vanaf € 3995,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Anchorage, Denali National Park, Fairbanks, Seward
Inclusief vluchten per propellervliegtuig en diverse excursies
Digitale Engelstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Anchorage

U vliegt naar Anchorage. Na aankomst gaat u naar uw hotel in de stad. Anchorage is met circa 293.227 inwoners de grootste stad in Alaska. Ongeveer 40% van de bevolking in Alaska leeft in deze stad, die ondanks de omvang niet de hoofdstad van de staat is. Anchorage doet eerder denken aan een voorstad van de meer bekende Amerikaanse miljoenensteden. De stad ligt aan de Cook Inlet en wordt in het oosten omgeven door het Chugach gebergte. Op de toppen van dit gebergte ligt zelfs in de zomermaanden nog sneeuw! Voor het reusachtige Alaska, met de oneindige vlaktes en wildernis, heeft Anchorage een bewonderenswaardig aanbod aan cultuur, culinaire ontdekkingen en mogelijkheden om te winkelen. De meeste en beste restaurants bevinden zich in het centrum, dat u in het noordelijk gedeelte van Anchorage vindt. Aan 4th Avenue zijn vele souvenirwinkels.

Dag
2

Anchorage – Glennallen/Sheep Mountain (304 km)

U haalt uw huurauto op voor uw eerste kennismaking met het échte Alaska. Wij raden u aan om het Alaska Native Heritage Center te bezoeken voordat u de stad verlaat. Het biedt een uitstekende tentoonstelling over de cultuur en geschiedenis van de oorspronkelijke inwoners. Tevens wordt de behuizing van vijf verschillende stammen tentoongesteld. Er zijn ook dansvoorstellingen en er worden verhalen verteld door huidige leden van deze stammen. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u over de Glenn Highway via Palmer richting Glennallen. U passeert de panoramische Matanuska River Valley. Maar de mooiste bezienswaardigheid langs Glenn Highway is de Matanuska gletsjer. In de omgeving vindt u mogelijkheden voor whitewater-rafting en routes voor wandelingen naar de gletsjer. Bij het naderen van Glennallen ziet u de majestueuze pieken van de Wrangler Mountains. U overnacht in de omgeving van Sheep Mountain. 

Dag
3

Glennallen/Sheep Mountain – Chitina (104 km) – vlucht naar McCarthy bij Wrangell-St. Elias National Park

Er staat u een spectaculaire dag te wachten! Glennallen, dit dorp met minder dan duizend inwoners, is de toegangspoort tot het Wrangell-St. Elias National Park. U rijdt naar Chitina en stapt vervolgens in een propellervliegtuig naar McCarthy in het Wrangell-St. Elias National Park, het grootste nationale park van de Verenigde Staten. Gedurende uw transfer naar de Kennicot Glacier Lodge rijdt u eerst door McCarthy. In deze ‘stad’ wonen minder dan dertig mensen. Ongeveer 8 kilometer van McCarthy ligt de oude mijnstad Kennicot. Hier bevindt zicht uw lodge, mooi gelegen aan de rand van een berg naast de Kennicot gletsjer. Twee overnachtingen in Kennicot.

Dag
4

Wrangell-St. Elias National Park

Het wordt wederom een bijzondere dag. Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling door de ruïnes van de voormalige kopermijn van het spookstadje Kennicot. Tot de sluiting in 1938 was dit ’s werelds rijkste kopermijn. De mijn leverde uiteindelijk 536.000 ton aan koper op en gaf zo’n 800 mijnwerkers een baan. Momenteel is de Kennicot kopermijn een nationaal historisch monument. Optioneel kunt u vandaag onder professionele begeleiding een Half-Day Glacier Hike Tour ondernemen.

Dag
5

Vlucht McCarthy – Chitina – rit naar Fairbanks (495 km)

Deze ochtend keert u per propellervliegtuigje terug naar Chitina. U rijdt vervolgens richting Paxson. Dit dorpje aan het gelijknamige meer is de thuisbasis van vele hondenslede bedrijfjes. Na Paxson volgt u de Richardson Highway bergopwaarts. Eenmaal boven de boomgrens ziet u Summit Lake, dat wordt gevormd door gletsjerwater. Vervolgens rijdt u bergafwaarts door de valleien van de Alaska Mountain Range. Meer naar het noorden, wanneer er bijna geen bomen meer te zien zijn, heeft u een mooi uitzicht op de Delta River Valley. De Trans-Alaska Pipeline ‘reist’ vandaag grotendeels mee langs de snelweg op weg naar Delta Junction. In dit stadje vindt u het Sullivan Roadhouse Historical Museum en de Alaska Homestead and Historical Museum. Voordat u Fairbanks bereikt rijdt u door het plaatsje North Pole, waar het huis van de Kerstman staat. Iedere dag wordt hier kerstfeest gevierd! U verblijft twee nachten in Fairbanks.

Dag
6

Fairbanks

Fairbanks is de op één na grootste stad van Alaska. Van half mei tot juli kunt u hier profiteren van minimaal twintig uur licht per dag! Leer in deze stad meer over de goudkoorts door een indrukwekkende baggermachine te bezoeken of maak een boottocht per sternwheeler. Fairbanks biedt een grote verscheidenheid in restaurants, uitgaansmogelijkheden en winkels.

Dag
7

Fairbanks – Denali (200 km)

Een prachtige rit met veel natuurschoon op weg naar het zuiden, Denali National Park, via de Parks Highway. U verblijft twee nachten in het Denali National Park, dat in 1917 is ontstaan. Tegenwoordig heeft het een oppervlakte van 2.4 miljoen hectare. Daarmee beslaat deze enorme wildernis een gebied dat ongeveer net zo groot is als de helft van Nederland! 

Dag
8

Denali

Vandaag maakt u per shuttlebus een excursie door het park. Het is namelijk niet toegestaan om met uw huurauto door het park te rijden. De naam Denali komt oorspronkelijk van de lokale Athabaska-Indianen en betekent ‘De grote’. Met een hoogte van 6.194 meter is Mount Denali dan ook de hoogste berg in Noord Amerika. Met wat geluk kunt u de indrukwekkende piek bewonderen, die zich echter ook vaak achter de wolken schuilhoudt. In dit ruige natuurgebied kunt u een variatie aan wilde dieren aantreffen, zoals beren, kariboes, berggeiten, wolven, vossen, otters en verschillende vogelsoorten. 

Dag
9

Denali – Wasilla (312 km)

Indien u tijd heeft kunt u rijden via Talkeetna, vanwaar u prachtige ‘flightseeing excursies’ (met een klein vliegtuigje)  kunt maken over de Alaska Range en Mt. Denali. Onderweg komt u ook langs Wasilla, waar het hoofdkantoor is gevestigd van de beruchte Iditarod hondenslede wedstrijd. Deze race vindt jaarlijks plaats. De hondensledes leggen een indrukwekkende route af van meer dan 1800 kilometer, van Anchorage naar Nome. Bezoek het Iditarod Museum en leer alles over de achtergrond van deze iconische race. U kunt hier tevens sledehonden aan het werk zien tijdens een demonstratie.

Dag
10

Wasilla – Seward (272 km)

Vanuit Wasilla rijdt u naar de Seward, waar u twee nachten verblijft. Deze havenstad is de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Seward is tevens één van Alaska’s oudste en meest bezienswaardige stadjes. Het heeft ongeveer 2.693 inwoners en is genoemd naar William H. Seward, de man die de koop van Alaska van Rusland regelde in 1867. De kuststrook van Resurrection Bay, die wordt omgeven door met sneeuw bedekte bergen en donkergroene bossen, biedt toegang tot het spectaculaire Kenai Fjords National Park. Het gebied is ongeveer 2.000 hectare groot en omvat het grootste deel van de zuidzijde van de Kenai-bergen, tot aan de Harding-ijsvelden. Een lange kust met diepe fjorden is tevens onderdeel van dit natuurgebied.

Dag
11

Seward

Tijdens een verblijf in Seward is het een must om een prachtige Kenai Fjords National Park Cruise te maken. Het schip brengt u langs de kustlijn van de fjorden, gletsjers en rotsen waar zich vaak zeeleeuwen, zeeotters en vogels verzamelen. De rijke fauna van het park bevat onder andere verschillende walvissoorten, orka’s, zeeotters, zeeleeuwen en diverse vogelsoorten waaronder de beroemde ‘puffin’ (papegaaiduiker). Met wat geluk ziet u zelfs beren, die langs de kustlijn op zoek zijn naar schelpdieren en krabben. Onderweg geniet u van een heerlijke lunch met vis. 

Dag
12

Seward – Homer (288 km)

Vanuit Seward reist u verder zuidwaarts richting Homer. Dit plaatsje is de toegangspoort tot vele nationale parken, waaronder Katmai, Lake Clark, McNeil River en Kachemak Bay. Homer is daarom een nirvana voor natuurliefhebbers. Grazende elanden, een zwarte beer die de weg oversteekt of bruinvissen die in de branding spelen zijn hier de gewoonste zaak van de wereld. De schilderachtige ligging van Homer, het milde klimaat en de goede mogelijkheden om te vissen (met name heilbot) trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Naast de toeristensector en handelsverkeer, is de commerciële vismarkt een belangrijke factor in de economie van Homer. De plaats is tevens bekend als artistiek centrum. Pottenbakkers, beeldhouwers, schilders en edelsmeden beoefenen hier hun kunst en verkopen hun werken in de lokale winkels en galerieën. U verblijft twee nachten in Homer.

Dag
13

Homer

Vanuit Homer zijn diverse bear watching excursies mogelijk met als absolute topper de Bear & Wildlife Viewing Flight Safari: dé niet te missen excursie! Het avontuur begint met een schilderachtige vlucht met een klein vliegtuigje. In  meer dan een uur vliegt u over een vulkaan- en gletsjerlandschap naar de oostkust van Katmai National Park, of Lake Clark National Park. Het kleine propellervliegtuigje is uitgerust met extra grote en dikke banden voor de landing op het verlaten strand van Katmai National Park. Nadat u op het strand bent geland, zullen u en uw gids ongeveer 3 uur wandelen langs de stranden en weiden om bruine beren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. U kunt de beren zien vissen, graven naar schelpen, rooien naar wortels en grassen, socialiseren of hun jongen grootbrengen. Een unieke ervaring is een prachtige afgelegen omgeving.

Dag
14

Homer – Anchorage (373 km)

Vandaag vertrekt u weer richting Anchorage. Voordat u daar aankomt raden wij u aan een stop te maken bij de prachtige Portage Glacier, die onderdeel is van het Chugach National Forest. In het plaatsje Girdwood kunt u een rit per gondel maken naar Mount Alyeska, dat in de winter een ski resort is. U verblijft nog een nacht in Anchorage.

Dag
15

Anchorage – Amsterdam

In de loop van de dag rijdt u naar de luchthaven en levert u de auto in. Vervolgens checkt u in voor uw terugreis naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany