vanaf € 3561,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Bezoek de ondergrondse zoutkathedraal van Zipaquirá
Rijd door de mysterieuze en grillige Tatacoa woestijn
Ontdek de archeologische schatten in San Augustín, Isnos & Tierradentro
Maak een stadstour door het 'witte stad' Popayán
Cartagena, de parel van Colombia en een van de mooiste steden van Latijns-Amerika
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen.

Dag
2

Bogotá & Guatavita

Na het ontbijt vertrekt u naar de lagune van Guatavita. Deze lagune ligt in de bossen van Cacique Guatavita en Cuchilla de Peñas Blancas. Op deze magische en mystieke plek, waar vroeger de Muisca stam woonde, vindt u een grote variëteit aan flora en fauna. In de bossen komen kolibri’s, haviken en andere vogelsoorten voor. U bezoekt tevens het dorpje Guatavita met de witgepleisterde huizen en het mooie centrale plein en het meer bij Tomine. Op zondag vindt hier een markt plaats. Na de lunch keert u terug naar Bogotá waar u samen met een gids het historische centrum, La Candelaria, verkent. De smalle straatjes in deze wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook prachtige kathedralen, regeringsgebouwen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt het Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse landen in Zuid-Amerika, waaronder Colombia. Het plein wordt ook wel Plaza Mayor genoemd en werd in het verleden gebruikt voor militaire parades, markten en stierengevechten. Ook tegenwoordig vinden er hier nog regelmatig militaire parades plaats. De kathedraal aan de oostzijde van het plein is gebouwd op de overblijfselen van de eerste kerk van Bogotá, daterend uit 1539. Het nabijgelegen Capitolio Nacional is in gebruik als regeringsgebouw. In de bouwstijl kunt u invloeden uit de Renaissance en neoklassieke periode herkennen. Rond het plein bevinden zich verder onder meer het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land. Uiteraard bezoekt u ook Museo Botero dat gewijd is aan deze bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Als laatste bezoekt u het Museo del Oro dat beschikt over één van de meest indrukwekkende exposities van (meer dan 50.000) objecten in Zuid-Amerika, waarvan 32.000 van goud. (O,L)

N.B. Museo del Oro is gesloten op maandag evenals het nationale park in Guatavita. Museo Botero is gesloten op dinsdag. 

Dag
3

Bogotá & Zipaquirá

’s Ochtends vertrekt u richting het noorden naar Zipaquirá. Onderweg komt u veel kassen tegen die gebruikt worden voor de teelt van anjers en rozen. De productie van bloemen is een belangrijke bron van inkomstens voor de bewoners van deze regio. Na een rit van ca. 1 uur arriveert u bij de indrukwekkende zoutkathedraal van Zipaquirá. Deze enorme ondergrondse kathedraal (10 hectare) is oorspronkelijk uitgehouwen in een actieve zoutmijn en bestaat uit drie niveaus. Achter het hoofdaltaar staat een enorm kruis van 16 meter hoog en 10 meter breed, het grootste uit zout uitgehouwen kruis ter wereld. Na het bezoek aan de zoutkathedraal keert u terug naar Bogotá waar u nog een vrije middag heeft. (O)

Dag
4

Bogotá – Neiva – Tatacoa woestijn – San Augustín

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Neiva. Na aankomst reist u in noordelijke richting naar het plaatsje Villavieja waar u Museo Paleontológico bezoekt. Vervolgens rijdt u in de Tatacoa woestijn door een landschap met grillige heuvels van klei en gesteente die zijn gevormd zijn door erosie. In tegenstelling tot veel andere woestijnen groeien er in de Tatacoa woestijn ook planten. U reist via een aantrekkelijke route langs het stroomgebied van de Magdalena rivier naar San Augustín waar u aan het einde van de dag arriveert. (O,D)

Dag
5

San Augustín

In de ochtend brengt u een bezoek aan de archeologische park van San Augustín, die behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Het gebied bestrijkt ruim 2.000 km2. In het spectaculaire landschap bevindt zich de grootste groep religieuze stenen monumenten in Zuid-Amerika. De sculpturen stellen goden en mythische dieren voor. U bezoekt tevens Museo Arqueológico. ’s Middags bezoekt u het bergmassief waar de Magdalena rivier ontspringt en door een nauwe kloof stroomt. Aansluitend keert u terug naar San Augustín voor een kort stadsbezoek. (O,L,D)

N.B. Het archeologische park is gesloten op dinsdag.

Dag
6

San Augustín & Isnos

Na het ontbijt vertrekt u naar het plattelandsdorpje Isnos om ook hier het archeologische park te bezoeken. Bij Alto de los Idolos en Alto de las Piedras bevinden zich enkele zeer goed bewaard gebleven graftombes met originele beschilderingen, alsmede de grootste stenen figuren die tot nu toe zijn gevonden. Terwijl u tussen deze beelden rondloopt, heeft u prachtig uitzicht op het bergmassief en de watervallen van Salto del Mortiño en Salto de Bordones. Na het bezoek aan het archeologische park keert u terug naar San Augustín. (O,L,D)

N.B. Alto de los Idolos is gesloten op woensdag.

Dag
7

San Augustín – Tierradentro

Colombia is een land in ontwikkeling. Rond de steden en in drukbevolkte gebieden is de infrastructuur goed, maar in het binnenland en bergachtige gebieden komen nog regelmatig onverharde trajecten voor. U heeft vandaag daarom een lange rit naar Tierradentro voor de boeg waarvan een deel over onderharde wegen leidt. U vertrekt in de ochtend en rijdt door het centrale Andesgebergte en langs de oevers van de Paez rivier. Na een reis van ongeveer zeven uur arriveert u in Tierradentro voor één overnachting. (O,D)

Dag
8

Tierradentro – Popayán

Ook het archeologische park van Tierradentro behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt het park en de bijbehorende musea van archeologie en antropologie. ’s Middags reist u in ongeveer vijf uur naar Popayán, wederom deels over onverharde wegen. Deze mooie route door het Andesgebergte biedt compensatie voor het eventuele ongemak. U verblijft twee nachten in Popayán, de hoofdstad van de provincie Cauca. (O)

N.B. Het archeologische park is gesloten op dinsdag.

Dag
9

Popayán

Vandaag maakt u een stadstour door het historische centrum van Popayán. De stad is is gesticht in 1537. Het stadje heeft een mooi historisch centrum dat zich concentreert rond Parque Caldas. Hier liggen de belangrijkste religieuze gebouwen en overheidsgebouwen, evenals de originele bouwwerken van de stad zoals de karakteristieke Torre del Reloj. Veel koloniale gebouwen in Popayán zijn wit vandaar de bijnaam de witte stad. Tijdens een stadstour ziet u de Humilladero brug die vanuit het stadscentrum toegang biedt tot de voormalige wijk El Callejón. Tegenwoordig heet deze wijk Bolívar. U bezoekt de barokke kerken van Santo Domingo en San Francisco en Museo de Arte Religioso. Het stadje kent ook een sterke culinaire traditie met traditionele recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen en die door UNESCO als erfgoed zijn opgenomen. (O)

Dag
10

Popayán – Cartagena

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Popayán gebracht en vliegt u via Bogotá naar Cartagena. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. Het betoverende Cartagena, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caraïbische kust en wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainville. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen schitterende kerken, kloosters en kathedralen. (O)

Dag
11

Cartagena

In een halve dag ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. U begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar in het verleden de beruchte Inquisitie gevestigd was. Zij hielden hier hun vergaderingen en tevens was het een gevangenis met martelkamers waar ketters werden gestraft en vastgehouden. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. De tentoonstellingen staan in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Op het programma staan verder onder meer de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
12

Cartagena

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cartagena verder ontdekken. Het oude centrum is overzichtelijk. U vindt er snel uw weg naar bezienswaardigheden, terrassen en winkeltjes. Bent u in een romantische bui? Dan is een ritje per paardenkoets een leuk idee. In Cartagena hebben veel hotels een dakterras met spectaculair uitzicht op de stad en comfortabele zitjes. Een mooie plek voor een drankje! Ook buiten de stadsmuren en op de nabijgelegen eilanden zijn plekken om te ontdekken. Onze lokale vertegenwoordiging doet u graag suggesties. (O)

Dag
13

Cartagena – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.