vanaf € 1785,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De vanafprijs is geldig bij verblijf in een kamer op indeling (maximaal 4 personen per kamer)
Avontuurlijke rondreis voor 18-39 jarigen, in internationaal gezelschap
Aantal rondreizen met gegarandeerd vertrek
Diverse activiteiten en maaltijden inbegrepen
Speciale aanbiedingen: wij bieden u diverse kortingen op de tours * Indien u 2 tours boekt, ontvangt u korting op de voordeligste tour * Indien u met 4 vrienden/vriendinnen (of meer) dezelfde tour en vertrekdatum boekt, ontvangt u alle 4 korting * Indien u minimaal 6 maanden voor vertrek boekt en reist in de periode t/m 31 maart 2020, ontvangt u korting op de tour. Vraagt u ons naar de voorwaarden.

Dag tot dag

 

Dag
1

Alice Springs – Ayers Rock

Vandaag rijdt u naar Uluru, de Aboriginal naam voor Ayers Rock. Deze rots is van groot religieus belang voor de Aboriginals. Tijdens wandelingen bij de rots leert u meer over de fascinerende Aboriginal cultuur en de ‘Dreamtime’ legende. Aansluitend ziet u tijdens de zonsondergang de kleurveranderingen op rots, een zeer fotogeniek schouwspel! (D)

Dag
2

Ayers Rock

U staat vandaag vroeg op om de zonsopgang bij Ayers Rock te bekijken. Houd uw camera gereed, want ook dit is prachtig! Vervolgens is de rest van de ochtend ter vrije besteding: maak bijvoorbeeld een langere wandeling bij de rots of bekijk de rots vanuit een helikopter. U kunt ook een ritje op een kameel of een segway tour maken. De avond biedt voldoende tijd om de prachtige sterrenhemel te aanschouwen. (O)

Dag
3

Ayers Rock – Kings Canyon

Na het ontbijt is het tijd om Ayers Rock achter u te laten en naar Kata Tjuta te rijden. Ook een zeer bijzondere formatie rotsen. Hier maakt u een wandeling door de Valley of the Winds. Na de lunch rijdt u door naar Kings Canyon. Kings Canyon is een spectaculair ravijn en wordt ook wel de Grand Canyon van Australië genoemd. In de avond geniet u van het diner bij het kampvuur onder de sterrenhemel. Als een echte Aussie overnacht u in een swag. (O,D)

Dag
4-5

Kings Canyon – Alice Springs

In de ochtend maakt u een intensieve wandeling naar o.a. het Amphitheatre, de Lost City en Garden of Eden. U heeft een adembenemend uitzicht over het nationale park. In de middag rijdt u terug naar Alice Springs, waar u twee nachten verblijft. Op dag 5 kunt u Alice Springs op eigen gelegenheid verkennen. Zo kunt u onder andere de Royal Flying Doctor Service bezoeken of een kijkje nemen bij de School of the Air, Desert Park of Anzac Hill. (O)

Dag
6

Alice Springs – Tennant Creek

Op weg voor een lange rit in noordelijke richting naar Tennant Creek. Onderweg maakt u een stop bij de Devils Marbles, een verzameling bijzondere rotsformaties. Een mooie plek om vele foto’s te maken. (O,D)

Dag
7

Tennant Creek – Katherine

Na het ontbijt stapt u in de bus voor wederom een lange rit dwars door de Outback. U maakt een lunchstop bij de legendarische Daly Waters pub. Aan het eind van de dag aankomst in Katherine. Hier kunt u een dip in de Mataranka Hot Pools nemen. (O,D)

Dag
8

Katherine

Vanuit Katherine gaat u naar Nitmiluk National Park, waar u een boottocht door de indrukwekkende Katherine Gorge maakt. De kilometerslange rivier heeft aan weerszijden steile rotswanden. U heeft gelegenheid om in het stadje Katherine de lunch te gebruiken. In de middag rijdt u naar de Edith Falls, waar u een verfrissende duik in het water kunt nemen. Ook staat er een mooie wandeling op het programma. (O)

Dag
9

Katherine – Kakadu National Park

Na het ontbijt in het hotel gaat u op pad. In de ochtend bezoekt u Pine Creek, een voormalig goudmijnstadje. Rond het middaguur arriveert u in Kakadu National Park, een nationaal park dat beschikt over een rijke Aboriginal cultuur en een indrukwekkende natuur. U kunt lunchen in het Warradjan Cultural Centre, waar u tevens een kijkje kunt nemen in het leven van de Aboriginals die duizenden jaren in Kakadu hebben gewoond. Aansluitend rijdt u naar Nourlangie Rock, waar u een wandeling langs de Aboriginal rotstekeningen maakt. (O,D)

Dag
10

Kakadu National Park

Vandaag staat een cruise op de East Alligator River op het programma. U geniet van de prachtige natuur en gaat op zoek naar bijzondere vogels en krokodillen. Hierna brengt u een bezoek aan de Ubirr Rock Art Site. In het Bowali Cultural Centre heeft u de mogelijkheid om te lunchen. In de middag maakt u een stop bij het uitzicht over de Mamukala Wetlands. (O)

Dag
11

Kakadu National Park – Litchfield National Park – Darwin

De volgende bestemming is Litchfield National Park. In de ochtend ziet u Buley Rockhole. Dit staat bekend als een van de mooiste zwemplekjes in Litchfield. Hierna is het tijd voor een picknicklunch. Na een bezoek aan de Florence Falls en de bijzondere termietenheuvels komt de eindbestemming in zicht: Darwin. (O,L)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.