vanaf € 3232,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief begeleide wandelingen, game-drives, rhino tracking en dhow trip
Gemiddeld 4-17 deelnemers per groep
12 nachten in lodges en camps en 4 nachten in tenten

Dag tot dag

Deze rondreis wordt per 1 januari 2021 niet meer aangeboden. Wenst u in november-december 2020 te vertrekken dan maken wij graag voor u een offerte op maat.

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw accommodatie in Johannesburg voor een overnachting.

Dag
2-3

Johannesburg – Lesotho

Vroeg vertrek! Om 06.30 uur start uw rondreis. U rijdt in zuidelijke richting naar het bergstaatje Lesotho, waar de Basotho’s wonen. Lesotho is compleet omgeven door Zuid-Afrika en het enige staatje dat geheel boven de 1.000 meter ligt, in een indrukwekkend berglandschap. In de middag bereikt u uw overnachtingsplaats voor de komende twee nachten, gelegen in Tsehlanyane National Park. De frisse berglucht staat garant voor een goede nachtrust.

Op dag 3 gaat u Lesotho ontdekken. U maakt een begeleide wandeling door de bergen en u ziet diverse watervallen en dorpjes, waar u kennismaakt met de rijke geschiedenis van het land. Onderweg geniet u van de schitterende vergezichten. In de middag kunt u optioneel een paardrijtocht maken of op eigen gelegenheid nog een nabijgelegen dorpje bezoeken. (Dag 2: O,D, dag 3: O,L,D)

Dag
4-5

Lesotho – Swaziland

Vanuit Lesotho rijdt u terug naar Zuid-Afrika. het landschap wordt heuvelachtig en vervolgens gaat u de grens met Swaziland over. Hier regeert koning Mswati III. Koninkrijk Swaziland beschikt over een prachtig heuvellandschap met savannen in het oosten en regenwoud in het noordwesten en is bekend vanwege de cultuur en traditionele beehive hutten. Uw lodge ligt in het Hlambanyatsi Pine Forest, hier verblijft u twee nachten.

Op dag 5 gaat u Swaziland ontdekken. Via de hoofdstad Mbabane rijdt u naar Sibebe Rock, de op één na grootste monoliet ter wereld en een van de natuurlijke wonderen van het land. U verblijft enige tijd aan de voet van de monoliet. Na de lunch bezoekt u een aantal marktjes en winkeltjes, waar u geniet van de kleurrijke bevolking. (O,L,D)

Dag
6

Swaziland – Maputo

Vanuit Swaziland wordt de reis voortgezet naar Mozambique. Een land met een ongerepte natuur, verlaten stranden en een unieke mix van culturen. Vroeger kwamen hier al Arabische handelaren, Portugese kolonisten, Britse zeevaarders en vele nomaden. De hoofdstad Maputo ademt een Latino sfeer; dit gaat u tijdens de stadstour per lokaal vervoersmiddel ervaren. U verblijft een nacht in het levendige Maputo. (O,L)

Dag
7-8

Maputo – Inhambane

U volgt de kustweg in noordelijke richting naar Maxixe. Hier maakt u op een traditionele dhow een tocht op zee en vaart naar Inhambane, waar u weer aan land gaat en een levendige markt bezoekt. Uw accommodatie ligt aan het strand. Natuurlijk is er voldoende tijd te genieten van het strand; optioneel kunt u snorkelen, duiken en vissen.

Dag
9

Inhambane – Xai Xai

Een korte rit naar het kustplaatsje Xai Xai. Toen Mozambique in Portugese handen was, was dit een drukke havenstad. Tegenwoordig is het een rustige vakantiebestemming. U overnacht in een afgelegen strandresort, dat een mooie ligging op een duin heeft. Geniet van zee en strand. (O,L,D)

Dag
10-11

Xai Xai – Kruger National Park

U keert terug in Zuid-Afrika, waar uw wildlife avontuur begint. Het iconische Kruger National Park is gelegen in de provincies Limpopo en Mpumalanga en is bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, de sabelantilope en de vele vogelsoorten. U gaat uitgebreid op zoek naar het wild. Op dag 10 kampeert u in een koepeltent op een campsite van een van de restcamps in het park. Geniet van de geluiden in de bush! De volgende dag staat u vroeg op om de zonsopgang te bekijken. Vervolgens rijdt u naar het noorden door het park en probeert u onderweg zoveel mogelijk wild te spotten. In dit gebied heeft u grote kans om cheetahs te zien. U verlaat het park door de Pafuri gate en verblijft net buiten het park in een lodge. (O,L,D) 

Dag
12

Kruger National Park – Great Zimbabwe

Wederom een vroege start vandaag. U arriveert bij Beit Bridge waar u Zimbabwe binnen rijdt nadat de douaneformaiteiten zijn afgerond. Via de stad Masvingo komt u aan bij Great Zimbabwe, bekend om de Great Zimbabwe Ruins. Deze ruïnes zijn tussen de 560 en 760 jaar oud en goed bewaard gebleven. U maakt hier met een gids een wandeling en u kampeert nabij de ruïnes. (O,L,D)

Dag
13

Great Zimbabwe – Matobo National Park

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de stad Bulawayo, na Harare de grootste stad in Zimbabwe. Vervolgens staat Matobo National Park op het programma, bekend om de bijzondere rotsformaties. In de middag gaat u wild spotten tijdens een game-drive en tevens gaat u te voet op zoek naar neushoorns, een bijzondere ervaring! Ook vandaag slaapt u in een tent op een camping. (O,L,D)

Dag
14

Matobo National Park – Hwange National Park

Een korte rit vandaag naar Hwange National Park. Hwange is het grootste nationale park in Zimbabwe. Het is een prachtig natuurgebied, waar u grote kans heeft om de Big Five te spotten. Tevens leven hier o.a. zebra’s, giraffen, hyena’s en wilde honden. In de middag maakt u een game-drive in een open voertuig. Na het diner gaat u tijdens een game-drive in het donker wederom op zoek naar het wild. (O,L,D)

Dag
15-16

Hwange National Park-Victoria Falls

Op de grens van Zimbabwe en Zambia liggen de spectaculaire Victoria Falls, die over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden storten. Tijdens uw verblijf bezoekt u de watervallen en maakt een wandeling langs de diverse uitkijkpunten. Bent u een liefhebber van meer actie, dan kunt u optioneel bungyjumpen, raften en een helikoptervlucht maken. In Victoria Falls overnacht in een een lodge. (Dag 15: O,D, dag 16: O)

Dag
17-18

Victoria Falls-Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam (via Johannesburg). De volgende dag komt u aan op Schiphol. (Dag 17: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany