Familiereis
vanaf € 2668,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis en luchthavenbelasting voor een gezin met twee tieners
Exclusief huur 4WD kampeervoertuig met kampeermateriaal
Slapen in de daktent van je 4WD kampeervoertuig!
Informatiepakket met tips en de routebeschrijving
Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar
Wandeling met gids in Waterberg Plateau National Park
Zeekajakken met zeehonden in Walvisbaai
Beklim de duinen van Sossusvlei bij zonsopkomst

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegen jullie naar Johannesburg, waar jullie overnachten in een hotel nabij de luchthaven. Per hotelshuttle gaan jullie naar het hotel. Op dag 2 vliegen jullie in de ochtend naar Namibië. Vanuit het vliegtuig zie je al de grote leegte onder je, Namibië is namelijk een van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Nadat je op de luchthaven van Windhoek je bagage hebt opgehaald, gaan jullie naar het verhuurstation om het 4WD kampeervoertuig op te halen. Er wordt uitgelegd hoe alles werkt en je loopt alle spullen nog even na (alle nodige kampeermaterialen inclusief slaapzakken, kussens, koelkastje en kookspullen zijn inbegrepen). Vervolgens rijd je naar het guesthouse in het centrum van Windhoek. De sfeervolle kamers zijn er ruim en er is een zwembad voor een verfrissende plons. Hoewel je in de hoofdstad van Namibië verblijft voelt dat niet zo, Windhoek ademt meer de sfeer van een dorp uit. Aan de gebouwen is bovendien duidelijk te merken dat de Engelsen en Duitsers hier ooit voet aan wal hebben gezet. Maar niet alleen de panden zijn een mix tussen modern en koloniaal, ook op straat proef je zowel de Westerse als Afrikaanse cultuur. In de middag komt onze lokale partner je ter kennismaking in het guesthouse opzoeken. Handig voor je eventuele vragen over de reis. Jullie verblijven een nacht in Windhoek en gaan morgen op pad met het kampeervoertuig. (O)

Dag
3

Windhoek – Waterberg (290 km, ca 3 uur)

Het is een goed idee om voor vertrek uit Windhoek bij de supermarkt nog wat eten en drinken in te slaan voor onderweg. Hierna ga je op weg naar het Waterberg Plateau National Park. Het is even wennen aan het voertuig, maar je hebt alle tijd om rustig aan te doen en bovendien rijd je het eerste deel van de route op verharde wegen. In de middag kom je aan bij je eerste campsite en ga je voor de eerste keer de daktenten uitvouwen. Dat is nog wat onwennig, maar je zult zien dat je hier de komende dagen snel bedreven in wordt. Waterberg is groen en je kampeerplek wordt dan ook omringd door bush. Steek ’s avonds de braai (barbecue) aan, of spring op een hete dag in het kleine zwembad. Jullie kamperen hier twee nachten. (O)

Dag
4

Waterberg: Waterbergplateau beklimmen

Tijd om de bergschoenen aan te trekken, want jullie gaan in Waterberg Plateau National Park de tafelberg beklimmen. Samen met een gids maak je een wandeling het plateau op. De gids legt je van alles uit over de dieren die in het park leven en de planten die je tegenkomt. Het is even klauteren, maar het panoramische uitzicht vanaf de top is zeker de moeite waard. We plannen de wandeling in de ochtend in, want dan brandt de zon nog niet zo hard. De totale wandeling duurt circa twee tot drie uur, de gids past zijn tempo aan jou en je gezin aan. In de middag kun je zelfstandig nog een wandeling maken over een van de vele paden in het park, of bij de receptie een game-drive boeken en op zoek gaan naar wilde dieren. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen (in Etosha bijvoorbeeld niet). Dus wil jij je Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, buffel) tijdens deze reis compleet (proberen te) maken, dan heb je hier de mogelijkheid.

Dag
5

Waterberg – Etosha (285 km/323 km, ca. 3,5 uur)

Wissel het groene Waterberg vandaag in voor dé ultieme safaribestemming in Namibië, het Etosha National Park. Het is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Hier kun je prima in je eigen auto op safari; de wegen worden goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. Tip: koop bij de toegangspoort van Etosha een gedetailleerde kaart van het park, met daarin een overzicht van alle diersoorten die hier voorkomen. Ga in de middag alvast op pad om er een aantal af te vinken. Op de kaart staan ook de waterholes vermeld; hier zal je altijd wel wild spotten. Etosha is een zeer droog gebied en de dieren komen bij deze natuurlijke waterbronnen hun dorst lessen. Bij zonsondergang sluiten de poorten van het park, dus zoek voor die tijd alvast je kampeerplek voor vannacht op. De camping is bij een lodge en wanneer je kampeert mag je gewoon gebruikmaken van de faciliteiten, zoals het zwembad en restaurant. ’s Avonds klap je de daktent op en kruipen jullie de slaapzakken weer in.

Dag
6

Etosha National Park: op safari

De poort van Etosha National Park gaat open zodra de zon opkomt. We raden je aan om zo vroeg mogelijk op pad te gaan, aangezien het wild in de vroege ochtend en laat in de middag het meest actief is. Gedurende de middaguren, wanneer de zon het hardst brandt, zoeken de meeste dieren een beschut plekje op om uit te rusten. Dat is een goed moment om zelf bij een van de kampen in het park een hapje te eten, je benen te strekken of even te ontspannen bij het zwembad. Vervolgens stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon onder gaat. Giraffen, olifanten, neushoorns, leeuwen en kuddes zebra’s, gemsbokken en gnoes zijn in grote aantallen aanwezig. Om een (jacht)luipaard tegen te komen moet je iets meer geluk hebben. Van de bekende Big 5 komt alleen de buffel hier niet voor. Je kampeert vanavond op een andere campsite in het park om zoveel mogelijk wild te kunnen spotten.

Dag
7

Etosha – Outjo (118 km/249 km, ca. 2 uur)

Omdat de reisafstand naar Swakopmund te groot is, verblijf je onderweg een nacht in Outjo (120 km ten zuiden van Etosha). Hoe je deze dag indeelt is aan jou. Rondom Outjo is weinig te beleven, maar je campsite is wel bij een lodge met zwembad. Een middag lekker in het zwembad plonzen en relaxen kan hier dus prima. Krijg je nog geen genoeg van safari, blijf dan vanmorgen nog in Etosha voordat je verder rijdt richting Outjo.

Dag
8

Outjo – Swakopmund (394 km, ca. 4 uur)

Na een paar dagen outdoor en safari is een verblijf aan de kust een relaxed tussendoortje. Het hele jaar door is het hier goed vertoeven, Swakopmund is namelijk een van de droogste plekken op aarde. In onze zomer kan het wat frisser zijn maar dan nog is dit een ideaal rustpunt tijdens je reis. Vanwege het Duitse koloniale verleden geven de vele gebouwen uit die tijd de stad nog een Duits tintje. Je verblijft in Swakopmund in een kleinschalig guesthouse op loopafstand van het centrum en het strand. Er zijn een hoop restaurants om uit te kiezen, veel ook met een Duitse inslag. Voor een pul bier, braadworst en schlagermuziek raden wij het Swakopmund Brauhaus aan.

Dag
9

Swakopmund: zeekajakken Walvisbaai (86 km totaal, ca. 1,5 uur)

Ontbijt is vandaag inbegrepen, dus eet smakelijk! Vandaag staat een kajaktocht voor de kust op het programma. Je vertrekt al vroeg in de ochtend en rijdt met je eigen auto naar Walvisbaai. Bij Pelican Point nabij Walvisbaai vind je naast pelikanen ook een kolonie van meer dan 50.000 pelsrobben. Hier stap je in de kajak en peddel je de beschutte baai in. De nieuwsgierige zeehonden komen al snel een kijkje bij je nemen en met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen. Na circa 1,5 uur peddelen zet je weer voet aan wal. Tegen lunchtijd ben je weer terug in Swakopmund. ’s Middags kun je uitrusten bij je guesthouse, of een wandeling maken langs de kust en vanaf de pier de zon in de zee zien zakken. (O)

Dag
10

Swakopmund – Sesriem (343 km, ca. 5,5 uur)

Vandaag heb je een lange rit voor de boeg. De rit voert met name door the middle of nowhere. Het kustlandschap verandert al snel in uitgestrekte woestijn. Met soms enorme kraters in de weg lijkt het wel alsof je op de maan rijdt. Onderweg passeer je het gehucht Solitaire, internationaal bekend geworden door het gelijknamige boek van Ton van der Lee. Een goede plek voor een tankstop of om te lunchen. In de middag kom je aan bij een mooi gelegen campsite aan de rand van de woestijn. Hier kamperen jullie twee nachten. De campings liggen in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom Sesriem, de toegangspoort naar de Sossusvlei. (O)

Dag
11

Sesriem: bezoek aan Sossusvlei

Het is nog donker als jullie bij de Sesriem gate opgehaald worden voor de tour naar Sossusvlei. Zodra de zon opkomt gaat de Sesriem gate open en kun je het park in; je rijdt over een kaarsrechte weg met aan beide kanten de eerste zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig. Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die je te voet kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde dode bomen die je foto’s een ‘special effect’ geven. Liefhebbers kunnen uren dwalen door de Deadvlei. Het is moeilijk uit te leggen, maar er zijn maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt. Neem voldoende water mee! Vervolgens wordt tussen de duinen een welverdiend ontbijt geserveerd. Je keert terug bij de Sesriem campsite. In de middag kunnen jullie ontspannen op de campsite. (O)

Dag
12

Sesriem – Windhoek (331 km, ca. 4,5 uur)

Je rijdt terug naar de omgeving van Windhoek naar jullie laatste overnachtingsadres. Na bijna twee weken voornamelijk back to basic kamperen sluit je je reis comfortabel af. Niet opnieuw de drukte van Windhoek in, maar relaxed het zand van je af spoelen en een duik in het zwembad nemen. Je lodge ligt buiten Windhoek en middenin een natuurgebied. Dus wil je toch nog wat actiefs ondernemen, dan kun je met een gids een rit of wandeling maken en op zoek gaan naar springbok, kudu, struisvogel en steenbok.

Dag
13

Windhoek – Amsterdam

In ongeveer een uur tijd reis je terug naar de luchthaven van Windhoek, waar je de kampeerauto inlevert en incheckt voor je vlucht naar huis. De meeste vluchten vertrekken in de middag of avond, waardoor je morgen in Amsterdam aankomt. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany