vanaf € 3599,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Leer meer over de legende van El Dorado bij de lagune van Guatavita
Bezoek de ondergrondse zoutkathedraal van Zipaquirá
Rijd door de mysterieuze en grillige Tatacoa woestijn
Ontdek de archeologische schatten in San Agustín, Isnos & Tierradentro
Maak een stadstour door de 'witte stad' Popayán
Cartagena, de parel van Colombia en één van de mooiste steden van Latijns-Amerika

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen.

Dag
2

Bogotá & Guatavita

Na het ontbijt vertrekt u naar de lagune van Guatavita. Deze lagune ligt in de bossen van Cacique Guatavita en Cuchilla de Peñas Blancas. Op deze magische en mystieke plek, waar vroeger de Muisca stam woonde, vindt u een grote variëteit aan flora en fauna. In de bossen komen kolibri’s, haviken en andere vogelsoorten voor. De lagune is vooral bekend vanwege de El Dorado legende. Dit was voor de Muisca indianen de plek om hun nieuwe stamhoofd in te wijden. Het stamhoofd werd overgoten in goudpoeder en samen met kostbare schatten op een houten vlot gezet. In het midden van de lagune sprong hij van het vlot af. De kostbare schatten werden daarna ook in het water gegooid als symbool van aanbidding. Toen de Spanjaarden dit hoorden, organiseerden ze vele expedities naar de lagune om het goud te vinden dat hier ondergedompeld was. Maar helaas werd hier nooit iets gevonden. Na het bezoek aan de lagune reist u door naar het meer bij Tomino en het dorpje Guatavita met de witgepleisterde huizen en het mooie centrale plein. Op zondag vindt hier een markt plaats. Na de lunch keert u terug naar Bogotá waar u samen met een gids het historisch centrum, La Candelaria, verkent. De smalle straatjes in deze wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook prachtige kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Ook tegenwoordig vinden er hier nog regelmatig militaire parades plaats. De kathedraal aan de oostzijde van het plein is gebouwd op de overblijfselen van de eerste kerk van Bogotá, daterend uit 1539. Het nabijgelegen Capitolio Nacional is in gebruik als regeringsgebouw. In de bouwstijl kunt u invloeden uit de Renaissance en neoklassieke periode herkennen. Rond het plein bevinden zich verder onder meer het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land. Uiteraard bezoekt u ook Museo Botero dat gewijd is aan Fernando Botero, een bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Als laatste bezoekt u Museo del Oro dat beschikt over één van de meest indrukwekkende exposities van (meer dan 50.000) objecten in Zuid-Amerika, waarvan 32.000 van goud. (O,L)

Museo del Oro in Bogotá & het nationale park in Guatavita zijn gesloten op maandag. Museo Botero is gesloten op dinsdag. 

Dag
3

Bogotá & Zipaquirá

’s Ochtends vertrekt u richting het noorden naar Zipaquirá. Onderweg komt u veel kassen tegen die gebruikt worden voor de teelt van anjers en rozen. De productie van bloemen is een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners van deze regio. Het levendige stadje Zipaquirá is tegenwoordig vooral bekend omdat het de geboorteplaats is Egan Bernal. Hij was de eerste Colombiaan die in 2019 de Tour de France won en wordt sindsdien gezien als de wielergod van de Andes. In Zipaquirá kunt u verschillende muurschilderingen en een metalen sculptuur van hem tegenkomen. Na een rit van ca. 1 uur arriveert u bij de indrukwekkende zoutkathedraal. Deze enorme ondergrondse kathedraal (10 hectare) is oorspronkelijk uitgehouwen in een actieve zoutmijn en bestaat uit drie niveaus. Achter het hoofdaltaar staat een enorm kruis van 16 meter hoog en 10 meter breed, het grootste uit zout uitgehouwen kruis ter wereld. Na het bezoek aan de zoutkathedraal keert u terug naar Bogotá waar u nog een vrije middag heeft. (O)

Dag
4

Bogotá – Neiva – Tatacoa woestijn – San Agustín

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Neiva. Na aankomst reist u in noordelijke richting naar het plaatsje Villavieja waar u Museo Paleontológico bezoekt. Vervolgens rijdt u door de Tatacoa woestijn, een landschap met grillige heuvels van klei en gesteente die zijn gevormd zijn door erosie. In tegenstelling tot veel andere woestijnen groeien er in de Tatacoa woestijn ook planten. U reist via een aantrekkelijke route langs het stroomgebied van de Magdalena rivier naar San Agustín waar u aan het einde van de dag arriveert. (O,D)

Dag
5

San Agustín

Vandaag brengt u een bezoek aan het archeologische park van San Agustín die behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Het gebied bestrijkt ruim 2.000 km². In het spectaculaire landschap bevindt zich de grootste groep religieuze stenen monumenten in Zuid-Amerika. De sculpturen stellen goden en mythische dieren voor. U brengt tevens een bezoek aan Museo Arqueológico. ’s Middags bezoekt u het bergmassief waar de Magdalena rivier ontspringt en door een nauwe kloof stroomt. Aansluitend keert u terug naar San Agustín voor een kort stadsbezoek. (O,L,D)

Het archeologische park van San Agustín is gesloten op dinsdag.

Dag
6

San Agustín & Isnos

’s Ochtends vertrekt u naar het plattelandsdorpje Isnos om ook hier het archeologische park te bezoeken. Bij Alto de los Idolos en Alto de las Piedras bevinden zich enkele zeer goed bewaard gebleven graftombes met originele beschilderingen, alsmede de grootste stenen figuren die tot nu toe zijn gevonden. Terwijl u tussen deze beelden rondloopt, heeft u prachtig uitzicht op het bergmassief en de watervallen van Salto del Mortiño en Salto de Bordones. Na afloop park keert u terug naar San Agustín. (O,L,D)

Alto de los Idolos is gesloten op woensdag. Dit archeologische park is tijdelijk gesloten voor onderhoud van 1 augustus 2019 t/m 31 juli 2020. In deze periode begint u vandaag met een stadstour door San Agustín gevolgd door een bezoek aan Alto de las Piedras & het Obando museum.

Dag
7

San Agustín – Tierradentro

Vandaag staat er een lange rit naar Tierradentro op het programma. Colombia is een land in ontwikkeling. Rond de steden en in drukbevolkte gebieden is de infrastructuur goed, maar in het binnenland en bergachtige gebieden komen nog regelmatig onverharde trajecten voor. U rijdt door het centrale Andesgebergte en langs de oevers van de Paez rivier. Na een reis van ca. 7 uur arriveert u in Tierradentro voor één overnachting. (O,D)

Dag
8

Tierradentro – Popayán

Na het ontbijt bezoekt u het archeologische park van Tierradentro dat ook behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt tevens de bijbehorende musea van archeologie en antropologie. ’s Middags reist u in ca. 5 uur naar Popayán, wederom deels over onverharde wegen. Deze mooie route door het Andesgebergte biedt compensatie voor het eventuele ongemak. U verblijft twee nachten in Popayán, de hoofdstad van de provincie Cauca. (O)

Het archeologische park van Tierradentro is gesloten op dinsdag.

Dag
9

Popayán

Vandaag maakt u een stadstour door het historisch centrum van Popayán. De stad is gesticht in 1537 en heeft een mooi historisch centrum dat zich concentreert rond Parque Caldas. Hier liggen de belangrijkste religieuze- en overheidsgebouwen, evenals de originele bouwwerken van de stad zoals de karakteristieke Torre del Reloj. Veel koloniale gebouwen in Popayán zijn wit vandaar de bijnaam de witte stad. Tijdens de stadstour ziet u de Humilladero brug die vanuit het stadscentrum toegang biedt tot de voormalige wijk El Callejón. Tegenwoordig heet deze wijk Bolívar. U bezoekt de barokke kerken van Santo Domingo en San Francisco en Museo de Arte Religioso. Het stadje kent ook een sterke culinaire traditie met traditionele recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen en die door UNESCO als Werelderfgoed zijn opgenomen. (O)

Dag
10

Popayán – Cartagena

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Popayán gebracht en vliegt u via Bogotá naar Cartagena. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Het betoverende Cartagena, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caraïbische kust en wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen schitterende kerken, kloosters en kathedralen. (O)

Dag
11

Cartagena

’s Ochtends ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. De stadstour begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar in het verleden de beruchte Inquisitie gevestigd was. Zij hielden hier hun vergaderingen en tevens was het een gevangenis met martelkamers waar ketters werden gestraft en vastgehouden. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. De tentoonstellingen staan in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Op het programma staan verder onder meer de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
12

Cartagena

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cartagena verder ontdekken. Het oude centrum is overzichtelijk. U vindt er snel uw weg naar bezienswaardigheden, terrassen en winkeltjes. Bent u in een romantische bui? Dan is een ritje per paardenkoets een leuk idee. In Cartagena hebben veel hotels een dakterras met spectaculair uitzicht op de stad en comfortabele zitjes. Een mooie plek voor een drankje! Ook buiten de stadsmuren en op de nabijgelegen eilanden zijn plekken om te ontdekken. Onze lokale vertegenwoordiging doet u graag suggesties. (O)

Dag
13

Cartagena – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Cartagena voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany