vanaf € 1858,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Alle windstreken van Maleisië
Kuala Lumpur, Malakka en Georgetown
Jungle avonturen in het Taman Negara Nationaal Park en Belum Rainforest Reserve
Dubbel plezier op de eilanden aan de westkust, Penang en Pangkor Island
Inlcusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kuala Lumpur

Vertrek vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, per KLM.

Dag
2-3

Kuala Lumpur

In de namiddag op dag 2 komt u aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. De avond en de volgende dag zijn ter vrije besteding. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid gaan ontdekken of via optionele excursies. (O dag 3)

Dag
4

Kuala Lumpur – Malakka (150 km, ca. 2,5 uur)

Na het ontbijt neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar Malakka. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd zoals de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadthuys. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Duik in het verleden met een wandeling langs de ruïnes van het A’Famosa fort, St. Pauls Church en het rode plein met bijzondere Hollandse bouwwerken. Steek de rivier over en slenter op uw gemak door Jonker Street met zijn vele winkeltjes en restaurants. (O)

Dag
5

Malakka – Kuala Tahan – Taman Negara (310 km, ca. 5,5 uur)

Na het ontbijt stapt u weer in de auto en reist u naar het Taman Negara Nationaal Park. Het Taman Negara Nationaal Park is een onaangetast tropisch regenwoud dat al meer dan 125 miljoen jaar oud is. Het park heeft een oppervlakte van 4.343 km² en heeft een unieke flora en fauna. Het is een lange reisdag en het beste kunt u voor 16:00 uur aankomen. U rijdt naar het dorpje Kuala Tahan dat aan de rand van het park is gelegen. U parkeert de auto bij de pier en met het lokale taxibootje (ter plaatse te betalen) maakt u de oversteek naar uw accommodatie in het park. Bij aankomst dient u zich te registreren bij de parkwachter en kunt u de nodige entreegelden voldoen. Na de incheck is de rest van de dag ter vrije besteding. Om 16:00 uur wordt er in het informatiecentrum een videopresentatie over het park getoond die u kunt bijwonen. Na het diner verzamelt u bij de receptie voor uw eerste activiteit, een avondwandeling door de jungle waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren als spinnen, insecten, slangen en herten. Alle activiteiten vinden plaats in groepsverband. U verblijft twee nachten in het Mutiara Taman Negara Resort. (O,D)

Dag
6

Taman Negara

In de ochtend maakt u een junglewandeling door het regenwoud naar Teresek Hill (334m.), waar u een prachtig uitzicht hebt op de hoogste berg van West-Maleisië, de Gunung Tahan (2187m.). Tijdens de wandeling krijgt u van de gids diverse wetenswaardigheden te horen en laat hij zien welke planten medicinaal werken. Onderdeel van de wandeling is de Canopy Walkway (gesloten op vrijdag), een serie bruggen waarbij u over een lengte van 530 meter tussen de boomtoppen door loopt. Op de hoogste brug loopt u zo’n 40 meter boven de grond. Geniet van de geluiden van de natuur en de vele kleurschakeringen groen die u hier ziet. ’s Middags maakt u een boottocht gevolgd door een korte wandeling naar de stroomversnellingen van Lata Berkoh. (O,L,D)

Dag
7

Taman Negara – Cherating (262 km, ca. 3,5 uur)

Na het ontbijt is het tijd om de jungle weer te verlaten en steekt u met het taxibootje de rivier voor de laatste keer over. U vervolgt uw reis richting de oostkust met als einddoel voor vandaag de plaats Cherating. Het is een rustig dorpje met prachtige stranden en in de maanden november tot maart populair bij surfers vanwege de goede golven. Op circa 2 kilometer van Cherating ligt Chendor Beach. Hier kunt u een schildpaddenopvang bezoeken waarbij u in de maanden april tot september kans heeft om schildpadden eieren te zien leggen (het centrum is gesloten op maandag en feestdagen). U verblijft één nacht in Cherating. (O)

Dag
8

Cherating – Kuala Terengganu 230 km, ca. 2,5 uur)

U reist langs de kust van de provincie Terengganu, één van de mooiste van Maleisië. De provincie is dunbevolkt, overwegend moslim en rijk aan cultuur met idyllische vissersdorpjes en prachtige, soms verlaten, stranden. Vanwege de sterke stromingen langs de kust kan zwemmen gevaarlijk zijn. De hoofdstad van de provincie Kuala Terengganu heeft enkele leuke bezienswaardigheden. Op circa 10 kilometer van het centrum ligt de ‘drijvende’ moskee Masjid Tengku Tengah Zaharah, prachtig in eenvoud. In het centrum ligt de belangrijkste markt van de stad, de Pasar Payang met heerlijk eten, prachtig handwerk en souvenirs. Andere bezienswaardigheden zijn het koninklijke paleis Istana Maziah, Kampung Cina (Chinatown) met oude koopmanshuizen, de Taman Tamadun Islan met forse replica’s van de mooiste moskeeën ter wereld en Pulau Duyung, een eilandje in de rivierdelta waar men nog volgens traditionele technieken vissersboten maakt. Twee overnachtingen in Kuala Terengganu (O)

Dag
9

Kuala Terengganu

Vrije dag in Kuala Terengganu. U kunt ontspannen aan het lokale strand Pantai Batu Buruk waar lokale inwoners vaak picknicken of misschien heeft u nog enkele van de bovenstaande bezienswaardigheden op uw lijstje staan om te bezoeken. (O)

Dag
10

Kuala Terengganu – Kota Bharu (165 km, ca. 3 uur)

U reist verder noordwaarts langs de kust naar Kota Bharu. Onderweg kunt u de keropok proberen, de beroemde lokale chips, die van gedroogde garnalen of inktvis wordt gemaakt en in kleine stalletjes aan de weg verkocht wordt. Kota Bharu is de hoofdstad van de provincie Kelantan. Het is een islamitische stad met weinig vermaak maar wel met een authentieke sfeer, tradities en cultuur. Vanwege de ligging dicht bij de Thaise grens vindt u in en om de stad ook enkele boeddhistische tempels met de grootste liggende Boeddha van Maleisië in de Wat Phothivikan tempel. Bezoek vooral de kleurrijke markten met vele versproducten en lokale ambachten. Interessant zijn ook de kleine huisindustrieën zoals zilverwerkplaatsen, songkat weverijen en werkplaatsen waar vliegers worden gemaakt. U verblijft één nacht in Kota Bahru. (O)

Dag
11

Kota Bharu – Belum Rainforest (180 km, ca. 3,5 uur)

In de ochtend kunt u misschien nog een lokale markt bezoeken. U verlaat de kust en trekt weer het binnenland in. De route van vandaag loopt door een berggebied met prachtige uitzichten over het tropische regenwoud. Halverwege tussen de oost- en de westkust ligt het Temenggormeer te midden van een overweldigende jungle. U verblijft twee nachten in het Belum Rainforest Resort. (O)

Dag
12

Belum Rainforest

Vandaag heeft u een vrije dag. Optioneel kunt u een dagexcursie boeken waarbij u op ontdekkingstocht gaat door het regenwoud. U gaat onder meer op zoek naar de rafflesiabloem, u bezoekt een Orang Asli dorpje en u geniet van een picknicklunch bij een waterval. Ook zijn er boottochten, wandelingen of halve dagexcursies mogelijk. Alle optionele activiteiten dienen voor aankomst geboekt te zijn. (O)

Dag
13

Belum Rainforest – Penang (200 km, ca. 3 uur)

Na het ontbijt rijdt u weer verder over de West-East Highway richting Penang. Het eiland is bereikbaar middels twee lange bruggen en nadat u de brug bij Butterworth bent overgestoken heeft u het vasteland verruild voor een zeer divers eiland. Misschien krijgt u nog niet direct een eilandgevoel maar als u er eenmaal op uit trekt of geniet aan de prachtige stranden dan begrijpt u wel waarom Penang zo populair is. Twee overnachtingen op Penang. (O)

Dag
14

Penang

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Georgetown verder ontdekken of uitstapjes maken over het eiland. Te voet of per riksja kunt u de UNESCO Werelderfgoederen bekijken zoals Fort Cornwallis en de Clan Jetties. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de Kek Lok Si tempel, de botanische tuinen, de Khoo Kong Si tempel, Penang Hill en de Wat Chayamangkalaram met de liggende boeddha. Een wandeling door het koloniale centrum brengt u niet alleen langs interessante gebouwen maar ook langs kunstgalerieën, markten en ambachtswerkplaatsen. (O)

Dag
15

Penang – Cameron Highlands (300 km, ca. 4 uur)

Na het ontbijt verlaat u Penang en rijdt u terug naar het vasteland. Op weg naar de Cameron Highlands kunt u bij Ipoh de Sam Poh Tong tempel bezoeken. Deze tempel is eigenlijk een grot en wordt nog steeds gebruikt door monniken voor meditatie. Na ca. 250 treden komt u bij de grot en naast een prachtig uitzicht ziet u ook een liggende Boeddha en een schildpaddenvijver. Men gelooft namelijk dat hun karma verbetert als ze een schildpad achterlaten. Via Simpang Pulai rijdt u de groene heuvels in en er volgt een prachtige slingerweg tot aan uw resort. Onderweg ziet u theevelden en vele bloemen- en fruitkassen waar onder andere lavendel, rozen en aardbeien groeien. U verblijft twee nachten in deze koelere omgeving. (O)

Dag
16

Cameron Highlands

Na het ontbijt kunt u de uitgestrekte hooglanden verder ontdekken en kunt u onder andere de lokale markt, theeplantages en een theefabriek bezoeken. Houdt u er rekening mee dat alle theeplantages op maandag gesloten zijn. Optioneel kunt u ook een prachtige wandeling door de omgeving maken of een excursie bijboeken naar onder andere het Mossy Forest en Tanah Rata. (O)

Dag
17

Cameron Highlands – Lumut – Pangkor Island (180 km, ca. 3,5 uur)

Na het ontbijt reist u weer verder. U kunt dezelfde weg nemen als op de heenreis via Simpang Pulai of zuidwaarts via Tapah. Rijdt u via Simpang Pulai, dan kunt u onderweg Kellie’s Castle bezoeken, een onafgebouwd herenhuis met mysterieuze en intrigerende verhalen. Rijdt u via Tapah dan kunt u een stop maken bij de Iskander waterval. Via beide routes komt u uiteindelijk bij de Marina Island pier in Lumut. Hier parkeert u de auto en koopt u zelf een kaartje voor de ferry. De overtocht duurt circa 15 minuten. Na aankomst op de pier van Pangkor neemt u ter plaatse een taxi naar het resort. De rest van de dag is ter vrije besteding. Probeer uw verblijf op Pangkor eiland doordeweeks te plannen. Het eiland is namelijk erg geliefd als weekendbestemming bij de inwoners van Ipoh en Kuala Lumpur. (O)

Dag
18

Pangkor Island

Vrije dag. Optioneel kunt u een eilandtour bijboeken waarbij u meer leert over de historie van het eiland. Oorspronkelijk was het eiland een vluchthaven voor vissers, handelaren en piraten en de Nederlanders bouwden er in de 17e eeuw een fort om de tinhandel te controleren. U kunt er ook zelf op uit trekken en het beste vervoermiddel is een scooter. Houdt u er rekening mee dat de wegen niet van dezelfde kwaliteit zijn als op het vasteland en ze bij regen glibberig kunnen worden. Het eiland is klein en bergachtig en de rondweg is circa 18 kilometer lang. Aan de oostkant liggen nog drie authentieke vissersdorpjes: Sungai Pinang Kecil, Sungai Pinang Besar en Kampong Teluk Kecil en aan de westkant liggen de mooiste stranden waaronder Coral Beach en Pasir Bogak. (O)

Dag
19

Pangkor Island – Lumut – Kuala Lumpur

Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid weer terug naar het vasteland. U haalt de auto weer op en vervolgt uw reis naar de luchthaven van Kuala Lumpur. Na het inleveren van de auto kunt u inchecken voor uw vlucht naar Nederland en komt deze rondreis door Maleisië ten einde. (O)

Dag
20

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany