vanaf € 4970,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Internationale groepsrondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe
Kaapstad, Sossusvlei, Etosha NP, Okavango Delta, Chobe NP en Victoria Falls
Overnachtingen in hotels, lodges en permanente tented camps
Vele maaltijden inbegrepen
Tijdens de reis door Namibië is er mogelijk geen airconditioning in het voertuig; de slechte wegen en hoge temperaturen in het land maken het airco systeem onbruikbaar
Kleine groepen: maximaal 12 personen
Indien u een extra nacht in Kaapstad of Victoria Falls wilt verblijven, kunnen wij dit voor u bijboeken
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1-3

Amsterdam – Kaapstad

U vliegt vandaag naar Kaapstad, waar u in de avond aankomt en naar uw hotel wordt gebracht. U verblijft hier drie nachten. Op dag 2 gaat u met uw medereizigers Kaapstad ontdekken. Een ritje per kabelbaan naar de top van de Tafelberg is een prachtig begin van de dag. Tevens ziet u de Company Gardens, Greenmarket Square, SA Museum en de kleurrijke wijk Bo-Kaap. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid V&A Waterfront bezoeken, het gezellige havengebied met vele winkels en restaurants.

Op dag 3 maakt u een tour naar het Kaaps schiereiland. Via Sea Point, Clifton en Camps Bay rijdt u naar Hout Bay, waar u optioneel een boottocht naar Seal Island kunt maken. U rijdt verder over de prachtige weg Chapman’s Peak Drive naar Kaap de Goede Hoop. In de middag vervolgt u uw weg naar Simon’s Town, een dorpje met Victoriaanse huizen, een marinebasis en de pinguïns op Boulders Beach. (O)

Dag
4

Kaapstad – Cedarberg Mountains

Vroeg in de ochtend rijdt u naar de kust, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de Tafelberg. Na de lunch rijdt u door de Cedarberg Mountains naar Citrusdal, een landelijk gelegen dorpje omgeven door citrus boomgaarden. U overnacht in Clanwilliam, een van de oudste dorpen van het land. In de middag kunt u verschillende soorten Rooibos thee proeven. Deze theebladeren groeien alleen hier! (O,L,D)

Dag
5-6

Cedarberg Mountains – Oranje rivier

Wederom een vroeg vertrek vandaag. Via de westkust rijdt u door een prachtig bergachtig landschap naar de Oranje rivier. Dit gebied staat bekend om de wilde bloemen die hier in de lente bloeien. Aan het einde van de middag arriveert u bij de Oranje rivier. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Op dag 6 stapt u in een kano en vaart stroomafwaarts op de Oranje rivier! (O, L, D)

Dag
7

Oranje rivier – Fish River Canyon

U rijdt vandaag verder Namibië in en maakt een lunchstop bij Ai-Ais. Ai-Ais betekent ‘burning water’ en u vindt hier dan ook vele warmwaterbronnen. U geniet hier van een lunch. Vervolgens rijdt u door naar de Fish River Canyon, de op een na grootste canyon in de wereld. De canyon is 27 km breed, 161 km lang en maximaal 550 m diep. Tijdens de zonsondergang rijdt u naar een uitkijkpunt en kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over de kloof. (O, L, D)

Dag
8-9

Fish River Canyon – Namib Naukluft National Park

De volgende bestemming is Sossusvlei, gelegen in het Namib Naukluft National Park. Na aankomst in uw accommodatie kunt u relaxen. De volgende ochtend staat u vroeg op om de hoogste zandduinen ter wereld te bezoeken. De duinen zijn spectaculair en u zult hier zeker prachtige foto’s maken. Vervolgens maakt u een stop bij Sesriem Canyon. (Dag 8: O, L, D. Dag 9: O, L)

Dag
10-11

Namib Naukluft National Park – Swakopmund

Vandaag verkent u het Namib Naukluft National Park nog verder. Dieren die u hier kunt spotten zijn o.a. de oryx, zebra’s en springbokken. Vervolgens rijdt u door naar Swakopmund, waar u de rest van de dag en dag 11 ter vrije besteding heeft. U kunt optioneel de volgende excursies bijboeken: quad biken, sand boarden, een dolfijnen cruise, bezoek aan een township of een desert tour. (Dag 10: O, L. Dag 11: O)

Dag
12

Swakopmund – Damaraland

U verlaat Swakopmund en rijdt langs de kust naar Cape Cross, waar u zeker vele zeeleeuwen zult zien. Vervolgens rijdt u door een woestijnlandschap naar Spitzkoppe, een prachtige rotsformatie. U maakt hier een wandeling en ziet de eeuwenoude rotstekeningen. Vervolgens gaat u naar Omaruru waar u overnacht. In de middag bezoekt u een lokale distilleerderij en een kleine wijnkelder waar de producten die daar gemaakt worden kunt proeven. (O, L)

Dag
13

Damaraland

Bij Kamanjab bezoekt u in de middag een traditioneel Himba dorpje. U maakt kennis met deze interessante stam. U ziet hoe ze wonen en leert over hun gewoontes en manier van leven. (O, L, D)

Dag
14-16

Damaraland – Etosha National Park

Na uw culturele ervaringen in Damaraland, staan de komende dagen in het teken van de natuur en maakt u kennis met Etosha National Park! In Etosha leven ca. 114 zoogdiersoorten, 340 vogelsoorten en 110 reptielsoorten. Op dag 15 en 16 maakt u game-drives en gaat op zoek naar o.a. leeuwen, cheetahs, olifanten, giraffen en zebra’s. In de avond kunt u het wild bekijken bij de verlichte waterhole bij uw accommodatie. (Dag 14: O, L, D. Dag 15/16: O, L)

Dag
17

Etosha National Park – Kavango rivier

De reis gaat verder naar het plaatsje Rundu, gelegen in de tropische Caprivi strook. Na aankomst bij uw accommodatie heeft u vrije tijd om te relaxen aan de oevers van de Kavango rivier. U kunt ook een aantal optionele activiteiten boeken, zoals een bezoek aan een schooltje of museum of u kunt een sunsetcruise maken. (O, L)

Dag
18-19

Kavango rivier – Okavango Delta

U rijdt Botswana binnen en rijdt naar de rand van de grootste binnenlandse delta ter wereld: de Okavango Delta. Op dag 19 verkent u deze delta per mokoro (traditionele kano). U maakt een stop bij een eilandje en maakt hier een wandeling van ca. 1,5 uur. Dieren die u kunt spotten zijn o.a. olifanten, waterbokken, nijlpaarden en vele vogels. Het is een unieke ervaring om deze dieren te voet te benaderen. (O, L, D)

Dag
20

Okavango Delta – Caprivi

U verlaat Botswana en rijdt terug naar Namibië. Uw accommodatie is gelegen aan de oevers van de Kwando rivier. In de middag maakt u een game-drive in Mahangu National Park. In tegenstelling tot de rest van Namibië is dit park prachtig groen met moerassen en begroeid met mopane bossen. (O, L, D)

Dag
21-22

Caprivi – Chobe National Park

Chobe National Park is het op een na grootste nationale park van Botswana en heeft een enorme olifantenpopulatie. In de middag kunt u een optionele activiteit doen. De volgende dag staat u vroeg op om een enerverende game-drive te maken in Chobe National Parl en in de middag maakt u een cruise op de Chobe rivier. Dit is een van de beste manieren om het wild in dit park te spotten met op de achtergrond een spectaculaire zonsondergang. (Dag 21: O, L, D. Dag 22: O)

Dag
23

Chobe National Park – Victoria Falls

De laatste bestemming van uw reis is Victoria Falls in Zimbabwe. In middag maakt u een ontspannen sunset cruise op de Zambezi rivier.  De rest van de dag kunt u zelf invullen. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de machtige Victoria watervallen. Vanaf verschillende uitkijkpunten heeft u een goed uitzicht op de watervallen. Wederom is er een aantal optionele excursies te boeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een helikoptervlucht over de watervallen of een rafttrip over de Lower Zambezi? (O, L)

Dag
24-25

Victoria Falls – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht en is uw safari ten einde. Op dag 25 komt u aan in Amsterdam. (Dag 24: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany