vanaf € 2531,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Reis met privé-chauffeur en gids
Ontdek 'het land van de eeuwige glimlach'
Rondreis vol hoogtepunten: Bangkok, River Kwai, Chiang Mai en de bergstammen van het noorden
Inclusief ontspannen fietstocht door Bangkok en Sukhothai
Verlenging aan een van de prachtige stranden van Thailand is mogelijk
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bangkok

Vertrek naar Bangkok vanaf Schiphol.

Dag
2

Bangkok

In de loop van de ochtend komt u aan op de luchthaven van Bangkok. Vervolgens volgt een transfer naar uw hotel, waar u twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. Verken Bangkok alvast op eigen gelegenheid of rust uit van de lange reis.

Dag
3

Bangkok

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald voor een stadsexcursie per fiets. De route brengt u door kleurrijke straatjes, arme wijken en langs leuke bezienswaardigheden. U bezoekt onder andere een boeddhistische tempel, winkeltjes, een Thaise boksschool en u maakt een boottocht over de Chao Praya rivier. Na de lunch keert u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt de Wat Pho tempel bezoeken of het Koninklijk Paleis met de Wat Phra tempel. Voor de avond is Chinatown een aanrader met vele winkeltjes en restaurantjes. De skybars van Bangkok krijgen steeds meer bekendheid. En dat is niet voor niks: een cocktail met een waanzinnig uitzicht over een verlicht Bangkok is absoluut de moeite waard. (O,L)

Dag
4

Bangkok – Maeklong – Hell Fire Pass

Op weg naar de River Kwai bezoekt u de bekende Maeklong Railway Market. Dagelijks vindt deze markt plaats op het spoor van het stadje Samut Songkhram. Vlak voordat de trein hier aankomt moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de kraampjes terugtrekken, waarna ze alles weer terugzetten. En dan te bedenken dat de trein hier acht keer per dag langskomt! Een bijzondere ervaring. U reist verder naar Kanchanaburi. Hier bezoekt u de oorlogsbegraafplaats en de beruchte brug over de Kwai. U gaat naar het openluchtmuseum JEATH en leert meer over het verhaal achter de Birmaspoorweg. De naam JEATH is ontstaan uit de namen van de landen die bij de Tweede Wereldoorlog in dit gebied betrokken waren: Japan, Engeland, Australie, Thailand en Holland. Twee overnachtingen in Kanchanaburi. (O)

Dag
5

Hell Fire Pass

’s Ochtends rijdt u per minibus naar Nam Tok, waar u op de trein stapt voor een rit over de Birmaspoorweg. Hoogtepunt van deze rit is het passeren van het ’Death Railway Viaduct’. Op dit gedeelte van de spoorweg wordt de rails slechts ondersteund door houten pilaren. Vanaf hier heeft u een fenomenaal uitzicht over de Kwai rivier. Bijzonder is uw bezoek aan het Hell Fire Pass Memorial Museum, waarna u naar het Erawan Nationaal Park gaat. Hier maakt u een wandeling naar een waterval die in zeven trappen naar beneden loopt en ook verschillende bassins heeft waarin u een verfrissende duik kunt nemen. (O, L)

Dag
6

Hell Fire Pass – Ayutthaya

Vanmorgen bezoekt u het Bang Pa-In zomerpaleis. U reist verder naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya, waar gerestaureerde Boeddhabeelden en tempels herinneren aan de glorietijd van deze stad. Ayutthaya behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. U ziet de belangrijkste tempel Wat Sri Sanphet en de ernaast gelegen ruïnes. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Wat Chaimonkul met zijn enorme rijen Boeddhabeelden. Overnachting in Ayutthaya. (O)

Dag
7

Ayutthaya –  Khao Yai

Vandaag verruilt u de culturele bezienswaardigheden voor indrukwekkende flora en fauna. In het Khao Yai Nationaal Park bevindt zich het grootste tropische regenwoud van Zuidoost-Azië. De grond rondom het park is zeer vruchtbaar, waardoor er in de omgeving veel fruitplantages te vinden zijn van bijvoorbeeld de pitaya (drakenvrucht). Ook vindt u hier diverse wijngaarden. Optioneel kunt u in de ochtend een excursie bijboeken met een rondleiding en proeverij op een van de. (O)

Dag
8

Khao Yai

Het Khao Yai Nationaal Park is het oudste nationale park van Thailand. Het park is bekend vanwege de vele watervallen en de uitgebreide fauna: er leven o.a. beren, olifanten, gibbons, wilde zwijnen en zelfs een klein aantal tijgers. U maakt een trekking door het schitterende berglandschap en bezoekt de Haew Suwat waterval. Geniet van de natuurlijke omgeving, even waant u zich in een heel ander stukje Thailand. (O,L)

Dag
9

Khao Yai – Lopburi – Sukhothai

Via de apentempel in Lopburi reist u vandaag naar Sukhothai. Onderweg komt u tal van traditionele dorpjes en uitgestrekte velden tegen. Stop in een van deze dorpjes en maak een praatje met de lokale bevolking. Uw reisdoel vandaag is Sukhothai, de belangrijkste historische plaats van Thailand. Om u voldoende tijd te geven om de verborgen schatten van Sukhothai te zien, verblijft u twee nachten in deze aangename stad. (O)

Dag
10

Sukhothai – Phitsanuloke – Sukhothai

In de ochtend waant u zich terug in de tijd wanneer u een fietstocht maakt langs de ruïnes van Sukhothai. De bijzondere tempels met immense boeddhabeelden, prachtige lotusvijvers, paleizen en andere monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U maakt een uitstapje naar Phisanuloke, een historische stad aan de Nan rivier. Hier ziet u de Wat Mahathat tempel. Deze tempel, die lokaal bekend staat als Wat Yai, herbergt volgens sommige Thai de mooiste boeddha afbeelding van het land. U gaat naar een fabriek waar afbeeldingen van boeddha’s worden gemaakt en reist terug naar Sukhothai voor uw overnachting. (O)

Dag
11

Sukhothai – Chiang Rai – Chiang Saen

Onderweg naar Chiang Mai bezoekt u de ruïnes van de oude stad Si Satchanalai en de Wat Phra That Lampang Luang tempel. Dit is een van de best bewaarde boeddhistische tempels van Thailand in Lanna-stijl. Tijdens een korte stop in Phayao bezoekt u de Wat Si Kom Kam tempel, voordat u doorreist naar Chiang Rai. Ongetwijfeld een van de bijzonderste tempels in Thailand en beslist een bezoek waard! De Wat Rong Khun tempel, of Witte Tempel. De kunstenaar Chalermchai Kositpipat heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het bereiken van een staat van perfectie van deze tempel in Chiang Rai. De glinsterende spiegeltjes zorgen ervoor dat de witte tempel schittert in het zonlicht, een indrukwekkend schouwspel. Na een dag vol indrukken komt u aan in Chiang Saen, middenin de Gouden Driehoek. (O)

Dag
12

Chiang Saen – Lisu Lodge

In de beruchte Gouden Driehoek leven veel verschillende bergstammen. U maakt vandaag kennis met de traditionele Lisu- en Akha-stam. Na aankomst in de Lisu-Lodge maakt u een wandeling door het dorpje. U krijgt een kijkje in het dagelijks leven van de inheemse bevolking en ontmoet de lokale shaman. Deze vertelt u meer over de cultuur van de Lisu-stam en de medicinale planten die hier groeien. De Lisu Lodge is een comfortabele lodge in een schitterend groene omgeving. U heeft voldoende tijd om erop uit te trekken of te genieten van de rust en ruimte. Uw diner vanavond is volgens de Lisu-traditie bereid. (O,D)

Dag
13

Lisu Lodge – Chiang Mai

In de ochtend kunt u kiezen uit verschillende activiteiten. Maak een fietstocht door de omgeving of stap op een ossenkar en laat u door plantages vol specerijen en rijstvelden rijden. Wilt u liever bij de lodge blijven? U kunt ook kiezen voor een ontspannende massage. Gevolgd door een korte wandeling of het lezen van een goed boek is dit een heerlijk rustmoment tijdens uw reis door Thailand. Na de lunch reist u naar de ‘Roos van het Noorden’. U bezoekt de beroemde Wat Doi Suthep tempel. Vanaf de top van de Doi Suthep berg heeft u een schitterend uitzicht over Chiang Mai. Met behulp van trapleuningen in de vorm van Nagas, mythologische 7-koppige slangen, klimt u de 309 treden naar boven. Wilt u uw energie sparen, dan kunt u ook de lift nemen. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. (O,L)

Dag
14

vlucht Chiang Mai – Bangkok

U wordt naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Bangkok. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Misschien bent u nog op zoek naar leuke souvenirs? (O)

Dag
15

Vlucht Bangkok – Amsterdam

Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Bangkok. Uw hotel ligt op 4 min van de Airport Rail Link (station Ratchaprarop) die u in 20 minuten naar de luchthaven brengt. Optioneel kunt u ook een privé-transfer naar de luchthaven bijboeken. U vertrekt naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt. (O)

Wilt u na deze indrukwekkende rondreis nog nagenieten aan een prachtig strand? Laat u dan informeren door een van onze Thailand specialisten en we maken een offerte op maat voor u.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany