viskatten en stokstaartjes tegenkomen. In de maanden juni tot en met september kunnen er wilde olifanten over het domein wandelen op zoek naar water. U verblijft twee nachten in Riverstone. (O,L)

Dag
5

Riverstone

U begint de dag met een bezoek aan Mini World’s End, de kleinere versie van World’s End bij de Horton Plains, maar zeker net zo indrukwekkend. U heeft een prachtig uitzicht over de Knuckles bergketen en de valleien die 1500 meter lager liggen. Vervolgens reist u verder naar het Wasgamuwa Nationaal Park waar u een jeepsafari maakt. Vanaf 1984 is dit een bioreservaat en er leven circa 150-200 olifanten. Daarnaast kunt u buffels, herten, wilde zwijnen, krokodillen en met heel veel geluk beren en luipaarden tegenkomen. (O)

Dag
6

Riverston – Mapakada meer (Mahiyangana)

Vandaag is een actieve dag die begint met een fietstocht. De route is circa 56 kilometer waarvan de eerste 30 kilometer bergafwaarts gaat en vervolgens vlak is. Afhankelijk van uw conditie kunt u op elk moment stoppen en de reis met de volgauto voortzetten. Het eindpunt van de route is het dorp Hasalaka aan de voet van de Knuckles bergketen. Tijdens het fietsen ziet u vriendelijke dorpelingen die leven van het land, rijstterrassen, apen en vele tropische vruchten. Bij aankomst ontvangt u een kruidendrankje en daarna maakt u een wandeling van circa 3 kilometer naar de Ratna watervallen waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Terug in het dorp geniet u van een kookdemonstratie waar u bij kunt helpen en vervolgens een verdiende lunch. Na de lunch reist u per auto via Mahiyangana naar het Mapakada meer. Mahiyangana is één van de heiligste boeddhistische plaatsen in Sri Lanka en staat vooral bekend om de grote dagoba, de Maha Raja Vihara, die naar men zegt over een haarlok van Boeddha is gebouwd. Na deze inspannende dag kunt u verdiend gaan ontspannen aan het meer, aan het zwembad of in een hangmat. Twee overnachtingen nabij Mahiyangana. (O,L)

Dag
7

Mapakada meer (Mahiyangana)

In de ochtend brengt u een bezoek aan het dorp Dambana Veddha waar de inheemse Vedda gemeenschap woont. Deze bevolkingsgroep bestaat uit circa 1000 personen en leefde vroeger volledig van de vangst. Tegenwoordig leven ze van de landbouw. De tradities en gebruiken zoals jagen, koken op open vuur, honing verzamelen verdwijnen steeds meer, net als de traditionele liederen en dansen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt genieten van het zwembad, relaxen in de hangmatten of een wandeling door de omgeving maken.

Daarnaast zijn er ook optionele activiteiten te boeken zoals een boottocht, kajakken of vang uw eigen vis voor het diner. In de omgeving liggen ook enkele historisch culturele bezienswaardigheden zoals het Mawaragala klooster, de archeologische vindplaats Olagamgala, het tempelcomplex Nagadeepa en de boeddhistische tempel Raja Maha Viharaya Mahiyangana. In overleg met uw chauffeur/gids kunt u deze eventueel bezoeken. (O)

Dag
8

Mapakada meer (Mahiyangana) – Passikudah

Na het ontbijt gaat u weer op pad. U laat de binnenlanden en de bergen achter u en gaat op weg naar Pasikudah aan de oostkust. Hier kunt u genieten van prachtige stranden die langzaam in zee aflopen. Bovendien kunt u in het heldere water uitstekend snorkelen als de zee op zijn rustigst is tussen april en oktober. Twee overnachtingen in een hotel met zwembad en aan het strand. (O)

Dag
9

Passikudah

Vrije dag aan het strand. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Thoppigala Heritage Park. Het park herbergt de kenmerkende Thoppigala rots die de Britten ‘Baron’s Cap’ noemden. Deze is te beklimmen en vanaf de top op 534 meter hoogte heeft u een prachtig zicht over het omliggende landschap dat bestaat uit jungle, struikgewas en waterplassen. Het park was vroeger een belangrijke strategische locatie van de Tamil Tijgers die de aanwezige grotten gebruikten als schuilplaats. Sinds 2013 heeft het park een project status om de natuur te beschermen en de lokale economie te stimuleren. Naast de vele planten en bomen om dieren aan te trekken zijn er bijvoorbeeld ook cashewbomen geplant. In het park vindt u ook een gedenkteken voor de gevallen strijders tijdens de beslissende slag tussen het Sri Lankaanse leger en de Tamil Tijgers. (O)

Dag
10

Passikudah – Arugam Bay

Vandaag reist u langs de kust naar het zuiden. Vlak voor u arriveert in Arugam Bay brengt u nog een bezoek aan het vissersdorpje Pottuvil. Hier vindt u prachtige verlaten stranden in tegenstelling tot de drukke stranden van Arugam Bay. In de zomermaanden is dit de populairste surfspot van Sri Lanka en dat brengt veel levendigheid met zich mee. Na aankomst maakt u een tuk-tuk tour door de omgeving. U verblijft twee nachten in Arugam Bay. (O)

Dag
11

Arugam Bay

Vrije dag. U kunt er zelf op uit trekken, genieten van het strand, surfen of een optionele excursie boeken. In de omgeving liggen vele bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn zoals het Kumana Nationaal Park, krokodillen spotten in de Panama Tank, de Pattini Shrine of het uitzicht vanaf de Elephant Rock. (O)

Dag
12

Arugam Bay – Tissamaharama

Op de route naar Tissamaharama maakt u een jeepsafari in het Lunugamvehera Nationaal Park. Dit park is gelegen tussen de parken Udawalawe en Yala en wordt door olifanten veelvuldig gebruikt als doorgang. Het park bestaat al sinds 1995, maar is pas open voor bezoekers vanaf 2004. Naast olifanten komen er ook herten, buffels, wilde zwijnen, beren, luipaarden en vele soorten vogels voor. U verblijft een nacht in Tissaharama. (O)

Dag
13

Tissamaharama – Unawatuna

Vandaag reist u langs de zuidkust naar één van de mooiste stranden van Sri Lanka, Unawatuna. Maar voordat u daar aankomt heeft u nog een vol en leuk programma. De eerste stop is bij Weligama waar u tegen een donatie de paalvissers op de foto kunt zetten. Vervolgens mag u zelf de zee op tijdens de Stand Up Paddle activiteit. De snelst groeiende sport op het water is makkelijk te leren en leuk om te doen. Staand of zittend op een surfboard peddelt u over het water.

U reist verder naar Galle waar u op de fiets stapt voor een excursie door de omgeving. Een lokale gids neemt u mee naar kleine dorpjes, lagunes, mangroven en een oude rotstempel. Onderweg maakt u kennis met de uitgebreide biodiversiteit en kunt u alles aan de gids vragen. Aan het einde van de middag reist u naar uw eindbestemming voor vandaag, het gezellige Unawatuna. (O)

Dag
14

Galle – Negombo

Na het ontbijt volgt een transfer naar het treinstation van Galle. Van hier reist u in anderhalf uur naar Balapitiya waar uw gids alweer op u staat te wachten. Hij neemt u mee naar de pier waar u op een boot stapt voor een excursie over de Madu Ganga rivier. De rivier is onderdeel van het enorme waterrijke gebied (wetland) met 32 eilanden en een enorme diversiteit in flora en fauna. Tevens bezoekt u een dorpje en geniet u van een lunch in een restaurant aan de rivier. Terug in Balapitiya reist u verder naar Negombo voor uw laatste overnachting in Sri Lanka. (O,L)

Dag
15

Negombo – Amsterdam

Op het afgesproken tijdstip wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany