vanaf € 1655,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de prachtige noordoostkust van Brazilië tijdens deze ontspannen autorondreis
Bezoek charmante vissersplaatjes en de mooiste stranden van Brazilië
Verblijf in sfeervolle pousada's
Uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Recife – Olinda

Vertrek vanaf Amsterdam naar Recife via Fortaleza of Rio de Janeiro. Daarna volgt de transfer naar uw pousada in Olinda.

Dag
2

Olinda

Vandaag maakt u al wandelend kennis met zowel Recife als Olinda. Recife staat, vanwege de eilandjes, rivieren en bruggen, ook wel bekend als het Venetië van Brazilië. De wandeltour start bij Praça da Republica, een plein met mooie gebouwen. Na een bezoek aan de Capela Dourada, een vergulde kerk met een diversiteit aan schilderijen, wandelt u verder naar het Carmo plein, kerk en klooster. Op het autovrije plein Patio de São Pedro vindt u bars, restaurants, kleurrijke huizen en de Sint-Pieterskerk. Daarna gaat de wandeling verder naar Forte das Cinco Pontas. Dit fort is gebouwd op de plek van een Nederlands fort dat stamt uit 1630. Het is nu een museum waar de geschiedenis en cultuur van Recife wordt tentoongesteld. Een deel van het havengebied van Recife is gesticht door de Nederlanders. U ziet hier dan ook vier verdiepingen tellende herenhuizen terug, net als in Amsterdam.

Na de lunch wandelt u verder naar Olinda, dat eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Olinda dateert uit 1535 en is in 1631 door de Nederlanders in brand gestoken. De stad is nu geheel gerestaureerd en één van de mooiste steden van Brazilië. Het historisch centrum staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U vindt hier smalle, hellende keienstraatjes met kleurrijke koloniale huisjes, vele kunstgaleries, diverse fraaie kerken en historische gebouwen die nog herinneringen oproepen aan het koloniale verleden. Naast het prachtige São Bento klooster uit 1582 en de Igreja da Sé met een weelderig gouden interieur zal uw gids ook de zwarte kant van deze stad tonen: de voormalige slavenmarkt. (O,L)

Deze excursie wordt niet op maandag uitgevoerd.

Dag
3

Olinda – Porto de Galinhas (70 km)

Na het ontbijt wordt u naar het autoverhuurbedrijf gebracht. Een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving zal u op weg helpen. De route voert langs de kust, door regenwoud en groene hellingen met suikerrietplantages. Na een mooie autorit van ca. 1,5 uur komt u aan in Porto de Galinhas. Dit kleine vissersdorpje is vooral bij de Brazilianen erg in trek. In het levendige centrum bevinden zich veel restaurants en winkeltjes. Op het drukbezochte strand dat wordt omgeven door palmbomen zijn leuke strandbarretjes te vinden en zijn verkopers actief die kokosnoten, ijs en souvenirs aanbieden. Wanneer het eb is, ontstaan er natuurlijke zwembaden waar u kunt zwemmen of snorkelen met de vele tropische vissen. (O)

Dag
4-5

Porto de Galinhas

U kunt de komende twee dagen genieten van het strand en de zee of bijvoorbeeld een boottochtje maken langs de kust. Porto de Galinhas staat bekend om zijn mooie stranden en om de zeepaardjes die hier voorkomen. (O)

Dag
6

Porto de Galinhas – São Miguel dos Milagres (150 km)

De volgende mooie kustroute voert u in ca. 3 uur naar het afgelegen en door hemelse stranden omgeven São Miguel dos Milagres. De blauwgroene zee, gouden stranden en huisjes met rieten daken maken dit plaatsje tot een waar paradijs. (O)

Dag
7-8

São Miguel dos Milagres

Met een ontspannen sfeer, onvergetelijke zonsondergangen en ongerepte bossen langs het strand is het moeilijk om u hier niet op uw gemak te voelen. Naast luieren in een hangmat en het drinken van cocktails is São Miguel dos Milagres ook geschikt voor de meer actieve bezoeker. Er zijn tal van wandelmogelijkheden en watersportfaciliteiten waarmee u sportief bezig kunt zijn. Een must-see is een bezoek aan het Manatee Visitor Center waar u de zeekoeien uit deze regio kunt aanschouwen. (O)

Dag
9

São Miguel dos Milagres – Recife (200 km)

Vandaag rijdt u in ca. 3,5 uur naar de luchthaven van Recife. Vervolgens levert u de huurauto in en vliegt u via Fortaleza of Rio de Janeiro terug naar Amsterdam. (O)

Dag
10

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany