bestseller
vanaf € 2999,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Het beste van Patagonië in één reis
Bezoek de highlights van Santiago de Chile tijdens de stadstour
Gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine Nationaal Park
Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld
Ontdek de prachtige omgeving van Ushuaia
Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Maak een keuze uit één van de vele optionele excursies
Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes. 

Indien u kiest voor de rondreis op privé-basis brengt u een bezoek aan de San Cristóbal heuvel in plaats van de San Lucia heuvel.

Dag
3

Santiago de Chile

Vandaag kunt u meegaan met de optionele wine & bike tour. U ontmoet uw gids bij het indrukwekkende 19e-eeuwse herenhuis Las Majadas de Pirque, net buiten de stad. Bij aankomst in de Maipo vallei staat er een fiets incl. helm voor uw klaar. U maakt een prachtige fietstocht van ca. 1,5 uur door de vallei. Geniet van het landschap met op de achtergrond het indrukwekkende Andesgebergte. Tenslotte arriveert u bij de wijngaard van William Fevre die gerund word door de familie. Hier leert u meer over de productie van wijn en kunt u de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, ook proeven. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Santiago de Chile. (O)

De wine & bike tour wordt niet op zaterdag & zondag uitgevoerd. 

Dag
4

Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Punta Arenas. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Natales voor één overnachting. Als u kiest voor de seat in coach rondreis dan heeft u een transfer van de luchthaven naar het busstation. U reist vervolgens per lijndienstbus naar Puerto Natales. Bij aankomst in Puerto Natales heeft u een transfer naar uw hotel. (O)

Dag
5

Puerto Natales – Torres del Paine Nationaal Park

’s Ochtends vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. De eerste stop wordt gemaakt bij Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Vervolgens rijdt u door naar het nationale park. Hier ziet u o.a. de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over Lago Pehoe en de toppen van de Torres en de Cuernos. Ook bezoekt u Lago Grey waar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en Lago Nordenskjöld. (O,L)

Dag
6

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Torres del Paine Nationaal Park om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Maak optioneel een trekking naar Base of the Towers, één van de meest beroemde trekkingen in het nationale park. Het beginpunt van deze trekking is gelegen nabij hotel Las Torres. Verblijft u in een ander hotel? Neem dan de taxi naar het beginpunt van de trekking. De taxikosten binnen het nationale park zijn prijzig. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft, kost een taxi ca. USD 100 p.p. Base of the Towers is een veeleisende trekking maar u wordt wel beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ca. 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastisch landschap en de lunch. Daarna wandelt u in ca. 4 uur via dezelfde weg terug naar beneden. (O)

Dag
7

Torres del Paine Nationaal Park – El Calafate

In de middag laat u Chili achter u en reist u naar El Calafate in Argentinië voor drie overnachtingen. Dit kleine en gezellige stadje ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. El Calafate is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
8

El Calafate: excursie Perito Moreno gletsjer

In de ochtend vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer, kunt u dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat, aanschouwen. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Na het bezoek aan de gletsjer is er de mogelijkheid om de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautical Safari vaart u naar de zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken van dichtbij losraken en met veel geraas in het water vallen. Een unieke ervaring! (O)

Dag
9

El Calafate

U heeft een volle dag de tijd om vanuit uw hotel in El Calafate deel te nemen aan verschillende optionele excursies. Kies uit één van de excursies hieronder. (O)

Trekking Laguna Capri

Het toeristische dorpje El Chalten is het startpunt van de (gemakkelijke) trekking door Glaciares Nationaal Park naar Laguna Capri. Samen met een gids gaat u op pad en in ongeveer 2 uur bereikt u Fitz Roy Hill. Hier heeft u schitterend uitzicht op Laguna Capri. Aan de oever van de lagune kunt u uw lunch (niet inbegrepen) nuttigen en genieten van de schitterende omgeving. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

All Glaciers

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. Via Boca del Diablo, het smalste stuk van het meer, vaart u naar de Upsala gletsjer. Vervolgens bezoekt u de Spegazzini gletsjer, de hoogste gletsjer van het park. De indrukwekkende gletsjermuur is maar liefst 130 meter hoog en 25 km lang. Vanaf dit punt kunt u tevens de Heim Sur en Peineta gletsjers bewonderen. Bij het Spegazzini kamp gaat u aan land waar u na een korte wandeling kunt lunchen, een bezoek kunt brengen aan de winkel of kunt genieten van het prachtige landschap. Mocht u het leuk vinden om zelfstandig een wandeling te maken, dan leidt een 700 meter lang en bebost pad u langs diverse uitzichtpunten. Na afloop keert u weer terug naar Puerto Bandera en wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Estancia Cristina Classic of Discovery

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. U vaart door het Upsala kanaal naar de adembenemende Upsala gletsjer, de grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Vlakbij Estancia Cristina gaat u van boord. De estancia wordt omringd door schilderachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen, meren, rivieren en gletsjers. Bij de Estancia Cristina Classic excursie maakt u samen met een gids een wandeling door de vallei naar een prachtig uitzichtpunt en de Los Perros River waterval. Bij de Estancia Cristina Discovery excursie maakt u samen met een gids een tocht per 4×4 voertuig. Tijdens de rit van ca. 10 km door het Feruglio gebergte heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens wandelt u naar een uitzichtpunt waar u een fantastisch zicht heeft op de Upsala gletsjer. Eenmaal terug op de estancia staat er een typisch Patagonische lunch (inbegrepen) voor u klaar. Na de lunch bezoekt u het Costumbrista museum en het landgoed van Estancia Cristina. Na afloop keert u weer terug naar Puerto Bandera en wordt u terug gebracht naar uw hotel. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

Dag
10

El Calafate – Ushuaia

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van El Calafate gebracht en vliegt u naar Ushuaia. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Ushuaia, gelegen in Tierra del Fuego, is de meest zuidelijke stad ter wereld en de toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. In dit levendige stadje bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die het bezoeken waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. Het nabijgelegen Tierra del Fuego Nationaal Park is zeer geschikt voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overweldigende flora en fauna en fraai uitzicht op het Beaglekanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. U heeft de middag ter vrije besteding. (O)

Dag
11

Ushuaia

Vandaag kunt u een excursie maken naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. Hier maakt u een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld één van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch (inbegrepen) rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O)

Dag
12

Ushuaia – Buenos Aires

’s Ochtends kunt u een tocht per catamaran maken over het Beaglekanaal. Tijdens deze tocht kunt u niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en het berglandschap maar u kunt ook een grote variëteit aan zeevogels zien zoals albatrossen en meeuwen. Bij Isla de los Lobos heeft u de kans om zeeolifanten en zeeleeuwen te zien. Ook vaart u langs Isla de los Pájaros, waar u talloze soorten zeevogels kunt observeren waaronder diverse soorten aalscholvers, albatrossen, stormvogels, skua’s (roofmeeuwen) en soms ook pinguïns. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven. (O)

Dag
13

Buenos Aires

Na het ontbijt maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum of aan de Avenida de 9 Julio. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
14

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany