bestseller
vanaf € 1550,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zelf rijden in uw eigen tempo
Kuala Lumpur en V.O.C stad Malakka
Theeplantages van de Cameron Highlands
Stranden van Penang, Kuala Terengganu en Kuantan
Aan te passen met andere hotels
Verlenging mogelijk met een van onze bouwstenen of met onze Adventure in Borneo rondreis
Inclusief vliegreis per KLM. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

M.i.v. 1 november a.s. wijzigt onderstaand programma. De wijzigingen staan na de reisbeschrijving en de website zal t.z.t. worden aangepast.

Dag
1


Amsterdam – Kuala Lumpur

Vertrek vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, per KLM.

Dag
2


Kuala Lumpur

’s Ochtends komt u aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
3


Kuala Lumpur

’s Morgens maakt u een stadsrondrit met een Engelssprekende gids/chauffeur en ziet u onder andere het Karyaneka Handicraft Centre, China Town, King’s Palace, de Thean Hoe Tempel, het Nationaal Monument, de Moorse architectuur van het treinstation, het Sultan Abdul Samad gebouw en de KL-tower. Met 421 m is dit een van de hoogste torens ter wereld. Tenslotte brengt u een bezoek aan het Nationaal Museum. De middag is ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld gaan shoppen in één van de grote malls of op de markt in China Town. (O)

Dag
4


Kuala Lumpur – Cameron Highlands (205 km, ca. 4-5 uur)

Nadat de huurauto bij uw hotel is afgeleverd vertrekt u voor een prachtige rit naar de Cameron Highlands. Onderweg komt u langs de indrukwekkende Batu grotten, waar een trap met 272 treden naar de tempelingang leidt. Nadat u de snelweg achter u heeft gelaten voert de route door een mooi bergachtig landschap en langs uitgestrekte rubber en palmolie-plantages. Onderweg kunt u kennismaken met de ‘Orang Asli’, een primitieve stam die nog met blaaspijpjes op jacht gaat. Overnachting in de Cameron Highlands. (O)

Dag
5


Cameron Highlands – Penang (235 km, ca. 4-5 uur)

De hele morgen heeft u de tijd om de schitterende Highlands te verkennen. Houdt u er rekening mee dat alle theeplantages op maandag gesloten zijn. U kunt hier prachtige wandelingen maken en bijvoorbeeld een theeplantage of een markt bezoeken. Via één van de twee lange bruggen steekt u over naar Penang, onderweg kunt u een stop maken bij de Iskander waterval. Uw weg vervolgt zich door Kinta Valley, het hart van de Maleisische tinindustrie. U gaat de brug over bij Butterworth en rijdt een andere wereld binnen als u het vasteland verruilt voor het eiland Penang. Twee overnachtingen in Penang. (O)

Dag
6


Penang

Vandaag kunt u de hele dag lekker luieren aan het mooie strand. Maar op Penang zijn ook tal van interessante plekken, zoals Fort Cornwallis, het Khoo Clan Ancestral House en de Pagode van de tienduizend Boeddha’s. Bezoek de Wat Chayamangkalaram tempel met een 32 m lange liggende Boeddha of ga naar Georgetown: de hoofdstad van ‘the Pearl of the Orient’. (O)

Dag
7


Penang – Kota Bharu (386 km, ca. 8-9 uur)

Vroeg vertrek voor het langste traject van de reis. Een schitterende rit over de East-West Highway, langs de centrale bergketen en door tropisch regenwoud voert u naar de oostkust van het schiereiland. Kota Bharu ligt vlakbij de Thaise grens en is een stad met een sterke traditionele cultuur. In de omgeving van Kota Bharu staat de oudste houten moskee van het land, de Masjid Kampung Laut. ’s Avonds is er in het centrum volop keuze aan restaurants maar ook aan eetstalletjes. In de eetstalletjes worden lokale Kelantan maaltijden aangeboden. Overnachting in Kota Bharu. (O)

Dag
8


Kota Bharu – Kuala Terengganu (168 km, ca. 3 uur)

Vandaag kunt u eerst de kleurrijke markt in Kota Bharu bezoeken. Interessant zijn ook de kleine huisindustrieën zoals zilverwerkplaatsen, songkat weverijen en werkplaatsen waar vliegers worden gemaakt. Vervolgens brengt een rit langs verlaten stranden u in Kuala Terengganu. Onderweg kunt u de keropok proberen, de beroemde lokale chips, die van gedroogde garnalen of inktvis wordt gemaakt en in kleine stalletjes aan de weg verkocht wordt. Ook kunt u een stop maken in Pulau Duyong, waar traditonele houten vissersboten gemaakt worden. Voordat u in Kuala Terengganu aankomt kunt u een kunstnijverheidscentrum, koperwerkplaats of het Losong Museum bezoeken, dat een fraaie collectie koninklijke kunstprodukten heeft. Twee overnachtingen in Kuala Terengganu. (O)

Dag
9


Kuala Terengganu

Vandaag bent u vrij en kunt u relaxen aan het zwembad van uw hotel of de mooie omgeving verkennen. (O)

Dag
10


Kuala Terengganu – Kuantan/Cherating (209 km, ca. 4 uur)

Vandaag passeert u prachtige stranden, de drijvende moskee Tengku Tengah Zaharah en idyllische visserddorpjes, zoals onder andere Marang. Bij Rantau Abang kunt u van mei tot en met september enorme lederschildpadden zien, die hier op het strand hun eieren leggen. In Kuantan staat de Sultan Ahmed moskee, die een bezoek meer dan waard is. Twee overnachtingen in Kuantan of Cherating, gelegen aan prachtige zandstranden, omzoomd door palmbomen. (O)

Dag
11


Kuantan/Cherating

Een vrije dag om te genieten van zon, zee en strand. (O)

Dag
12


Kuantan/Cherating – Malakka (250 km, ca. 4-5 uur)

Na een rit langs uitgestrekte plantages komt u aan in het historische Malakka, een erfenis van sultans, Portugezen en de V.O.C. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd, zoals de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadthuys. Na aankomst heeft u nog voldoende tijd om deze mooie stad te bekijken met bezienswaardigheden zoals het Portugese Fort A’Formosa met de massieve vestingpoort Porta de Santiago, de Chen Hoon Teng Tempel, de oudste Chinese tempel in het land en het Baba Nyonya Heritage museum, waar u unieke antieke meubels en de levenswijze van de vroegere Chinese families ziet. Ook kunt u wandelen door Jonker Street, bekend om de vele antiek- en souvenirwinkels of Jalan Tun Tan Cheng Lock, de vroegere Heerenstraat. Overnachting in Malakka. (O)

Dag
13


Malakka – Kuala Lumpur (144 km, ca. 2 uur)

U rijdt vandaag terug naar Kuala Lumpur, waar u uw laatste nacht verblijft. Optioneel kunt u er ook voor kiezen om nog een nacht in Malakka door te brengen in plaats van Kuala Lumpur. De volgende dag reist u dan vanaf Malakka naar de luchthaven. (O)

Dag
14


Kuala Lumpur – Amsterdam

Dag ter vrije besteding totdat het tijd is om naar de luchthaven te vertrekken. U levert de huurauto in en aansluitend vertrekt u naar Amsterdam. (O)

Dag
15


Amsterdam

In de ochtend komt u aan in Amsterdam.

 

Wijzigingen vanaf 01.11.17
De reis wordt een 17-daagse rondreis.
De stadstour door Kuala Lumpur op dag 3 wordt optioneel
U verblijft 2 nachten in de Cameron Highlands i.p.v. 1 nacht
Vanuit Penang rijdt u naar het Belum Rainforest waar u 2 nachten verblijft
In Kota Bharu verblijft u 2 nachten in een homestay
In Kuala Terengganu en Kuantan verblijft u 1 nacht i.p.v. 2 nachten
U levert de huurauto in bij uw hotel in Kuala Lumpur en de volgende dag volgt een transfer naar de luchthaven

         

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.