vanaf € 3255,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bogotá, de vrolijk gekleurde hoofdstad van Colombia
Leer meer over de legende van El Dorado bij de lagune van Guatavita
Bezoek de ondergrondse zoutkathedraal van Zipaquirá
Rijd door de mysterieuze en grillige Tatacoa woestijn
Ontdek de archeologische schatten in San Agustín, Isnos & Tierradentro
Maak een stadstour door de witte stad Popayán
Cartagena, de parel van Colombia en één van de mooiste steden van Latijns-Amerika
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bogotá

Vertrek vanaf Amsterdam naar Bogotá. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Bogotá is de bruisende hoofdstad van Colombia, gelegen in het Andesgebergte op 2.600 meter hoogte. Hiermee is Bogotá één van de hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld. In het verleden had de stad geen goede reputatie, maar daar is inmiddels nog maar weinig van te merken. Bogotá is een stad van uitersten. U vindt hier prachtige koloniale gebouwen, moderne wolkenkrabbers, sloppenwijken maar ook interessante musea, street art en hippe clubs. 

Dag
2

Bogotá & Guatavita

Na het ontbijt rijdt u in ca. 1,5 uur naar het meer van Guatavita. U vindt hier een grote variëteit aan flora en fauna. In de bossen komen kolibries, haviken en andere vogelsoorten voor. Dit kratermeer is vooral bekend vanwege de El Dorado legende. Op deze plek werd het stamhoofd van de Muisca indianen ingewijd door goudpoeder over hem heen te gooien. Daarna werd hij samen met kostbare schatten op een houten vlot gezet en dreef hij het meer op. Vervolgens reist u door naar het meer bij Tomino en het dorpje Guatavita met de witgepleisterde huizen en het mooie plein waar elke zondag een markt plaatsvindt.

Na de lunch keert u terug naar Bogotá waar u samen met een gids het historisch centrum La Candelaria gaat verkennen. De smalle straatjes in deze sfeervolle wijk ademen de geschiedenis van de stad. Er bevinden zich ook mooie kathedralen en statige koloniale huizen met houten balkons en aantrekkelijke binnentuinen. U bezoekt Plaza de Bolívar, waar midden op het plein het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar staat. In de 18e en 19e eeuw speelde Simón Bolívar een belangrijke rol in de bevrijding van diverse Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Colombia. Rond het plein bevinden zich verder het regeringsgebouw Capitolio Nacional, het Palacio de Justicia en het Edificio Liévano, de oudste school van het land.

Vervolgens bezoekt u Museo Botero dat gewijd is aan Fernando Botero, een bekende Colombiaanse kunstenaar. In een charmant koloniaal gebouw kunt u zijn schilderijen en sculpturen bekijken met de kenmerkende voluptueuze modellen. Tot slot brengt u een bezoek aan Museo del Oro dat beschikt over een indrukwekkende expositie van (meer dan 50.000) objecten, waarvan 32.000 van goud. (O,L)

Museo del Oro & het nationale park in Guatavita zijn gesloten op maandag. Museo Botero is gesloten op dinsdag. 

Dag
3

Bogotá & Zipaquirá

’s Ochtends vertrekt u richting het noorden naar Zipaquirá. Onderweg komt u veel kassen met anjers en rozen tegen. De productie van bloemen is een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners van deze regio. Het levendige stadje Zipaquirá is tegenwoordig vooral bekend omdat het de geboorteplaats is van Egan Bernal. Hij was de eerste Colombiaan die in 2019 de Tour de France won en wordt sindsdien gezien als de wielergod van de Andes. In Zipaquirá kunt u verschillende muurschilderingen en een metalen sculptuur van hem tegenkomen. Na een rit van ca. 1 uur arriveert u bij de indrukwekkende zoutkathedraal. Deze enorme ondergrondse kathedraal is oorspronkelijk uitgehouwen in een actieve zoutmijn en bestaat uit drie niveaus. Achter het hoofdaltaar staat een enorm kruis van 16 meter hoog en 10 meter breed, het grootste uit zout uitgehouwen kruis ter wereld. (O)

Dag
4

Bogotá – Neiva – Tatacoa woestijn – San Agustín

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht en vliegt u naar Neiva. Na aankomst reist u in noordelijke richting naar het plaatsje Villavieja waar u Museo Paleontológico bezoekt. Vervolgens rijdt u door de Tatacoa woestijn, een landschap met grillige heuvels van klei en gesteente die gevormd zijn door erosie. In tegenstelling tot veel andere woestijnen groeien er in de Tatacoa woestijn ook planten. U reist via een aantrekkelijke route langs het stroomgebied van de Magdalena rivier naar San Agustín waar u aan het einde van de dag arriveert. (O,D)

Dag
5

San Agustín

Vandaag brengt u een bezoek aan het archeologische park van San Agustín die behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. In het spectaculaire landschap bevindt zich de grootste groep religieuze stenen monumenten in Zuid-Amerika. De sculpturen stellen goden en mythische dieren voor. Vervolgens bezoekt u het Museo Arqueológico waarna u terugkeert naar San Agustín voor een kort stadsbezoek. (O,L,D)

Het archeologische park van San Agustín is gesloten op dinsdag.

Dag
6

San Agustín & Isnos

’s Ochtends vertrekt u naar het plattelandsdorpje Isnos om ook hier het archeologische park te bezoeken. Bij Alto de los Idolos en Alto de las Piedras bevinden zich enkele zeer goed bewaard gebleven graftombes met originele beschilderingen, alsmede de grootste stenen figuren die tot nu toe zijn gevonden. Terwijl u tussen deze beelden rondloopt, heeft u prachtig uitzicht op het bergmassief en de watervallen van Salto del Mortiño en Salto de Bordones. Na afloop keert u terug naar San Agustín. (O,L,D)

Het archeologische park in Isnos is gesloten op woensdag. 

Dag
7

San Agustín – Tierradentro

Vandaag staat er een lange rit naar Tierradentro op het programma. Colombia is een land in ontwikkeling. Rond de steden en in drukbevolkte gebieden is de infrastructuur goed, maar in het binnenland en bergachtige gebieden komen nog regelmatig onverharde trajecten voor. U rijdt door het centrale Andesgebergte en langs de oevers van de Paez rivier. Na een reis van ca. 7 uur arriveert u in Tierradentro. (O,D)

Dag
8

Tierradentro – Popayán

Na het ontbijt bezoekt u het archeologische park van Tierradentro dat ook behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. U bezoekt tevens de bijbehorende musea van archeologie en antropologie. ’s Middags reist u in ca. 5 uur naar Popayán, wederom deels over onverharde wegen. Deze mooie route door het Andesgebergte biedt compensatie voor het eventuele ongemak. (O)

Het archeologische park van Tierradentro is gesloten op dinsdag.

Dag
9

Popayán

Vandaag maakt u een stadstour door het mooie historische centrum van Popayán. Rondom Parque Caldas liggen de belangrijkste religieuze- en overheidsgebouwen, evenals de oorspronkelijke bouwwerken van de stad zoals de karakteristieke Torre del Reloj. Veel koloniale gebouwen in Popayán zijn wit vandaar de bijnaam de witte stad. Tijdens de stadstour ziet u de Humilladero brug die vanuit het stadscentrum toegang biedt tot de voormalige wijk El Callejón die tegenwoordig Bolívar heet. U bezoekt de barokke kerken van Santo Domingo en San Francisco en het Museo de Arte Religioso. Het stadje kent ook een sterke culinaire traditie met heerlijke recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen. (O)

Dag
10

Popayán – Cartagena

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Popayán gebracht en vliegt u via Bogotá naar Cartagena. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Het betoverende Cartagena, voluit Cartagena de Indias, ligt aan de Caribische kust. Het wordt door velen gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika en als de parel van Colombia. Het koloniale centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De koloniale huizen binnen de stadsmuren zijn in vrolijke kleuren geschilderd en over de houten balkons golft prachtige bougainvillea. Er zijn gezellige terrassen en verspreid door het oude centrum liggen mooie kerken, kloosters en kathedralen. (O)

Dag
11

Cartagena

’s Ochtends ontdekt u te voet het koloniale centrum van de stad. De stadstour begint bij Parque Bolívar, gelegen in het hart van het centrum. In de schaduw van de grote bomen en tussen de vier fonteinen vindt u in het midden van dit park een standbeeld van de belangrijke Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar. Rondom het park vindt u het Palacio de la Inquisición, een prachtig gebouw waar in het verleden de beruchte Inquisitie gevestigd was. Het paleis is nu een museum waar de, soms gruwelijke, martelvoertuigen te zien zijn. Daarnaast huisvest het museum ook precolumbiaans aardewerk en schilderijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Naval Museum dat gevestigd is een groot koloniaal gebouw. Dit museum staat in het teken van de (maritieme) geschiedenis van Cartagena. Tot slot brengt u onder meer een bezoek aan de Santo Domingo kerk, de kathedraal en de stadsmuur. (O)

Dag
12

Cartagena

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cartagena verder ontdekken. Het oude centrum is overzichtelijk. U vindt er snel uw weg naar bezienswaardigheden, terrassen en winkeltjes. Bent u in een romantische bui? Dan is een ritje per paardenkoets een leuk idee. In Cartagena hebben veel hotels een dakterras met spectaculair uitzicht op de stad en comfortabele zitjes. Een mooie plek voor een drankje! Ook buiten de stadsmuren en op de nabijgelegen eilanden zijn plekken om te ontdekken. (O)

Dag
13

Cartagena – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany