vanaf € 3879,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Geniet van prachtige bergen met onwerkelijke kleuren en desolate landschappen
Bezoek Salinas Grandes, de derde grootste zoutvlakte ter wereld
Ontdek San Pedro de Atacama dat gelegen is in de droogste woestijn ter wereld
Geniet van de prachtige gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine Nationaal Park
Bezoek de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld
Maak uw reis compleet door optionele excursies bij te boeken
Reis in internationaal gezelschap of op privé-basis
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in Londen en de restaurants en winkels doen niet onder voor die in New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Ochtends maakt u een stadstour door deze elegante stad. U bezoekt de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om optioneel een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – Salta

Na het ontbijt wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Salta. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Salta is vanwege de mooie ligging en de prachtige koloniale gebouwen waarschijnlijk de meest charmante stad in het noordwesten van Argentinië. De stad wordt ook wel Salta la Linda genoemd, het mooie Salta. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het beroemde MAAM museum. In 1999 stuitten archeologen op de top van de Llullaillaco vulkaan op de lichamen van drie Inca kinderen. Deze zijn hier ruim 500 jaar geleden op een hoogte van 6.730 meter geofferd tijdens een zeer heilig ritueel. Door de koude temperaturen op deze hoogte zijn de lichamen al deze jaren in perfecte staat bewaard gebleven. In het MAAM museum wordt één van de Inca kinderen tentoongesteld.

’s Middags heeft u de mogelijkheid om optioneel een stadstour te maken. Tijdens deze stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder verschillende musea, kerken en de zomervilla San Lorenzo. Vanaf de top van de Cerro San Bernardo heeft u een prachtig uitzicht over de stad. (O)

Dag
5

Salta – Cafayate

’s Ochtends vertrekt u voor een rit door de Lerma vallei, een prachtig en kleurrijk berglandschap met ongebruikelijk gevormde rotsformaties. Via een steile, zigzaggende weg genaamd Cuesta del Obispo komt u aan bij het hoogste punt op de route, Piedra del Molino (3.384 meter). Hier heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Vervolgens rijdt u via een oude Inca route, de Tin Tin route, naar het Los Cardones Nationaal Park. Dit park staat bekend om de enorme kandelaarscactussen. Het 17e-eeuwse gezellige dorpje Cachi is gelegen in een prachtige omgeving met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Tot slot komt u aan in Cafayate, een klein gezellig koloniaal stadje omgeven door bergen, wijngaarden en bodega’s. In het stadje hangt een gemoedelijke sfeer. Het leven speelt zich af op het Plaza San Martin waar zich leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants bevinden. (O)

Dag
6

Cafayate – Salta

In Cafayate vindt u de mooiste wijngaarden van Argentinië. Deze kleine stad is naast Mendoza het tweede centrum van Argentinië voor de productie van kwaliteitswijn. Het is vooral bekend om zijn beroemde Torrontés wijn waarvan de druif hier goed kan groeien vanwege de perfecte temperatuur en vochtigheid. U bezoekt vandaag twee van de beste wijngaarden uit de regio. In elke wijngaard krijgt u een tour waar u meer leert over de wijnproductie en waar u uiteraard de wijnen kunt proeven. Vervolgens keert u terug naar Salta. U passeert onderweg de indrukwekkende Quebrada de las Conchas, ofwel de kloof van de schelpen. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. (O)

Dag
7

Salta – Purmamarca

Na het ontbijt rijdt u door de Lerma vallei en door de bergen van de Quebrada del Toro naar San Antonio de los Cobres. De weg naar dit mijnstadje volgt voor een groot gedeelte het spoor van de Tren de las Nubes en biedt spectaculaire vergezichten. Vervolgens rijdt u door één van de meest afgelegen gebieden van Argentinië naar Salinas Grandes, een 120 km² grote zoutwoestijn. Het is de derde grootste zoutvlakte ter wereld. U bevindt zich hier in een compleet ander landschap. Op een heldere dag is het verblindende contrast tussen de witte zoutvlakte en de blauwe lucht betoverend.

Ten slotte daalt u af naar Purmamarca, een pittoresk dorpje met adobe huisjes. Op het centrale plein vindt elke dag een markt plaats waar de inheemse bevolking hun handwerkjes zoals poncho’s en hoeden verkoopt. Aan het uiterlijk van de inheemse bevolking is goed te zien dat u zich dicht bij het Andesgebergte bevindt. Hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft zich de markante top van Cerro de los Siete Colores, de heuvel van de zeven kleuren. De heuvel is 2.100 meter hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen variërend van geel naar rood en grijs. (O)

Dag
8

Purmamarca – San Pedro de Atacama

’s Ochtends wordt u naar het busstation van Purmamarca gebracht. Daar stapt u op de comfortabele lijndienstbus voor een ca. 8 uur durende rit naar San Pedro de Atacama in Chili. Na aankomst op het busstation in San Pedro de Atacama volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. San Pedro de Atacama is een pittoresk woestijndorpje gelegen in het hart van één van de meest spectaculaire landschappen van Noord-Chili, de Atacama-woestijn. Het is de droogste woestijn ter wereld want er valt hier gedurende het jaar slechts 5 mm regen. U vindt hier stomende geisers, prachtige lagunes omringd door vulkanen, onwerkelijke maanlandschappen en torenhoge zandduinen. (O)

Dag
9

San Pedro de Atacama

Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om mee te gaan met de optionele excursie lagunes & zoutmeer Atacama. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de oase Toconao. Dit dorpje staat bekend om zijn typisch koloniale architectuur en de kerk die gemaakt is van vulkanisch gesteente. Vervolgens bezoekt u de Miñiques en Miscanti lagunes. Deze diepblauwe lagunes, gelegen op 4.500 meter hoogte, zijn misschien wel de mooiste lagunes in gehele woestijn. In het dorpje Socaire kunt u genieten van een heerlijke lunch. Daarna vertrekt u naar Salar de Atacama, het grootste zoutmeer van Chili. Het meer is bedekt met een dikke zoutkorst en wordt omringd door imposante vulkanen en bergen. Het water is afkomstig uit het Andesgebergte, maar omdat het hier niet kan ontsnappen, verdampt het water waardoor het zout achterblijft. Middenin het zoutmeer ligt de Chaxa lagune, één van de beste plekken om flamingo’s te zien. (O)

Dag
10

San Pedro de Atacama

Vandaag kunt u een optionele excursie maken naar de El Tatio geisers, één van de populairste bezienswaardigheden in de Atacama-woestijn. De El Tatio geisers zijn de hoogstgelegen geisers ter wereld en ze zijn extra indrukwekkend in de vroege ochtend als de hete stoom meters de lucht in wordt gespoten. De zonsopkomst lijkt hier bijna surrealistisch. U maakt een wandeling langs de spuitende geisers en de bronnen met kokend water en modder. Na het ontbijt, dat wordt meegenomen, heeft u de mogelijkheid om te relaxen in één van de warmwaterbronnen. Na afloop bezoekt u het dorpje Machuca. De middag is ter vrije besteding. U kunt relaxen, wandelen door het dorpje of de kerk bezoeken. Aan het eind van de middag kunt u een bezoek brengen aan de Moon Valley waar u kunt u genieten van een overweldigende zonsondergang in een desolaat landschap met grillige rotsformaties en zandduinen. (O)

Dag
11

San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Calama gebracht en vliegt u naar Santiago de Chile. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal en het nationaal historisch museum bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes. (O)

Indien u kiest voor de rondreis op privé-basis brengt u een bezoek aan de San Cristóbal heuvel in plaats van de Santa Lucia heuvel.

Dag
12

Santiago de Chile

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het pittoreske Valparaíso. U maakt een prachtige rit door de Casablanca Vallei, een vruchtbare vallei met veel wijngaarden. Valparaíso staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is gebouwd op 44 steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. Op de vele heuvels leiden talloze kabelbaantjes omhoog naar kleurrijke, houten huizen. Ondanks het feit dat Valparaíso de op één na grootste stad van Chili is, doet de sfeer in de stad bohemiaans aan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad tot een unieke bestemming. Op de terugweg maakt u een mountainbike tocht door de Matetic wijngaard. Hier leert u meer over de wijnproductie. Bovendien kunt u hier de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, proeven. Na een heerlijke lunch op de wijngaard keert u terug naar Santiago de Chile. (O)

Bij de rondreis op basis van seat in coach zijn het bezoek aan de Matetic wijngaard en de mountainbiketocht niet inbegrepen. De lunch vindt plaats bij Viña del Mar.

Dag
13

Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Punta Arenas. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Natales. (O)

Dag
14

Puerto Natales – Torres del Paine Nationaal Park

Na het ontbijt vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna.

Onderweg maakt u een stop bij Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Vervolgens rijdt u door naar het nationale park. Hier ziet u o.a. de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over Lago Pehoe en de toppen van de Torres en de Cuernos. Ook bezoekt u Lago Grey waar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en Lago Nordenskjöld. (O,L)

Dag
15

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Torres del Paine Nationaal Park om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Maak optioneel een trekking naar Base of the Towers, één van de meest beroemde trekkingen in het nationale park. Het beginpunt van deze trekking is gelegen nabij hotel Las Torres. Verblijft u in een ander hotel? Neem dan de taxi naar het beginpunt van de trekking. De taxikosten binnen het nationale park zijn prijzig. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft, kost een taxi ca. USD 100 p.p.

Base of the Towers is een veeleisende trekking maar u wordt wel beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ca. 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastisch landschap en de lunch. Daarna wandelt u in ca. 4 uur via dezelfde weg terug naar beneden. (O)

Dag
16

Torres del Paine Nationaal Park – El Calafate

Vandaag laat u Chili achter zich en reist u naar El Calafate in Argentinië. Dit kleine en gezellige stadje ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. El Calafate is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
17

El Calafate: excursie Perito Moreno gletsjer

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Los Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen kunt u dit natuurwonder aanschouwen. Na het bezoek aan de gletsjer kunt u de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautical Safari vaart u naar het zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken losraken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten. Een unieke ervaring! (O)

Dag
18

El Calafate – Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van El Calafate gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor de laatste overnachting. (O)

Dag
19

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
20

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany