vanaf € 1992,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Korte rij-afstanden
Ideale mix van cultuur en natuur
Keuze uit twee hotelcategorieën
Uit te breiden met excursies en bouwstenen
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM
Wilt u liever vliegen met een andere maatschappij of vertrekken vanaf Düsseldorf of Brussel, dan informeren onze Azië specialisten u graag over de mogelijkheden

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Taipei

U vertrekt vanaf Amsterdam naar Taipei, waar u de volgende dag zult aankomen.

Dag
2-3

Taipei

Na het passeren van de douane en de bagageafhandeling wordt u opgevangen door onze lokale vertegenwoordiger en volgt een transfer naar uw hotel. Vandaag en morgen kunt u op eigen gelegenheid Taipei ontdekken, de dynamische hoofdstad van Taiwan die volop in ontwikkeling is. U vindt er bijzondere tempels naast moderne gebouwen, prachtige parken, musea zoals het National Palace Museum en de nieuwste shopping malls. In de wijk Wanhua vindt u 300 jaar oude tempels waaronder de Qingshan en Qingshui tempel en Taipei’s eerste straat, Guiyang Old street.

Bij het Chiang Kai-Shek Memorial Palace kunt u het wisselen van de wacht bijwonen, een ceremonie die elk uur plaatsvindt voor het standbeeld van de Grote Nationalist. Een interessante plek om te bezoeken is de Zhinan tempel, één van de belangrijkste tempels van Taipei, met een mooie ligging op een heuvel. Ook de op één na hoogste wolkenkrabber ter wereld bevindt zich in deze stad; Tapei 101. De stad biedt zoveel afwisseling dat uw dagen goed gevuld zullen zijn. Met de vele avondmarkten (de grootste is de Raohe Street Night Market), traditionele theewinkels, hippe koffietentjes en brouwcafés is Taipei ook een culinaire ontdekkingstocht waard.

Er zijn vele voedselstalletjes waar u kennis kunt maken met de keuken van Taiwan. In combinatie met de vele koffietentjes en opkomende brouwerijen biedt Taipei een rijke culinaire ervaring. De stad heeft ook een uitstekend fietsennetwerk met veel verhuurpunten en meer dan 100 kilometer auto- en scootervrije fietspaden. Een leuke manier om de stad te ontdekken. Twee overnachtingen in een stadshotel in Taipei. (Dag 3: O)

Dag
4

Taipei – Sun Moon Lake (253 km)

In de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en na alle formaliteiten kunt u op weg naar Sun Moon Lake. Dit prachtig heldere meer wordt omgeven door groene bergen. Voorheen waren dit twee meren, de ene in de vorm van de zon en de andere in de vorm van de maan. Aan dit grootste meer van het land liggen diverse tempels en pagodes die een stop waard zijn. U kunt er mooie boottochten maken, fietsen huren, wandelen of een ritje met de kabelbaan maken naar een mooi uitzichtpunt. Twee overnachtingen bij Sun Moon Lake. (O)

Dag
5

Sun Moon Lake

Vandaag kunt u de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. Bij het bezoekerscentrum kunnen ze u informeren over dagtrips en over de Sun Moon Lake pass waarbij u diverse bezienswaardigheden kunt combineren met gebruik van de kabelbaan, fiets, bus en boot. Mooie bezienswaardigheden zijn de Wenwu tempel met honderden geluksbellen, de Chinese Chi-en pagode die Chiang Kai-shek liet bouwen ter nagedachtenis aan zijn moeder en Lalu eiland, in het midden van het meer. Op dit eiland leeft de oorspronkelijke bevolking van deze regio, de Thao stam. Sportievelingen maken de drie tot vier uur durende fietstocht rond het meer, met onderweg enkele leuke stops. (O)

Dag
6

Sun Moon Lake – Xitou – Tainan (162 km)

Via Xitou reist u naar Tainan. Xitou is een prachtig natuurgebied in de Nantou regio, in het midden van het land. Het bosrijke Xitou wordt aan drie kanten omgeven door bergen en is onderdeel van een groot en gevarieerd bosgebied dat wordt beheerd door de universiteit van Taiwan. Door het koele klimaat is dit gebied erg populair onder de bevolking. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet en er komen vele soorten vogels voor. Tijdens de skywalk is de kans om de vogels te spotten het grootst.

Nadat u de bossen heeft bezocht, rijdt u door naar Tainan. Deze oudste stad van Taiwan kent vele tradities. De stad is ook bekend vanwege diverse typische streekgerechten, die hier op straat en in restaurantjes worden geserveerd. Een leuk idee voor uw lunch of diner. In het historisch deel van de stad zijn eeuwenoude tradities bewaard gebleven en vindt u meer dan 500 tempels, waarvan een groot aantal van honderden jaren oud die tot de grootste en belangrijkste tempels van het land behoren. Hier kunt u meer te weten komen over de Nederlandse bezetting die hier in de 17de eeuw heeft plaatsgevonden.

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in het charmante centrum en het Anping district. Beide delen van de oude stad kunt u gemakkelijk te voet verkennen. Een interessant bezoek is het Anping fort, waar een klein museum bij hoort. Een overnachting in Tainan. (O)

Dag
7

Tainan –  Fo Guang Shan klooster nabij Kaohsiung (63 km)

Nadat u Tainan heeft verkend rijdt u in de richting van de zuidelijk gelegen havenstad Kaohsiung, na Taipei in grootte de tweede stad van het land. Vandaag staat u een bijzondere overnachting te wachten. U verblijft een nacht in het Fo Guang Shan klooster, het grootste boeddhistische klooster in Taiwan, in een eenvoudig onderkomen. Een unieke ervaring, zeker als u ’s ochtends honderden monniken ziet mediteren en bidden.

Fo Guang Shan is het grootste boeddhistische klooster van Taiwan en werd gesticht in 1967 door een Chinese monnik. Het klooster ligt in een fraaie tuin op een heuvel met veel mooie uitzichtplekken, zowel op de gebouwen als op de omgeving. Op het terrein staat een goudkleurig Boeddhabeeld van meer dan 12 meter hoog. Een overnachting in het Fo Guang Shan klooster nabij Kaohsiung. (O)

Dag
8-9

Fo Guang Shan klooster – Kenting (120 km)

Een mooie afsluiting van uw verblijf in het klooster is het bijwonen van de ochtendceremonie in de vroege ochtend. Honderden monniken die samen mediteren en zingen. Daarna rijdt u naar Kenting, het meest zuidelijke punt van het land. Onderweg kunt u een stop maken in de bedrijvige havenstad Kaohsiung. In deze levendige stad vindt u diverse bezienswaardigheden, mooie stadsparken en het aantrekkelijke Cijin eiland waar u kunt fietsen, relaxen op het strand en waar u heerlijke visgerechten kunt proeven in de vele gezellige eettentjes.

Ook het gebied van de Love River is leuk om te bezoeken, het voormalige open riool is hier getransformeerd tot een mooi kanaal met aan weerszijden een schaduwrijke promenade met cafeetjes en terrassen. In Kenting kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of een bezoek brengen aan het Kenting Nationaal Park. Dit enige tropische park van Taiwan kent een enorme variëteit aan bergen, bossen, meren, zandduinen en koraalriffen. U verblijft twee nachten in Kenting. Op dag 9 kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. (O)

Dag
10

Kenting – Chihpen/Taitung (130 km)

Langs de oostkust van het eiland rijdt u in noordelijke richting naar Taitung. Tijdens uw rit heeft u adembenemende uitzichten op de oceaan en rijdt u langs begroeide rotswanden en kliffen die soms loodrecht de zee in lijken te duiken. Tussen juni en september spot u misschien zelfs walvissen. In de nabije omgeving van deze kleine stad liggen de populaire warmwaterbronnen van Chihpen, aan de voet van het Dawu gebergte. U kunt voor vanavond kiezen uit een overnachting in het centrum van Taitung of voor een overnachting in een hotel nabij Chihpen met een warmwaterbad. (O)

Dag
11

Chihpen/Taitung – Hualien (147 km)

Over de oostelijke kustweg rijdt u verder in noodelijke richting. Uw bestemming van vandaag is Hualien, uw uitvalsbasis voor een bezoek aan het spectaculaire Taroko Nationaal Park, één van de belangrijkste toeristische gebieden van Taiwan. Twee overnachtingen in Hualien. (O)

Dag
12

Taroko Nationaal Park

Vandaag bezoekt u Taroko Nationaal Park, beroemd om zijn spectaculaire bergen, canyons en weelderige flora en fauna. Het park ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van Hualien en is vernoemd naar de gelijknamige kloof in de blauwgroene Liwu rivier. De Taroko kloof is 19 kilometer lang en één van de meest indrukwekkende kloven in Azië. In het nationaal park zijn diverse wandelroutes langs watervallen, grotten en heiligdommen. Na een dag van inspanning kunt u relaxen in de vele hot springs, een andere specialiteit van deze regio! (O)

Dag
13

Hualien – Yangmingshan (189 km)

In het uiterste noorden van Taiwan ligt Yangmingshan Nationaal Park, een van de negen nationale parken van het land en uw bestemming van vandaag. Onderweg kunt u een stop maken bij de Ching-Shui klif, die bijna 1000 meter boven de oceaan uittorent. Het bergachtige gebied van Yangmingshan Nationaal Park is bekend vanwege de overweldigend mooie kersenbloesem in de periode februari tot medio april en de vele warmwaterbronnen, die ook elders aan de oostkust te vinden zijn.

Daarnaast is in dit nationale park een niet-actieve vulkaan gehuisvest, de 1120 meter hoge Seven Star Mountain. Dit verklaart ook de aanwezigheid van de zogenaamde fumarolen, barsten in de aardkorst waar warme (al dan niet zwavelhoudende) gassen uit ontsnappen. Een overnachting Yangmingshan. (O)

Dag
14

Yangmingshan – Taipei (19 km)

Vanwege de korte rij-afstand naar Taipei, heeft u vandaag een groot deel van de dag om het Yangmingshan Nationaal Park te verkennen. U kunt een wandeling maken in het park, een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Beitou, of vroeg terugkeren naar Taipei om eventueel te winkelen. Uw huurauto dient u uiterlijk om 17.00 uur in te leveren in Taipei. Een laatste overnachting in Taipei. (O)

Dag
15

Taipei – Amsterdam

De ochtend is nog ter vrije besteding tot u wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Taipei voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany