vanaf € 2027,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prachtige woestijnlandschappen
U verblijft in uitstekende sfeervolle accommodaties
Voldoende tijd om leuke optionele tours en wandelingen te maken
Langer verblijf mogelijk is alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Vliegt u met Lufthansa, dan wordt het traject Frankfurt-Windhoek en v.v. momenteel uitgevoerd door Eurowings Discovery, een dochtermaatschappij van Lufthansa. Deze maatschappij biedt de beste verbinding en kortste reistijd voor uw reis naar Namibië. Eurowings Discovery biedt echter niet hetzelfde hoge serviceniveau als Lufthansa. Houdt u er rekening mee dat u voor sommige services aan boord (bijvoorbeeld alcohol tijdens de maaltijd) apart dient af te rekenen

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt naar uw accommodatie voor overnachting en ontvangt u de benodigde informatie voor deze rondreis van onze lokale vertegenwoordiging. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag
3-4

Windhoek – Kalahari woestijn (255 km)

De Kalahari woestijn is een verlaten gebied van maar liefst 900.000 vierkante kilometer. Het strekt zich onder meer uit tot Botswana, Zimbawe en Zuid-Afrika. Tijdens uw verblijf kunt u delen van de woestijn op verschillende manieren ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens een optionele bushman wandeling, waarbij u samen met een lokale gids een wandeling door de Kalahari maakt en leert over de vaardigheden die de bushmen bezitten om in dit gebied te overleven. Ook kunt u in de avond een rit door het duin- en woestijnlandschap maken; u gaat op zoek naar impala’s, zebra’s en gemsbokken en geniet van de zonsondergang. U verblijft twee nachten in de Kalahari. (O,D)

Dag
5

Kalahari woestijn – Namib woestijn (440 km)

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg, dus een vroeg vertrek is ons advies. U rijdt via Maltahöhe naar Helmeringshausen. In deze plaats kunt u lunchen; er worden hier heerlijk apple pies geserveerd. Na de lunch wordt de route avontuurlijker: u rijdt over de D707, een onverharde gravel weg. Het indrukwekkende landschap van de Namib woestijn varieert van uitgestrekte vlakten tot bergen en hoge zandduinen. Op het eerste stuk van de route rijdt u langs het Tiras gebergte. Uw bestemming voor vandaag is een ranch in de zuidelijke Namib woestijn, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
6

Namib woestijn

U heeft een hele dag de tijd om een aantal activiteiten te ondernemen. Zo kunt u paardrijden, wandelen en rotsen beklimmen. Een begeleide rit per 4WD safarivoertuig over de ranch maken behoort ook tot de mogelijkheden; zo maakt u kennis met het leven op een boerderij in de woestijn. Alle activiteiten zijn optioneel en kunt u ter plaatse boeken. (O) 

Dag
7-8

Namib woestijn – Sossusvlei (250 km)

Bij Sossusvlei kunt u een excursie naar de enorme zandduinen en Deadvlei maken. U vertrekt vroeg en wordt begeleid door een gids die de omgeving uitstekend kent. Er wordt een stop gemaakt bij een uitkijkpunt op de zandduinen en u maakt een wandeling naar Deadvlei. Hier treft u een opgedroogde kleipan aan met een aantal dode bomen. Een bijzonder gezicht! Nadat u Sossusvlei verder heeft verkend, keert u terug naar de lodge. Hier kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad. Wilt u aan het eind van de dag ook nog iets ondernemen dan kunt u sundowner scenic drive maken, een rit door het landschap bij zonsondergang. U geniet van mooie vergezichten. (O,D)

Dag
9-10

Sossusvlei – Swakopmund (351 km)

In de kustplaats Swakopmund is de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig. U kunt op eigen gelegenheid Swakopmund verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het strand en het centrum van de stad verkennen. Ook kunt u een aantal leuke optionele excursies maken. Wat dacht u van een kajaktour door Walvis Bay. De tour vertrekt rond 7.45 uur en duurt ongeveer 5 uur. U gaat met een ervaren gids 2-2,5 uur langs de mooie kust kajakken. Onderweg passeert u de vuurtoren en bij Pelican Point ziet u de zeehondenkolonie. Met wat geluk spelen er dolfijnen naast uw kajak! Het is ook een ideale manier om vogels te spotten.

Een andere optie is de excursie Living Desert Adventures. Dit is een fascinerende tour door de duinen tussen Walvis Bay en Swakopmund. Nadat u bij de duinen bent aangekomen, laat uw gids de banden van het 4WD voertuig voor een deel leeglopen zodat u beter door het zand kunt rijden. De gids is een echte spoorzoeker. Ga op zoek naar mooi gekleurde gekko’s, de namaqua kameleon (een van de grotere kameleonsoorten in zuidelijk Afrika, die wel 25 centimeter lang kan worden) en andere dieren. U leert meer over dit indrukwekkende gebied tijdens deze tour. Vertrek om 08.00 uur en de tour duurt zo’n 4 uur. (O)

Dag
11

Swakopmund – Damaraland zuid (230 km)

Indien u vroeg vertrekt, kunt u nog een kijkje nemen bij het Cape Cross Seal Reserve, het zeehondenreservaat (geopend vanaf 10.00 uur). Dit reservaat vindt u ten noorden van Swakopmund. De route leidt verder naar het mooie Damaraland, opnieuw een verlaten gebied met massieve bergen en eindeloze vlaktes. In Damaraland leven zwarte neushoorns en kuddes olifanten, die zich uitstekend aan het extreme woestijnklimaat hebben aangepast. U verblijft nabij Brandberg Mountain, de hoogste berg van Namibië. Vanuit de lodge kunt u tijdens een elephant drive samen met een gids op zoek gaan naar de woestijnolifanten in de vallei van de Ugab rivier. Deze olifanten hebben zich volledig aan de omstandigheden in de woestijn aangepast. (O)

Dag
12

Damaraland zuid – Damaraland noord (231 km)

In de vroege ochtend kunt u een scenic drive maken. Per 4WD maakt u met een gids een rit door de vallei van de Ugab rivier, leefgebied van diverse wildsoorten, vogels, reptielen en insecten. Vervolgens rijdt u verder naar het noordelijke deel van Damaraland. In dit gebied kunt u optionele uitstapjes maken naar rotstekeningen, die duizenden jaren geleden door de bushmen zijn gemaakt. Ook kunt u een traditioneel Himba dorp bezoeken; u rijdt samen met een gids in uw eigen auto naar het dorp en maakt kennis met deze bijzondere stam. (O)

Dag
13

Damaraland noord – Etosha National Park (172 km)

U heeft vandaag een korte rit voor de boeg, dus in de ochtend heeft u voldoende tijd om een activiteit in Damaraland te ondernemen. Vervolgens rijdt u naar Etosha National Park. Hier leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en cheeta’s. U vindt hier veel drinkplaatsen waar de dieren hun dorst lessen. Zo heeft u de de gelegenheid om de dieren goed te observeren. 

Dag
14-15

Etosha National Park

U heeft twee volle dagen de tijd om op verkenning te gaan en dieren te spotten. Dit park kunt u verkennen in uw eigen auto, of een begeleide game-drive boeken. U gaat dan met een ervaren ranger op pad, die u helpt met het spotten van dieren en u leuke en interessante wetenswaardigheden over de flora en fauna vertelt. Behalve een game-drive kunt u ook een wandeling bij zonsopgang maken; u wandelt door het mopane bos en gaat op zoek naar het wild en hun sporen en de typische flora van Etosha. Wilt u in de avond nog iets ondernemen, dan kunt aan een stargazing tour deelnemen. (O)

Dag
16

Etosha National Park – Windhoek (415 km)

U verlaat het gebied vol wild en vervolgt uw reis in zuidelijke richting. Op weg naar Windhoek kunt u een stop maken in Okahandja. Deze stad kent een aantal souvenirmarktjes die een bezoek waard zijn. De laatste nacht van uw reis verblijft u in Windhoek. (O)

Dag
17-18

Windhoek – Amsterdam

In de middag vertrekt u naar de luchthaven van Windhoek voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Op dag 18 komt u aan op Schiphol. (Dag 17: O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany