vanaf € 2679,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Een compacte rondreis waarbij u in korte tijd veel hoogtepunten ziet
Bezoek de zoutterrassen in Maras en de cirkelvormige Inca ruïnes in Moray
Ontdek de koloniale stad Cuzco en nabijgelegen Heilige Vallei van de Inca's
Machu Picchu: één van de zeven nieuwe wereldwonderen
Maak een boottocht over het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van de Uros indianen
Overnacht in een homestay op het eiland Amantaní in het Titicacameer
Verleng uw reis met een verblijf in de Amazone of een cruise naar de Galápagos eilanden
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Lima

Vertrek vanaf Amsterdam naar Lima. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Lima

’s Ochtends bezoekt u Lima, de hoofdstad van Peru. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dag begint met een bezoek aan het historische Plaza Mayor met de imposante kathedraal. Daarna bezoekt u Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. Vervolgens gaat u naar het Larco museum dat is ondergebracht in een 18e-eeuws herenhuis met een mooie tuin. Hier vindt u de meest complete prehispanische collectie gouden en zilveren voorwerpen maar ook voorwerpen van erotische kunst. De tour eindigt in Parque del Amor aan de boulevard in de wijk Miraflores waar u een mooi uitzicht heeft over de baai van Lima. (O)

Dag
3

Lima – Cuzco – Heilige Vallei

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht en vliegt u naar Cuzco. Na aankomst volgt de transfer naar de Urubamba vallei, ook wel de Heilige Vallei van Inca’s genoemd. Hier bezoekt u Chinchero, een klein indianendorpje hoog in de bergen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Het dorpje werd door de Inca’s gezien als de geboorteplaats van de regenboog. De bewoners houden vast aan de oude Inca tradities en dit is terug te zien in hun traditionele levensstijl en klederdracht. In het dorp bevinden zich mooie Inca ruïnes en een 17e-eeuwse koloniale kerk.

Vervolgens bezoekt u de archeologische overblijfselen in Maras en Moray. Maras is vooral bekend vanwege de zoutterrassen. Dit indrukwekkende complex van 3000 kleine akkers wordt al sinds het Inca tijdperk gebruikt. Uit een bron stroomt warm water de terrassen binnen en door de verdamping hiervan wordt het zout gewonnen. De witte kleur van het zout vormt een prachtig contrast met de staalblauwe lucht en omgeving en staat garant voor unieke foto’s. Aansluitend bezoekt u Moray met de mysterieuze cirkelvormige terrassen die er uit zien als een amfitheater. Deze terrassen werden hoogstwaarschijnlijk in het Inca tijdperk gebruikt voor landbouwexperimenten. (O,LP)

Dag
4

Heilige Vallei

Vandaag maakt u kennis met de indianengemeenschap Willoq. Dit dorp telt zo’n 200 families en heeft in totaal ca. 1500 inwoners. De belangrijkste activiteit van de mannen is landarbeid. In het droge seizoen werken de mannen als dragers bij de Inca Trail. De vrouwen helpen mee op het land en hebben hun unieke en eeuwenoude weeftechnieken van zeer hoge kwaliteit weten te behouden. Nadat u meer te weten bent gekomen over de gebruiken en gewoonten van deze indianengemeenschap vertrekt u richting Ollantaytambo waarbij u onderweg een aantal interessante stops maakt. Ollantaytambo was een belangrijke stad voor de Inca’s omdat het vroeger de woonplaats was van keizer Pachacuti. U bezoekt het dorpje waar u de mogelijkheid heeft om de klim te maken naar het iconische fort. (O,L)

Dag
5

Heilige Vallei – Machu Picchu

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Daar stapt u op de trein voor een 2 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. U vindt hier veel restaurants, hotels, winkels en een grote overdekte markt. Bij aankomst gaat u vervolgens per bus omhoog richting Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is één van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens de rondleiding leert u meer over deze Verloren Stad van de Inca’s. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Aguas Calientes. (O,L,D)

Dag
6

Machu Picchu – Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. Wij raden u aan om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is, kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags keert u per trein terug naar Ollantaytambo. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze in Cuzco. 

Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de zonnegod Inti, de maangodin Quilla en de andere natuurelementen getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s die van Inti zelf de opdracht kregen een wereldrijk te stichten en door vele mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco door de Spaanse conquistadores beschreven zij deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. (O)

Dag
7

Cuzco

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Tipón, een prachtig terrassencomplex dat 500 jaar geleden door de Inca’s werd gebouwd. Sommige stukken land en het irrigatiesysteem worden nog steeds door de bevolking gebruikt voor agrarische doeleinden. Vervolgens bezoekt u de koloniale kerk in Oropesa, één van de mooiste kerken in de omgeving en het dorpje Huaro.

’s Middags maakt u een stadstour door Cuzco. Allereerst bezoekt u Coricancha, de belangrijkste tempel van het Incarijk gewijd aan de zonnegod Inti. Na de komst van de Spanjaarden werd het Santo Domingo klooster bovenop deze legendarische tempel gebouwd. Op Plaza de Armas bezoekt u de majestueuze kathedraal. U vindt hier de Peruaanse versie van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ waarbij u een cavia op het bord zult zien liggen. Iets buiten de stad bevindt zich de archeologische vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Elk jaar vindt hier op 24 juni het feest van Inti Raymi (festival van de zon) plaats. Tot slot brengt u een bezoek aan de Inca overblijfselen van de tempel en het amfitheater van Quenqo en het rode fort van Puka Pucara. (O)

Dag
8

Cuzco – Puno

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Cuzco gebracht. Daar stapt u op de bus voor een fascinerende rit naar Puno. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met hooglandplateaus, kleine Andesdorpjes en kuddes alpaca’s, lama’s en vicuña’s. De bus maakt een aantal stops zoals bij het dorp Andahuaylillas waar u het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de prachtige muurschilderingen.

Daarna reist u door naar de Inca tempel Raqchi die gebouwd is voor één van de belangrijkste Inca goden genaamd Wiracocha. In Sicuani kunt u genieten van de lunch waarna u doorrijdt naar La Raya, het hoogste punt van deze busrit (4.300 meter). Tot slot maakt u een stop bij het dorpje Pucara. Dit was het eerste dorp in de hooglanden en werd 300 jaar voor Christus al bewoond. U bezoekt hier het Pucara Lithic museum. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in Puno waar een gids u opwacht om u naar het hotel te brengen. (O,L)

Dag
9

Puno – Amantaní (Titicacameer)

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor een boottocht over het Titicacameer. Allereerst bezoekt u de unieke drijvende eilanden van de Uros indianen. Deze stam leeft al honderden jaren van riet dat ze gebruiken voor hun dorpjes, huizen en boten. Aansluitend vaart u in ca. 1,5 uur naar het authentieke Amantaní, een cirkelvormig eiland dat wordt bewoond door indianenstammen met eeuwenoude tradities. De lokale inwoners bij wie u gaat overnachten, zullen u hartelijk verwelkomen. (O,L,D)

Dag
10

Amantaní (Titicacameer) – Puno

Na het ontbijt met de lokale bevolking vaart u naar het eiland Taquile. In tegenstelling tot de andere eilanden in het Titicacameer, waar de bewoners Aymara spreken, spreken de indianen op dit eiland Quechua. Het eiland is bekend om zijn hoogstaande weeftechnieken en grappig om te zien is dat de mannen hier breien. Bij aankomst krijgt u een rondleiding over het eiland waarna u kunt genieten van een heerlijke lunch. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Puno (O,L)

Dag
11

Puno – Juliaca – Lima – Amsterdam

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Juliaca gebracht. Onderweg brengt u nog een bezoek aan het archeologische complex van Sillustani. Op deze begraafplaats werden de stamhoofden en hoge priesters van de Aymará indianen begraven. Bij de chullpas, de 12 meter hoge ronde graftorens, krijgt u een goed inzicht in deze Andescultuur. Na aankomst op de luchthaven van Juliaca vliegt u naar Lima waar u overstapt op uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany