vanaf € 1889,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur en gids
Logeren op een traditionele junk in Halong Bay
Reizen door de weinig bezochte hooglanden van Centraal Vietnam
Fietsen door de vruchtbare Mekong Delta
Perfect te combineren met een verblijf in Laos, Cambodja of Thailand
Exclusief vliegreis
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Ho Chi Minh City

Vertrek vanaf Amsterdam naar Ho Chi Minh City.

Dag
2

Ho Chi Minh City

Aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City. Aansluitend transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen.

Dag
3

Fietsen in de Mekong Delta

Na het ontbijt vertrekt u naar de vruchtbare Mekong Delta. Onderweg bezoekt u een baksteenfabriekje. Daarna volgt een boottocht over de Mekong rivier en vaart u te midden van talloze sampans langs kleine eilanden en tropische boomgaarden. Tijdens de boottocht trekt aan de oevers van de kanalen het dagelijkse leven aan u voorbij. Onderweg bezoekt u een werkplaats waar kokossnoepjes gemaakt worden en ziet u hoe deze lekkernijen vervaardigd worden. U vaart verder naar het Cai Son kanaal en Nhon Thanh, waar de lokale bevolking gespecialiseerd is in het maken van matten. Hier kunt u genieten van het heerlijke fruit en honingthee en wandelt u over de lokale markt. Aansluitend maakt u een fietstocht door het schitterende landschap. Deze voert door kleine dorpen, langs rijstvelden en over smalle bruggetjes. Onderweg krijgt u een workshop casave-crackers maken! Na de lunch reist u terug naar Ho Chi Minh City. (O,L)

Dag
4

Ho Chi Minh City – Buon Ma Thuot

In de ochtend maakt u een stadstour door het oude koloniale centrum van Ho Chi Minh City. U ziet onder andere het stadhuis, het Opera gebouw, de 19e-eeuwse Notre Dame Kathedraal, het prachtige centrale postkantoor en het Paleis van de Hereniging. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Buon Ma Thuot, de hoofdstad van de provincie Dak Lak. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
5

Buon Ma Thuot

Het gebied rondom Buon Ma Thuot staat bekend om de vele rubber- en koffieplantages. Geniet van de weidse uitzichten en de groene omgeving, voordat u aankomt bij het dorp Akodhong, waar de Ede minderheid leeft. Dit volk is voornamelijk bekend om zijn koffieplantages en lange huizen. Vanmiddag bezoekt u het Etnologisch Museum van Dak Lak, waar u meer inzicht krijgt in de traditionele levenswijze van de etnische minderheden. (O,L)

Dag
6

Buon Ma Thuot – Kontum

Via de Ta Grong Pass met uitgestrekte koffieplantages bereikt u Kontum. Het landschap van deze omgeving is opmerkelijk, de groen gekleurde plantages steken sterk af tegen de diep rood gekleurde grond. Na aankomst in Kontum gaat u naar de lokale markt. Hier doen de inwoners van de regio niet alleen hun dagelijkse boodschappen, het is ook dé manier om de laatste nieuwtjes uit te wisselen over de omliggende dorpen. Twee overnachtingen in Kontum. (O)

Dag
7

Kontum

Kontum is een klein stadje aan de Dakbla rivier met enkele interessante bezienswaardigheden. U bezoekt het seminarie en de bijzondere houten kerk uit het jaar 1913. Met een beetje geluk kunt u een heilige mis bijwonen. De diverse bergvolkeren uit de omgeving komen dan in de kerk samen in hun mooiste kleding. Na de lunch maakt u een eenvoudige trekking (ca. 4 km) langs de dorpen van de Banhar stam, zoals Kontum Konam, Konam Kopong, Konko Wang, Kon Jori en Kon Kotu. De wandeling voert door een prachtig landschap met onder andere uitgestrekte rijstvelden waar u het Banhar volk ziet leven en werken. U vertrekt naar Plei Weh, een van de dorpen van de Yarai. Deze etnische stam leeft vlakbij het Yali meer en is vooral bekend vanwege de bijzondere grafzuilen. Bij de graven staan diverse houten beelden die elk een stap in het leven van de overledene vertegenwoordigen. (O,L)

N.B. Het bezoek aan de Yarai stam is afhankelijk van toestemming van de plaatselijke autoriteiten en kan zonder voorafgaand bericht geannuleerd worden. Mocht dit onverhoopt het geval zijn, dan wordt een bezoek gebracht aan het Yali meer.

Dag
8

Kontum – Hoi An

Via een prachtige rit over de Scenic Highway 24 reist u naar Hoi An. Onderweg bezoekt u de lokale Hre stam in de dorpen Kondu en Konbin. De dorpen beschikken over een karakteristiek dorpsgemeenschaphuis, een rong. De rong is het centrum van het culturele en ceremoniële dorpsleven. Het dak van de rong is vaak meer dan 30 meter hoog en is voorzien van schitterend houtsnijwerk. U vervolgt de rit terug naar zeeniveau over diverse bergpassen. Iets voorbij het dorpje Tam Ky bekijkt u de Chien Dan Cham pagode. De drie Cham torens uit de 11e eeuw zijn opgedragen aan Shiva, Brahma en Vishnu. Aan het einde van de dag arriveert u in Hoi An, waar u drie nachten verblijft. (O)

Dag
9

Hoi An

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de oude binnenstad, die met z’n houten huizen en mooie tempels een bijzondere sfeer uitstraalt. Hoi An behoorde vroeger tot de belangrijkste aanleghavens in Zuidoost-Azië voor Nederlandse, Portugese, Chinese en Japanse handelsschepen en staat nu op de UNESCO lijst als werelderfgoed. Na afloop van de wandeling leert u hoe u uw eigen Vietnamese lantaarn maakt. De rest van de middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
10

Hoi An

Vrije dag. U kunt er zelfstandig op uit trekken of een optionele excursie boeken. (O)

Dag
11

Hoi An – Hué

De ochtend is ter vrije besteding en u kunt relaxen op het strand van Hoi An. In de middag reist u naar Hué. Onderweg bezoekt u de Marble Mountains en het Cham museum. Een prachtige rit over de Wolkenpas brengt u naar Hué, waar u twee nachten verblijft. Hué was ooit de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Vanavond rijdt u per riksja door de kleine straatjes van het oude centrum van Hué en dompelt u zich onder in het lokale leven. De stad heeft een echte ‘street food’ cultuur. Samen met uw gids gaat u langs de verschillende kraampjes en kunt u enkele van de specialiteiten proeven. (O,D)

Dag
12

Hué

Hué was de belangrijkste stad tijdens de Nguyen Dynastie. U gaat vandaag op verkenning in de oude stad met de citadel en de Verboden Purperen Stad met de mausoleums van de keizers Khai Dinh en Tu Duc. Het mausoleum van keizer Tu Duc is gebouwd volgens de mysterieuze wetten van de geometrie: Feng Shui. Een indrukwekkend geheel. Ook gaat u naar de Celestial Lady pagode, een van de meest vereerde tempel van de stad. Aan de oever van de beroemde Parfum rivier bevindt zich een bijzonder weeshuis, dat al in 1889 is opgericht. U neemt een kijkje in het weeshuis en maakt kennis met enkele van de meer dan 70 huidige bewoners. Zij worden opgeleid en krijgen hier de ruimte om zich voor te bereiden op een betere toekomst. (O)

Dag
13

Hué – Hanoi

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Hué gebracht voor de vlucht naar Hanoi. Na aankomst volgt transfer naar uw hotel, waar u één nacht verblijft. Hanoi is een aangename stad met veel parken, meren, boulevards en prachtige koloniale gebouwen. Tijdens een stadstour ziet u de bekende tempel van de Literatuur, het Hoan Kiem Meer en de Ngoc Son tempel. Ook maakt u een rit per riksja door de oude stad met z’n vele antiekwinkeltjes. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het traditionele waterpoppentheater. (O)

Dag
14

Hanoi – Baai van Halong

U reist vanuit Hanoi naar Haiphong. Rond het middaguur wordt u naar de junk gebracht voor uw cruise door Halong Bay. U vaart via het eilandje Da Chong, waarop een vuurtoren staat die ruim 100 jaar geleden door de Fransen is gebouwd. Ook passeert u de eilanden van Con Vit en hoge, begroeide karstformaties. Weinig schepen volgen deze bijzondere route. U kunt u gaan kajakken. Aan het eind van de middag gaat de junk voor anker bij Tra Ba. U bevindt zich nu in Lan Ha Bay, ten zuiden van Halong Bay. ’s Avonds kunt u tijdens een kookworkshop Vietnamese gerechten leren bereiden. Na het diner kunt u genieten van de sterrenhemel, een poging doen om inktvis te vangen of een film kijken. Na een dag vol indrukken kunt u bijkomen in uw luxe hut. Deze heeft een badkamer met bad, airco, tv en een privébalkon. (O,L,D)

Dag
15

Baai van Halong – Hanoi

Vandaag 15 kunt u vroeg in de ochtend bij zonsopkomst meedoen aan een sessie Tai Chi. Ontspannender kunt u de dag niet beginnen. Na het ontbijt stapt u bij Giu Luan, gelegen op Cat Ba eiland, over op de bus voor een uitstapje naar de Trung Trang grot. Deze grot is gelegen in het midden van Cat Ba Nationaal Park en omgeven door bossen. De grot is ca. 300 meter diep en herbergt vele stalagtieten die afhankelijk van uw verbeelding inspirerende vormen hebben. Vervolgens keert u weer terug aan boord en is het tijd om uit te checken. Tijdens de terugvaart geniet u van een heerlijke brunch. Eenmaal terug op de kade volgt de transfer naar Hanoi. (O, brunch)

Dag
16

Hanoi

Tijdens een stadstour bezoekt u onder andere het mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag) en de voormalige woning van Ho Chi Minh. Ook ziet u de Tran Quoc Pagode en de Eén Pilaar Pagode, waarna u een bezoek brengt aan het etnologisch museum (gesloten op maandag). De middag is ter vrije besteding. Een bijzondere ervaring is een optionele Vespatocht door Hanoi. Deze excursie begint met een Tai Chi les bij een kleine tempel, waarbij u inzicht krijgt in de eeuwenoude kunst van balans en natuurlijke (zelf)verdediging. U wordt teruggebracht naar uw hotel, waar u zich op kunt frissen. Na het ontbijt rijdt u per Vespa door de smalle straatjes in het oude centrum van Hanoi die gewijd zijn aan traditionele geneeskunst. U krijgt uitleg over het ontstaan en gebruik van deze bijzondere geneeswijze. Na afloop keert u terug naar uw hotel, waarna ’s middags uw stadstour plaatsvindt. (O)

Dag
17

Hanoi – Amsterdam

Vandaag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Hanoi verkennen en op zoek gaan naar uw laatste souvenirs of nog een leuke excursie bijboeken. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
18

Amsterdam

In de ochtend aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany