vanaf € 2464,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prachtige woestijnlandschappen
U verblijft in uitstekende sfeervolle accommodaties
Voldoende tijd om leuke tours en wandelingen te maken
Langer verblijf mogelijk is alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Bij deze rondreis is een vliegreis met Air Namibia inbegrepen. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt niet meer. Wij maken voor u graag een offerte op maat met een andere maatschappij, bijvoorbeeld KLM met een tussenstop in Zuid-Afrika.

De maanden juli t/m oktober zijn zeer populaire reismaanden in Namibië en derhalve is de beschikbaarheid in de hotels en lodges schaars. Uw aanvraag kan hierdoor ca. 6 weken duren. Tevens dient u rekening te houden met alternatieve hotels en lodges en mogelijke toeslagen.

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt naar uw accommodatie voor overnachting en ontvangt u de benodigde informatie voor deze rondreis van onze lokale vertegenwoordiging. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3-4

Windhoek – Kalahari woestijn (280 km)

De Kalahari woestijn is een enorm groot en verlaten gebied. Tijdens uw verblijf kunt u de woestijn op vele manieren ontdekken. Zo is er een optionele bushman wandeling en een game-drive in de ochtend, middag en avond. U gaat op zoek naar giraffen, kudu’s, zebra’s en gemsbokken. Ook biedt uw lodge diverse massagebehandelingen tegen betaling aan. Zo komt u zeker tot rust. (O,D)

Dag
5

Kalahari woestijn – Fish River Canyon (430 km)

Vandaag rijdt u via het Quiver Tree Forest naar de Fish River Canyon. Deze canyon is 27 km breed, 161 km lang en de maximale diepte is 550 m. Er zijn ‘lookouts’, die een adembenemend uitzicht bieden. De lodge beschikt over een mooie plek, waar u na een korte wandeling van de prachtige zonsondergang kunt genieten. (O)

Dag
6-7

Fish River Canyon – Aus (228 km)

Aus ligt aan de rand van de Namib woestijn. Het landschap is heuvelachtig met hier en daar rotsformaties. Vanuit uw accommodatie kunt u wandelen en mountainbiken. Een bezoek aan Lüderitz of het spookstadje Kolmanskop behoort ook tot de mogelijkheden; op weg er naar toe komt u langs de Garub drinkplaats, waar u wellicht wilde paarden ziet. (O)

Dag
8-10

Aus – Namib woestijn & Sossusvlei (totaal 347 km)

Het indrukwekkende landschap van de Namib woestijn varieert van uitgestrekte vlakten tot bergen en hoge zandduinen. U verblijft op twee locaties en kunt optioneel tours bij zonsopgang en zonsondergang door de Namib woestijn maken. Bij Sossusvlei kunt u een excursie naar de enorme zandduinen, Deadvlei en Sesriem Canyon maken. U vertrekt vroeg en wordt begeleid door een gids die de omgeving uitstekend kent. Er wordt een stop gemaakt bij een uitkijkpunt op de zandduinen en u maakt een wandeling naar Deadvlei. Hier treft u een opgedroogde kleipan aan met een aantal dode bomen. Een bijzonder gezicht! Nadat u Sossusvlei verder heeft verkent, keert u terug naar de lodge. (Dag 8: O,D, dag 9-10: O)

Dag
11-12

Sossusvlei – Swakopmund (351 km)

In de kustplaats Swakopmund is de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig. U kunt op eigen gelegenheid Swakopmund verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het strand en het centrum van Swakopmund verkennen. Ook kunt u een aantal leuke optionele excursies maken. Wat dacht u van een kajaktour door Walvis Bay. De tour vertrekt rond 7.45 uur en duurt ongeveer 5 uur. U gaat met een ervaren gids 2-2,5 uur langs de mooie kust kajakken. Onderweg passeert u de vuurtoren en bij Pelican Point ziet u de zeehonden kolonie. Met wat geluk spelen er dolfijnen naast uw kajak! Het is ook een ideale manier om vogels te spotten.

Een andere optie is de excursie Living Desert Adventures. Het is een fascinerende tour door de duinen tussen Walvis Bay en Swakopmund. Nadat u bij de duinen bent aangekomen, laat uw gids de banden van het 4WD voertuig voor een deel leeglopen zodat u beter door het zand kunt rijden. De gids is een echte spoorzoeker. Ga op zoek naar mooi gekleurde gecko’s, de namaqua kameleon en andere dieren. U leert meer over dit indrukwekkende gebied tijdens deze tour. Vertrek om 08.00 uur en de tour duurt zo’n 4 uur. (O)

Dag
13

Swakopmund – Erongo (241 km)

U verlaat de kust en rijdt naar de Erongo Mountains, een mooi gebied met rotsformaties en bushveld. Vanaf uw lodge maakt u een nature drive. Een prachtige rit van zo’n drie uur waarbij u door het mooie landschap rijdt en een wandeling gaat maken bij Paula’s Cave. Bekijk hier de rotstekeningen, gemaakt door de bushman. U rijdt hierna in een rustig tempo terug naar de lodge. Onderweg gaat u op zoek naar dieren. Terug aangekomen in de lodge is het tijd voor het diner. (O,D)

Dag
14-15

Erongo – Etosha National Park (272 km)

In de vroege ochtend gaat u een begeleide wandeling maken. Langs een mooi voetpad loopt u door het mopane bos waar u op zoek gaat naar wildleven. Na de wandeling rijdt u naar Etosha National Park. Hier leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en cheetahs. U vindt hier veel drinkplaatsen waar de dieren hun dorst lessen. De volgende dag gaat u wederom naar Etosha National Park en heeft u volop de tijd om op verkenning te gaan en dieren te spotten. (O,D)

Dag
16

Etosha National Park – Okahandja (373 km)

U vervolgt uw reis in zuidelijke richting. Op weg naar Windhoek verblijft u een nacht nabij Okahandja. Vanuit de lodge zijn wandelingen in de natuur te maken. Ook is het mogelijk een optionele nature-drive te maken. (O,D)

Dag
17-18

Okahandja – Windhoek (106 km) – Amsterdam

In de middag vertrekt u naar de luchthaven van Windhoek voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Op dag 18 komt u aan op Schiphol. (Dag 17: O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany