Bestseller
vanaf € 3169,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek de highlights van Santiago de Chile tijdens de stadstour
Geniet van de prachtige gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine Nationaal Park
Bezoek de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld
Ontdek de havenstad Ushuaia & het Tierra del Fuego Nationaal Park
Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Maak uw reis compleet door optionele excursies bij te boeken
Reis in internationaal gezelschap of op privé-basis
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Santiago de Chile, ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste steden van Zuid-Amerika. Maar het koloniale verleden is ook nog duidelijk zichtbaar, vooral in het historisch district waar koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal en het nationaal historisch museum bevinden. Vervolgens rijdt u langs Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes.

Indien u kiest voor de rondreis op privé-basis brengt u een bezoek aan de San Cristóbal heuvel in plaats van de Santa Lucia heuvel.

Dag
3

Santiago de Chile

Vandaag kunt u meegaan met de optionele wine & bike tour. U ontmoet uw gids bij het indrukwekkende 19e-eeuwse herenhuis Las Majadas de Pirque, net buiten de stad. Bij aankomst in de Maipo vallei staat er een fiets incl. helm voor uw klaar. U maakt een prachtige fietstocht van ca. 1,5 uur door de vallei. Geniet van het landschap met op de achtergrond het indrukwekkende Andesgebergte. Tenslotte arriveert u bij de wijngaard van William Fevre die gerund word door de familie. Hier leert u meer over de productie van wijn en kunt u de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, ook proeven. (O)

Dag
4

Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Punta Arenas. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Natales. Dit voormalige vissersstadje is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Torres del Paine Nationaal Park. Als u kiest voor de seat in coach rondreis dan heeft u een transfer van de luchthaven naar het busstation. U reist vervolgens per lijndienstbus naar Puerto Natales. Bij aankomst in Puerto Natales heeft u een transfer naar uw hotel. (O)

Dag
5

Puerto Natales – Torres del Paine Nationaal Park

Na het ontbijt vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna.

Onderweg maakt u een stop bij Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Vervolgens rijdt u door naar het nationale park. Hier ziet u o.a. de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over Lago Pehoe en de toppen van de Torres en de Cuernos. Ook bezoekt u Lago Grey waar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en Lago Nordenskjöld. (O,L)

Dag
6

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Torres del Paine Nationaal Park om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Maak optioneel een trekking naar Base of the Towers, één van de beroemdste trekkingen in het nationale park. Het beginpunt van deze trekking is gelegen nabij hotel Las Torres. Verblijft u in een ander hotel? Neem dan de taxi naar het beginpunt van de trekking. De taxikosten binnen het nationale park zijn prijzig. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft, kost een taxi ca. USD 100 p.p.

Base of the Towers is een veeleisende trekking maar u wordt wel beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ca. 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastische landschap en de lunch. Daarna wandelt u in ca. 4 uur via dezelfde weg terug naar beneden. (O)

Dag
7

Torres del Paine Nationaal Park – El Calafate

In de middag laat u Chili achter zich en reist u naar El Calafate in Argentinië. Dit kleine en gezellige stadje ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. El Calafate is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
8

El Calafate

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Los Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen kunt u dit natuurwonder aanschouwen. Na het bezoek aan de gletsjer kunt u de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautical Safari vaart u naar het zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken losraken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten. Een unieke ervaring! (O)

Dag
9

El Calafate

U heeft een volle dag de tijd om vanuit uw hotel in El Calafate deel te nemen aan verschillende optionele excursies. Maak vanuit het toeristische dorpje El Chalten een gemakkelijke trekking door het Los Glaciares Nationaal Park naar Laguna Capri of geniet tijdens de prachtige boottocht All Glaciers van het adembenemende gletsjerlandschap. Ook kunt u een boottocht maken naar Estancia Cristina waarbij u langs de indrukwekkende Upsala gletsjer vaart, de grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Als u van boord gaat bij de estancia zult u versteld staan van de schilderachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen, meren, rivieren en gletsjers. Bij de Estancia Cristina Classic excursie maakt u samen met een gids een wandeling door de vallei naar een prachtig uitzichtpunt en de Los Perros River waterval. Bij de Estancia Cristina Discovery excursie maakt u samen met een gids een tocht per 4×4 voertuig. (O)

Dag
10

El Calafate – Ushuaia

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van El Calafate gebracht en vliegt u naar Ushuaia. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Ushuaia, gelegen in Tierra del Fuego, ligt aan de oever van het Beaglekanaal en wordt omgeven door indrukwekkende bergen. Door deze fantastische locatie kunt u genieten van zowel de zee, de bossen als de bergen. Tegenwoordig staat Ushuaia vooral bekend als de toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Maar de stad heeft veel meer te bieden. U vindt hier vrolijk gekleurde huizen en veel restaurants en bars. Er zijn ook een aantal kleine musea die het bezoeken waard zijn zoals het Museo Maritimo y del Presidio. Het nabijgelegen Tierra del Fuego Nationaal Park is zeer geschikt voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. U vindt hier imposante meren en gletsjers, overweldigende flora en fauna en een fraai uitzicht op het Beaglekanaal. (O)

Dag
11

Ushuaia

Vandaag kunt u een excursie maken naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. Tijdens deze excursie maakt u een ca. 3 uur durende trekking door één van de mooiste gebieden van het park. U wandelt door prachtige bossen en langs de oever van de Ensenada baai. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O)

Dag
12

Ushuaia – Buenos Aires

In de ochtend kunt u een tocht per catamaran over het Beaglekanaal maken. Tijdens deze tocht kunt u niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en de besneeuwde bergtoppen maar u kunt ook een grote variëteit aan zeedieren spotten. U vaart langs ruige rotseilandjes die bevolkt worden door aalscholvers, albatrossen, reuzenstormvogels, zeeleeuwen, zeeolifanten en soms ook pinguïns. Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Ushuaia gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze.

Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in Londen en de restaurants en winkels doen niet onder voor die in New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven. (O)

Dag
13

Buenos Aires

Na het ontbijt maakt u een stadstour door deze elegante stad. U bezoekt de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om optioneel een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
14

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Andere varianten van deze rondreis

Tijdens de Patagonia Connection maakt u een vergelijkbare rondreis maar heeft u ook een 5-daagse cruise-expeditie inbegrepen waarbij u door de prachtige fjorden en langs de gletsjers van Patagonië vaart. Deze reis begint en eindigt in Buenos Aires.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany